Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

jenter, deg og meg


    Skrevet 23.11.2009 klokken 19:11


Det er visse ting i livet jeg har holdt meg unna, som for eksempel melonyougurt eller fallskjermhopping. Ikke fordi det ikke finnes verre ting jeg kan klage over, men fordi jeg ikke liker det. Noen av dere liker kanskje ikke edderkopper eller regnværsdager, men faktisk er jeg en av de få som liker det. Særlig regn på en varm sommerdag, det er herlig!
Men idag slo det meg faktisk at jeg kom på en ting som var enda verre, og som er noe jeg virkelig ikke kan fordra ? jenter.

Jenter i seg selv er greie. Jeg har jo en hel haug med jentevenner, og jeg er jo en jente selv. Mange av de beste vennene mine er jenter, så selfølgelig snakker jeg ikke om èn og èn person, men generelt sett. For meg er jenter noen som bare må ødelegge for andre for å føle seg vel. Ikke vet jeg om det er fordi de ikke har god nok selvtillit eller om det er fordi det er en selvfølge å baksnakke andre veninner, og det er det jeg lurer på. Hvorfor er alle jenter så slemme mot hverandre? Jeg inrømmer at jeg baksnakker ganske mye selv, og at jeg ofte krangler med andre. Jeg kan si rett ut her på bloggen at jeg til tider kan oppføre meg som en skikkelig bitch, og holde en person så utenfor som en kan bli.

Når gutter krangler, slår de hverandre ned eller tar dama til hverandre. De skriver aldri ekle kommentarer på bildene til hverandre, eller tar krangelen over msn. Jenter derimot, tørr som regel aldri gå bort til den personen det gjelder, og si at du ikke tåler synet av han/hun. Vi hvisker, setter ut rykter om at hun har gjort det og det med han og han, og at hun er stygg og håpløs. At hun er verdens dårligste venn, at du hater henne og at du kunne knust trynet hennes. Men det hadde du aldri turt. Jeg mener ikke å si at alle jenter er sånn eller at ingen gutter er det. Det jeg mener å si at opp gjennom årene har jeg opplevd mye av dette, og det har bare vært jenter. Jeg misunner deg om du ikke har vært i denne situasjonen før!

20081130142054

Da jeg gikk i andre klasse, hadde jeg hår til hoftene. Det var alltid en liten gjeng med jenter som plaget meg, og da jeg sladret, var det jeg som fikk kjeften. De klynget seg sammen og var kjempeekle, og det var dager hvor jeg ikke klarte å gå på skolen. De sa de skulle flette håret mitt, men de gjorde ikke annet enn å feste en kjempebit med tavlegummi i håret mitt, sånn at jeg måtte klippe det kort. Etter dette har jeg alltid hatt et kjempegodt forhold til gutter. Jeg trives med dem, føler meg mer sikker og jeg synes det er mye lettere å være med dem.

Når du er med en jentegjeng, føler du deg som verdens heldigste som har alle de pene og populære veninnene, men med en gang du går ut av rommet, er kveldens tema om deg. At du ikke hadde matchende antrekk, at du snakket litt for mye om kjæresten din du akkurat hadde fått deg, eller at du hadde løsaktige bilder på nettbyprofilen din. For å gjøre alt litt morsommere, gikk de inn på facebookprofilen din for å le og tagge på alle profilbildene dine. Det var alltid gøy da du ble såret og fikk slengt dritt, og særlig da de så hvordan du reagerte. Du prøvde å ikke bry deg, men du følte deg truffet etter at den du kalte bestevenn skrev ekle ting på alle bildene dine. Hun viste også alle bildene dere tok sommeren til 8.klasse, hvor du gikk i bikini og smilte med regulering. Siden du hadde utrolig dårlig selvtillit og hatet kroppen din, såret det deg. Aller mest fordi du trodde dere var venner.
Heldigvis har jeg så og si klart å skille ut de som faktisk er ordentlige venner, fra de som har blitt som søppel for meg. Det er ikke verdt å snakke til hverandre, når det eneste vi oppnår er dritt og rykter. Ingen fortjener det, selvom flertallet holder på sånn. Det er helt feil, og jeg håper vi innser det til slutt.

Jeg vet at jeg har baksnakket, vært frekk og tatt del i mobbing, og nå i ettertid angrer jeg. Jeg ser hvor mye det virkelig kan gå innpå deg, og hvor alene du plutselig kan føle deg. Det jeg ønsker, er at jeg kan bli bedre til å se ting og følelser fra andres synspunkt, ikke bare mitt, og det er noe jeg synes alle skal jobbe med. Særlig dere jenter som har lett for å baksnakke, for tenk hvor lei deg du hadde blitt, om jeg hadde gjort det mot deg.


40 kommentarer


stella

23.11.2009 kl.19:16

Veldig bra skreve. helt enig!:)

Joanna Isabelle Marie

23.11.2009 kl.19:28

Kjempe bra skrevet Nora! Det er slike innlegg jeg elsker å lese! Og du har helt rett.

Jeg er så og si 15 år, men allerede kunne jeg skrevet en bok om en spesiell jente. En skikkelig bølle, kan jeg kalle hun! Vi har kranglet og blitt venner igjen uttallige ganger, men jeg har aldri likt henne.. Jeg ville bare unngå kranglene med hun. Måten hun gjør det på er så fjernt annerledes enn hva jeg noensinne har opplevd. Hun er så frekk, sårende, og DIREKTE SLEM at det sikkert er FÅ mennesker som kan sammenligne seg med hva slags monster jeg har med å gjøre. Vi er faktisk oppi en krangel i disse tider. Jeg kunne ikke telt på en hånd hvor mange ganger jeg har grått i det siste over dritten hennes over msn(selvfølgelig msn!) Men, til forskjell fra hva du skriver Nora, så dagen før Halloween tok jeg faktisk å dro meg og raseriet mitt bort til den hora i skolegården. Jeg skrek til hun, og sa hvor tragisk hun var. Og hvor bitch hun var. Og hvorfor hun oppfører seg slikt. Jeg tok til og med pekefingern opp i fjeset hennes for å understreke det! Hun sa ikke så mye.. Men senere da jeg logget på msn, gjett hvem som startet å snakke? Jeg hater hun så intenst. Virkelig, jeg HATER hun. Hun har et av de verste ryktene i bærum. Spesielt i nærområdene her.

Hun puler, runker og suger alt av gutter! Hun er FREKK og SLEM mot så utrolig mange! Hun er nesten venneløs.. Men alikevell våger hun å gå løs på andre, sånn som meg. Men, jeg vet jeg er bedre, modnere, flinkere, smartere, og snillere enn hun. Hehe, ikke meningen å brette ut alt dette for deg, men herlig å få det ut, siden vi allerede snakker om dette med jenter :-)

En ting jeg vil spørre deg om Nora er; er du noen gang redd for hva folk tenker om deg? eller om folk snakker om deg, og hva de evt. sier? hvordan folk oppfatter deg? osv. Sånn er jeg nemlig ALTFOR opphengt i. Selvom jeg aldri har gjort noen noe, aldri vært slem. Eneste jeg angrer så bittert for, som folk garantert snakker om den dag idag, er brunkremtrynet jeg var ifjor vinter.. Men heldigvis har det ingenting med MEG å gjøre, hvordan jeg er eller hvem jeg er! Hadde vært fint om du kunne svart på spm. mitt i et innlegg, å høre hva du tenker rundt det! :-D

caroline

23.11.2009 kl.19:32

Du er søt:D

Thelise

23.11.2009 kl.19:43

Du skriver så bra når du først setter deg ned og skriver sånne innlegg, var derfor jeg begynte å lese bloggen din, og fortsette å følge den ettersom du har byttet plattform et par ganger. Du har så rett, jenter kan være ordentlig ekle. Jeg merker selv hvor herlig det er å bare slappe av med guttevenner noen ganger.
Utrolig bra skrevet! :)

♥ MADELEINE HALM

23.11.2009 kl.19:54

Dette innlegget likte jeg. Jenter kan være ganske så jævlige mot hverandre.. Har selv opplevd det, og hadde heller satt pris på å fått et slag i trynet, som gutter ville gjort, enn å hatt flere jenter mot meg som vil gjøre livet ditt surt. Baksnakke, lage rykter og ødelegge deg med blikk og ensomhet. Det kan være helt forferdelig.

Takk og pris har jeg vokst fra det og ikke vært borti skjult mobbing, synlig mobbing eller fæle mennesker siden 8.ende. Det sitter jo fortsatt igjen, men pga disse menneskene la seg langflate til slutt og ble venn med meg, fant jeg ut at de faktisk var noen herlige mennesker som ikke visste bedre. De slet rett og slett med problemer som de lot gå utover andre. Innerst inne er det mange jenter som sliter og ikke får det ut, de føler sjalusi over mennesker som har det bedre enn dem og tror de kan bli kvitt sine problemer ved å ødelegge andre.

Anita

23.11.2009 kl.19:57

Du er sannsynligvis den eneste som kan formidle et slikt tema på en riktig måte.

Du beskriver alt så perfekt, får meg til å nikke, pluss at du har en så god oversikt at det er umulig å snuble og falle av sporet.

Er det en som virkelig får det til, som virkelig klarer å skrive om slike temaer, som virkelig forstår ? så er det deg.

Man kan ikke bare stoppe midt i teksten for så å klikke seg over til en annen blogg, nei, man må lese videre. Man bare må. Det er det jeg bare digger ved deg.

Er riktignok kun 16, har opplevd hver eneste(ca) ting du beskriver og det har ødelagt meg så mye. Via din blogg bygger jeg meg opp. Selvtilitten min har steget så enormt etter at jeg fant deg. Du er på høyde med meg og går alikevel med høye heler ; tusen takk, er alt jeg har å si. For nå gjør jeg også det ? med stolthet og selvtilitt.

Dette ble en lang kommentar, mennn.. Den ris, den ros! Heh

<3 martinee

23.11.2009 kl.19:58

synes dette var bra skrevet jeg. en ting er å ta del i sånne ting, men det står respekt av å innrømme det. de færreste gjør det, selvom de fleste har slengt med leppa til noen.

Fatima Revne

23.11.2009 kl.20:07

Jeg er så enig ;)

tilla tequila ★

23.11.2009 kl.20:09

utrolig bra skrevet

ValsFör

23.11.2009 kl.20:27

det er da virkelig bare en bitteliten % av jenter som er som du sier! hvis det er det intrykket du har fått av jenter generelt bør du kanskje vurdere å oppsøke andre jenter å henge med! haha.. de som oppfører seg slik er ofte 14-18 år, tror de fleste vokser det av seg, selvfølgelig ikke alle.. men jeg ville fremdeles ikke generalisert slik:)

Åshild

23.11.2009 kl.20:51

helt enig.

Anna Oline

23.11.2009 kl.20:59

Du er veldig flink til å skrive Nora og du har gode meninger om ting! Er helt enig, jenter jan bådse være gode og håpløse..

Caroline

23.11.2009 kl.21:09

Du skriver fantastisk!

23.11.2009 kl.21:14

Jeg skjønner det ikke helt! Du sier at du baksnakker lett, osv, og nevne til slutt at du angrer? Men dersom du angrer, så kan du slutte! Du hater jenter som er lik deg selv. Men da er det fint at du ikke tåler deg selv da!

KAREN JO

23.11.2009 kl.21:18

Bra skrevet Nora. Jeg er helt enig, og det tror jeg egentlig det er mange andre

jenter som også er enig i det. Jenter er så overfølsomme med sjalusi, og man vet

ikke hva baksnakking og såkalt sjult mobbing gjør med andre. Jeg fikk oppleve

det verste, ikke bare pga "sjult mobbing" men også hvordan jeg oppfattet det,

og trodde. Det er det som er så farlig, alt det usagte og uoppklarte mellom venner.

Men likevel så var det jenter som fikk meg til å bli mye friskere igjen.

Eirin Victoria

23.11.2009 kl.21:33

Det handler faktisk om å finne ei ekte venninde.

For alle der ute finnes det en du kan kalle en ekte venninde

som ikke gjør slike ting mot deg, som alltid stiller opp og som

aldri gjør deg vondt, jeg synes dette er bra skrevet men det

kan blir litt feil..

Jeg liker bloggen din kjempe godt Nora, du er nydelig. Og det

hadde hvert sinnsykt kult av deg å klippe bob, jeg hadde aldri turt.

Ingvild

23.11.2009 kl.21:41

Jeg er kjempe enig. Og har selv vært ett offer på det med baksnakking og utestenging. Noe av det verste jeg har opplevd. Helt utrolig at jenter kan gjøre sånnt.

Jennie

23.11.2009 kl.21:43

Dette var utrolig bra og sant skrevet!!:)

Sunniva

23.11.2009 kl.21:53

Utrolig bra skrevet! Kunne ikke sagt det bedre selv :)

Du får fram mange gode poeng, er helt ening i det du skriver! Kjenner meg SÅ igjen der.

Trist at det må være sånn! =/

Emilia

23.11.2009 kl.21:53

seriøst, jenter er det ekleste som fins. Og det og være med gutter er så mye lettere på så mange måter

Martine

23.11.2009 kl.21:58

Har faktisk vært opplevd det jeg å, ufattelige mange ganger.

Og en gang ble min såkalt "bestevennine" sur på meg og det var hun i 7 uker!+AT

JEG HADDE IKKE GJORT NOE :S Nå idag er har hun bare noen venner , men

hun har ikke meg lengre

i denne krangelen klarte hun og få med seg den jenta som betyr mest , min bfff som

hun snakket stygt om hele tiden.

hun hacket ned på meg bare for at jeg hadde kanskje et bedre liv med

venner og klær og saker (det hørtes litt frekt ut , men ikke ta det på den måten(: ).

Men jeg skjønner ikke at vi jenter gjør noe sånt som dette.

Det er mobbing og alt dette fører mye til selvmord (som vi jenter oftest lager til en person)

bare for å føle oss bedre, så er vi slemme mot andre :s

Men kan du skrive noe om det styggeste en jente eller gutt har gjort mot deg ?

Hva det styggeste du har gjort mot en person ?

Kjenner du noen som har tatt selvmord p.g.a dette innlegget du skrev ?

23.11.2009 kl.22:01

Når du selv har opplevd mobbing, da burde jo du av alle vite hvordan vedkommende har det!

emilie

23.11.2009 kl.22:06

utrolig bra skrevet! kjenner meg godt igjen om det med jenter, uff...

Trine

23.11.2009 kl.22:48

uff.. Det var utrolig bra skrevet da! beskriver presis hvordan jenter er.

gutt...

23.11.2009 kl.23:08

det der er litt rart.. jeg føler meg faktisk bedre med jenter enn meg gutter! bortsett fra det med drama og sånn.. jenter er helt syke på drama :p

Ingrid

23.11.2009 kl.23:54

Jeg er så glad for at de fleste jeg kjenner er ferdig med den fasen.. Det er riktignok noen som aldri helt vokser opp, men de fleste har begynt å innse hvor idiotisk det er å behandle andre som dritt. Jeg husker 7. klasse, som var den værste perioden med bitchy jenter i mitt liv. Det begynte veldig tidlig, men det er jeg nesten glad for, for nå er jeg så godt som ferdig med sånt tull. Alle lot som om de var bestevenninner, men baksnakket alle til hverandre, og selv om man visste at man ble baksnakket av de som var vennene sine, lot man som ingenting. Jeg husker hvor forferdelig jeg syntes det føltes når jeg fikk høre at jeg ble baksnakket selv, og fikk vite hva som ble sagt om meg. Men det gikk liksom ikke opp for meg at jeg sa masse stygt om mine "venninner" også, og at de sikkert tok det like tungt. Men som sagt, jeg kjenner bare noen få jenter som fortsatt er så falske og idiotiske, og det er jenter som ingen egentlig liker uansett. Går i 1. btw.

Thea Høyvik

24.11.2009 kl.00:31

detta har eg lest før av deg:-) flink du er nora

Vilde

24.11.2009 kl.06:26

you got it right hon'! tror ikke det er få jenter som har opplevd dette

anonym

24.11.2009 kl.11:10

dette innlegget har du hatt før på din gamle blogg.

Camilla Lefdal

24.11.2009 kl.12:30

Jeg tror at alle jenter kjenner sseg igjen i denne teksten, og jeg kunne ikke vært mer enig. Noen ganger kan vi jenter være grusomme. Og jeg må si at jeg kanskje heller ville hatt ett skikkelig slag i magen en all drittsleningen vi jenter driver med!

Hilde

24.11.2009 kl.13:19

Kjempe bra innlegg :) Du har helt rett når det gjelder jenter...

Ingvild Aarskog

24.11.2009 kl.17:00

Måtte alle jenter brenne.

ANNA

24.11.2009 kl.17:07

Kjempe bra innlegg, du har et flott point. Vi hadde en problemklasse på barneskolen når det gjalt jenter, og jeg gruet meg utrolig mye til å gå på skolen hver dag. Jenter er bitches, sånn egentlig. Sjalusi og alt slik tar overhånd og da blir det bare jævelskap. Unnskyld uttrykket. Drama er så utrolig slitsomt og kan ikke folk bare ta det med ro? Slik som om man sladrer, sladring har forresten blitt gjort om til en dårlig ting som det egentlig ikke er, så blir man kjeftet på og kanskje også mobbet, slik som du skrev her. Sjalusi, som jeg nevnte tideligere, er helt utrolig blant jenter. Men ikke bare det, press og slikt også. Æsj, egentlig er vi VELDIG slemme og sårer VELDIG mange. Kanskje tilogmed voksne. Nei, jeg håper de som leser dette kan SKJERPE seg og prøve å gjøre en forskjell på alt dette.

:)

Celine

24.11.2009 kl.20:54

Jeg er enig med deg, de fleste jenter er bare slik at vi må være ekle mot hverandre og vi må baksnakke osv. Men jeg er egentlig veldig glad for at jeg ikke er så veldig oppi slike ting, jeg har to bestevenninner som jeg som oftest er med, og resten er gutter. Jeg har jo mange jentevenner ellers men de to bestevenninnene mine og jeg krangler aldri og vi oppfører oss aldri bitchy mot hverandre, og det er derfor jeg liker å ha to jenter jeg stoler fullt på og resten bare gutter, for da slipper jeg alt det stresset med jentekrangler og bitchfighting! :)

Mari

24.11.2009 kl.21:39

Jeg har alltid hatt fantastiske venner. Vi har vært seks jenter som har vært skikkelig bestevenner siden 8 klasse. De har altid støtten meg gjennom alt, helt fram til en dag i tiende klasse. Helt pluttselig dumpet de meg uten noen forklaring i det heletatt. Min aller beste veninne siden barneskolen ditcha meg på en dag, uten at noe som helst hadde skjedd. Jeg har ikke snakket med henne i det hele tatt på et år, og jeg har enda ikke fått en forklaring på hvorfor ting ble som det ble. Jeg skjønner ikke hvordan jenter kan være så slemme! Jeg skjønner ikke at de kan gjøre sånne ting. Jeg kunne aldri klart å gjøre det mot besteveninna mi... Når har resten av gruppa splitta opp, og nå som jeg har det bra, får de kjenne hvordan det er å være helt alene. Det er vell karma det...

Kristin Madsen

24.11.2009 kl.22:15

du skriver så sykt bra, Nora!

Rebekka

25.11.2009 kl.15:57

Jenter kommer som oftest i konflikter med sine nærmeste, mens gutter kommer i konflikter med en vilt random fyr. Sykt...

helene viktoria

27.11.2009 kl.14:05

Gud, jeg er så enig i det du skiver. kunne ikke få skrevet det bedre selv! Jeg gikk gjennom akurat det samme. Gjennom hele barneskolen var det alltid jeg som fikk skylden om det var noe som hadde skjedd og det var altid meg det gikk utover visst noen hadde blitt baksnakket. til og med visst jeg ikke hadde noe med saken å gjøre. hvorfor? jeg spør det samme selv. fra 4-5 klasse var vi tre venninner. Meg, Karoline og Annelin. Vi var bestevenner. èn dag fikk jeg en melding av karoline at de hadde tatt en vennetest på nettet og at jeg fikk dårlig karakter. vi kunne ikke være venner lengre. i begynnelsen trodde jeg de tullet, men det viste seg at de var dønn seriøse. Jeg var knust. Ingen ville snakke med meg, ingen ville være med meg. jeg var alene. og i en alder av 12 år ødelegger dette veldig mye. Ungdomsskolen var et helvette. jeg ble mobbet av guttene fordi jeg ikke fikk bruke sminke før jeg var 13. og jenter som tidligere var mine beste venner hadde fortalt alle hemmelighetene våre til alle og en hver. Ingening om meg var hemmelig lenger. Jeg har en tendens til å opne meg veldig fort for mennesker, jeg har lært nå og vente til jeg vet om de er til å stole på eller ikke. Senere på ungdomsskolen ble det bedre, etter en lang tid med kamp fra både meg selv, foreldrene mine og lærere. Ting endret seg. Jeg fikk flere venner. Ekte venner!

Jeg gledet meg fryktelig til å begynne på videregående, komme meg vekk fra de folkene og bare starte på nytt. Ny skole og nye folk er det beste som kunne hendt meg. Akkurat nå er livet mitt supert! Jeg har venner som bryr seg om meg, og en kjæreste som elsker meg. Annelin har jeg faktisk kontakt med, men jeg har lært å se hvilke venner som bryr seg om deg og ikke bare om sladderet du kan lage.

Marte

04.02.2010 kl.22:32

jeg liker ikke folk

jeg liker ikke det de gjør

jeg liker ikke det de er

jeg liker ikke det de sier

........

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no