Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

gazpacho med krutonger og sprøstekt spekeskinke


    Skrevet 15.06.2014 klokken 01:08


Nå som det så varmt ute og sommeren endelig er her, er det deilig med litt lette og milde middagsretter - det synes ihvertfall jeg!
Både friske salater, enkel sjømat og deilige retter med vårens grønnsaker er ting jeg elsker å lage nå i det fine været, men det
finnes jo alltids andre ting som vi legger litt i glemmekroken.

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe som også er en nasjonalrett i Spania. Man kan stort sett lage den av alle slags grønnsaker, men
som regel er tomat hovedingrediensen. Spinatgazpacho er også supergodt!

Siden suppen er laget av kun grønnsaker, er dette en supermiddag med mye næring og lite av både fett og karbohydrater. Man kan jo lage den akkurat slik man vil, 
og det er det aller beste!

For noen dager siden ble dette middagen til min kjære og meg, og det ble supergodt! Gazpacho er enkelt å lage, og siden den ikke skal varmes, er det
ikke noe som helst mas med koking og slikt.  




Noras gazpacho 

1 agurk 
1/2 boks hakkede tomater
2 ferske klasetomater
1/2 sjalottløk
1 stangselleri 

Kjør alt sammen i blender. Smak til med urter, chili, hvitløk og salt/pepper. Jeg liker sterk mat veldig godt, så jeg hadde i masse chili!  




Jeg valgte å servere min gazpacho med kvernet og sprøstekt spekeskinke, og noen nystekte krutonger drysset over. Pynt med litt grønt, 
og server! Gjerne med brød til :-)  Det er også vanlig å servere litt forskjellig tilbehør i små skåler ved siden av, som foreksempel parmasan,
reddikskiver, krutonger og kjøtt/fisk i stedet for å ha det i selve suppen!

Dette er en supergod sommerrett som jeg håper dere tester ut!  


Én kommentar


Anonym

17.06.2014 kl.18:37

Bruker du et redigeringsprogram på bildene du legger ut på instagram? De er virkelig flotte og jeg hadde satt pris på svar! Du er virkelig en stor inspirasjonskilde, stå på fine Nora!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no