Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

catfished


    Skrevet 06.03.2015 klokken 19:17


Et av de hotteste programmene på kanalen MTV for tiden, er noe som kalles "catfish". De har snart premiere på sesong 4, som kommer på MTV 8.mars klokken 18.05! Jeg har selv aldri sett på dette programmet, men jeg vet om fler som elsker å se på det. Hele poenget med dette programmet, er å finne mennesker som utgir seg for å være andre på internett, og som for eksempel skaper forhold med andre. Det finnes utrolig mange som enten finner en venn eller kjæreste over internettet, og hvor man senere finner ut av at den personen du har snakket med, er en helt annen. I Catfish drar teamet sammen med personen som har blitt lurt, og konfronterer personen som har lurt dem. 

Jeg synes dette er et litt viktig og spennende tema, og det er bra at noen gjør noe med det. Det trenger ikke nødvendigvis handle om kjærlighet eller vennskap, men man kan også bli lurt for penger. Jeg tror nok at det er umulig å stoppe slikt, i og med at internett er overalt for tiden, men forhåpentligvis får disse menneskene en skikkelig lekse. 

Som blogger i mange år har jeg selvfølgelig opplevd anonyme kommentarer, og derfor fortalte jeg om mine opplevelser i går. For min del har jeg aldri opplevd noen alvorlige hendelser, men jeg ser allikevel altfor ofte stygge eller ubehagelige kommentarer med navnet "anonym". I tillegg har jeg også opplevd at jenter har utgitt seg for å være noen andre, og det er nettopp dette det handler om. Bloggeren dogdiva og jeg hadde en liten diskusjon om hvordan dette påvirker oss som bloggere, og hva vi kan gjøre for å hindre det. Vi var begge enige om at det beste er å ikke bry seg om hva lesere skriver, og at man rett og slett bare burde slette alt som kan virke negativt på en.  I endt diskusjon ble vi enige om å dele disse tipsene med våre lesere! Dette er faktisk et tema særlig unge jenter burde være litt mer obs på! 

* Vis en sunn skepsis til kommentarfelt og venneforespørsler på nettet.
* Det er ikke deg det er noe galt med! Husk at de som opererer som catfish ofte har større problemer enn det du har. En catfish sin handling er en refleksjon av seg selv, ikke av deg.
* Vær deg selv og vær ærlig, da er det lettere å stå for det du har sagt i ettertid. 
* Ikke mat fisken! En catfish vil alltid forsøke å fremprovosere en reaksjon fra deg, og fremgansmåten kan være både hensynsløs og brutal. Ikke la deg tirre opp!
* Du må ikke svare på alt! Usaklige kommentarer og henvendelser faller som regel for eget grep, og det er ofte best å la være å svare. Dersom du likevel vil svare, svar på en saklig og reflektert måte.
* Gå til politiet dersom du føler deg truet.  

....Synes dere det var gode tips, og har dere noen andre dere vil dele? Jeg håper dere bruker hodet neste gang det er noen mulighet for å bli utsatt for dette! Husk - det finnes mange rare mennesker der ute som ikke vil oss godt. 

Tusen takk til MTV for et fantastisk møte, fine bilder og en hyggelig diskusjon! 

Én kommentar


supermarie

06.03.2015 kl.23:00

Såå viktig å sette fokus på, Internett er jo så "normalt" nå at det er fort å glemme alle farene ved det. Da jeg oppdaget Internett og forum og vennskap over nett i en alder av tretten var det jo timesvis med skeptiske taler fra mamma og pappa, om hvor farlig det var og om hvor mange skumle folk som finnes der ute, og det er det jo fortsatt der ute! Virker som et spennende program, og bra budskap! :D Ha en fin fin helg, Nora!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no