Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no

hjemmebakte nanbrd med hvitlksolje


    Skrevet 14.04.2015 klokken 22:19


I mange r har nanbrd vrt bde en favoritt og et stort must for meg nr det har handlet om Indisk mat. Nanbrd er kjempelett lage, og man kan bruke utallige kryddere for gjre de unike. De inneholder som oftest ogs yoghurt eller melk, slik at de blir fyldige og tykke. Jeg m innrmme at jeg ikke har laget det s mange ganger, men etter at jeg lagde det selv frste gangen, har jeg aldri spist eller kjpt ferdiglaget fra butikk. Er det noe jeg virkelig str for innen mat, er det at man skal alltid lage maten fra bunnen, om man har mulighet. Tid har man alltid, det handler bare om prioriteringer, og jeg synes at matlaging og gode mltider burde st hyt p listen hos alle!

...Etter mye om og men har jeg endelig funnet en ganske s perfekt oppskrift, som jeg selvflgelig skal dele med dere. Jeg har aldri brent for baking, og jeg vet at disse kanskje ble litt kompakte, men jeg ble allikevel utrolig fornyd, og har ftt mye skryt! Og tro meg - de er hundre ganger bedre enn de ferdiglagde som finnes i butikken.



500 g hvetemel
1 pakke trrgjr
1 ss sukker

1 ts salt
1 ts cumin
1 ts gurkemeie

3 dl yoghurt naturell
1 dl lunkent vann
1 ss olivenolje
1 egg

Bland alt det trre sammen i en stor bolle og ha i det vte. Eggene kan piskes lett fr de has i blandingen, da blir deigen litt luftigere. Smak til med eventuelle smaker og mer salt. La deigen heve til dobbel strrelse. Jeg har egentlig ikke noen fasit p hva jeg gjr etterp. Jeg synes nanbrd skal vre tykke og runde, flate boller, men man kan jo forme de akkurat som man vil, og derfor synes jeg det skal vre opp til deg! Jeg baker bare ut like store boller, legger dem p et stekebrett med bakepapir og klemmer dem flate. Ha litt olje eller egg p toppen, og dryss litt cumin eller sesamfr over.Stekes i ovnen p 230 grader i ca 5-10 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte.


2 dl olje
1 fedd hvitlk

Kjres med stavmixer til en glatt hvitlksolje. Pensles p toppen av nanbrdene nr de er ferdigstekt. Jeg synes det er deilig nr de er litt oljete, s det er bare kjre p! Hper det smaker!


n kommentar


mediakaos

14.04.2015 kl.22:40

De s helt fantastiske ut! Bokmerket! Takk for at du deler oppskrift!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no