Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

hjemmelaget kyllinggryte med kokosmelk og peanøttsmør


    Skrevet 03.05.2016 klokken 18:36


Middag må man ha, og her hjemme hos oss går det stort sett i "grytemat". Både Marius og jeg elsker sterke retter, og som oftest inneholder de kylling, masse grønnsaker og ris eller couscous. Sauser kan man variere ofte, men vi har en stor favoritt som vi spiser alt for mye av! Denne lager jeg alltid mye av, for den smaker nesten bedre dagen etter. 

Jeg pleier også å ha nanbrød til om vi skal kose oss skikkelig, og da kan du enten kjøpe noen, eller bake selv. Det er veldig enkelt, og hvis du trykker her kan du finne min oppskrift! 

Noras kyllinggryte 

2 chili
2 fedd hvitløk 
1 ss ingefær, revet 
2 ss olivenolje (evt. kokosolje)


Ha en stor kjele på platen, og sett på varmen. Grovhakk alt, ha i oljen og fres godt. Pass på at det ikke brenner seg. 

2 bokser kokosmelk (store) 
tandoorikrydder 
garham massala krydder
cayennepepper 
salt 
gurkemeie 
kanel 
paprikakrydder


Hell over kokosmelken, og la det putre litt. Ha i krydderene, og bruk en stavmixer til å kjøre alt godt sammen! Du kan også selvfølgelig bytte ut noen kryddere eller droppe noen av dem, men jeg kan love at alle gir god smak. 

900 g kyllingfilet 
​1 glass peanøttsmør, grov
1 halv boks yoghurt naturell 


Rens kyllingen for eventuelle blodårer, og kutt i tynne strimler. Legg kyllingen deretter i gryten, og la de ligge og "koke" i rundt 20 minutter. Det skal ikke koke, men du kan ha på en del varme. Når kyllingen har begynt å bli mør og deilig, kan du ha i grønnsakene. Det er helt opp til deg hva du bruker, men her er våre favoritter: 
brokkoli
blomkål
stekte, små sjampingjonger 
grønn paprika 
rødløk

....Når du har hatt i grønnsakene og de er møre og ferdige, kan du blande inn peanøttsmøret og yoghurten. Det tar litt tid å smelte dette smøret, så jeg anbefaler å ta litt og litt, og røre godt. Jeg pleier å bruke en hel boks fordi det smaker så utrolig godt, men det bestemmer du selvfølgelig helt selv! Husk at dette smøret har lett for å svi seg i bunn, så ikke kok når du har tilsatt det. 

couscous eller ris 
2 dl sesamfrø, ristede 


Kok couscous eller ris som anvist på pakken, og bland inn ristede sesamfrø. Jeg pleier også å ha noen frø i gryten, det gir en deilig og spennende nøttesmak! Resten av yoghurten kan du servere ved siden av! Håper det smaker :-) 
Dette er en kjempegod rett, og jeg håper at dere prøver den ut! Kos dere :-) 


Én kommentar


Henriette Celin

04.05.2016 kl.10:05

Ah, så digg dette hørtes ut!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no