Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no

hjemmelaget kyllinggryte med kokosmelk og peanttsmr


    Skrevet 03.05.2016 klokken 18:36


Middag m man ha, og her hjemme hos oss gr det stort sett i "grytemat". Bde Marius og jeg elsker sterke retter, og som oftest inneholder de kylling, masse grnnsaker og ris eller couscous. Sauser kan man variere ofte, men vi har en stor favoritt som vi spiser alt for mye av! Denne lager jeg alltid mye av, for den smaker nesten bedre dagen etter. 

Jeg pleier ogs ha nanbrd til om vi skal kose oss skikkelig, og da kan du enten kjpe noen, eller bake selv. Det er veldig enkelt, og hvis du trykker her kan du finne min oppskrift! 

Noras kyllinggryte 

2 chili
2 fedd hvitlk 
1 ss ingefr, revet 
2 ss olivenolje (evt. kokosolje)


Ha en stor kjele p platen, og sett p varmen. Grovhakk alt, ha i oljen og fres godt. Pass p at det ikke brenner seg. 

2 bokser kokosmelk (store) 
tandoorikrydder 
garham massala krydder
cayennepepper 
salt 
gurkemeie 
kanel 
paprikakrydder


Hell over kokosmelken, og la det putre litt. Ha i krydderene, og bruk en stavmixer til kjre alt godt sammen! Du kan ogs selvflgelig bytte ut noen kryddere eller droppe noen av dem, men jeg kan love at alle gir god smak. 

900 g kyllingfilet 
​1 glass peanttsmr, grov
1 halv boks yoghurt naturell 


Rens kyllingen for eventuelle blodrer, og kutt i tynne strimler. Legg kyllingen deretter i gryten, og la de ligge og "koke" i rundt 20 minutter. Det skal ikke koke, men du kan ha p en del varme. Nr kyllingen har begynt bli mr og deilig, kan du ha i grnnsakene. Det er helt opp til deg hva du bruker, men her er vre favoritter: 
brokkoli
blomkl
stekte, sm sjampingjonger 
grnn paprika 
rdlk

....Nr du har hatt i grnnsakene og de er mre og ferdige, kan du blande inn peanttsmret og yoghurten. Det tar litt tid smelte dette smret, s jeg anbefaler ta litt og litt, og rre godt. Jeg pleier bruke en hel boks fordi det smaker s utrolig godt, men det bestemmer du selvflgelig helt selv! Husk at dette smret har lett for svi seg i bunn, s ikke kok nr du har tilsatt det. 

couscous eller ris 
2 dl sesamfr, ristede 


Kok couscous eller ris som anvist p pakken, og bland inn ristede sesamfr. Jeg pleier ogs ha noen fr i gryten, det gir en deilig og spennende nttesmak! Resten av yoghurten kan du servere ved siden av! Hper det smaker :-) 




Dette er en kjempegod rett, og jeg hper at dere prver den ut! Kos dere :-) 


n kommentar


Henriette Celin

04.05.2016 kl.10:05

Ah, s digg dette hrtes ut!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no