Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

superdigge vegetarboller


    Skrevet 04.11.2016 klokken 19:59


For noen dager siden lagde jeg verdens diggeste vegetarboller, og det tok ikke særlig lang tid før flere på instagram og snapchat spurte om oppskriften! Jeg brukte egentlig bare det jeg hadde hjemme, men det utviklet seg faktisk til noe av det beste jeg har smakt på lenge. De var superenkle å lage, og passer nok til det meste! Selv rullet jeg dem bare inn i sprøstekte tortillalefser med litt rømme på, men det smaker nok bedre med litt grønt til! Noras digge vegetarboller

1 boks kidneybønner
1 pose ferdigkokt ris, boil in bag
1 halv pose spinat, frossen 
salt
1 fedd hvitløk


Kok ris, sil av bønnene og varm opp spinaten i en panne med hvitløken. Bland alt sammen og bruk en stavmixer til du har en grovmalt masse. Jeg liker at det er litt tyggemotstand, så den må ikke være helt glatt. 

ristede sesamfrø 
1 pose revet mozzarella eller annen ost


Bland inn osten og sesamfrøene, og kna godt. Lag store boller med hendene og sett dem kaldt i 10 minutter. 

1 pose crispy chicken pulver (trengs ikke)
olivenolje


Trill bollene i pulveret og stek dem i en stekepanne med litt olje. Jeg trykket dem litt ut, slik at det lignet mer på en burger. Ikke ha for høy varme, da kan det bli svidd. Du kan også steke disse i ovnen! 

Det er selvfølgelig best med fersk spinat og andre gode råvarer, så her setter bare fantasien grenser! Neste gang skal jeg prøve med litt ferske, hakkede urter, kikerter og litt mer komplisert garnityr! Du kan selvfølgelig også droppe crispy chicken pulveret, det var egentlig bare mest for å teste dette ut :-) det pulveret er veldig salt, så pass på saltmengden i deigen om du skal bruke det. Enjoy!
 


2 kommentarer


lisarorvik

04.11.2016 kl.20:27

Dette så godt ut :)

siljefjaren

07.11.2016 kl.19:01

Så utrolig godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no