Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no

superdigge vegetarboller


    Skrevet 04.11.2016 klokken 19:59


For noen dager siden lagde jeg verdens diggeste vegetarboller, og det tok ikke srlig lang tid fr flere p instagram og snapchat spurte om oppskriften! Jeg brukte egentlig bare det jeg hadde hjemme, men det utviklet seg faktisk til noe av det beste jeg har smakt p lenge. De var superenkle lage, og passer nok til det meste! Selv rullet jeg dem bare inn i sprstekte tortillalefser med litt rmme p, men det smaker nok bedre med litt grnt til! 



Noras digge vegetarboller

1 boks kidneybnner
1 pose ferdigkokt ris, boil in bag
1 halv pose spinat, frossen 
salt
1 fedd hvitlk


Kok ris, sil av bnnene og varm opp spinaten i en panne med hvitlken. Bland alt sammen og bruk en stavmixer til du har en grovmalt masse. Jeg liker at det er litt tyggemotstand, s den m ikke vre helt glatt. 

ristede sesamfr 
1 pose revet mozzarella eller annen ost


Bland inn osten og sesamfrene, og kna godt. Lag store boller med hendene og sett dem kaldt i 10 minutter. 

1 pose crispy chicken pulver (trengs ikke)
olivenolje


Trill bollene i pulveret og stek dem i en stekepanne med litt olje. Jeg trykket dem litt ut, slik at det lignet mer p en burger. Ikke ha for hy varme, da kan det bli svidd. Du kan ogs steke disse i ovnen! 

Det er selvflgelig best med fersk spinat og andre gode rvarer, s her setter bare fantasien grenser! Neste gang skal jeg prve med litt ferske, hakkede urter, kikerter og litt mer komplisert garnityr! Du kan selvflgelig ogs droppe crispy chicken pulveret, det var egentlig bare mest for teste dette ut :-) det pulveret er veldig salt, s pass p saltmengden i deigen om du skal bruke det. Enjoy!
 


2 kommentarer


lisarorvik

04.11.2016 kl.20:27

Dette s godt ut :)

siljefjaren

07.11.2016 kl.19:01

S utrolig godt det s ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no