Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

surfers sashimi


    Skrevet 14.11.2016 klokken 15:29


Har du noen gang hørt om Pokè? Eller kanskje du har lagt merke til alle bildene på instagram av små salatboller som folk spiser i byen, med deilige grønnsaker og rå fisk? Vel - det heter Pokè! Dette er en ny trendmat fra Hawaii, og det kan du få tak i midt i Oslo! Til og med på denne årstiden. 

"Reiser du til Hawaii skal det godt gjøres å overse poké bowls. Her serveres rå fisk og sjømat med ris, salat, frukt og sauser i gjennomsiktige plastkopper; i matbutikken, på bensinstasjoner, i små surfeboder langs stranden og i byen. Retten skal helst nytes på farta, med bølger, sol og vind i håret, men den dukker stadig opp i nye storbyer som L.A, New York og London." 

Pacific Pokè er Norges første tilbyder på nettopp denne maten, som er en råmarinert fiskerett. Vi fant denne store foodtrucken midt på Majorstuen, og der stod de i flere minusgrader og serverte friske og fargerike "bowls" med alt du kan tenke deg, til menneskene som kom innom! Alt fra ris og syltede grønnsaker med fersk fisk til fritert scampi, sjøgress og deilige sauser. Spennende salater med morsomt og fargerikt tilbehør har alltid vært noe jeg har funnet interressant, og derfor var dette midt i blinken for meg! Mannen bak kassen var kjempetrivelig, og fortalte oss mye om hva dette faktisk er for noe! Jeg elsker når mennesker brenner for det de jobber for!

HVA ER POKÉ?

"Poke, uttales » Poh ? kay? og er en marinert rå fiskerett. Den tradisjonelle versjonen består av tunfisk krydret med soya og sesamfrø, servert på en seng av ris og grønnsaker. I likhet med ceviche er det få regler som gjelder og det finnes utallige varianter. Poké er det Hawaiiske verbet for å dele eller kutte, og beskriver de kuttede terningene av sjømat. I tillegg til tunfisk får du poké bowls med all slags sjømat og det er bare fantasien som setter en stopper for tilbehøret ? så lenge det er ferskt, rent og godt er det lov."Denne maten er som skapt for instagram!


Vi fikk hver vår bowl med råmarinert laks, avokado, sjøgress, ris, syltet rødløk og salat, og en bowl med fritert scampi på deling. Dette er nok den beste salaten jeg har spist noen gang, og i tillegg vet jeg at alt jeg fikk i meg var sunt og bra for kroppen! Bedre enn det blir det jo ikke. Jeg skal tilbake så fort som mulig, og jeg håper virkelig at dere får lyst til å ta turen selv! Det er absolutt verdt det :-) og det er jo den perfekte maten hvis du skal gå deg en tur! Kanskje mens du handler julegaver? 

Du kan forresten også bestille mat fra Pacific Pokè gjennom Foodora! Da kommer de syklende til deg med denne deilige maten! Åh, noen ganger kunne jeg virkelig ønske at jeg bodde i Oslo! 

Takk for en spennende og god matopplevelse, Pacific Pokè :-)


Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no