Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

nybakte kjeks og en perfekt morgen


    Skrevet 22.11.2016 klokken 12:33


Hei alle mine kjære lesere! For en fantastisk morgen dette har vært, til tross for at jeg våknet opp til regn. Ikke det at jeg ikke elsker regn, for det gjør jeg faktisk, men jeg hadde allikevel håpet på sol, slik at jeg kunne ta meg en lang gåtur. 

Jeg har endelig fått sove ut, og det føles deilig! De neste dagene skal jeg være på jobb 06:00, så da gjelder det å sette pris på lange morgener når man først har sjansen! Det første jeg gjorde da jeg våknet var rett og slett å rydde litt her hjemme, noe jeg faktisk finner veldig beroligende. Jeg lagde meg også en kopp med grønn te, og noen hjemmelagde kjeks. Og i stedet for å sitte foran pc`en eller tv, satte jeg meg i vinduskarmen og så ut mens jeg koste meg med disse nybakte kjeksene. Det er veldig viktig for meg å ikke gi for mye oppmerksomhet til mobil, pc og tv, eller ihvertfall prøve å holde meg unna disse når jeg skal gjøre noe koselig. Jeg er så mye på mobil og alt ellers, så det er fint å ha litt alenetid og heller sette pris på naturen eller andre ting. Prøv det selv!

Uansett.....nå er leiligheten ferdigryddet, vasket og fin, og det lukter deilig nybakst. En perfekt morgen, spør du meg! Og du vil kanskje ha oppskriften, også? Den finner du under! For å være ærlig så har jeg funnet en standard kjeksoppskrift på internett, men skreddersydd den etter meg selv. Det er så lett å blande inn ting i bakst som er bra for deg, så det er nettopp det jeg har gjort. Noras supercookies

200 g hvetemel
220 g havregryn, glutenfrie
20 g brunt sukker
2 ts bakepulver
1 ts chiafrø 
1 ts vaniljesukker
1 ss kanel

Blandes godt. 

100 g smør

Kutt smøret opp i små terninger og bland det inn i melblandingen. Det skal være kaldt smør og det skal smuldre. 

55 g mørk sirup
1/2 dl vann
2 ss kokosfett

Varm vannet og sirupen litt i en kjele for at sirupen skal bli flytende, og bland inn i melblandingen. Ha i kokosfettet. Bland godt sammen.

110 g rosiner
75 g tørkede tranebær


Grovhakk rosiner og tranebær, og ha det i deigen. Trill ut små boller og legg på et stekebrett med bakepapir under, med godt mellomrom fra hverandre. Press bollene deretter ned til små "cookies" som er ca 1 cm tykke. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. De skal få gylden farge og bli sprø! Husk å avkjøle dem på rist. 

PS; Du kan også ha litt hakkede nøtter i, eller forskjellige juicer som appelsinjuice for å gi en spennende smak! Velbekomme!


Én kommentar


kvardagsglede

30.11.2016 kl.13:25

Gler meg til å følge din blogg! Ha ein nydelig dag :)

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no