Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

endelig frisk nok


    Skrevet 24.11.2016 klokken 16:33


Nå er jeg endelig tilbake! Det er så mye jeg skulle ha fått gjort de siste dagene, men det ble ikke helt som planlagt. Dere skjønner, jeg fikk plutselig omgangssyken for to dager siden, og ble liggende på baderomsgulvet med bøtte og det som er, og siden jeg har hatt omgangssyken ganske mange ganger før, kan jeg fortelle dere at dette var en av de jævligste jeg har vært borti. Ikke bare det, men Marius har løpt livredd rundt i leiligheten og bokstavelig talt tvunget meg til å sove et annet sted enn på soverommet, han vil nemlig ikke bli smittet.....ja, jeg forstår det. Men bakteriene er vel i luften alt? Og det eneste alle - ihvertfall jeg, trenger når jeg er syk, er kos og nærhet. Men dengang ei! 

Kroppen min har vært helt avslått det siste døgnet og jeg har bare ligget i sofaen og sovet. Herregud, så sliten man blir av å være syk! 

Til tross for at jeg ikke har fått noe annet i meg enn en halv banan og litt popcorn de siste to døgnene, så skal jeg prøve meg på en middag i dag. Man vet at man begynner å bli frisk når matlyst og sult kommer tilbake, og noe jeg har lært av mamma, er at man ikke skal kaste i seg masse med en gang. Derfor er planen min å lage noe godt, sunt og lett for magen - nemlig grønnsakssuppe. Jeg skal piffe den kjedelige grønnsakssuppen opp litt med røkt svineknoke, poteter og litt andre krydderier, og jeg håper det blir godt. Jeg har aldri vært et suppemenneske, og heller aldri vært noe stor fan av grønnsakssuppe, men nå er det faktisk det eneste som frister. Kroppen min trenger grønnsaker, tror jeg. Jeg vet at det ser litt groteskt ut, og jeg som spiser så lite kjøtt og absolutt ikke er noe glad i gris, synes dette er litt ekkelt. Men - visste dere at svineknoker er fulle av næringsstoffer som er godt for oss? Kjøttknoker som man lager kraft på og lar koke lenge, inneholder mye vitaminer, mineraler og når du i tillegg har med ben, får du i deg gelatinen. Det er også veldig mye proteiner og lite kalorier, noe som gjør at dette rett og slett er sunt! Det finnes hundrevis av oppskrifter og ting du kan lage, og det eneste du må gjøre, er å hive dem oppi en kjele med vann, litt kraftgrønnsaker, sorte pepperkorn, kanskje et laubærblad og masse kjærlighet og tålmodighet. Jeg skal komme med oppskriften senere, jeg!

Jeg håper at jeg blir bedre av litt mat, i morgen vil jeg nemlig tilbake på jobb, og planen var også å dra til mamma og pappa i morgen ettermiddag, så da er det bare å krysse fingrene og håpe på at grønnsakene gjør jobben. Ha en fin kveld dere!


6 kommentarer


Oda

24.11.2016 kl.21:25

Så fælt! God bedring videre :)

nora alba

25.11.2016 kl.14:20

Oda: tusen takk :)

siljefjaren

02.12.2016 kl.14:56

Huff, så bra at du begynner å komme deg igjen!

Simen

06.12.2016 kl.22:02

Husk at svin beregnes som rødt kjøtt, og egentlig ikke er så bra for deg i store mengder. Og ikke minst, gris er som en hund (om ikke smartere) Jeg tilbrakte en dag med en gris for to år siden, har ikke spist det siden da :)

nora alba

09.01.2017 kl.14:50

Simen: det er det dummeste jeg har hørt. men jeg spiser aldri gris, så

Simen

06.12.2016 kl.22:06

Kom inn på bloggen din fordi jeg søkte på kaloriinnhold i burrito fra Freddy Fuego, du har tilfeldigvis ikke et grovt estimat av det? Var med storfekjøtt og guakamole, vil jo tro det må være rundt 1000 kacl i den!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no