Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

deilige og varme frokostscones med oliven og rosmarin


    Skrevet 04.02.2017 klokken 15:18


Nå er det helg, og hva er vel bedre å bake noen deilige scones som du kan kose deg med til frokost? Disse sconesene laget vi på jobben her om dagen, og de er bare helt fantastiske! Med oliven, maldonsalt og rosmarin minner det litt om foccacia, bare mye bedre! Oppskriften gir ca 30 stykker.
Spis den som den er, eller med pålegg på. God helg! 




Deilige frokostscones

800 g hvetemel
250 g sammalt hvete
75 g havregryn
30 g bakepulver
18 g salt 
300 g sukker 


Blandes godt sammen i en bolle. 

1 dl eddik
1 sitron, saft og skall 
3,5 dl helmelk


Has i en mugge og la det stå i 15 minutter

450 g smør, kaldt 
2 gode never svarte oliven, grovkuttet
2 ss tørket rosmarin 
maldonsalt 
olivenolje 


Ha i melblandingen og kna det godt. Ha litt og litt av melkeblandingen i, og kna til det blir en smidig og jevn deig. 

Sett deigen kaldt i ca 30 minutter før du begynner. Kjevle deigen ut i passe tykkelse og kutt jevne og fine trekanter ut. Legges på et stekebrett. Pensle med egg, og pynt med litt rosmarin og maldonsalt før du steker dem. Stekes i rundt 20 minutter, til de er fine og gyldne. Nyt dem mens de fortsatt er varme og gode! 


3 kommentarer


Mina N

05.02.2017 kl.19:34

Så digg!

Marte Johannessen

10.02.2017 kl.13:02

Gud å godt det så ut!

Ida Øverland

13.02.2017 kl.10:43

omg dette så jo bare såååå digg ut! kanskje jeg må starte uken min med dette? :D

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no