Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

frokostpannekaker med ricotta


    Skrevet 08.04.2017 klokken 10:51


Disse pannekakene har jeg kun laget en gang før, men de var så gode at de har rett og slett blitt mine nye favoritter når det kommer til pannekaker. Supergode og luftige, som smelter på tungen. Det tok også veldig kort tid å lage røren. 

Siden det er lørdag i dag, tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Perfekt til søndagsfrokosten, kanskje? :-)

Ricottapannekaker

250 g ricotta
300 g creme fraiche
3 egg, skilt hvite og plomme 
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron 
1 ts vaniljepulver
160 g hvetemel 
1 ss sukker
1 klype salt
 revet skall av en halv sitron


Bland alt det tørre med sitronskall, ricotta, creme fraiche og eggeplomme. Pass på at du blander det godt slik at det ikke blir noen klumper. Du kan gjerne sikte de tørre varene i. Pisk eggehvitene stive, jeg brukte en kjøkkenmaskin til dette. Bland deretter eggehviten inn i melblandingen med en slikkepott. Stekes med en gang i middels varm panne til de får gylden farge på begge sider. 

Serveres med friske bær og et lite dryss melis på toppen! God morgen :-)


2 kommentarer


Ingvild

08.04.2017 kl.13:34

Bursdagen min <3 tihi

irenglede

10.04.2017 kl.15:04

Oj, så fristende dette så ut. Må prøves. ;D Ha en fin dag.

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no