Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

deilig stekt hjertebladsalat med sprø pasta


    Skrevet 05.06.2017 klokken 19:37


Det er kanskje ikke så mange som vet, eller som tenker over at det faktisk går an å steke salat - men det gjør det altså! Hjertebladsalat gjør dette mulig, da den ikke inneholder like mye væske som vanlig salat, og er litt fastere i formen. Dette er en av mine favoritter, og jeg bruker stekt hjertesalat hele tiden i både salater, til kjøtt og fisk, på grillen eller som snacks. I tillegg er hjertebladsalat supersunt, og noe vi burde spise mer av! 
Smaken kan ikke beskrives, men det smaker heeeeelt nydelig, og jeg kan love at dere blir overrasket! 

Jeg tenkte å gi dere et lite tips til en rett jeg laget for litt siden, som passer til det meste. Den kan også nytes alene! Superenkelt, godt og billig! 
2 hoder hjertebladsalat
100 g pasta (jeg brukte glutenfri penne) 
olivenolje 
salt og pepper 
revet parmesan


Kok pastaen ferdig og sil av vannet. Varm en panne skikkelig, og pastaen i. Ha gjerne på litt olje, og pass på at den blir skikkelig sprø og gylden! Kutt salaten i fine biter, husk å kutt av "roten", den smaker ikke så godt. Ha salt og pepper i, og stek til salaten er gylden og fin. Her er det smak og behag, jeg liker at den er ganske godt stekt, men ikke for mye. Når du nærmer deg ferdig, kan du ha over revet parmesan, det gir en deilig smak! 

Du må selvfølgelig ikke steke pastaen, dette er bare noe jeg elsker å gjøre! Du kan gjerne steke salaten alene, og kanskje ha litt annet - kanskje litt fersk hvitløk og chili, eller friske urter? Kos deg! 
 


Én kommentar


Iselin Pedersen

03.07.2017 kl.01:06

Mer oppskrifter værsåsnill!

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no