Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

klar for avreise


    Skrevet 04.07.2017 klokken 08:17


Hei dere, og god morgen! Nå har vi nettopp ankommet Gardemoen og sendt avgårde koffertene våres, kjøpt hvert vårt glass vin, og jeg har svelget en valium i håp om at det vil hjelpe mot flyskrekken min. Ikke bare har jeg det, men vi skal i tillegg ikke sitte ved siden av hverandre under flyturen, så denne dagen startet jo superbra. Sånn er det når man er for sent ute med å bestille plasser. Og da lærer man jo forhåpentligvis av det til neste gang... men uansett - faen ass. 

Her er mine syv tips som hjelper litt dersom du har flyskrekk

* Ha plass ved vinduet - jeg vet ikke med andre, men med meg så hjelper det mye med full kontroll. Dessuten er det fint å se på utsikten og tenke på det i stedet.
* Sjekk ut seteplassen - det er ofte veldig forskjellig fra sete til sete, og på internett kan du søke opp hvor det er tryggest, og minst turbulens.
* Ikke drikk for mye alkohol - litt er greit, men jeg blir alltid mer urolig med mye drikke. 
* Snakk med personalet - de møter redde mennesker hver eneste dag, og vet akkurat hvordan de skal håndtere deg. 
* Gjør andre ting - i stedet for å høre på lyder og tenke over bevegelser, kan du kjøpe noe godt å spise, og sette på en kul film, eller rolig musikk som gjør at du sover.
* Bruk behagelige klær og sko - å ha på noe komfortabelt hjelper meg mye. 
* Hold partneren din i hånden og snakk sammen - Marius vet hvor redd jeg er, og holder alltid i meg om jeg blir redd. 


.....og selvfølgelig - det finnes mange andre ting man kan gjøre for å være mindre redd. Man kan ta kurs, man kan droppe å fly, og man kan prøve å tenke på hvorfor man er redd. Jeg er utrolig paranoid og tror at det verste vil skje med mitt fly uansett hvor og når, og det er jo en veldig liten sannsynlighet for det - noe jeg er fullt klar over. Allikevel er det vanskelig å overtale seg selv til å ikke være redd, og det verste jeg vet om er at andre mennesker skal blande seg inn, og fortelle hvor teit det er å være redd. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uansett, min beste motivasjon er å tenke at det å fly aldri skal hindre meg å se verden og å oppleve ting jeg faktisk vil oppleve, og derfor gjør jeg det til tross for redselen. De punktene over er ganske små, men veldig betydningsfulle for meg! Jeg vet at jeg ikke er alene om å være redd for å fly, så jeg håper at disse små tipsene hjelper littegrann! 

...Også er det bare for oss å krysse fingrene for denne turen også, og håpe på at alt går som det skal - bra! Ellers gleder jeg meg masse til å komme frem til Nice, og jeg gleder meg enda mer til å blogge for dere fremover. Vi skal så utrolig mye gøy, så det er bare å glede seg! Klem fra meg! 


3 kommentarer


victoria

04.07.2017 kl.15:09

God tur! Hvor er blusen fra? :-)

nora alba

04.07.2017 kl.21:48

victoria: takk<3 den er fra zara :D

Thea Nyland Høyvik

06.07.2017 kl.01:39

Husk, vakre, at det er tryggare å fly enn å køyre bil. Og visst flyet skulle miste ein motor eller to kan flyet fortsatt fly avgårde så langt det berre vil egentlig. Kan forklare deg dynamikken og motorikken ein vakker dag, det vil hjelpe deg.

Og forresten. Visst dikka skulle vere uheldig å få ulike seter på veg heim igjen, spørr no berre den som sitte attmed deg eller din kjære om dei kunne tenkt seg å bytte. Det funka alltid for oss/meg vertfall:) folk er som regel ganske forståelige med det.

God ferie og nyt ❤️

Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no