Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no

spritz o´clock


    Skrevet 21.07.2017 klokken 16:41


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om sommeren har vi alltid en god grunn til å drikke gode drinker, og i år er ikke et unntak. En drink som virkelig har slått igjennom den siste tiden er Aperol spritz, en drink fra Italia som er aperol blandet med club soda og prosecco. Jeg drakk denne allerede for en del år siden for første gang, og har bare blitt gladere og gladere i den. Smaken er frisk og litt bitter, noe som passer meg perfekt da jeg ikke er glad i å drikke så søte drikker. Fargen er helt nydelig, og i tillegg er dette en superenkel drink du kan lage på 1-2-3! 

I går var det utrolig varmt ute, og jeg fikk plutselig lyst til å prøve meg på en egen aperol spritz mens jeg satt i hagen og solte meg. Det er jo mye deiligere å lage sin egen, enn å drikke en til dyre dommer på en eller annen bar. Ihvertfall så lenge det er sol og man ikke er på ferie! Derfor skal jeg gi dere oppskriften min, og tro meg - den smaker enda bedre når du lager den selv! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras aperol spritz 

1 dl aperol (ferdig flaske på polet) 
1,5 dl prosecco 

0,5 dl bris med mango og papaya (eller annen)
apelsinskive
(jeg brukte mynteblader og blomkarseblomster som pynt)

Fyll et stort glass med isbiter, og hell på aperol. Deretter prosecco, og bland godt med en skje. Hell til slutt på med bris. Legg så i en halv appelsinskive, og nyt! 

tre tips: du kan bruke pellegrino eller club soda også, men ikke farris, da den har for mye bobler. Jeg brukte bris med smak, som ga litt mer fruktsmak på drinken. Du kan selvfølgelig også bruke annen musserende også. Legg fine appelsinskiver i fryseren før du bruker dem i drinken. Da holder drinken seg kald lenger. Pynt med andre ting enn bare appelsin, som feks. blomster eller urteblader som jeg gjorde. 


Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar

hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no