Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no hits

tagliatelle med hjemmelaget tomatsaus og middelshavsgrnnsaker


    Skrevet 25.04.2018 klokken 22:41


Pasta er s mye mer enn bare pasta, og for meg er en liten skl med god pasta noe av det diggeste som finnes. Om jeg skal kose meg skikkelig en sjelden gang er det vanligvis det jeg lager, og hva jeg har som tilbehr kommer helt an p. Man kan lage mye godt som ikke krever s lang tid, og jeg har hundrevis av gode oppskrifter jeg gjerne vil dele med dere! Men frst skal jeg gi dere en oppskrift mange av dere siklet p i dag p instagramstoryen min, og det ble faktisk en av de bedre pastarettene jeg har laget. Nam!

....Nr jeg lager tomatsaus bruker jeg s lang tid som overhode mulig, fordi den skal smake perfekt. Du kan selvflgelig kjpe en ferdigsaus og eventuelt smake den til med litt hvitlk og chili, men om du har tid anbefaler jeg virkelig gi tid og kjrlighet til sausen din. En god tomatsaus kan ogs lages noen dager i forveien, da fr smakene satt seg godt. Oppskriften under viser hvordan jeg alltid lager min, og selvom det ser mye ut, gr det utrolig fort. Det er egentlig bare slenge alt i en gryte, ogs kan den st og koke ferdig. Den vi vil ha er en tykk og deilig tomatsaus med en fyldig smak og mrk farge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


1 lk 
3 fedd hvitlk 
1 chili
2 ss sukker
3 ss olje
1 lite glass tomatpur
5 dl hakkede tomater
evt. 1 dl rdvin
1 revet gulrot 
1 stangselleri


Varm oljen i en kjele. Grovhakk lk og chili og ha det i, og tilsett sukkeret. Nr de har frest litt og er gyldne i fargen, kan du ha i tomatpuren. Rr godt ofte som det ikke svir seg i bunn. Etter ca. 4 minutter kan du ha i de hakkede tomatene, gulroten og sellerien. S kan dette st og koke p middels varme s lenge som mulig. 

3 ss soyasaus
saft fra 1 sitron 
salt
pepper 


Nr alt har kokt godt kan du kjre den opp med stavmixer eller blender, slik at den blir glatt og fin. Og s er det bare  smake den til! Mine beste tips er de over, og smak deg gjerne frem med mer eller mindre av ting. Det finnes ingen regler for hva du kan ha i en tomatsaus! 

1 rd paprika
1 aubergine 
1 gul lk 


Kutt alt i grove terninger, ikke for store. Stek dem deretter i ovn eller i panne p hy varme og med en god del olje, slik at de blir spr og gyldne i fargen. Bland dem deretter inn i sausen. 

Valgfri pasta (jeg brukte tagliatelle)
revet parmesan 
frisk basilikum, gresslk og persille (eller annet)


Kok pasta, vend inn sausen og grnnsakene, og riv parmesan over. Topp med litt friske, grovhakkede urter og litt god olivenolje. Og ikke minst - nyt! 


n kommentar


Line

09.05.2018 kl.08:46

h nam, denne m jeg prve!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no