Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no hits

nybakte kanelboller med rosa sjokoladeglasur


    Skrevet 01.05.2018 klokken 21:46


Endelig er vi i mai, dere! Er det bare meg, eller flyr tiden avgrde? Det fles jo ut som at det nettopp var nyttrsaften, spr du meg. feste natt til 1.mai begynner jeg kanskje bli litt for gammel for, men det ble allikevel slik, siden to av mine beste venninner hadde bursdag. Det var kjempegy og jeg koste meg masse, og jammen klarte jeg vkne tidlig i dag og f til en god treningskt. 

Siden det har vrt litt regn og grtt i hele dag, tenkte jeg lage noe som lyste litt opp - nemlig kanelboller! Jeg tror faktisk ikke at jeg har bakt i denne leiligheten en eneste gang, baking er noe jeg vanligvis ikke gjr snn uten videre, men i dag var det veldig fristende. Dessuten, hvem vil ikke ha ferske kanelboller? I tillegg hadde jeg litt rosa sjokoladeglasur fra lrdag som jeg mtte bruke opp, og den passet perfekt som topping. Nam! 

Oppskriften er selvflgelig hentet fra kanelbolledronningen Ida Gran Jansen, s jeg skal absolutt ikke ta ren for det. Jeg legger den allikevel ut, og jeg anbefaler alle prve den ut :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanelboller

450 g hvetemel 
50 g sukker
25 g fersk gjr 
3 ts kardemomme 
1 ts salt
2 dl helmelk
1 stort egg
75 g romtemperert smr 
1 egg til pensling 


I en kjkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjr, salt og kardemomme. Gjren smuldrer du bare i, men pass p ikke legg saltet opp gjren. Salt dreper nemlig gjr. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de trre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter p lav hastighet til deigen slipper bollen. Om du har en kitchenAid maskin s bruk hastighet 2.

Nr det har gtt 10 minutter s tilsetter du romtemperert smr i terninger. Jeg pleier dra ned deig fra eltekroken fr jeg tilsetter smr slik at det fordeler seg fint i deigen. Nr du har tilsatt alt s skal deigen elte i 15 minutter p hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er alts alfa omega at gjrbakst fr elte lenge, da fr du en god deig! S pliis ikke skip denne prosessen. Smr en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel strrelse.

Tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig si eksakt hevetid siden det kommer an p hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg nr den er ferdig. Velt deigen ut p en lettmelet kjkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel.

Smr kanelfyllet utover og rull deigen sammen til en stor og stram plse og kutt i 9-12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm (min er 33 x 22,9 cm).

Pensle med egg og stek p 180 grader varmluft eller 190 grader over/undervarme i ca.15 minutter. Avkjl. 

Rosa sjokoladeglasur 

200 g hvit sjokolade
2 dl kremflte 
konditorfarge

Knus den hvite sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp flten (ikke koke) og hell over den hvite sjokoladen. Rr til det blir til en fin og jevn rre. Farg med nsket farge, og smr p bollene. Velbekomme!


Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar

Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no