Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no



en ny spørsmålsrunde


    Skrevet 31.03.2014 klokken 15:48




Siden det er så mange som ønsker det, så starter jeg en liten spørsmålsrunde nå! Jeg vet ikke helt hvor lenge den vil vare, men om jeg får 
nok spørsmål, svarer jeg nok innen denne uken! Jeg håper at dere utnytter dette og spør om alt dere vil!  


24 kommentarer



the stars make love to the universe


    Skrevet 31.03.2014 klokken 15:42



Ingen kommentarer



full rulle


    Skrevet 28.03.2014 klokken 18:08


Ahh, endelig helg....Ihvertfall veldig snart! Denne dagen startet med to veldig trøtte øyne klokken seks i dag morges, i og med at jeg ikke var hjemme fra jobb 
og i seng før ett i går kveld. Allikevel klarte jeg å stå opp, heldigvis, og kom meg på jobb. Dagen gikk faktisk mye bedre enn forventet, og etter et dusin kaffekopper 
ble jeg endelig ferdig. 

Det har vært det fine vårværet i hele dag, så da jeg kom hjem fortet jeg meg å skifte klær, og løp ut. Jeg tok en fast runde som ikke er så altfor lang, men som er
veldig fin og koselig, med både elv og skog. I tillegg bor moren min i nærheten, så det er jo koselig å komme tilbake til der man bodde da man var mindre. 
Jeg skal ikke lyve og si at jeg jogget, for det gjorde jeg ikke, men jeg har da tempo i beina uansett, så powerwalk ble det. 



På veien hjemover tok jeg meg en liten omvei for å gå gjennom Sandvika, på den kanten jeg stort sett aldri er. Det er så utrolig fint her, og jeg elsker å 
bo i denne lille byen. Man har alt man trenger av butikker, og mer enn det også, samtidig som det er koselige steder med litt idyll. Jeg håper jeg blir her 
i lang tid fremover! 



Ja, jammen var Kaffebrenneriet på hjørnet åpent enda også.....Ja, da ble det enda mer kaffe og søtsaker på Nora. 




Jeg må seriøst begynne å skjerpe meg nå, alt som surrer rundt i hodet mitt er tanker om mat, hva jeg skal spise, hvor mye jeg har spist og hva ting inneholder. 
Og hva jeg skal spise i morgen.

Samtidig klarer jeg ikke å motstå NOE for tiden, herregud, jeg kan ikke forstå det!...nei, på mandag er det full rulle på diettfronten igjen. 
Men når vi først er inne på det........denne lille kakebiten var verdt hver eneste kalori, for den var supergod.
Noen ganger kunne jeg ønske at jeg ikke brydde meg om hvordan jeg så ut, så jeg kunne spist så mye jeg ville av kaker. 

Haha, herregud...nei dere, jeg må forte meg i dusjen. Jeg skal nemlig tilbake til Oslo for å møte verdens nydeligste jente!
Vi skal kose oss med jenteprat og kanskje en liten matbit. Ha en superduper helg alle sammen og kos dere masse!  


7 kommentarer



pekan og mandler


    Skrevet 26.03.2014 klokken 23:50


Hei dere! Jeg håper dere har hatt en fin start på uken, med den internasjonale vaffeldagen og alt...jeg for min del fikk ikke tid til å lage noen vaffler, 
men man kan jo ikke alltid lage mat ved hver eneste anledning. 

De siste dagene har gått ganske fort, og jeg har det egentlig bra, selv om det er vanskelig å stå opp om morgenen, og være positiv gjennom dagen. 
Jeg er nødt til å komme inn i treningsrutinene igjen, det vet jeg, men jeg klarer det bare ikke. Kostholdet mitt går som en jojo, og jeg kjenner at jeg er fryktelig sliten. 



Er det noe jeg ihvertfall klarer å spise mye av, så er det nøtter. Jeg har aldri tålt det før, men i løpet av de siste årene, har jeg begynt å prøve det ut. 
Det startet med yoghurtnøtter, og nå er det friske, naturelle som gjelder. Favorittene er mandler og pekan, og selv om jeg prøver å regne ut kaloriinnholdet 
og ha kontroll på hvor mye jeg spiser, er det vanskelig når noe er så godt. Det er ihvertfall veldig mettende, og inneholder jo noe sunt også, så farlig er det ikke. 
For meg er det helt perfekt med en liten håndfull. Jeg legger dem på et brett og har det i ovnen på 200 grader til de blir gyldne. La dem avkjøle seg litt, og nyt! 



Mmmm.....I dag var det forresten kjempestygt vær, så det er ikke rart at jeg blir liggende i sengen helt til jeg skal på jobb. Jeg håper at det blir fint vær
i morgen og at jeg får tatt en tur, eller kanskje en treningsøkt.

Ha en fin kveld videre! 


Ingen kommentarer



blåmandag


    Skrevet 24.03.2014 klokken 17:07


Ja, da var det mandag igjen. Dagen i går var lang, og natten var enda lenger. Jeg lå og vred på meg i mange timer, og 
tenkte på alt mulig. I går mistet jeg et nært familiemedlem, og det gjør så vondt. Selvom jeg vet at det kanskje var det beste, blir jeg
aldri nok forberedt når det skjer. Det er den tredje nære jeg har mistet på under et år, og det gjør det egentlig enda vanskeligere. 
Jeg klarer ikke engang beskrive følelsene mine, og jeg kommer nok aldri til å bli vandt til det at ingen av dem er her lenger. 

Det er deilig å ha kjæreste når slikt skjer, da får jeg både støtte, trøst og tankene på andre ting. Og heldigvis har jeg fri i dag! Så jeg får 
ihvertfall tid til å slappe av. 
Når jeg er lei meg får jeg litt problemer med å få i meg mat, jeg mister både sultfølelsen og matlysten, men allikevel skriker hele kroppen
etter næring. Derfor tvang jeg meg selv til å lage en god, sunn og fristende frokost/lunsj/middag i dag, og det hjalp virkelig på humøret.  




Jeg laget en blanding av mager kesam vanilje og gresk lettyoughurt, og la det lagvis med frosne blåbær. På toppen hadde jeg litt ristede mandler og pekan nøtter, 
og noen friske blåbær. 
Ved siden av spiste jeg en proteinbar, egentlig bare for å få i meg litt proteiner, og en iskaffe. Det ble en del kalorier på ett måltid, men jeg tror at kroppen
min hadde veldig godt av det. 



Jeg har brukt flere timer på å få i meg dette måltidet, samtidig som jeg har puslet rundt i leiligheten og ryddet. 
Etterpå skal jeg prøve å gå en liten tur, eller kanskje trene, før jeg får besøk av Marius. 

I dag skal vi kose oss med god middag og tv-serier, så håper jeg at humøret blir bedre i løpet av dagen. 
Nå skal jeg ta en lang og varm dusj, og legge meg i sofaen. Kos dere videre, og ha en fin uke!


3 kommentarer



deilig ostekake med god samvittighet


    Skrevet 22.03.2014 klokken 12:09


God morgen, dere! Endelig lørdag, og selvom dagen startet med dårlig vær, håper jeg at dagen blir helt fantastisk! 
I går baket jeg som sagt litt, og prøvde ut en ny oppskrift som jeg fant på. Jeg spiser sjelden det jeg lager selv, men denne måtte smakes på
i dag tidlig, og den ble helt perfekt. Konsistensen ble super, og den ble rett og slett akkurat slik jeg ville ha den.

Det ble en slags ostekake, med nøtte-og sjokoladebunn, og med gelelokk. Og det beste er at den er supersunn! Ja, for fyllet er laget med skyr!  
....og siden det er lørdag, skal jeg selvfølgelig gi dere oppskriften! Jeg håper dere lager denne! :-) 





Nøttebunn 

100 g mandler
50 g pekannøtter

Ristes i ovn til gylden farge. Avkjøles godt. 

eggehvite av 5 egg 
2 ss sukrin gold 
1 klype kanel 
1 klype salt 
1 ss kakaopulver, rå

Piskes stivt. Hakk nøttene grovt og vend dem inn i eggehviten. Vær forsiktig så ikke det faller sammen. Ha det i bunnen av en smurt form,
helst med bakepapir. Stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter. Avkjøles i form. 

Skyrfyll 

2 bokser skyr, blåbær og vanilje (kan selvfølgelig bytte ut smaker)
1 boks skyr, rips og vanilje 
1/2 boks kesam mager, vanilje 

Bland sammen godt, og ha i 

2 ss sukrin melis
1 ss kokosolje 
2 dl pisket lettfløte (altså krem) 

Rør så lite som mulig, men pass på at det blir ordentlig blandet. Smak til med eventuelt mer sukker eller andre ting du vil bruke. 

Legg 4 gelatinplater i kaldt vann.
Når de har blitt bløte, klemmer du ut vannet og har de i en kjele med 1 dl lettfløte, og pisker dem inn mens du har på varme.
Det er viktig at det ikke koker! Når gelatinen er smeltet helt, avkjøler du det litt før du heller det inn i kremblandingen. 

Hell dette over den kalde nøttebunnen, og sett kaldt.

Gelèlokk

3 dl ferdigblandet Zeroh! saft, granateplesmak
3 gelatinplater

Legg gelatinplatene i vann som i sted. Varm opp litt av saften i en kjele og ha de bløte gelatinplatene i.
Avkjøl saften, men pass på at den ikke stivner.

Når kaken er stiv og har satt seg, kan du forsiktig helle litt av saften over. Bruk en skje så du har bra kontroll.
Når du har laget et tynt gelelokk, setter du kaken inn i kjøleskapet igjen, og venter i 20 minutter før du heller på resten.

* Skyrfyllet er ganske løst, og derfor blir det fort ødelagt om du heller all saften over med en gang.

Når gelelokket har satt seg, er kaken klar for servering. Bruk bakepapirendene til å dra kaken opp av formen, og
bruk en varm kniv når du skal kutte opp stykker - da får du fine og rene linjer.

Server med noen friske bær til :-)  


3 kommentarer



f*ckwithmeyouknowigotit


    Skrevet 21.03.2014 klokken 18:41


Hei alle sammen, og god helg! Uken er endelig over, og jeg er klar for en heidundranes helg på jobb, med fult hus og mye å gjøre. 
Denne dagen har vært uventet lang, og av en eller annen grunn var jeg lys våken i dag da jeg våknet av vekkeklokken klokken seks.
Jeg tror det er fordi lyset er tilbake ute, det er jo nesten lyst hele natten! Og det er mye lettere å våkne når solstråler skinner gjennom gardinene,
i motsetning til hvordan det er på vinteren!

Etter jobb dro jeg rett hjem og laget meg en skikkelig kopp med kaffe. Det var nettopp det jeg trengte, Costume, sofaen for meg selv, joggebukse
og en stor kopp med kaffe. Og denne gangen ble den enda bedre enn sist...

Noras kosekaffe

2 ts pulverkaffe, økologisk
1 ts kanel, malt
1 pose Yogitea, chocosmak

Kok opp vann, og ha i koppen med alle gosakene. Ha over litt ristet (skummet) laktosefri melk! Nam, det er så godt! 



Ja, jeg har vel egentlig bare slappet av resten av dagen, med bytte mellom sofa og seng. Det er så deilig å være alene, og enda bedre - ha 
en helt egen leilighet hvor kun jeg bestemmer.

Jeg elsker å ligge på sengekanten å se ut på gaten. Studere menneskene, bilene, hundene og alt som skjer. Hva folk sier. Det er så utrolig
facinerende, og på en eller annen måte veldig beroliggende.  




Greit, jeg har ikke bare slappet av....jeg har faktisk stresset litt, for jeg har drevet med kakebaking. I går tenkte jeg ut en sunn, ny oppskrift 
og det har kriblet skikkelig i kroppen etter å prøve den ut. Ikke fordi jeg ville spise den etterpå, tvert imot, heller fordi jeg elsker å prøve ut nye ting på kjøkkenet,
og fordi jeg elsker å lage mat. Åh, jeg skulle hatt verdens største kjøkken. 



Marius er alltid skeptisk til de sunne bakstene mine, så jeg bare håper at denne faller i smak. Den er ikke helt ferdig enda, men jeg er veldig 
sikker på at den blir god. Tanken er ihvertfall kjempebra! :-) Og herregud, denne inneholder så utrolig mye proteiner!

Nå blir jeg snart hentet. Det er jo fredag, og dere trodde vel ikke at jeg skulle tilbringe den alene? Nei, jeg skal til Marius for å spise taco,
og etterpå skal vi tilbake hit for å sove. Og forhåpentligvis spise litt kake.......hehe!

Ha en fortryllende fredag videre, dere! :-) Det fortjener dere alle! 


3 kommentarer



chia frø


    Skrevet 20.03.2014 klokken 10:08


Gd morgen, mine kjære lesere. Det er en liten stund siden jeg har blogget nå, og det er rett og slett fordi jeg bare har slappet av, og tvunget meg selv til å ikke 
tenke for mye på ting som stresser meg. Det er helt herlig med en liten pause noen ganger, og da kommer jeg jo sterkere tilbake også.

Nå har jeg hatt fri i fire dager, men det virker så mye lenger. Helgen startet med en rask tur til Porsgrunn med Marius, og vi koste oss masse med familien. 
Etter at vi kom hjem igjen, har vi begge vært litt småsyke, så vi har ikke trent, men heller gått litt turer og spist mer enn vanlig, for å hente inn kroppen raskest mulig.
Syk eller ikke syk, vi har ihvertfall kost oss skikkelig hver eneste kveld, og jeg har sovet ut hver eneste dag, noe jeg virkelig trengte.

Og nå, nå er jeg veldig klar for jobb igjen. Det blir litt kjedelig i lengden med masse fri, synes jeg :-)

I dag ble mitt første "måltid" et stort glass med vann, lime og chiafrø. Vet dere egentlig hva chiafrø er, og hvor utrolig sunt det er?
Disse små frøene inneholder masse Omega-3, proteiner og mineraler, og i følge Christopher McDougall er en spiseskje med Chiafrø like næringsrikt
som en smoothie med spinat, laks og veksthormoner.

Chiafrø kan forebygge kreft og hjerte-og karsykdommer, gjøre deg slankere, stabilisere blodsukkeret, styrke sjelettet, bedre fordøyelsen, 
motvirke infeksjoner, tilføre huden sunne fettsyrer og motvirke PMS. Allikevel er det jo alltid noen som mener at dette med "supermat" er noe tull, 
men næringsinnholdene stemmer jo ihvertfall, så da får man bare teste selv og finne ut hva man skal tro! Det er ihvertfall mange atleter som bruker chiafrø i kosten sin, 
og sverger til det. Og personlig får jeg også mye energi av disse smø frøene. 

Man kan ha de i drikke slik som her, bruke dem i bakst og kaker, spise dem rå eller drysse dem over for eksempel havregryn eller kesam. 
De smaker ikke noe spesielt, heller! 


2 kommentarer



pancamo


    Skrevet 17.03.2014 klokken 14:32



Én kommentar



kokospudding med bringebær-og markejordbær coulis


    Skrevet 13.03.2014 klokken 00:16


Ja, da begynner det jammen meg å nærme seg helg igjen, og det er duket av for en nydelig dessert som jeg tipper vil falle i smak hos de fleste av dere. 
Den er kjempelett å lage, som vanlig, og er i tillegg sunn og veldig, veldig god. Dette er en perfekt sommerdessert, som passer til de fleste anledninger.  

Denne gangen er det kokospudding som står på menyen, og den ble helt herlig! Ved siden av laget jeg en enkel coulis av bringebær og hele markejordbær, 
og denne syrlige smaken balanserer den ellers søte og litt fete smaken på selve puddingen.  




Kokospudding 

4 dl kokosmelk 
2 ss kremfløte
1 vaniljestang 
1 ss sukrin 

2 plater gelatin 

Kok opp kokosmelken og fløten med sukker og vaniljestang. Husk å ha med fettlaget på toppen av boksen med kokosmelk. 
Legg gelatinplatene i iskaldt vann til de er helt bløte. Når de er det, klem ut vannet av dem med hendene og ha i kjelen. 
Pisk godt, slik at det ikke blir gelatinklumper. Melken må derfor være ganske varm, men ikke kokende. (da blir gelatinen borte)

Husk å sile alt før du heller det i glass/former. La dette gjerne stå over natten usilt, da setter vaniljesmaken seg bedre. 
Ha alt i ønskede former eller glass, og sett kaldt.

Coulis

1 pose frosne bringebær
2 ss sukrin melis
1 håndfull markejordbær *

* Markejordbær får du kjøpt fryst i de fleste matbutikker med litt høyere standard, som feks. Centra, Ultra, Meny osv.

Kok opp bringebærene med litt vann, og sil det. Bruk en slikkepott og klem godt i silen, til det kun er steiner igjen. Da får du ut alt av saft og kjøtt fra bærene, 
og coulisen blir mye bedre og tykkere. 

Bland inn melisen, og ha i noen hele markejordbær. 

Ha dette over eller ved siden av puddingen ved servering, gjerne med et grønt blad eller noen små, sprø kjeks! 


Én kommentar



frosne fingre


    Skrevet 12.03.2014 klokken 23:58


Hei alle sammen! Nå har klokken nettopp slått tolv, og det betyr at jeg skal opp om allerede seks timer....selv om jeg akkurat kom hjem fra jobb. 
I morgen og frem til lørdag starter jeg tidlig, og det er fryktelig deilig å tenke på, spesielt når været er slik som det er nå! Det blomstrer jo overalt.....ja, apropos blomstre!

At våren er her, betyr at pollenallergien er her også. Og tro meg, jeg kjenner det. De siste dagene har jeg vært utrolig allergisk, og ikke gjort noe annet enn å nyse,
hoste og ha hovne øyne. I dag fikk jeg heldigvis tak i nye allergipiller, men det hjelper ikke stort, så nå har jeg bestemt meg for å ta en sånn sprøyte som hjelper i ca to måneder.
Håper at det hjelper bedre på meg, slik at jeg kan nyte våren og sommeren for en gangs skyld!

På mandag hadde jeg en helt nydelig dag. Ikke bare var det et fantastisk vær, men jeg tilbringte hele dagen med min kjære venninne Caroline, og det var superhyggelig. 
Vi har ikke sett hverandre på evigheter, og hun er en av de beste vennene mine, så det gjorde virkelig dagen. Vi gikk en lang tur og knipset masse bilder, blandt annet
den nye headeren min som jeg håper dere både har sett og liker! Jeg ble ihvertfall veldig fornøyd :-)

Solen skinte til langt på ettermiddagen, og selvom vi ble litt frosne etterhvert, var det en helt nydelig dag.  






Ellers har jeg det kjempebra, og gleder meg masse til lørdagen, da skal nemlig Marius og jeg kjøre til Porsgrunn for å besøke familien min, og 
jeg kan nesten ikke vente. Jeg har ikke sett noen av dem siden juleferien, og......det er jo en ganske god stund siden, synes dere ikke?  

Nå er det boms i seng for meg, sov godt! :-) 


3 kommentarer



blått lys


    Skrevet 10.03.2014 klokken 20:38






5 kommentarer



hold meg i hånden


    Skrevet 09.03.2014 klokken 17:44


God ettermiddag, mine kjære lesere! 
Dagen i dag har vært helt fantastisk, og bedre skal den bli. Jeg elsker søndager, og jeg har tenkt til å kose meg skikkelig sammen med Marius.

I går kveld, etter treningen, ble jeg skikkelig dårlig, og har hatt feber, nyst og vært kvalm i hele natt og i dag. Jeg aner ikke hvordan jeg har klart å bli syk,
men gøy er det ihvertfall ikke. Er det noe jeg hater, er det å gå rundt med kvalme og være rød og sår rundt nese og lepper.
Allikevel tok vi på oss og gikk en liten tur i dag, og det føltes veldig deilig. Været var ikke like fint som i går, men det var uansett forfriskende og oppholdsvær.




Jeg kan nesten ikke tro at jeg fant både gåsunger og blåveis. Og ikke bare èn, men hele skogen var dekket med små, blå blomster. 
Det er å finne årets første blåveis som får meg til å få vårfølelse, så nå kan jeg ihvertfall med hånden på hjertet, si at sommeren er på vei. 
Blomster ute i naturen er noe av det vakreste jeg vet om, og jeg ble helt sjokkert over at det blomstret og spiret allerede nå i begynnelsen av Mars.  






...Det aller beste er at jeg klarte å dra med meg kjæresten min. Han er ikke like facinert av naturen som det jeg er, men han ble med for min skyld, og 
klarte heldigvis å holde ut med alt pratet mitt om fugler, planter og andre ting han ikke bryr seg noe om. Og hva er vel koseligere enn en ordentlig 
kjærestetur på en søndag? Jeg vet ihvertfall ikke om noe bedre. Og i tillegg har jeg verdens kjekkeste og godeste kjæreste. Han har til og med lovet meg 
både massasje, boblebad og masse annet hyggelig i kveld. 

Nå er jeg hjemme igjen, og skal snart gjøre meg klar til å bli hentet. Marius og jeg skal ut og spise i kveld, og det fortjener vi virkelig! 
Jeg kjenner at kroppen min er forferdelig sliten og at jeg trenger litt ekstra næring, så det skal bli godt med en god middag.
Egentlig er det vel best å holde seg hjemme når man er syk, men i dag gjør jeg et lite untak :-)

Jeg håper dere har hatt en fantastisk søndag, og at dere koser dere masse i kveld!  


7 kommentarer



en hel dag for oss


    Skrevet 08.03.2014 klokken 16:50


Endelig er det lørdag, og for meg betyr det bare en ting - fri i to dager! Og selvfølgelig, det glemte jeg nesten......gratulerer med dagen, alle jenter! I dag er det 
kvinnedagen, og det må vi jo feire. Jeg for min del setter veldig stor pris på denne dagen, og har derfor tenkt til å kose meg skikkelig videre utover dagen.
Marius har vært på Holmenkollen og sett på 5 milen, så jeg håper at han snart kommer hjem slik at vi kan gjøre noe hyggelig sammen.

Og, herregud! Det er jo sol ute! Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg våknet klokken seks i dag tidlig, det var jo lyst ute, og ikke bare det, men solen skinte som aldri før. 
Da jeg kom på jobb og solstrålene skinte gjennom vinduene, fikk jeg faktisk litt sommerfølelse. Og jeg tror ikke vi kan regne med en sen vår denne gangen. 
Det er fortsatt fint vær, og jeg krysser fingrene for at det er like fint i morgen - da skal jeg nemlig gå/jogge en lang tur i skogen for å smugtitte på blåveisen som jeg tror 
har begynt å vokse frem. Åh, som jeg gleder meg!



Øynene mine fikk ikke så mye hvile i natt heller, så jeg fryktelig trøtt og det eneste som frister er å legge seg bakover i sengen og slukne. 
Men så lett er det ikke, det er nemlig kun en time til Elixia stenger, og det betyr at jeg har veldig dårlig tid.
Kos dere masse i dag, engler!  


Én kommentar



urter i vinduskarmen


    Skrevet 07.03.2014 klokken 18:23


Har du lyst til å dyrke din egen urt hjemme? Vel, da har jeg løsningen. Karse! Dette er en vidunderlig urt som de fleste gikk lei av å så på barneskolen rundt påsketider,
men vet dere egentlig hvor godt det er? Den sterke, spisse smaken setter prikken over i`en på de fleste retter og salater, og i tillegg trenger du kun fire ting!   



Det eneste du trenger for å gro urter i vindukarmen er en skål, litt bomull, noen karsefrø og vann....og dette koster deg ingenting. 

Ha bomullsdotter i skålen, dryss frø over, og hell vann i. Karse vokser veldig tett, så det er finnes ingen grense for hvor mange frø du kan ha i.

Ha skålen i viduet eller på et lyst sted, og vann så ofte at bomullen alltid er fuktig.  

Når disse små frøene får fuktighet på seg, begynner de å spire med en gang. Her har de begynt etter et døgn, og de er nå klissete og geleaktige. 



Tre dager etterpå, ser de slik ut. I morgen er de nok helt perfekte, selv om jeg godt kunne spist dem i dag også. 
Når du kutter av karsen, kan du bare fortsette å vanne, så vokser de ut igjen! 

Karse er sunt, godt og gir en veldig spesiell smak. Dette må jo være den mest geniale måten å få friske urter på, uten å bruke for mye penger. 
Perfekt å ha i påskeferien! Dessuten er det helt nydelig med litt karsedryss over hardkokt egg på brødskiva! :-)


2 kommentarer



the complete cookie


    Skrevet 07.03.2014 klokken 16:21


Endelig fredag, helg og bare en dag til, så kan jeg også senke skuldrene og slappe av. Min dag startet allerede klokken seks i dag tidlig, og med kun fem timer 
på øyet, var det veldig vanskelig å våkne ordentlig. Når det er sagt, så kunne jeg ikke vært mer glad for å ha førstevakt i dag. Det er en deilig følelse, ihvertfall
når det ikke er så altfor mye å gjøre, og når man blir ferdig i tide. Som i dag.

Nå er jeg vel hjemme, og er rett og slett helt utslått. Det eneste som frister, og så og si det eneste jeg skal gjøre i dag, er å ta det med ro, drikke te, ha på 
joggeklær og ligge i sofaen for å se på filmer. Ihvertfall til jeg klarer å tvinge meg selv på trening. For i dag er jeg helt nødt til å få tid til en liten økt.
Siden jeg ikke har noen andre planer så regner jeg med at jeg skal være med kjæresten min også. Det blir koselig.  




Ute regner det, og det har det gjort i hele dag. Personlig elsker jeg regn, og finner mye mer kjærlighet og positive ting i det, enn negative. 
Regn er forfriskende, og når det regner er det ekstra koselig å være inne, og det er også deilig å gå ute. Ihvertfall så lenge man kan komme 
inn i varmen og i tørre klær etterpå. 

I går kveld prøvde jeg ut en cookie fra "Lenny & Larry´s". De selges på Deli de luca, og er i forskjellige smaker, blandt annet sjokolade og havregryn med rosiner. 
Den sistnevnte havnet på førsteplass, men jeg synes egentlig ikke at noen av dem var spesielt gode.
Det fine er at det er mulig å kose seg med cookies selvom man er på diett - disse inneholder nemlig hele 15-16 g protein pr. cookie. Allikevel er inneholdet av fett,
karbohydrater og kcal høyt, så helt ufarlig er det ikke. Uansett.....

Nå er jeg nødt til å ta en liten pause fra verden og bare slappe av, men jeg ønsker dere alle en fin fredag og en herlig start på dagen! :-)


Ingen kommentarer



min mat i bilder


    Skrevet 07.03.2014 klokken 00:00


Hei alle sammen! Det er veldig, veldig mange spørsmål angående diett, mat og rutiner her på bloggen, og siden jeg synes det blir litt inviklet å skrive ned alt, så 
har jeg bestemt meg for å legge ut noen bilder av typiske middager som jeg spiser mye av. Jeg har lovet dere et innlegg om dietten, og det er helt greit, men
siden jeg legger ut så mye mat på instagram hele tiden, og siden jeg regner med at ikke alle her følger meg der, så er det like greit å legge dem ut her og.

Her har jeg samlet de siste bildene av maten min. De fleste rettene består av eggehvite, karbonadedeig, kylling, grønnsaker og lettprodukter som lettost, mager kesam,
mager cottage cheese og skyr. Det er stort sett dette jeg får i meg, og jeg tenkte at det var litt mer inspirerende med bilder enn med tekst.
Jeg elsker salater med masse eggehvite eller noen form for kjøtt, og masse grønnsaker. Det eneste måltidet jeg får i meg er som regel på jobb, 
og derfor er det viktig å ha noe som inneholder mye proteiner, noe som inneholder lite fett og karbo (bortsett fra noen få ganger), noe som holder meg mett lenge
og noe som gjør at jeg ikke får skikkelig søtsug etterpå.

Noen ganger lager jeg litt "diggere" mat enn andre ganger, som feks. speltlompe pizza, taco eller andre lette ting. Jeg har faktisk med egen mat på jobb
hver eneste dag, men det hender at jeg bruker noe fra jobben, som feks grønnsaker, salat eller ris/poteter.

Det viktigste for meg er planlegging! Jeg spiser også skyr, mager kesam eller cottage cheese hver eneste dag. Fordi det er supergodt! 


Kyllingkjøttdeig med tacokrydder, brokkoli og gulrøtter


Proteinpannekaker med mager kesam 


Cottage cheese med tørkede bær og ristede nøtter


Kikertpannekake med kyllingkjøttdeig og grønnsaker


Kyllingkjøttdeig med ris og grønnsaker


Questbar er et perfekt mellommåltid!


Kyllingsalat med eggehviter, småsalat og litt grønnsaker


Havregrøt med banan, mager kesam, kanel og revet, frisk eple


Skyr er en perfekt dessert. Her med kirsebærsmak!


Frisk salat med eggehvite, pasta, kylling og litt grønnsaker


Granateple og kaffe er en god start på dagen


En enkel middag - karbonadedeig, fullkornsris og pepsi max!


Speltlompe med mager kyllingskinke og lettost - stek 10 minutter i ovnen og rull sammen!


Kyllinggryte med grønnsaker og kokt ris


Eggehviter med mager kyllingskinke og lettost


Mager kesam med friske bær


Salat med pasta, skinkebiter, cottage cheese og eggehviter


Makaroni med stekt karbonadedeig og masse eggehviter


Stekt kyllingbryst med frisk salat og litt hjemmelaget pesto 


Speltlomper med mager kesam, urter og røkelaks

Jeg håper dette gir dere lysten til å trikse litt og lage spennende, sunn mat uten at det blir for mye av det gode. Alle tingene på bildene 
er sunne retter som er stappfulle av protein, og det er i tillegg veldig lett, veldig godt og veldig billig.  


4 kommentarer



brown fantasy


    Skrevet 03.03.2014 klokken 20:17



5 kommentarer



en perfekt frokost


    Skrevet 03.03.2014 klokken 15:16


God morgen, alle blogglesere! Da er vi allerede tilbake til mandagen, herregud så fort de siste ukene har gått. For min del passet det perfekt med nok en fridag 
etter en over middels slitsom helg.

Allikevel ble det en sen kveld i går, og jeg var våken allerede klokken åtte i dag tidlig, for å gjøre i stand til frokostbesøk. Jeg hadde invitert to venninner på frokost,
og selvom hun ene hadde blitt syk, var det utrolig koselig. Jeg stresset  veldig, og etter en stor kaffekopp ble jeg nødt til å støvsuge, lage mat og fikse meg samtidig for å rekke alt.
Jeg kom i mål til slutt, og endte opp med masse godt og sunt som vi koste oss med. Bruchetta, marinerte reker, omelett og musli med hjemmelaget granola
i tillegg til flere liter med hjemmepresset juice stod på bordet da Ingvild kom, og jeg håper hun ble fornøyd. Jeg må jo holde meg litt i tøylene og spise mest mulig
rent, og det klarte vi bra i dag! Til tross for at jeg handlet og laget alt på under en time samtidig som jeg gjorde tusen andre ting, så ble det veldig godt, og jeg er fornøyd.

Jeg elsker å ha besøk, og pleier som regel å lage veldig mye godt. Håper derfor at det blir litt oftere nå fremover :-) 


Ingvild og jeg har vært bestevenner siden barneskolen, og vi har egentlig vært som to dråper vann siden det. Mesteparten av alt jeg har gjort 
opp gjennom årene har vært med henne, og vi er også veldig like. Jeg kunne selvfølgelig ønske at vi kunne vært like mye sammen nå, 
men siden det ikke er så lett å få til, er det ekstra koselig når vi sees, og det blir plutselig som i gamledager. Hun kommer nok alltid til å være 
min beste venn, og den jeg kan åpne meg for. 

Jeg er kjempeglad for at jeg har så gode venner, og for at jeg har hatt en perfekt morgen! Nå skal jeg snart på Ikea for å handle litt, etterfulgt
av en treningsøkt litt senere. Jeg håper at dere har hatt en like fin morgen, og at dere nyter starten på en ny uke! 


3 kommentarer



the perfect dream


    Skrevet 02.03.2014 klokken 01:39





3 kommentarer



dagen før fasten


    Skrevet 02.03.2014 klokken 00:44


Endelig er det søndag, og tid for fastelavn. Og hva betyr det? Jo, det betyr store, gode boller fylt med deilig krem, syltetøy og kanskje mandelmasse, bjørkeris 
pyntet med fargerike fjær og masse annet moro. Helt siden jeg var liten har jeg vært glad i denne dagen, men med tiden har feiringen bare blitt svakere og svakere.
Denne gangen har jeg dessverre jobbhelg og derfor har jeg rett og slett ikke hatt tid til altfor mye matlaging og pynting her hjemme....

.... Men, jeg har selvfølgelig laget det viktigste - boller! Og denne gangen er de til og med supersunne. Jeg er kjempefornøyd, og har fått tilbakemeldinger om at de
var mer enn godkjente! Jeg elsker å kose meg jeg også, men jeg synes også det er viktig å ihvertfall prøve når det gjelder å bytte ut matvarer og ingredienser med sunnere
alternativer. Slik kan man spise sunt så og si uansett hva slags dag det er, eller hva enn du feirer. Boller og gjærbakst generelt er noe jeg baker svært sjelden, og det kan
ha noe med å gjøre at jeg absolutt ikke er noe god - jeg er verken tålmodig nok eller interressert nok. Men en sjelden gang går det greit, og hvor vanskelig kan det egentlig være?

Til tross for mitt lille kjøkken, en tom lommebok og fryktelig liten tid, ble det til en bolledeig basert på ting jeg hadde i skapet, og derfor er jeg mer enn fornøyd med at det ble
vellykket og kan med hånden på hjertet si at dere ikke vil bli skuffet om dere vil lage disse til i morgen.

 

Noras fastelavnsboller

1 ss cocoa (kan bruke vanlig smør)

2 dl mandelmelk (kan bruke lettmelk)

Varm opp i kjele, til ca 37 grader. 

1 pakke tørrgjøær 
100 g fullkornshvete mel 
1 ts fiberhusk 
100 g mandelmel 
100 g sesammel 
1 klype salt 
2 ss sukrin 

1 ts kanel 
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver

Bland alt det tørre sammen og ha over den varme melkeblandingen. 

70 g mager kesam 
1 egg 

Bland godt sammen, og ha i blandingen. 

Ha i mer mel eller væske hvis den må justeres. Når deigen er fast og fin, har du den i en bolle med tørkle over, og lar den heve i minst 45 minutter. 
Helst la den heve på et lunt sted. 

Del deigen opp i ønskede emner. Jeg lagde kjempestore boller, og derfor ble det kun 4-5 stykker. 
Rull dem, og legg dem på et smurt bakebrett. Ha tørkle over og fortsett hevingen i rundt 30 minutter til. 

Pensle dem med egg, vann eller melk, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. 
Denne deigen er litt vrien å lese, bollene kjentes rå ut da jeg tok dem ut av ovnen (selvom de var brune og fine), men de ble saftige og helt perfekte 
etter en liten stund på rist, så avkjøl dem godt og vær tålmodig! 

Mine boller er fylt med vanlig, pisket krem med sukrin melis fordi jeg ikke hadde noen annen mulighet, men du kan også bruke mager kesam med 
vaniljesmak for å gjøre de enda sunnere. Du kan også fylle dem med ristede, hakkede mandler eller for eksempel syltetøy uten sukker! 
Gi de et lite melisdryss, og server! 



Selvom det ikke ble noe bjørkeris med fjær på meg i år, har jeg ihvertfall hatt en super helg, og jeg skal feire morgendagen på jobb med 
gode og snille kollegaer :-) Jeg håper ihvertfall at dere får en strålende søndag, og at dere baker noen boller til deres kjære - sunne eller ei! 

God natt!


4 kommentarer


hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no