Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.nodeilig dugnadshelg


  Skrevet 25.05.2017 klokken 20:48


I helgen var det duket for årets dugnad på huset vårt på hvaler, og hele familien måtte bli med. Planen var å blant annet skrape og male utsiden av huset, klippe gress og noen andre småting, og vi kom faktisk i mål! Solen skinte absolutt hele tiden, og på ettermiddagen satte vi oss nede på stranden i lette klær og drakk vin, snakket og koste oss. Skikkelig sommervær! Det har til og med begynt å vokse østers på stranden vår, så jeg vasset uti og plukket opp noen....og selvfølgelig kastet jeg de ut igjen etterpå! 

Det var så deilig å få komme tilbake til dette paradiset. Det er gammeldags, vi må drikke vann fra brønnen i hagen og gå på utedo, men jeg elsker det. Det er liksom sånn det er der, og vi klarer fint å leve med det. Vi mennesker henger oss fort opp i dagens små detaljer og den moderne verden, og glemmer hvor enkelt det faktisk er å leve uten alt det vi bruker i hverdagen. Har dere noen gang tenkt på hvor lite man egentlig trenger? Uansett, fler i familien min hater å drikke dette brønnvannet og kjøper vann på flasker, men jeg personlig elsker det. Det er helt klart og kaldt, og smaker deilig. 
Heldigvis var Marius med, og han var skikkelig flink til å hjelpe til. Han gjorde vel egentlig mest.....
Det er ikke lenge til vi skal tilbake, og jeg gleder meg så mye allerede! da håper jeg at det blir bading. 
Vårt kjære hus.....vi sees snart igjen! 


Én kommentarsommeridyll på sitt beste


  Skrevet 25.05.2017 klokken 20:29


Ååå, Hvaler altså! Dette stedet fortjener sitt eget innlegg, og derfor skal jeg vise dere noen få bilder jeg knipset da jeg var der nå i helgen. Jeg elsker, elsker, elsker hvaler, jeg er jo nesten født og oppvokst opp her, og det finnes ikke noe annet sted i verden som har mitt hjerte så mye. Hver gang jeg kjører nedover kysten, eller løper barbent på de små grusveiene, tar det pusten fra meg. Så mange minner! 

Det er jo ikke helt sommer enda, men på hvaler er det alltid idyllisk. Jeg har sommerhus på søndre sandøy, og det er ingen biler på øya. Det bor også mange der året rundt, så det er liksom ikke som et tomt feriested. Hjemmedyrkede grønnsaker, små gårder, hemmelige stier i skogen og vakre strender....ja, jeg elsker det. Om du noen gang er på Hvaler, burde du ta øyhopping og besøke denne øya. Det finnes også en superhyggelig liten cafè der, Oline, hvor det er quiz, musikk og god stemning hele sommeren. Og hvem er Oline? Jo, det er tipptipp oldemoren min! :-) 


Ingen kommentarermin nye treningsvenn


  Skrevet 24.05.2017 klokken 16:44


For noen uker siden var jeg så heldig å få lov til å teste ut Plantronics sine nye headfones, Backbeats 500. Etter kort tid ble de okkupert av Marius, noe som absolutt ikke er noe rart - de er helt fantastiske! Ikke bare er designet kult, de er veldig behagelige å ha på hodet, og er verken tunge eller vonde. 

Jeg som har begynt å trene litt mer kardio i det siste, er helt avhengig av å høre på musikk, og samtidig bruke noe som ikke har lange ledninger som henger og slenger i veien når jeg løper eller trener noe annet. Dette er noe som har irritert meg grønn hver eneste gang, og jeg tror ikke at jeg er alene om det. Det har ofte endt med at jeg ikke har noe musikk i ørene, noe som er veldig lite motiverende. Dette er det jeg liker best med disse, fordi de er tråløse. Hvor digg er ikke det? Det er som å få et nytt liv når man bruker slike, og de kommer nok til å bli veldig godt brukt fremover! 

Lyden er selvfølgelig også kjempebra! Det er ingenting negativt jeg har å si om disse så langt, de har blitt med på alt fra løpeturer, jobb og lange dager i solen. 
/sponset innlegg  

Hva synes dere? Er det noen av dere som har prøvd disse allerede? :-) 


Én kommentari had a dream


  Skrevet 21.05.2017 klokken 19:39

bukse/bikbok  tskjorte/bikbok  


Ingen kommentarervi snakkes!


  Skrevet 19.05.2017 klokken 10:23
Endelig helg! Aller først vil jeg si at jeg håper dere hadde en fantastisk feiring på onsdag, det hadde ihvertfall jeg! Jeg skal fortelle dere mer om den dagen senere, for om noen små strakser skal jeg sette snuten mot Hvaler.

Det er nemlig dugnad på sommerhuset vårt med hele familien, og selvom det ikke er spådd så fint vær, så skal det bli skikkelig deilig å komme seg litt vekk. Sommerhuset vårt er det perfekte stedet å dra til om man vil glemme storby og mas, og det skal bli så godt. Jeg er hjemme igjen på søndag og da håper jeg at jeg får blogget litt igjen. Til da - god helg og kos dere! Vi snakkes. 

 


Én kommentarmin nye rutine


  Skrevet 19.05.2017 klokken 10:16


Det er jo ingen hemmelighet at vi jenter, eller de fleste av oss, har enten cellulitter eller strekkmerker. Eller begge, som meg. Nå som sommeren nærmer seg blir vi nok ekstra fokusert på å få disse mindre synlige, og stramme opp. I en periode brukte jeg "biooil" som blant annet Sophie Elise har skrevet masse om, men den inneholder så mye tull at jeg rett og slett kuttet den ut. 

Men - for noen uker siden var jeg hos Vass Pr i Oslo, og da fikk jeg med meg to herlige produkter som jeg skulle teste ut! Jeg er veldig glad i å teste ut forskjellige ting i en periode, selvom jeg som regel pleier å være litt skeptisk til slike produkter. Det ene er Swissclinic sin skin body roll, som dere mest sansynlig har sett før. Det andre produktet er en bjørkeolje fra Weleda, som skal redusere cellulitter og stramme opp huden.

Jeg har ikke brukt disse så altfor lenge og dere ville nok ikke sett forskjell på bilder, men jeg kan love dere at det virker! Huden virker strammere og glattere, og jeg håper at strekkmerkene mine blir de neste som forsvinner. Ihvertfall litt. * Rull mange ganger frem og tilbake på samme sted, før du bytter retning og gjør det samme. Bruk god tid! 
* Smør noen dråper av oljen på det stedet du har rullet, og masser godt inn. 
* Repeter dette hver kveld til oppnådd mål. 
* Bruk oljen to ganger daglig den første uken.

* Husk og vaske hendene - oljen er grønn! :-) vasspr/sponset

...Husk at det ikke finnes noen mirakelkurer og at både kosthold og trening har en stor betydning for hvordan resultatet skal bli. 
Har noen av dere prøvd noen av disse før, og fikk dere resultater? :-)
 


Ingen kommentarerstrutseving - spis den!


  Skrevet 15.05.2017 klokken 18:41


Noe av det jeg liker best med våren, er at skogen fylles med fantastiske spirer og planter. Jeg er en av dem som synes det er viktig å plukke sin egen mat om man har mulighet, og det er absolutt noe jeg mener at vi burde bli flinkere til og mer bevisst på. Det vokser deilige og næringsrike planter rundt oss overalt, og det er ingen grunn til å overse dem. 

Strutsevinge er en av de mange tusen bregnene som finnes, og den har blitt brukt som mat i all tid, spesielt i det østlige usa. Her i Norge vokser den så og si overalt, og jeg kan huske at jeg lekte masse med dem da jeg var mindre. Jeg regner med at alle dere vet hvilken plante jeg snakker om! Den trives i en litt skyggefull skog, og står fin og grønn hele sommeren. 

De små skuddene som kommer opp fra bakken er nydelige og næringsrike, og man kan enten koke eller riste dem i panne med litt olje og salt. Smaken kan minne litt om asparges, og konsistensen er fast. Den blir mye brukt i Canada og i Asia, og man kan kjøpe den hermetisert og frossen i flere land. 
Jeg synes de er så utrolig fine! Og de smaker så godt!

"Næringsverdien er på høyde med spinat. Den har et spesielt lavt innhold av natrium, høyt innhold av fiber og protein og høyt innhold av antioksidanter som er sammenlignbart med blåbær. Strutseving er også en god ikke marin kilde til omega-3 fettsyre."

....Så, til dere som vil være sunne, økologiske og gjøre noe hyggelig en varm vårdag - gå ut og plukk! 


Ingen kommentarersupergod oreokake


  Skrevet 15.05.2017 klokken 14:47


For litt siden hadde bestevenninnen min bursdag, og siden jeg hadde invitert til lunsj hjemme hos meg, bestemte jeg meg kvelden før for å lage en liten kake i tillegg. Jeg hadde dårlig tid og de fleste butikkene hadde stengt, så jeg bestemte meg for å slenge sammen en oreokake. Det går fort, den trenger ingen steketid og jeg visste at hun likte det. Enkelt og greit! 

Jeg er ikke et kremmenneske i det hele tatt, og har aldri vært noen stor fan av oreokake. Uansett, jeg ble overbevist da jeg smakte på denne, for den er supergod! Fortsatt ikke helt min type kake, men for dere andre som liker sånt, så er denne perfekt. Lett å lage, ikke så dyr og passer til de fleste arrangementer! Kanskje til syttende mai? 

Jeg blandet forresten mange forskjellige oppskrifter da jeg lagde denne, da jeg var veldig usikker. Derfor skal jeg ikke ta all æren! Dessuten har jeg heller ikke brukt hjemmelaget sjokolademousse, noe jeg selvfølgelig ville gjort om jeg hadde hatt tid. Hjemmelaget er alltid best!


 

300 g Oreokjeks 
100 g smeltet smør


Del kjeksene og ta ut kremen som er imellom. Ha det i en annen bolle. Knus kjeksen og bland med smeltet smør, jeg brukte foodprosessor. Du trenger ikke å knuse dem helt fint, jeg liker når det er noen grove biter i. Når det er en jevn og fin masse klemmer du det utover en smurt springform. Sett den kaldt. 


200 g nøytral kremost
2 1/2 dl melis
3 dl kremfløte
kremen fra oreokjeksene


Bland kremost, kremen og melis til en fin og jevn krem, og lag til slutt krem av fløten. Bland godt og forsiktig sammen med en slikkepott. Ha litt på den stive bunnen, og sett resten kaldt så lenge. Det er viktig at kaken får stivne i ca en halvtime. 

 1 pakke lys sjokolademousse (Toro) eller hjemmelaget 
3 dl melk


Lag moussen som anvist på pakken og smør den forsiktig på kaken. La den bli helt stiv før du tar på resten av kremen. 

....Det er også godt å ha noen grovhakket kjeks imellom lagene, det gir skikkelig crunch! :-) Pynt med grovhakkede kjeks og smeltet sjokolade på toppen, og server. Husk at den må stå kaldt til servering. 
 


8 kommentarermalesøndag


  Skrevet 14.05.2017 klokken 22:20
Hei alle mine kjære lesere, og god søndagskveld! Jeg håper at dere har hatt en fantastisk helg, det har ihvertfall jeg! Det er lenge siden jeg har gjort så mye på bare noen dager, og det føles deilig. I går etter jobb dro jeg på hytta med mamma, og det har vært så utrolig koselig der! Vi sov over til i dag, og grunnen til at vi var der, var for å starte med å pusse opp. Jeg har mast meg til å få male og innrede litt annerledes, slik at jeg kan bruke det stedet litt mer fremover. Hytta er ikke så stor, men veldig, veldig koselig, og perfekt for sene sommerkvelder. Den ligger ved Tyrifjorden, og bare se på den utsikten! Det er så fantastisk fint der, og jeg gleder meg til vi blir ferdige. 

Klokken 10 i dag tidlig, etter en nytraktet kaffekopp, startet jeg å male stuen, og da vi skulle dra hjem igjen klokken 15, hadde jeg malt over halve stuen. Altså, vegg og tak! Det er søren meg tøft for skuldrene, men jeg får ta det som dagens treningsøkt - og det er jo så verdt det! 

Nå er jeg godt plassert hjemme igjen, og i morgen er det tidlig opp og på jobb. Ellers gleder jeg meg så mye til onsdag, og vi alle må krysse fingrene for fint vær. 

Sov godt, dere! 
 


Ingen kommentarerden perfekte kjolen


  Skrevet 14.05.2017 klokken 22:00
/sponset innlegg   kjole/bik bok   belte/privat 

Åh, som jeg elsker denne kjolen! Nå er det ikke lenge til syttende mai, og denne er jo helt perfekt. Jeg har valgt å bruke et rødt belte i livet, for skikkelig norge-følelse! Kjolen er helt fantastisk, og et must i skapet til sommeren. Hva synes dere? 


2 kommentarerjeg gleder meg skikkelig


  Skrevet 10.05.2017 klokken 16:08


God onsdag, dere! I dag har jeg fri, og det er så utrolig deilig! Det ble litt mye drikke på meg i går kveld, og derfor har jeg sovet alt for lenge i dag. Da jeg våknet var det både snø og regn utenfor, så det var uansett ikke noe å våkne opp til....å ligge under en varm dyne mens det er dårlig vær ute er noe av det deiligste jeg vet om, spesielt når man ikke skal noen verdens ting! Er dere ikke enige? 

Etterhvert klarte jeg å komme meg på en trening, hvor jeg hadde en kort men effektiv økt med en venninne. Det ble litt ymse øvelser, men jeg tenker kanskje å dra dit senere i kveld og gjøre litt mer. Jeg hater følelsen av at man ikke er ferdig med økten. 

Nå har jeg dusjet og kastet i meg litt mat, det ble ferdigkjøpt sushi og det smakte supergodt. Perfekt mat etter trening, spør du meg. 
Nå skal jeg straks ut i regnværet, jeg skal nemlig til en klinikk i Oslo, og jeg gleder meg skikkelig til å fortelle dere mer om det. Følg med på instagram! Ellers ønsker jeg dere en fin dag videre :-) 


4 kommentarercaroline berg eriksen x adax


  Skrevet 10.05.2017 klokken 16:01


I går kveld var jeg så heldig å bli invitert til en middag med masse fine jenter i forbindelse med Caroline Berg Eriksen sin nye veskekolleksjon for Adax. Vi var nok en gang i den fantastiske leiligheten til Annette&Englene - jeg begynner snart å føle meg som hjemme der. 

Middagsbordet var pyntet med flotte peoner og vi ble servert deilig andebryst og en nydelig dessert. Det var mange kjente fjes, og vi ble sittende og prate til langt utover kvelden. 

Veskekolleksjonen var kjempefin, og jeg fikk med meg en fin liten hjem som jeg gleder meg til å bruke! Tusen takk for meg og gratulerer med den fine kolleksjonen, Caroline! 


2 kommentarerbursdagslunsj


  Skrevet 07.05.2017 klokken 22:24
For akkurat en uke siden i dag hadde bestevenninnen min bursdag, og i den anledning inviterte jeg henne på en deilig champagnelunsj hos meg. Det er ikke hver dag verdens beste jente fyller 25 år! Herregud, så gamle vi begynner å bli. 

Jeg lagde pannekaker og drinker, og hadde kjøpt inn bær, makroner og masse champagne! Vi koste oss så mye, for det er nemlig lenge siden vi har vært alene sammen. Etter maten dro vi en tur på Kalvøya med champagne i den ene hånden og en høyttaler i den andre, og så fant vi oss en fin liten plass nede ved vannet hvor vi danset og koste oss i solen. 

Takk for en fantastisk dag og gratulerer med dagen, Ingvild <3
 


Ingen kommentarerhappy bowl


  Skrevet 04.05.2017 klokken 16:43


Hei mine kjære lesere, og god torsdag! Jeg vet at det er en stund siden sist, men jeg håper at dere har det fint og at dere er klare for å følge mer på bloggen min fremover - jeg har masse å skrive om, nemlig! 

I dag skinner solen skikkelig som de andre dagene, og det er så fantastisk deilig. Som den sterke pollenallergikeren jeg er, pleier jeg ikke å være så glad i slike sommerdager, da jeg merker alt ekstra godt. I tillegg har jeg klart å bli forkjølet, men allikevel har jeg tvunget meg selv ut i finværet. Klokken to i dag sluttet jeg på jobb, og satte meg rett ut i solen med en stor bolle hjemmelaget acaibowl i bare bh´en. Jeg har faktisk fått litt farge også, selvom det sikkert blir en ren rødfarge i kveld... Uansett, deilig å gi kroppen sin litt d-vitaminer igjen. Utrolig hva litt sol kan gjøre på humøret! I går kjøpte jeg meg en ny blender, og jeg er skikkelig fornøyd. Jeg mener, klarer man å overleve sommeren uten en? Jeg elsker å lage alt fra smoothie til pesto til dressinger, og da er dette midt i blinken. Jeg har også fått tak i acaipurè, så det blir mye av det fremover. Denne er supergod, og full av sunt snadder! Perfekt å spise ute i solen. 

Noras acaibowl 

2 dl kokosmelk, lett
1 dl pasjonsfruktjuice (eller annen)
1 ss kokosfett
2 ss frosne blåbær
2 ss frosne bringebær
1 banan
100 g frossen acai 
1 ss chiafrø 
1 ss kakaopulver, rått


.....Topping kan være hva som helst, bruk fantasien! Jeg liker banan, kokosflak, gojibær, chiafrø og rå kakaonibs. Og kanskje en skje mandelsmør eller noen jordbær? Enjoy!

Jeg er seriøst så trøtt at jeg nesten ikke klarer å holde øynene åpne, men om litt kommer mamma innom en rask tur med bunaden min (som forhåpentligvis fortsatt passer) og da kan jeg jo ikke ligge og sove. Og etter det skal jeg prøve å komme meg en liten tur på trening. Jeg har faktisk vært superflink på den fronten i det siste, så da håper jeg at det fortsetter frem til sommeren. 

Har dere vært noe ute i solen i det siste, da? 


3 kommentareri den virkelige verden


  Skrevet 03.05.2017 klokken 18:57


Jeg så på bildet. Der stod jeg, i den nye kjolen min, og så ut mot havet. Kjolen var svart. Ikke fordi jeg ville ha den i svart, men fordi jeg alltid kjøper klær i svart så jeg ser tynnere ut. Finere. 

Jeg lastet bildet opp i photoshop. Det gjør jeg alltid, uansett hvilket bilde det er. Jeg likte ikke bildet, jeg så både stor ut og jeg likte heller ikke ansiktsuttrykket mitt. Jeg liker ikke ansiktet mitt i det hele tatt, egentlig. Leppene mine er for små. Håret mitt har en stygg farge, og jeg hadde på for lite sminke. 

Heldigvis kan man fikse alt inne på photoshop. Større lepper, litt ekstra øyenskygge og litt mer kinnben. Jeg kan jo også gjøre meg selv tynnere, så hvorfor ikke. Ingen kommer til å legge merke til det, uansett. Jeg fikset på det jeg kunne, uten å nøle. Til slutt satt jeg med et bilde av en person jeg ikke kjente igjen, og jeg så ut av vinduet og tenkte lenge, før jeg endelig tok en beslutning... 


"Avbryt". 


Jeg er så lei. Lei av å hele tiden tenke over hvordan jeg ser ut. Hvordan sminke jeg bruker. Hvordan klær jeg går i. Hvordan veske jeg har. Hvor jeg har reist i det siste. Hva alt koster. Jeg er lei av å leve i en verden hvor alt er unaturlig, og hvor man kan gjøre alt for penger. Hvor unge jenter ser opp til kvinner med kropper som er betalt for. Og som nekter for det etterpå. 

Hvorfor skal jeg bruke tiden min på å redigere meg til noe jeg ikke er, for å vise det frem på sosiale medier? Hvorfor skal jeg ikke være fornøyd med den jeg er, være stolt av det og heller fokusere på å bli en enda bedre versjon av meg selv, i stedet for å tro at jeg ikke er bra nok og redigere på det? Jeg er bedre enn det, og det vet jeg. Og det er dere også. Jeg vil ikke bli gammel og sitte med barnebarna mine på fanget med et bilde av meg selv og tenke at jeg egentlig ikke så slik ut i det hele tatt. Hvorfor skal alt handle om hvilken highlighter man bruker, eller hvor ofte man skifter løsvippene sine? Hvorfor må èn av fem ha restylane i leppene, og hvorfor er definisjonen på "vakker" det å bruke så mye sminke som mulig? Det er så trist å se alle disse unge jentene som ikke vet bedre. Som tror at sminke skal gjøre deg til en annen person, fordi du ikke er pen nok. 

Du er pen som du er, og du kan alltid jobbe med deg selv for å både ha det bedre og se bedre ut. Skjønnhet kommer innenfra, og det handler om utstråling, kosthold og helse - ikke noe annet. 

Jeg trykket "gjennopprett alt" og jeg ble plutselig mye penere. 


Ingen kommentarersyttende mai sammen med glossybox


  Skrevet 03.05.2017 klokken 18:14


Åh, for en deilig dag dette har vært, dere! Jeg våknet til sol som de fleste av dere sikkert gjorde, og dro rett til Oslo. Noen andre jenter og jeg var invitert til en frokost hjemme hos Annette&englene, sammen med Glossybox. Denne boksen er laget spesielt til syttende mai, og hva passer da bedre enn en skikkelig syttende mai frokost? 

Det var så koselig, med et stort bord med plass til alle, og supergod mat og drikke! Masse blomster og det norske flagg pyntet opp i den fine leiligheten, og man kunne virkelig trodd at det var syttende mai! Vi manglet bare bunaden. Etterpå kom det en florist som viste oss hvordan vi lager vår egen krans, og det var så utrolig koselig! Herregud, jeg elsker å drive med blomster, så det passet meg helt perfekt. Litt av en tålmodighetsprøve var det, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med min til slutt. Tuuusen takk for en fantastisk frokost og masse syttende mai stemning i finværet! Hva jeg fikk i esken skal jeg vise dere senere :-) Ha en strålende dag videre!


Ingen kommentarer


hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no