Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no



sndagstur i en mustang


    Skrevet 31.08.2014 klokken 22:53


Etter vr lille tur i Sandvika, tok vi like godt en tur til Oslo. Vi satte bilen til Marius igjen, og hoppet inn i en kjempelekker
Mustang som en venn av han har.
Jeg elsker den, bde fargen, selve bilen og....ja, alt! Den er jo veldig gammel, en 67modell, men den er jo rfin allikevel!










Det er ikke hver dag jeg sitter p i en slik bil, s jeg mtte jo ta noen bilder! Her sitter jeg i baksetet og koser meg masse mens guttene
sitter foran. Selv om jeg ikke kan s altfor mye om biler s elsker jeg dem, og det beste er jo ta bilder! Jeg elsker ta bilder av alt, jeg!

Synes dere den var fin?



Etterp tok vi en rask kaffe p Starbucks. Jeg bor jo ikke i Oslo, og har ikke helt ftt det inn i hjernen at Starbucks har vrt der ganske lenge,
s jeg synes jo det er veldig stas g dit. Man fler liksom at det er i utlandet, og de har jo ogs veldig god kaffe og gode kaker.
Selv kjpte jeg en "Skinny blueberry muffin" hva n enn det betyr....god var den ihvertfall!

N har jeg nettopp kommet hjem fra nok en bursdagsfeiring hos familien til Marius, og er supertrtt. Vi har jo vrt ute i hele dag,
og siden jeg begynner allerede klokken halv syv p jobb i morgen, er jeg mer enn klar for legge meg. God natt!


2 kommentarer



by day


    Skrevet 31.08.2014 klokken 22:20


Som jeg sa til dere i gr, s skulle jeg vandre rundt i Sandvika i dag, for underske alle de utenlanske, morsomme bodene p den
andre siden av broen. Jeg fikk heldigvis med meg Marius som date, og vi koste oss skikkelig - det ble jo til og med sol etterhvert!

Prisene var jo selvsagt skyhye, og til tross for veldig mye spennende og god mat, kjpte jeg ikke en eneste ting. Det er noe med dette at
det er mat p gaten, jeg synes som regel at det virker litt skittent, og i tillegg s er det liksom ikke like spennende handle p slike steder nr
man er i Norge. Selv om det er utenlandsk mat. Vi fikk ihvertfall sett utrolig mye rart, og det er jo alltid gy.







....I tillegg til hundrevis av varmretter, var det mange boder med ost og kjtt. Her er de fleste favorittene mine fra Frankrike!




Eplesaft fra Frogner grd i Brum var selvflgelig p plass de ogs!



...Det er jo alltid mye klesboder med altfor mye tull. Alt fra fargeparykker til stygge ponchoer og saueskinsluer, og det er jo som oftest det samme
overalt i landet nr man er p slike ting. Men for all del, man kan jo finne noe fint og....

Belgiske vafler med sjokolade og utallige fudges omringet oss, og det er faktisk ganske facinerende se hvor mye stt vi i Norge faktisk kjper.
Jeg mener, hvor godt kan det egentlig vre? Jeg ble ihvertfall ikke fristet i det hele tatt, men jeg synes heller at det er veldig gy ta bilder
av alle de rare fargene og formene.






....En kjempekoselig tur, og veldig deilig at det var nrme leiligheten! Har dere vrt p Sandvika byfest og sett i lpet av helgen?
I dag var ihvertfall siste dag, og derfor er det forhpentligvis litt roligere p jobb i morgen.


4 kommentarer



by night


    Skrevet 30.08.2014 klokken 21:47


Ja, jeg vet....i forrige innlegg skrt jeg av min koselige spakveld alene og at jeg absolutt ikke skulle forlate leiligheten min.
Men herregud! Etter altfor mange ansiktsmasker og fotkremer bestemte jeg meg for ta meg en tur ut. Som dere vet s elsker jeg regn,
det koseligste jeg vet er faktisk og bare st i regnet med ansiktet opp og kjenne alle drpene som treffer huden.... og det var nettopp
dette jeg trengte.

...Og da jeg hadde ftt p meg bde ullsokker, hunterstvler og regnjakke, s tok jeg like godt turen ned til parken for finne ut av
hvem som spilte den altfor hye men koselige musikken. Og i parken var det full fest til tross for vret. Det var grillmat, vin, l og masse mennesker,
og det var til og med folk som danset. Romantisk!




...Trappen ned til vannet var dekket med lys, og det var s utrolig fint. Da jeg stod midt p broen og lente meg over rekkverket for se p
vannet, s jeg plutselig et tivoli! Jeg begynte lpe ned trappene, og oppdaget noen sm, fine dekorasjoner p veien. De har jo faktisk
pyntet hele Sandvika! Jeg ble helt overrasket jeg.



...N skal jeg straks ut i regnet igjen, jeg skal nemlig p en liten tur rundt i Sandvika med en venninne. Det er noe som heter "nattevandringen"
og der skjer det mye koselig. Jeg er veldig glad for at jeg har en venn som blir med p slikt :-)


5 kommentarer



i fred og ro


    Skrevet 30.08.2014 klokken 19:00


Vel hjemme fra jobb... I dag har det vrt helt kaotisk p Kanel, og jeg er kjempeglad for at jeg kun hadde en fire-timers vakt.
Med byfesten som omringer meg hvor enn jeg gr, har jeg bestemt meg for holde meg hjemme i hele kveld. Jeg er s lei av
brkete barnefamilier, plseboder og salgsvarer at jeg rett og slett ikke orker g ut. Dessuten fr jeg jo med meg alt fra vinduet, s
det spiller jo egentlig ingen rolle.

I morgen er heldigvis siste dagen, og siden jeg har fri har jeg tenkt meg en liten tur til andre siden av broen
for sjekke ut utenlandsk mat. Det er fult av boder med mat fra blandt annet Tyskland, Frankrike og Hellas, og jeg gleder meg masse til titte.
Man fr kjpt alt fra bratwurst plser og deilige oster, til belgiske vafler og oliven, og hva er vel bedre enn f litt smaksprver av det?
Det er som sagt siste dag i morgen med disse morsomme bodene, s jeg anbefaler alle til ta turen.

....Marius er p fest i kveld, og det betyr bare en ting - alenetid! Det er sren meg ikke ofte at jeg fr lov til kose meg hjemme alene,
og i dag har jeg endelig sjansen. Med tusenvis av hudpleieprodukter som jeg har ftt lov til prve, rolig musikk, stearinlys og
litt drikke p, blir dette en perfekt kveld.





...Mens jeg koser meg med en spakveld for meg selv, er alle andre ute og fester. Jeg er s glad for at jeg er et menneske som liker vre
alene, det er faktisk det beste jeg vet.
I tillegg regner det ute, noe jeg elsker, s jeg kunne faktisk ikke bedt om mer.

Jeg nsker dere alle en fantastisk lrdagskveld ihvertfall, uansett om dere er alene slik som meg, eller ute og farter p byen!


Ingen kommentarer



deilig, hjemmelaget quiche med kologisk skinke


    Skrevet 30.08.2014 klokken 17:59


125 g smr
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smr og hvetemel, tilsett vann og lag en jevn og fin deig uten klumper. La deigen st kaldt i rundt 30 minutter.
Etterp kan du kjevle den ut s den blir tynn, og presse den ned i en paiform eller porsjonsform slik jeg gjorde.
Bruk en gaffel til prikke bunnen med. Stek den p 200 grader i 10 minutter, til den er gyllen.

150 g kologisk, valgfri skinke

Kutt opp skinken i sm terninger eller nsket strrelse og legg det i paien.

4 egg
2,5 dl melk
1 klype salt
1 klype pepper

250 g revet gulost


Kjr egg og melk med stavmixer slik at det blir ordentlig blandet og smak til med salt og pepper. Ha 200 g revet gulost
og hell blandingen over skinken.
Stek paien p 180 grader i 25 minutter til eggemassen har blitt stiv. Nr det er 10 minutter igjen, ha over resten av det revne
gulosten p toppen.

Paien serveres varm med litt finhakkede urter over, og en frisk og deilig salat ved siden av! Bon apetit!




2 kommentarer



Behind the trees


    Skrevet 29.08.2014 klokken 13:21



















2 kommentarer



nr man ikke er ung lenger


    Skrevet 28.08.2014 klokken 20:01



Ingen kommentarer



a louis scone with a taste of chanel and chocolate


    Skrevet 28.08.2014 klokken 19:40


Herregud, s utrolig varmt det har vrt i dag! Jeg har vrt p jobb og det var bare svidt jeg orket rydde bordene ute p
grunn av den sterke solen. Uansett, i dag startet byfesten i Sandvika, og det betyr bare to ting - mye gjre p jobb, og full fest p kvelden.
Og som dere vet bor jeg midt i sentrum, og har soverom mot veien, s det blir nok noen svnlse netter frem til sndag.

Jeg skal faktisk ikke klage p verken fint vr, mange kunder eller byfest. Det er deilig med fint hstvr, og jeg koser meg p jobben, uansett
hvor mange kunder vi fr.
.....Men nr sant skal sies er livet mitt egentlig ett stort kaos akkurat n! Jeg klarer aldri f tilbake rutinene mine med trening og mat, og jeg
gjr ikke noe annet enn sove, se p serier med Marius eller spise bakeverk fra jobben. Dette m ta slutt snart, men jeg lurer p nr...
Har dere noen gang hatt en slik periode, og hatt problemer med komme ut? Uff, det er ihvertfall helt grusomt synes jeg!



...Til middag i gr laget jeg en deilig quiche, som er en fransk pai med skinke og ost. Kjempegod!
Oppskriften kommer vel ut i morgen tenker jeg meg!

N skal jeg ta en sjapp kardio kt fr jeg blir hentet av kjresten min. Som vanlig! Det er s deilig sove hos han for han har s deilig og
stor seng med den deiligste dynen, og masse aircondition! Noe jeg ikke har, som dere skjnner....Dessuten er det som sagt veldig mye brk utenfor
meg de neste dagene, s da sikrer jeg meg ved dra til han! Det er veldig greit ha to steder sove, har jeg funnet ut av.

Jeg nsker dere en fin kveld videre!


5 kommentarer



love in a scarf


    Skrevet 27.08.2014 klokken 15:16


Bik bok


Ingen kommentarer



ponytail


    Skrevet 27.08.2014 klokken 14:50


Dress/StellaMcCartney


n kommentar



dont you know who youre dealing with?


    Skrevet 26.08.2014 klokken 23:19



n kommentar



spist eller uspist?


    Skrevet 26.08.2014 klokken 20:00


Okei, dere. For det frste m jeg bare beklage for at hvert eneste innlegg s og si inneholder noe med mat. Dere vet hvor glad i mat jeg er, og er det
noe jeg liker enda bedre, er det fotografere mat. Bilder er liksom ikke helt det samme uten noe godt. Etter at jeg sluttet som kokk har jeg
begynt savne matlaging, og prver hele tiden finne p nye ting jeg kan lage og ta bilde av.

Men n som jeg har begynt jobbe p et bakeri i stedetfor, av alle ting, har dette faktisk blitt verre. Jeg bokstavelig talt svmmer i boller,
baguetter og scones, og ikke bare str jeg og selger dette i flere timer daglig - jeg fr med masse hjem hver eneste dag!

....Jeg er i en evig kamp mellom sunn mat og god mat, og jeg kunne nske at jeg kunne sluppet tenke p det. Men nr det er sagt, s skal
jeg fortelle dere en ting.. Selv om jeg tar bilde av all denne maten, s spiser jeg det veldig sjelden. Med mindre det er en frokost eller middag
og jeg skriver det.
Som sagt s synes jeg at en fin kake eller et annet bakeverk gjr bildet mye mer hyggelig, og jeg tar derfor med meg noen ting hjem fra
jobben for ikke bare reklamere litt for Kanel, men ogs for f litt mer hygge i bildet.

S vre s snill! Ikke tro at jeg sitter her hjemme og godter meg med alt fra boller til smrbrd hver eneste dag, for jeg gjr vel
egentlig heller det omvendte. Det er veldig viktig for meg at dette kommer frem til dere, for jeg har ftt mange sprsml angende all denne
maten n som jeg ogs forteller dere at jeg vil bli sunnere og g ned i vekt. S, ja... jeg kommer aldri til slutte elske mat, ta bilder av mat
eller lage mat, uansett hva som skjer, s... da vet dere det! :-)

Jeg er ogs u-t-r-o-l-i-g glad for at dere lesere liker at jeg legger ut masse matbilder og oppskrifter. Det er jo dette jeg s gjerne vil,
og som jeg elsker. Derfor kommer jeg til fortsette med dette, og jeg hper at dere fortsetter sprre og kommentere alt jeg lager,
slik at jeg blir mer motivert for det. Det er en veldig, veldig stor forandring i livet mitt ikke jobbe med det lenger, s.....ja.

Takk!




4 kommentarer



hjemmelaget granola med trkede tranebr


    Skrevet 26.08.2014 klokken 09:51



Noras hjemmelagde granola

6 dl havregryn, store
1 pakke skivede mandler

Bland godt og ha i en bolle

3 ss honning
2 ss cocoa
1 klype kanel

Ha i en kjele og varm slik at alt smelter sammen. Ha det i det trre og bland godt.
Fordel alt utover p et stekebrett med bakepapir.
Stekes p 150 grader i ca. 40 minutter eller til det er godt stekt. Rr hvert tiende minutt slik at det blir jevnt stekt.
I de siste ti minuttene blander du inn en neve med trkede tranebr.




Avkjles godt fr bruk. Etterp blandet jeg inn trkede kokosflak. Jeg elsker kokos, og det gir en litt eksotisk og spennende smak.


3 kommentarer



at tiffany`s


    Skrevet 25.08.2014 klokken 17:54


Mandag allerede! Tiden flyr s utrolig fort, og det er vanskelig nyte den eneste fridagen du har fr du plutselig skal p jobb igjen. Ihvertfall for meg,
for i dag vknet jeg klokken fire. Jeg som egentlig hadde mye jeg skulle gjort, ble i stedet liggende langt inne i drmmeverdenen.
Etter over fjorten timer med svn fikk jeg fryktelig vondt i hodet, og lp ned til Kanel for sikre meg en laktosefri, dobbel iskaffe. Det hjalp litt, og
etter to paraceter er jeg endelig klar for begynne dagen.

De siste to timene har jeg bare ligget i en nyoppredd seng og sett p "breakfast at Tiffany`s", drukket mer kaffe. Jeg har endelig klart finne frem de
deilige hstsokkene mine, og jeg fikk ogs laget meg en perfekt frokost. Gresk yoghurt med hjemmelaget granola og litt br er en deilig start p dagen,
og selvom man blir veldig mett, har man alltid lyst p mer..






I tillegg hadde jeg helt glemt at det nye Costume har kommet ut alt, og jeg ble overlykkelig da jeg s det gjennom vinduet p vei hjem. Denne mneden
er det en ekstra tykk utgave, og det kribler i fingrene etter f lest det i morgen.
N blir jeg faktisk hentet av Marius, og i kveld, som alle andre kvelder skal vi kose oss hos han. Det har visst blitt en vane, det.
Vil dere forresten ha oppskriften min p hjemmelaget granola? I sfall kan jeg legge den ut i morgen!
Ha en fantastisk mandag videre! :-)


4 kommentarer



hurra, hurra, hurra


    Skrevet 23.08.2014 klokken 22:14


...Da er jeg endelig hjemme igjen etter en altfor lang dag, og jeg har allerede ftt p meg kosebuksen, satt hret opp og lagt meg ned i armkroken til Marius.
Vi skal se p Gossip girl, drikke pepsi max og kose oss litt sammen fr vi legger oss. I morgen skal jeg p jobb igjen, og selvom jeg egentlig
gjerne skulle vrt hjemme i sengen min, er jeg ihvertfall glad for at jeg har en innholdsrik sndag. Noe uten om det vanlige.

Ettermiddagen i Drbak var helt fantastisk! Vi ble tatt i mot med pne armer, og det er vel ingen tvil om at vi blir det hver eneste gang.
Nydelig tapas mat stod klart p bordet ute i solen, og det smakte kjempegodt! Vi fikk ogs bttevis med drikke, selvflgelig, og jeg endte opp
med en hel hvitvin for meg selv. Jeg klarer fortsatt ikke bestemme meg for om det var en god eller drlig beslutning, men vi fr vel se resultatet
av det nr jeg skal p jobb i morgen formiddag.








Deres lille hus langs Drbak havn er utrolig hjemmekoselig og lekkert, og man fler med en gang at man kan fle seg som hjemme.
Jeg er s glad for at jeg har en kjreste med en god og koselig familie, det er jo tross alt veldig viktig, og jeg kan med hnden p hjertet si
at jeg fler meg mer enn hjemme nr jeg er p besk.

Det var en veldig koselig feiring, og vi fikk til og med sol! Tusen takk for en deilig lrdagskveld! Jeg hper dere andre ogs koste dere :-)


n kommentar



den siste redning


    Skrevet 23.08.2014 klokken 12:54


Okey, i dag er stress mellomnavnet mitt! God lrdag forresten, dere!
Dagen min startet klokken tte, og jeg har jobbet helt til n...det ble en kort dag p Kanel, for i dag er det flere ting p timeplanen.
Allerede n, en halvtime etter at jeg kom hjem fra jobb, er jeg p vei ut av dren igjen. Denne gangen med pensko og smykker.

Moren til Marius skal feire bursdagen sin i dag, og jeg er allerede sent ute. Jeg har ikke klart finne noe ha p meg, og lp derfor inn p
storsenteret og plukket med meg den siste av denne jakken. Jeg elsker den! Og det var bare snakk om flaks at de hadde en igjen.
Jeg har den i svart allerede, og den passer til det meste. Den er faktisk min redning i dag, siden jeg ikke har noe annet enn skitne klr og plagg jeg absolutt ikke vil bruke.
S da gjemmer jeg meg inne i denne!



bik bok

Jeg hper dere koser dere i solen og fr en fantastisk lrdag! Selv skal jeg snu nesen min mot Drbak n, og kose meg i finvret.
Ha det s lenge!


3 kommentarer



a dream called france....


    Skrevet 22.08.2014 klokken 17:04













....Gud, som jeg savner disse stedene. Late dager p stenstrender i Nice. Deilige drinker og spaserturer i shoppinggaten i Cannes, og
sene kvelder som svermer i luksus i Monaco. Nei, dere... jeg vil bare ta p meg sko og dra n med en gang! Har dere vrt p noen av disse
stedene fr?


n kommentar



indiske kjttkaker i stekt potetlompe


    Skrevet 21.08.2014 klokken 22:15


Dagens middag er p bordet, og denne gangen er det noe kjempelett. Det er ogs sunt, billig og suuupergodt!
Jeg vet at det blir en del mat innlegg for tiden, og jeg hper dere liker det. Jeg lager mye mat, bde til Marius og meg, og jeg elsker
gi dere oppskrift og bilder. Spesielt nr det gjelder nye, morsomme ting som i tillegg er sunt!

Fra og med neste uke skal jeg begynne spise mindre av stekt mat, s jeg tenkte nyte det til det maksimale n mot helgen. Og
dette var nydelig!




2 potetlomper

Ha en helt trr panne p platen, og ha lompen i. Ikke tilsett noe olje eller smr med mindre du vil ha den fet og spr. Jeg klarte meg helt fint uten!
Snu lompen og stek den til brun farge (som p bildet) p begge sider til den er deilig og litt hardere. Legg til side.

200 g karbonadedeig
1 klype salt
1 ts garam masala
1 fedd revet hvitlk

Ha alt i en bolle og kna godt med hendene. Lag avlange boller og stek i glovarm panne med litt olje.
De skal vre godt brunet p begge sider, og nr de er det, skrur du ned temperaturen og la de bli gjennomstekte.

1 hode isbergsalat
1 kepalk
4 ss mager kesam/lettrmme
1 klype salt

Skjr isbergsalaten og kepalken i fine, tynne strimler. Bland alt sammen, og eventuelt smak til med mer smak. Dette skal vre
en lett og mild salat som veier opp for det sterke krydderet i kjttet. S jeg anbefaler ikke ha s mye salt i den.

...Dette er en kjempegod rett som man kan trikse masse med! Prv andre kryddere, andre grnnsaker eller dropp lompa!
Denne inneholder ihvertfall minimalt med kalorier, lite karbohydrater, fett og en haug med proteiner. Nyt!


2 kommentarer



a perfect sweather


    Skrevet 21.08.2014 klokken 16:10



Gina Tricot


3 kommentarer



seks produkter jeg ikke klarer meg uten


    Skrevet 21.08.2014 klokken 15:23


Concealer
Dette fantastiske produktet hjelper meg i den travle hverdagen, og skjuler absolutt alt. Jeg har egentlig aldri hatt et stort problem med poser under
ynene, det lille jeg har er jeg rett og slett fdt med og det er absolutt ingenting jeg trenger skjule. Men nr den sene kvelden frst kommer, og jeg
vil se frisk og opplagt ut dagen etter, er dette den perfekte hjelper. Jeg bruker "touche clat" fra Yves Saint Laurent, og det har jeg gjort i flere r.
Den er s bra at det finnes ingen god grunn til bytte til en annen.
Husk at du burde ha en lysere tone enn din naturlige hudfarge. Fargen smelter inn i huden og gir en nydelig look. Selv bruker jeg nummer 2.

Fuktighetskrem
Det er ingen hemmelighet at huden vr trenger fuktighet, enten det er vr eller sommer. I ansiktet er det ekstra viktig, for det er der huden utsettes mest.
Jeg bruker bde natt- og dagkrem, men det aller viktigste mener jeg er bruke det p dagtid.
Min favoritt har i mange r vrt "shea ultra rich face cream" fra Loccitane.
Den inneholder 25% sheasmr, som gir huden naturlig fuktighet, beskyttelse, i tillegg til at denne kremen ivaretar de naturlige fettsyrene i huden.
Man kan bruke den hele dgnet. Den er veldig dry i bruk, s den varer lenge og er absolutt verdt pengene!

Lepomade
ha myke og fuktige lepper er vel noe av det viktigste i ansiktet - man ser dem tross alt hele tiden. Dessuten er trre og sprukne lepper det verste som finnes!
Nr det gjelder mine lepper s er de veldig varsomme, og jeg kan ikke bruke mange forskjellige produkter. Derfor har jeg holdt meg til to stykker,
hvis man ser bort i fra at jeg bruker litt leppestift fra eller til.
I over ti r har jeg vrt frelst av Rosebudsalven, som er enkel, fuktighetsgivende og som varer i flere mneder. Men den siste tiden har jeg ftt en ny yndling!
Clarins sin "Instant Light, natural lipperfector" gir meg bde glans, fukt og litt rdlig farge nr jeg vil....i tillegg lukter den nydelig sukkerspinn!
Absolutt et must forallejenter!

Hndkrem
Finnes det noe verre enn trre hender? Ikke i min verden. Nok en gang er det Loccitane som scorer med nok et must-produkt. Alle hndkremene de selger

er gode, og de fleste inneholder Sheasmr. Disse inneholder ogs druefr olje, som gir ekstra mye fuktighet.
I sommer har jeg gtt for en litt mildere og lettere, og med en fantastisk lukt av roseblomst. Man kan f disse kremene i sm tuber,
slik at man kan f de med seg uansett hvor man skal - perfekt!De trker ogs fort inn i huden, og etterlater den silkemyk og deilig. Pivoine Flora hand cream
fra Loccitane er noe du burde kjpe deg!

Parfyme
Noe av det viktigste for meg, er ha en unik og egen duft. En duft som minner mennesker om deg, og som ikke alle andre bruker. Vel, denne parfymen er det
sikkert ikke bare jeg som har, men det er ingen hindring fortelle dere at dette er min favoritt. Den lukter helt spesielt og fantastisk, og den passer bde
til fint, og til hverdag. Den er heller ikke for sterk, noe som er viktig. Guerlain klarte det...Med "aqua allegoria" og lukten som heter "mandarine-basilie"
ble jeg forelsket, og jeg har brukt den i over et r n. Ikke er den s altfor dyr heller, s det er en lukt jeg kommer til bre i mange, mange r fremover.
Det eneste er at denne friske og blomstrende lukten egner seg best n som det er varmt og sommerlig ute. Jeg velger nok en litt tyngre mot vinteren.

Hrolje
Det siste punktet, og kanskje det viktigste? Hret vrt er jo noe av det vi jenter bryr oss mest om - ihvertfall de fleste. Jeg skal ikke skryte av at jeg bruker mye
tid p mitt, til tross for at det er langt og ikke s veldig trt. Hemmeligheten min ligger vel i den lille flasken dere ser p bildet. Moroccanoil produktet ble meg hjem
da det nettopp hadde kommet i butikkene, og jeg har hatt en flaske stende hjemme hver dag helt siden da. Ikke bare lukter den helt, helt fantastisk, men den er ogs
enestende nr det gjelder pleie. Du trenger ikke mer enn en-to sm sprut som du gnir inn i trt hr fr du fr et silkemykt resultat. Den gir ogs langvarig pleie,
og selvom det er olje, vil jeg ikke pst at du fr fett hr etterp. P grunn av mitt nordiske hr har jeg ftt anbefalt at jeg burde bruke den som heter "Light", da den
ikke er s tung og kraftig som det er til feks. krllete hr. Og jeg er mer enn fornyd.
En flaske holder i rundt ett halvt r, s den er absolutt pengene.


Har dere noen tips eller produkter som dere vil dele?


2 kommentarer



den aller beste tiden


    Skrevet 20.08.2014 klokken 22:48


Endelig str favorittrstiden min for dren, og jeg klarer nesten ikke vente til se hele Oslo i gulrde farger. Selv elsker jeg denne delen av ret fordi
jeg synes det er noe helt eget ved hsten. Det er s rolig og deilig ute, i motsetning til vren og sommeren, hvor alle lper i lettkledde klr og
brker til langt p natt. Nei, det er mye deiligere tulle seg inn i nye vinterjakker eller tykke ullgensere, tenne p peisen og drikke varm kakao.

...Lpe rundt i lvet som faren din nettopp har brukt flere timer p rake sammen, eller g p epleslang. Lukten av bl er overalt,
og det er kjrlig og deilig i luften.














...Selv har jeg begynt omplassere og rydde vekk sommerklrne mine, og jeg gleder meg til oppdatere skapet med
litt varmere plagg. Denne hsten skal jeg gjre det veldig enkelt, og g for fine og rene farger.
Jeg kan nesten ikke vente til begynne g i litt dystre farger, og det kribler i fingrene etter f flytte inn i
mormors pels.

Er dere enige i at hsten er en fantastisk og unik rstid?


4 kommentarer



blbrenergi


    Skrevet 20.08.2014 klokken 10:38


Klokken nrmer seg elleve og jobbtid, men frst har jeg laget meg en kjempedeilig som jeg skal nyte for jeg lper ut av dren.
Sieden blodprvene mine fra forrige uke viste at jeg har veldig lite av forskjellige vitaminer, har jeg bestemt meg for f i meg litt mer grnnsaker,
frukt og br. Jeg har nrmest fobi mot svelge tabletter, men jeg fr vel ogs gjre som legen sa, og kjpe meg noen etterp..

Uansett... for en stund tilbake pleide jeg spise en teskje acaipulver i valgfri mat hver eneste dag, og det var ogs den perioden hvor jeg hadde mest energi
og var gladest. Derfor gikk jeg til innkjp av en liten pose i gr, og jeg angrer ikke ett sekund, til tross for den skyhye prisen.

Acai er et superbr som kommer fra Amazonas, og som har blitt brukt i flere tusen r. Det inneholder utrolig mye antioksidanter, i tillegg til masse annet bra.
Du trenger ikke mer enn en teskje om dagen, og det smaker absolutt ikke vondt - derfor kan du ha det i akkurat hva du vil. Kaker, desserter, smoothies eller juicer.

I dag gikk jeg for en rask versjon - smoothie. Denne smoothien er alltid en slager, og perfekt for en stressende jobbmorgen hvor det er lenge til neste mltid.





1 banan
1 teskje acaipulver
4 jordbr
1 neve friske blbr (norske)
4 dl mandelmelk
1 teskje kokosolje

Bland alt sammen og kjr med stavmixer eller blender til nsket konsistens. Jeg hadde litt bananbiter i bunnen av glasset,
og toppet det hele med litt kokoschips. Nyt!

N m jeg gjre meg klar for jobb, men jeg nsker dere alle en fantastisk onsdag!


5 kommentarer



det er den frste gangen som er verst


    Skrevet 19.08.2014 klokken 20:47


...Ja, dere. Da er jeg faktisk ferdig med dagens treningskt, og jeg holdt ut i hele 40 minutter. Det er greit nok at jeg ble svett, men jeg er ikke annet enn drlig trent
og jeg har vel ogs verdens drligste kondisjon n for tiden.. Dessuten er motivasjonen p null, og jeg ville ikke annet enn komme meg hjem og slappe av.

Herregud, jeg kan ikke tro det, men....jeg er s utrolig lei av hele tiden tenke p hvordan jeg ser ut eller hre at jeg ikke er flink nok, og at jeg hele tiden m
prve presse meg selv. Det er jo riktig at man m presse seg, ihvertfall litt, om man skal n ml, men jeg klarer ikke motivere meg selv lenger.
Fr elsket jeg jo trene, og det var omtrent det eneste jeg gjorde. Jeg spiste ogs kun det jeg skulle, og det er jo ikke rart at jeg fikk resultater s fort.

N som jeg har kommet inn i en svart boble og som jeg ikke slipper ut av, uansett hvor mye jeg nsker det, kan jeg ikke gjre noe annet enn se tilbake
p hvordan jeg var. Det er s rart hvordan synet p kroppen er. P dette bildet gikk jeg p diett og var ikke noe spesielt tynn egentlig, men jeg var flink
og var godt p vei. Allikevel klarte jeg ikke fle eller se det selv, og jeg flte meg akkurat slik jeg gjr det n.



...Vel, etter i dag hper jeg at kroppen hjelper meg til ville dra p trening. Jeg fikk ihvertfall brent noen kalorier, og jeg kjenner det godt i kroppen.
Det aller vanskeligste er jo faktisk komme seg p trening den ene gangen, etter det gr det liksom litt mer av seg selv.
Marius har ogs startet p diett n, s det blir enklere for oss begge nr det gjelder mat. Det beste er ha en annen som ogs skal vre flink,
for da er dere flinke sammen og hjelper hverandre. Han er heldigvis utrolig mlrettet, streng og klarer s og si alltid det han vil, s jeg fr vel bare
la meg bli inspirert av han..

N skal han hente meg faktisk, ogs skal vi spise en lett middag og se p gossip girl. I morgen er det tilbake p jobb, og jeg kan faktisk dra
dit med god samvittighet, for jeg har brukt hele fridagen min p vaske, rydde og stvsuge her hjemme! Det er en s fantastisk flelse nr
det endelig er rent og pent! Er dere ikke enige?:-)

Ha en fin kveld videre, og sov godt!


4 kommentarer



en grnn start


    Skrevet 19.08.2014 klokken 12:46


Det er allerede tirsdag formiddag, og jeg har fri. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjre i dag, selvom jeg faktisk har en hel del som egentlig skulle vrt gjort.
I dag skal jeg en tur p Elixia uansett hva, det har jeg bestemt meg for og det er noe jeg bare er helt ndt til fullfre. Jeg orker ikke engang tanken p
fortsette dette slappe og deprimerte livet, og derfor er jeg mer klar enn noen gang til f tilbake bde kropp og energi.

Frokosten i dag ble noe helt annet enn forventet. Nemlig en ferskpresset, grnn juice. Jeg elsker ha egen juicemaskin her hjemme, og jeg m
bli mye flinkere til bruke den. Det er jo tross alt en helt utrolig oppfinnelse!

Jeg brukte kun stangselleri og agurk, men godt ble det allikevel. Man kan ogs ha litt lime eller ingefr i for f litt mer smak, men jeg liker at den
noen ganger er litt naturlig og mild.






N har jeg surret meg inn i den alt for store badekpen til kjresten min, funnet frem et gammelt Vogue blad og lagt meg til rette i sofaen.
Etter noen timer med absolutt ingenting p timeplanen er det tid for trening og kaffe, men frst skal jeg nyte fridagen....Litt ihvertfall.


6 kommentarer



a vogue morning


    Skrevet 16.08.2014 klokken 14:16


Gud, som jeg elsker slike dager..
De dagene du ikke har en eneste ting p timeplanen, og du kan sove lenge med god samvittighet. De dagene du vkner i armkroken p
kjresten din, og bare ligger og drar deg uten tenke at du m p jobb eller gjre andre ting.

....Og de dagene hvor du rekker lage en deilig frokost. Og en slik dag var det i dag.
Jeg var ikke ute av sengen fr elleve, og selvom det er ganske tidlig for meg, var jeg helt uthvilt og klar for en ny dag.
Etterhvert lp jeg ned p Kanel for sikre meg en av mine favoritter - grov scone! Den er supergod, mettende og inneholder masse god som blandt annet
ntter og rosiner. Jeg kjpte ogs med meg en laktosefri iskaffe, bare for starte dagen.






Ved siden av lagde jeg et lite glass med friske skogsblbr fra Norge og mandelmelk. Det er supergodt, og veldig nringsrikt!
Man kan ogs ha litt stning i om man nsker det, men for min del liker jeg det ikke s stt..

Etterhvert som jeg blir ferdig med min kjre brunch, skal jeg p trening. Jeg vet ikke hva jeg skal gjre i kveld enda, men det fr jeg vel snart vite.
Jeg hper ihvertfall at dere fr en superfin lrdag og at dere koser dere masse.


n kommentar



bare noen smfugler


    Skrevet 15.08.2014 klokken 18:24


"Jeg fryser ".. Moren trykket p en knapp som skulle f varmen til strmme gjennom kroppen hennes, men hun klaget fortsatt over at det var for kaldt. I setet bak l det en gammel og storulljakke som hadde vrt yndlingsplagget hennes det siste halvret. Hun klarte akkurat strekke seg til den, fr hun la den forsiktig over skuldrene, og lente seg rolig tilbake.

Det regnet utenfor. Man kunne ikke se s mye gjennom vinduene, bare tusen sm regndrper som klistret seg fast p ruten, fr de begynte renne nedover, og ble borte. Ute begynte det bli mrkt, og man kunne svidt se alle menneskene som lp rundt med paraplyer og aviser over hodet, p vei til et eller annet tak hvor de kunne trke seg. Alle var i sine egne tanker, og alle hadde forskjellige syn p regnet som dasket ned i asfalten. Det virket som om alle hatet det. Men ikke hun.

Hun tok forsiktig ut hendene fra genseren, og begynte bite nervst p de bleke fingrene, som fortsatt hadde litt neglelakk rester igjen.

"Er du sulten?", spurte moren.
"Jeg vil hjem igjen", svarte hun, og snudde seg mot vinduet. Det var ingen mennesker i gaten n. Ingen paraplyer heller, og det var ihvertfall ikke en enesteavis f ye p.

Moren hadde smurt rundstykker med ost og salami, og lagt det pent og ordentlig opp i en liten, rosa matboks som hun hadde hatt s lenge hun kunne huske. Men hun var ikke sulten. Hun hadde ikke flt sult p en god stund, og alle fortalte henne at det var feil. Det var noe galt med kroppen hennes, og det var hennes feil. Moren hennes fortalte at det alltid var slik i tenrene, men det var ikke sannheten. Det var bare ingen som fortstod henne lenger. Hun var forvirret, og derfor var de p vei til det stedet hun fryktet mest. Det stedet som er fullt av mennesker hun aldri har sett fr, men som allikevel vet akkurat hva du fler, og hva du trenger for f det bedre. Men hva om hun hadde det bra, og hva om hun ikke trengte noe mer, eller noe annerledes, for vre lykkelig?

Hun trivdes best alene, hun elsket g turer nede ved elven sent p kveldene, men det var bare fordi det ikke var noen der. Hun elsket til og med lpe fra tre til tre, barbent, i skogen, hvor det ikke fantes noen andre enn ett par ekorn og noen smfugler - og henne.

Bilen stoppet. Moren fortet seg ut av dren, fr hun lp rundt og pnet for henne. Hun tok forsiktig av bilbeltet, fr hun lftet den svarte skinnvesken og steg ut av bilen. Det var blitt mrkt n. Det eneste hun s, var et stort eiketre som stod rett foran henne. Det var s fint, og det hadde sikkert sttt der i hundre r, minst. "Visste du at en eik kan bli flere tusen r gammel?", spurte hun damen med den hvite, lange jakken som stod ved siden av moren hennes. Hun hadde lange, brune krller og rd leppestift, og var den peneste hun noen gang hadde ftt ye p.

"Nei, det visste jeg ikke!", svarte damen, i det hun strakk ut armen til henne og snudde seg sakte.

Flelsen av at ingen brydde seg om henne stormet gjennom kroppen hennes, og plutselig var hun p vei inn i skogen. Den mrke skogen som alltid fltes trygg. Det var ingen der. Ingen lyder, ingen mennesker som fortalte deg hva du flte, og ingen mdre som prvde endre den du var. Bare ett par ekorn og noen smfugler.

De sm fttene hennes hadde aldri lpt s fort fr, og bak p den hvite, gjennomsiktige kjolen hun hadde p seg, hadde det sprutet jord helt opp til den tynne nakken som var dekket til med en lang, lys flette. Moren pleide flette hret hennes hver kveld fr hun gikk til sengs, for da fikk hun alltid fine krller dagen etter. Moren pleide alltid kalle det for englehr, for det var det det s ut som.

Hun kjente barnlene trenge seg gjennom den tynne huden under fttene, men det var ingen vond flelse. Hun likte vre i skogen, og hun likte vre alene.



Det var bare den hvite, gjennomsiktige kjolen som l igjen. Den som hadde jord nedover hele ryggen, og som hun hadde kastet av seg fr hun ble borte. Ingen vet hvor hun ble av, og det var ingen som merket at hun ble borte, bortsett fra meg. Hver kveld ser jeg henne nede ved skogkanten, hvor hun lister seg forsiktig ut p keren, for lpe ned til elven og se p svanene. Hun har ikke den hvite kjolen p lenger, men hun gr fortsatt barbent, og englehret har aldri vrt vakrere.Og man kan fle at hun er lykkelig. Det ser jeg.


3 kommentarer



hjemmelagde couscouskaker med yoghurtdressing


    Skrevet 14.08.2014 klokken 21:27


Dagens middag ble noe veldig enkelt, og det passet meg helt perfekt. Jeg orket ikke handle heller, s jeg brukte ting jeg hadde i skap og kom frem
til en kjempegod, sunn og lett rett som jeg hper vil falle i smak hos dere.

Couscous er noe jeg alltid har vrt glad i... Ikke bare inneholder de sm grynene masse proteiner i forhold til andre metningsgarnityrer, det er ogs kjempegodt,
og man kan lage utallige ting. Det passer ogs til det meste av kjtt, fisk og grnnsaker, og du trenger heller ikke mer enn to-tre minutter p koke dem. S med andre ord,
hvorfor ikke spise couscous litt oftere?

Det er som sagt ikke mye som skal til for lage enkel mat godt, det eneste man m gjre er gi maten litt kjrlighet og tid, og finne ut av hva man kan gjre
for f det til smake eller se enda mer interressant ut. Som bde utdannet kokk og "matblogger" har jeg veldig mye kunnskap, og det er s utrolig praktisk og deilig
ha det i hverdagen. Kryddere, spennende grnnsaker og friske urter er hemmeligheten bak god mat nr jeg lager middag hjemme, det eneste man m er smake p alt man lager.

.....S ihvertfall! Denne middagen ble helt nydelig, og jeg skal absolutt lage det fler ganger. Under finner dere oppskriften, men dere kan selvflgelig fjerne eller bytte ut
det meste av grnnsaker. Ha i det dere mener er godt!
Dette er ogs perfekt tapasmat... Lag kakene mye mindre og bruk litt mer olje slik at de blir sprstekt. Ha yoghurtdressingen i midten og sett frem!



Noras couscous boller

3 dl trr couscous (jeg brukte den pakken med krydder i)
2 poteter

Kok couscous som forklart p pakken, og sett til side. Skrell potetene og kok dem for seg selv til de er helt gjennomkokte og myke.

2 ss vann
2 ss kikertmel (kan ogs bruke vanlig mel)

Blandes godt og settes til side. Denne rren burde st i minst en halv time fr du bruker den.

1 halv kepalk
1 fedd hvitlk
1 gulrot, skrelt
1/2 rd chili
salt
pepper
chilipulver
cumin

Finkutt lk og riv gulroten. Finkutt ogs chilien.
Bland couscous med grnnsakene. Mos de kokte potetene godt og ha dem i. Kna "deigen" godt, helst med hendene.
Ha i litt og litt av kikertrren til en perfekt konsistens. Smak til med salt, pepper, cumin og chilipulver til nsket smak.

Konsistensen skal vre fast og deigete, og litt klissete.

Fukt hendene med litt vann og lag sm, flate boller i nsket strrelse. Stek p hy varme i en panne med litt olje.
Husk at de blir fort brune, s pass p varmen og hold hele tiden ye med bollene.

Server dem p et fat med litt hakket vrlk over. Jeg laget ogs en liten dressing til ha ved siden av..

Noras yoghurtdressing

4 ss gresk yoghurt
1 klype salt
1 klype sukker
1 lime, skall og saft

....En frisk og syrlig smak som passer perfekt! Hper dette faller i smak! Mmmm...


n kommentar



dramatisk


    Skrevet 14.08.2014 klokken 20:58


Dagen i dag ble absolutt ikke som forventet, men jeg har allikevel hatt det superfint. Jeg vknet klokken seks i dag tidlig og fortet meg ned til
Kanel i psregnet. Det er faktisk veldig deilig begynne s tidlig p jobb, du fr liksom gjort s mye mer resten av dagen!

Jobbdagene mine blir bare enklere og enklere, og jeg fler at jeg virkelig har begynt kunne det meste p Kanel n....bortsett fra lage kaffe!
Men jeg regner med at det sitter om noen dager, det ogs.

Alt gikk ihvertfall mot meg i dag, da jeg i pausen min laget meg en kaffe p soyamelk, og fikk en forferdelig reaksjon. Heldigvis var det ikke s farlig
at jeg mtte til legen, men jeg mtte dra hjem fra jobb, og jeg har vrt drlig siden. Det er s rart, jeg har liksom intolleranse for laktose og gluten
(selvom jeg spiser det) og n soya, bare at soya er jeg virkelig allergisk mot. Jeg fikk blemmer og kle i munnen, begynte kaldsvette og jeg kan ikke
huske sist jeg hadde s vondt i magen. S nei.....aldri mer soya!

Marius fulgte meg heldigvis hjem og var med meg til han skulle p jobb...S kvelden min har vel egentlig besttt av varmeflaske, sengen og
masse vann og te. Jeg er gudsjelov bedre n! Jeg hater vre drlig, og det er enda verre nr man ikke fr gjort noe annet enn slappe av.




N har jeg nettopp ftt p meg litt klr, og skal snart bli hentet av Marius. Vi skal vre hjemme hos han i kveld, og det er kanskje like greit med tanke
p at jeg aldri klarer f ryddet her hjemme.

Om litt kommer ogs dagens middag her p bloggen, og denne gangen var det noe skikkelig, skikkelig snadder!
Ha en fin torsdagskveld videre!


Ingen kommentarer



kben, du kben


    Skrevet 13.08.2014 klokken 19:32


h, n har jeg nettopp kommet hjem fra jobb, og jeg sitter og ser p bilder jeg har tatt i lpet av det siste halvret...Herregud, s utrolig
mye jeg har gjort og s mange steder jeg har vrt!
Milano, Frankrike og Kbenhavn.... Jeg savner bade i luksus p stjernehotellet Dangleterre, spise fantastisk mat p Marchal
og oppleve Kbenhavn om natten. Dette m vre en av mine yndlingsbyer, og jeg kan nesten ikke vente til komme tilbake..S snart som mulig!

Vi bodde jo p to forskjellige hotell, og til tross for stor kontrast, koste vi oss like mye p begge to. Vi fikk alt fra kologisk frokost til champagnebrunch,
og det hele endte opp i en perfekt tur. De koselige smgatene, alle de hyggelige cafeene og den nydelige gatemoten. Ah...










....Jeg kunne gitt mye for vrt der akkurat n! sitte her og drmme seg bort til silkelaken og egne tjenere nr man egentlig sitter i en skitten og
rotete, liten leilighet og gruer seg til ta oppvasken og rydde klr.. Ja, en dag, dere!


5 kommentarer



hjemmelaget rekerre med dill og aioli


    Skrevet 13.08.2014 klokken 06:58


At reker og sjmat generelt er proppfulle av proteiner og sunne nringsstoffer, og at de fleste i tillegg inneholder lite fett, er det ikke noe tvil om.
Selv har jeg aldri vrt spesielt glad i skalldyr, og veldig varsom nr det kommer til reker. Allikevel er reker noe jeg p en annen mte er glad i, og jeg
prver hele tiden spise litt av det og lage det p forskjellige mter, slik at jeg sakte men sikkert begynner like det mer. Jeg vet ikke om det er den spisse
sjsmaken jeg ikke liker eller om det er noe annet, men i gr prvde jeg meg ihvertfall p noen nye smaker.

Det er veldig enkelt lage reker gode og smakfulle, og det skal ikke mye tid eller penger til.

Du trenger

1 hndfull reker
1 sitron
2 ss aioli
1 ss finhakket, fersk dill
salt og pepper

Ha rekene i aioli, riv litt sitronskall og press litt sitronsaft over, og bland alt godt sammen. Man kan ogs bruke gresslk i stedet for dill, men jeg vil absolutt si
at dill er det aller beste.


Nr alt er blandet, skal rekerren se slik ut...



Perfekt til ha ferdiglaget i et lite glass i kjleskapet! Veldig godt p brd, ved siden av salater eller bare slik den er, uten noe annet.
Nyt!


n kommentar



en fuktig avskjed


    Skrevet 12.08.2014 klokken 22:12


Kvelden i gr var helt fantastisk, og jeg har brukt hele dagen i dag p komme meg etter en altfor lang natt. Vi hadde en liten avslutning med Trnhuset,
siden bde jeg og to andre har sluttet. Det ble en uventet middag p Brasserie France, restauranten jeg var lrling p. Vi fikk to store skalldyrfat som smakte helt
himmelsk, og masse god drikke ved siden av. Jeg anbefaler virkelig dette stedet om dere er glad i god mat og hyggelige omgivelser.

Etter alt for mye riesling og skalldyr, fikk vi en liten omvisning p kjkkenet, siden de har pusset opp og utvidet siden jeg jobbet der.




....Jeg fikk ogs et hyggelig kort og en liten avkjedsgave, noe jeg ble utrolig glad for! Jeg angrer ikke p at jeg sluttet (enda), men jeg kommer
alltid til savne menneskene p Gamle Trnhuset, og jeg skal prve holde kontakten s ofte som det gr!

Kvelden endte utrolig nok p en karaokebar, og jeg tror det var like greit. Jeg ble faktisk ganske full, og jeg skulle ogs synge sinnsykt mange sanger
fr jeg ble hentet av Marius i to-tiden.

Allerede klokken halv ni i dag var jeg hos legen for ta en kjapp sjekk p kroppen min, fr jeg fortet meg tilbake til sengen. Jeg hadde jo fortsatt alkohol i kroppen
da jeg mtte fastlegen min, og det tror jeg bde er frste og siste gang... Uansett, jeg hper at alt er i orden og at blodprvene er fine.

Jeg har ogs ftt gjort litt smting hjemme mens Marius har vrt p jobb, og blandt annet tatt kaffe med en av de eldste besteveninnene mine. P Kanel, selvsagt!
N er jeg endelig hjemme hos Marius og er klar for ta en lang og deilig dusj, fr vi legger oss ned p sofaen og ser noen episoder med Gossip Girl. I morgen er det tilbake p
jobb, og jeg gleder meg faktisk!

Ha en fin kveld videre.


n kommentar



wild


    Skrevet 12.08.2014 klokken 16:35












2 kommentarer



kanel bakeri


    Skrevet 11.08.2014 klokken 14:38


Som dere kanskje har ftt med dere, har jeg begynt jobbe p et nytt sted. Kanel Bakeri, som er min nye arbeidsplass, har vrt mitt favorittbakeri og stamsted
i minst seks r, og jeg har aldri blitt skuffet. Det er kjempekoselig, utrolig mye god, fransk bakst velge mellom, og de har ogs verdens beste kaffe mocha!

Det at jeg fikk jobb her var vel egentlig bare ved en tilfeldighet, og jeg er kjempeglad for at de valgte meg. jobbe bak et kjkken i over fire r har gjort at jeg har blitt
litt innelukket og egentlig litt redd for ha direkte kontakt med kunder, s jeg gleder meg til snakke, servere og bli kjent med alle de koselige menneskene som kommer innom
hver eneste dag. I tillegg jobber jeg med masse ste jenter, og det er alltid viktig trives med dem man jobber sammen med.

I gr tok jeg noen raske bilder av selve bakeriet til dere, slik at dere kan se noe av alt det gode vi lager der. Hper det frister!




Namnam....I tillegg selger vi masse forskjellige salater, baguetter, smoothies og ferskpresset appelsinjuice - og selvflgelig veldig, veldig mye god kaffe!
Jeg anbefaler virkelig alle dere til ta turen. Salater lager vi p bestilling, og baguetter blir smurt hele tiden, s alt er helt ferskt!

N m jeg ordne meg til i kveld! Ha en fin mandag videre :-)


Ingen kommentarer



saftig og deilig sjokoladekake med rmme


    Skrevet 11.08.2014 klokken 14:15


Ja, da er det mandag igjen, og en ny uke str for tur. Jeg for min del starter dagen med oppskrift av den deilige sjokoladekaken jeg laget i gr kveld!
Den ble veldig saftig og god, og jeg er superfornyd. Og dere skal selvflgelig f oppskriften n!



Kaken

6 egg
500 g sukker

Pisk til eggedosis

600 g hvetemel
5 ss kakao
2 ss ekte vaniljesukker
2 ss bakepulver

Blandes godt og siktes i eggedosisen

450 g smeltet smr
3 dl melk
3 ss seterrmme

Blandes og has i vekselvis med det trre

Nr du har ftt en jevn og fin rre, har du den i en smurt langpanne eller en rund form.
Stek kaken i midten av ovnen p 200 grader i ca. 26-30 grader.

Avkjles p rist!

Glasur

300 g mykt smr
500 g melis
ca 5 ss kakao
1 ss espresso
2 ss rmme

Pisk smret og sikt det trre opp i. Ha i det vte etterhvert.

Smak til med eventuelle smaker. Jeg brukte litt rom essens!

Jeg stekte kaken i en langpanne, og delte den i to. Etterp delte jeg hver av sidene p langs, og smurte glasuren i mellom alle lagene, fr jeg
la hver flate opp hverandre. Slik fikk jeg den s fin og hy! Det er absolutt ikke vanskelig, men bruk en god sagkniv og gjr det sakte
om du er litt usikker. Man kan ogs fylle kaken med alt av frukt og br.

Lykke til!


4 kommentarer



min favorittsndag


    Skrevet 11.08.2014 klokken 00:11


Endelig sndag, min favorittdag av alle dagene i uken. Denne dagen har vrt fantastisk, og jeg kan senere i kveld legge meg med god samvittighet.
I gr var Marius og jeg bare hjemme og slappet av med hjemmelaget pizza, flere liter med pepsi max og gossip girl, fr vi avsluttet kvelden med et langt og deilig boblebad.

Til tross for en tidlig kveld i gr, fikk jeg endelig sovet ut i dag tidlig. Det er s utrolig deilig, og jeg er s glad for at Marius vekker meg, for hvis det hadde vrt opp til meg s hadde jeg
sovet helt til neste dag!

Etter en deilig sndagsfrokost og en sjapp cardiokt p Elixia, var det familiemiddag hjemme hos Marius. Det har jo nesten blitt en tradisjon med sndagsmiddag her,
og det er virkelig noe jeg liker! I tillegg til god mat og masse prosecco, var det ogs familiemedlemmer vi ikke har sett p en god stund, og da er det jo alltid
koselig!



genser/vintage lakkbukse/h&m sko/zara

N har Marius nettopp dratt ut en tur med guttene sine, og jeg har endelig litt tid for meg selv. Blogging, tv og joggebukse er bare stikkord for
hva jeg skal finne p resten av kvelden, eller natten for den saks skyld. Jeg har nettopp satt en hjemmelaget sjokoladekake inn i ovnen, og
hper at den faller i smak nr Marius kommer hjem. Oppskriften kommer vel i morgen!

Jeg hper dere har hatt en fantastisk helg og sndag, og jeg nsker dere en herlig start p uken i morgen! God natt :-)


n kommentar



i dont care


    Skrevet 10.08.2014 klokken 20:37




foto/meg


4 kommentarer



dirty work


    Skrevet 08.08.2014 klokken 19:20



tegnet av / meg


2 kommentarer



breakfast for champions


    Skrevet 07.08.2014 klokken 14:31


God morgen, bloggen! Til tross for det fine vret og at klokken nrmer seg tre p ettermiddagen, sitter jeg fortsatt i morgenkpen min.
Det nrmeste sosialt jeg kommer i dag, m vre da jeg var ute og kjpte meg et ferskt rugbrd i sted?og slik vil jeg ha det resten av dagen ogs.
Jeg er rett og slett bare fristet til ligge i sengen og oppdatere instagram, drikke funlight med isbiter og synge hyt for meg selv.

Kjedespising er noe av det verste jeg vet om, og uheldigvis er jeg altfor svak. I dag var en av de dagene hvor jeg bare m ha frokost, og derfor slo
jeg p stortrommen og laget noen deilige, sunne smrbrd. Ferskt rugbrd er alltid godt, og holder deg mett lenge.

Som plegg brukte jeg alt fra serranoskinke med tomat og mozzarella til kyllingfilet med rdlk og lett gulost. Mye proteiner, og kjempegodt!



Vel, n skal jeg lene meg tilbake og prve overbevise meg selv til dra p trening fr jeg blir hentet av Marius.
Ha en fin dag videre, alle sammen!


n kommentar



prver finne smilet


    Skrevet 06.08.2014 klokken 23:16


Hei mine fantastiske lesere! S?.for begynne med den drlige nyheten..Jeg har ikke blogget p noen dager n, og grunnen til dette, er
at jeg ikke har internett hjemme. Det skal fikses s fort jeg fr tid til se p det, og i mellomtiden har jeg med meg macen til Marius nr jeg skal hit,
slik at jeg fr blogget litt.

Jeg har s mye fortelle dere!
P mandag var min frste dag i ny jobb, og vet dere hvor det er? Det er Kanel Bakeri! Husker dere det stedet, som har vrt mitt favorittsted for kaffe,
fransk bakst og venninnemter i snart?.ja, rundt seks r? Jeg kan ikke tro at jeg fikk denne jobben rett i hnden, og jeg er s utrolig glad for det.
Og det aller, aller beste er at jeg jobber med masse ste jenter, og at jeg kan se jobben min fra soverommet. Jeg som har tatt tog i en time hver eneste dag..



Jeg har ogs ftt hvilt og vrt masse sammen med kjresten min. For ikke snakke om familie og venner! Det er s deilig ha en helt
annen jobb og hverdag enn det jeg hadde fr, man fr tid til s utrolig mye mer. Allikevel er det rart vre p et nytt sted med nye mennesker,
s litt trist er det jo.

Nr det gjelder trening og mat s er ikke alt som det skal. Jeg har hatt store problemer i det siste, ikke bare spiser jeg alt jeg kommer over og
ligger i sengen hele dagen, jeg har ftt noen strre, personlige problemer ogs, som jeg hper jeg klarer endre.
Fremover skal jeg ihvertfall bare gjre det jeg har lyst til, spise det jeg vil og sakte men sikkert begynne med den sunne, treningsglade
livsstilen min som jeg hadde for??altfor lenge siden!

Uansett?..n skal Marius og jeg se ferdig gossip girl, ogs skal vi legge oss! Jeg hper dere kommer innom Kanel bakeri i nrmeste fremtid og
prver vr utrolig kaffe mocha og de nybakte, deilige bakeverkene vi selger. Ha en fin kveld videre!


n kommentar



vannmelon og bringebr


    Skrevet 06.08.2014 klokken 22:28


Nr det er s varmt ute som det har vrt her i Norge de siste ukene, er det bare en ting gjre - lage seg noe kaldt og godt drikke!
Her om dagen laget jeg en helt nydelig smoothie, som er forfriskende og sunn.



Kutt opp nsket mengde vannmelon og ta ut store, svarte stener. Hvis det kun er sm s kan du fint droppe plukke dem ut.
Kjr vannmelonen p blender sammen med en hndfull friske bringebr og litt appelsinjuice. Man kan selvflgelig bruke frosne bringebr
ogs, men jeg elsker ferske - de er til og med norske!

Jeg anbefaler at vannmelonen er kjleskapskald, da blir smoothien kald ogs. Eller s kan du bare ha litt isbiter i :-)
God Sommer!


4 kommentarer



a walk on the beach


    Skrevet 05.08.2014 klokken 21:24



bikini / jenny skavlan for porto brazil


3 kommentarer


hits
Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no