Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.noverdier i livet


  Skrevet 30.11.2015 klokken 14:29


Det er så rart. Det er så utrolig, utrolig rart å kjenne hvordan en tur på kun en uke kan endre synes ditt på ting. Hvor mye det faktisk påvirker deg, og hvor mye det får deg til å tenke. Uansett hvor man drar i verden vil man alltid oppleve nye og spennende ting, og denne gangen var det for meg, langt nok å reise til Tyrkia. 

Tyrkia har aldri vært et land jeg har vært interressert i eller tenkt så mye på, og jeg har vel alltid tenkt at dette er et land man drar til for å feste eller sole seg. Denne oppfatningen endret seg raskt, og jeg sitter igjen med en aha-opplevelse. Kun èn uke skulle til for å endre mitt syn på alt, og begynne å tenke på livet mitt og valgene mine. Jeg kan skrive i timesvis om alt jeg opplevde og så, men det er ikke det dette handler om. Det handler om at med en gang man setter føttene sine i et annet land som er ulikt Norge, blir alt annerledes. Du kjenner hvor godt du egentlig har det hjemme, men samtidig føler du at du ikke har noen anelse om hvordan ting fungerer i andre land. Det finnes jo selvfølgelig andre land som sikkert er hundre ganger verre, men bare å høre hvor lite man tjener, hvor mye man jobber og gir av seg selv, og i det hele tatt å se hvordan de bor og lever, gir meg dårlig samvittighet. 

Vi i Norge har det så utrolig godt, og allikevel klarer vi verken å hjelpe, respektere eller forstå andre mennesker. Vi setter ikke verdi i ting som faktisk spiller rolle i livet, men i stedet bryr vi oss om penger, suksess og utseende. Jeg har selv blitt fanget i denne boblen i løpet av blogglivet mitt, og jeg må si at jeg virkelig har mistet meg selv. Jeg er ikke den personen jeg selv vil være, og jeg gjør ingenting jeg selv vil. I stedet går jeg rundt og bekymrer meg over hva folk mener eller tror om meg, hvordan jeg kan tjene mer og se bedre ut. Å se en hel familie som ikke har så mye fra før av, diske opp med middagsbuffet i butikken sin til ære for oss nordmenn fordi vi trengte en lunsjpause, eller damer som vier livet sitt til å sitte dag ut og dag inn for å knyte tepper som vi med penger kan kjøpe, samtidig som de nesten ikke tjener noenting, får deg virkelig på andre tanker. Jeg synes det er så trist at livet mitt har blitt slik, og jeg skal fra nå av begynne å sette litt mer pris på det jeg har, og gi litt mer til de som ikke har så mye. Jeg har vært i mange forskjellige land, men denne gangen endret det mye.

Ingen kommentarerprikkete ører


  Skrevet 17.11.2015 klokken 12:54


Åh, som jeg elsker mine nye ører. Jeg har siklet etter slike på ebay i veldig lang tid, så det at det har blitt så populært her i Norge i løpet av høsten og kommet i de fleste klesbutikker er jo helt supert. Jeg synes disse var fantastisk søte og måtte ha dem. Hva synes dere?
ører/hm


3 kommentarerjeg klarer ikke å vente


  Skrevet 15.11.2015 klokken 15:55


Da var årets ferie bestilt, og jeg klarer nesten ikke å vente! Jeg har ikke reist ordentlig på over ett år, og det skal bli så utrolig deilig å komme seg litt vekk. Jeg gleder meg så mye til å ta bilder, oppleve fantastiske nye steder, gå barbeint langs uendelige hvite strender, bade og ikke tenke på noe annet enn meg selv. Herregud, så deilig det skal bli! 

Klarer dere å gjette hvor jeg skal?


Én kommentarleftovers


  Skrevet 15.11.2015 klokken 15:25


På torsdag hadde jeg noen venninner fra jobben på besøk hjemme hos meg, for å spise tapas og drikke vin. Det er vi fire som jobber i ukedagene og så og si hver eneste dag, så vi bestemte oss for å gjøre noe koselig sammen. Jeg elsker jo å ha besøk, og mest av alt - lage mat til andre. Derfor passet det perfekt, og jeg laget masse tapasretter som jeg håper falt i smak. Tapas er noe av det jeg liker mest å lage når jeg skal ha gjester, ikke bare fordi det er enkelt og godt, men også fordi det ikke finnes grenser for hva man kan lage. Dessuten kan man lage noe enkelt, og noe som er litt mer avansert. 

Jeg hadde kjøpt meg en deilig rødvin som jeg hadde gledet meg til, men den var dessverre dårlig, så det ble ikke så mye vin på meg. Det var kanskje like greit med tanke på at jeg begynte halv seks dagen etter, men jeg mener....hvor stor sannsynlighet er det for nettopp den vinen er dårlig. Heldigvis fikk jeg en ny en dagen etter da jeg gikk tilbake til Vinmonopolet. De er så ekstremt hyggelige og interresserte i å gi god service, og det er noe jeg setter stor pris på. 
...Så, det ble ganske mye rester igjen som jeg har kost meg med de siste dagene. Jeg elsker ost, og heldigvis for meg var de andre småspiste når det gjaldt nettopp det. Namnam!


2 kommentarergold gold


  Skrevet 13.11.2015 klokken 15:122 kommentarerjulehygge hos søstrene grene


  Skrevet 12.11.2015 klokken 14:34


I går kveld var jeg en liten tur innom en av mine favorittbutikker, nemlig Søstrene Grene. Dette har vært en av mine favoritter i mange, mange år, nettopp fordi det er kvalitet, det er så mye fint, og alt er superbillig. Jeg blir gal hver gang jeg går inn, og ender alltid opp med å handle mye mer enn hva jeg skulle. Leiligheten min svømmer bokstavelig talt i produkter fra denne herlige butikken, så det å bli invitert til et lite event hos dem var jo en liten julegave i seg selv! 

Vi ble tatt imot med åpne armer, og vi fikk en kort beskrivelse av årets juleprodukter. Jeg fikk julestemning bare av å være der! Jeg elsket alt, blandt annet julekulene som er noe jeg kjøper hvert eneste år. Det beste jeg vet om når det kommer til pynting til jul, er å bruke små detaljer i stedet for store nisser og stjerner. Hos meg er det små ting som gjelder, og jeg gleder meg masse til å sette på julemusikk, spise pepperkaker og pynte for meg selv. Det blir koselig, det!

De har brukt mye sølv og gull, og rene, duse farger. I tillegg er et et nordisk preg over det hele. Jeg anbefaler alle til å ta turen for morsomme og søte julegaver! Det kommer vel ikke som noen overraskelse at jeg endte opp med to poser med godbiter herfra. Jeg skal innom en tur i dag også!
Har du besøkt Søstrene Grene før? 


2 kommentarernew in


  Skrevet 10.11.2015 klokken 17:21


Endelig nye briller! Jeg var så heldig å få disse Rayban brillene på en pressekveld, og jeg elsker dem allerede. Jeg har de samme med annen ramme fra før av, men disse er jo med en ramme av tre, noe som gjør de litt morsommere. Jeg mistet et par Rayban i sommer, så det var helt fantastisk å få nye. Hva synes dere? 


/sponset


Én kommentaret lite tips


  Skrevet 09.11.2015 klokken 12:48

....Deli de luca har kommet ut med mange ferdiglagde matprodukter i løpet av den siste tiden, som jeg bare er helt nødt til å tipse dere om!
De har mange ferdiglagde salater, som denne pastasalaten med sopp, brokkoli og ruccola. Mange av dem er også veganske, for dere som er det. De er kjempegode, og veldig sunne! Næringsinnholdet står på alle sammen, noe jeg er veldig glad for. For meg er dette en perfekt løsning når jeg skal kjøre lenge i bil, ha nattmat etter en tur på byen eller når jeg ikke orker å lage min egen mat. 

I tillegg til salater selger de noen helt herlige wraps som jeg har blitt helt hektet på. De inneholder blandt annet quinoa, hummus, kylling, biff og aioli, og er kjempegode! Deli de luca finnes ikke i området her jeg bor, så hver gang jeg er i Oslo om kvelden, går jeg alltid innom for å sikre meg en litt sunnere nattmat. Prisen er helt ok, og absolutt verdt det! Håper dette var et godt tips til dere som vil spise litt sunnere "fast food" :-) 


4 kommentarerpurple sunday


  Skrevet 08.11.2015 klokken 14:50/sponset

God søndag, dere! Endelig fri! Jeg er straks klar for å løpe ut og kjøpe meg en stor kopp med dagens kaffe og starte dagen, for nå har klokken blitt altfor mye! Jeg skulle egentlig ta en tur til Den Botaniske hage i dag, men siden jeg heller valgte å sove ut, får det bli neste søndag. Det er jo deilig å ikke gjøre absolutt noe også, når man ikke gjør noe annet enn å jobbe ellers. 

I går fikk jeg kloa i en av mine favorittbh´er på Lindex. Jeg elsker, elsker, elsker den og jeg har to helt like fra før av, i svart og i hvit. Denne vinrøde fargen er helt perfekt, og jeg er så glad for at jeg fikk øye på den. Er den ikke fin?

Jeg har også blitt helt hektet på parfymen "black opium" fra ysl. Den lukter himmelsk og er perfekt for julebordsesongen. Lukten er kraftig, søt og forførende, og jeg kan absolutt avsløre at dette har blitt en av mine favoritter. 

Ha en fantastisk søndag videre, dere! 


Én kommentarsparkling girls


  Skrevet 08.11.2015 klokken 14:08


I går tilbringte jeg hele kvelden min med Stephanie og Emilia, og det var superkos! Vi drakk prosecco og hørte på musikk, danset og snakket om jenteting. En skikkelig girls night! Jeg fikk heldigvis knipset noen bilder i løpet av kvelden, det er alltid gøy når man har pyntet seg. Jeg elsker forresten min nye genser, og gleder meg til å bruke den mer fremover. Ja til glitter, gull og sølv! 

.....Alltid like koselig å henge med disse to. Takk for en kjempefin kveld, og jeg gleder meg allerede til neste gang! 


3 kommentareren sliten kropp


  Skrevet 04.11.2015 klokken 18:05


Hei dere! Jeg håper at dere har hatt en fin onsdag så langt, det har ihvertfall jeg. Jeg har faktisk hengt i Oslo siden klokken åtte, og det kjennes på kroppen. Vi jentene har løpt fra byrå til byrå for å titte, og det ble jammen meg en lang rute til slutt. Det har allikvel vært kjempegøy, og vi fikk se så utrolig mye fine plagg. Herregud, jeg elsket alt! 

Nå er jeg endelig hjemme igjen, og har nettopp våknet opp fra en liten høneblund. Det gjorde godt, og mer skal det bli! Jeg har nemlig bestemt meg for å ikke røre meg før i morgen, når jeg forhåpentligvis har fått igjen varmen. Resten av kvelden skal jeg bare kose meg! 

...Så mens de andre skal stå i kø i disse kuldegradene for å prøve å rive til seg to plagg fra Balmain kolleksjonen til h&m, skal jeg ligge hjemme og slappe helt av. Jeg skal lage meg en skikkelig sunn og god middag og prøve å glemme alt det usunne jeg har stappet i meg i dag, mens jeg ser på tvserier og tar det helt med ro. Det er absolutt ingenting som frister mer. God kveld! 


7 kommentarerblack legs


  Skrevet 03.11.2015 klokken 18:08


photo/me


2 kommentarermotivasjon


  Skrevet 03.11.2015 klokken 12:35


God formiddag alle sammen! Som jeg pleier å si.....endelig en ny uke! I løpet av de neste dagene skal jeg så utrolig mye gøy, og jeg har gledet meg lenge. I tillegg skal jeg snart på en liten ferie, noe jeg virkelig ser frem til. 

Den siste tiden har vært hard, og jeg har hatt veldig mange vanskelige ting i hodet. Det har resultert i veldig mye mat, trøstespising og null fokus på trening og det som har med utseende å gjøre, så i dag har jeg bladd meg gjennom gamle bilder fra da jeg var trent, brun og glad, og hadde overskudd hver eneste dag, som bildet over. Det er viktig å bli motivert av seg selv, og det er nettopp det jeg blir. Nå som det blir mørkere og kaldere er det også lett å få lyst til å bli inne under dynen med god mat og drikke, i stedet for å komme seg på trening. Sånn har ihvertfall jeg det for tiden! Og ikke minst sove....jeg sover jo hele dagen! 

Å gi seg selv litt ekstra inspirasjon og motivasjon i hverdagen er nøkkelen til å klare det man vil, og jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt det før, men nå mener jeg det! Jeg er lei av å være deprimert! 

Ha en fin dag videre, dere!


3 kommentarerhalloween


  Skrevet 02.11.2015 klokken 12:47


Ja, i helgen var det endelig duket for Halloween, en kveld som jeg gleder meg like mye til hvert eneste år. Denne gangen prøvde jeg å finne kostyme i god tid, det vil altså si nesten to måneder i forveien, men til ingen nytte. Man klarer jo nesten ikke finne noe annet enn sexy sykepleier og heks, så jeg var heller litt kreativ.....dagen før. Jeg vet ikke helt hva jeg var, men jeg var ihvertfall brunette og full av blod, så det var bedre enn ingenting!

Jeg er faktisk veldig fornøyd med resultatet, og fikk også mye skryt. Jeg elsker å kle meg ut, så det var veldig gøy. Noen andre jenter og jeg koste oss masse før de andre dro videre på byen, mens jeg dro hjem.  


Takk for en fin kveld, jenter!


Ingen kommentarer


hits
Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no