Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no hitsNIT


  Skrevet 04.01.2018 klokken 20:21


Ja, like før jul var det klart for nok en NIT-middag, middagen der jeg inviterer to av mine beste venner, Ingvild og Tanie, på en helaften. Jeg har alltid forskjellig tema, som oftest etter sesong, og aldri mindre enn fem retter. Disse skal overraske, men samtidig være gjennomførbare i en bitteliten leilighet med èn kjøkkenbenk, så dere kan tro at det er en utfordring. 

Denne gangen overgikk jeg meg selv en høy gang, og brukte over en måned på å planlegge. Temaet jeg valgte var "vinterskog" og jeg la virkelig alt jeg hadde i dette. Blant annet tok jeg kontakt med en tilfeldig kokk i Hønefoss, som jeg gikk ut i skogen med midt i mørket og plukket mose med. Jeg fikk også Marius til å kjøre land og strand rundt for å hjelpe meg med å få tak i de rareste ting, og jeg kontaktet minst ti personer i hele Bærum da jeg ville ha to små bjørkestubber som dekorasjon. Jeg kjøpte til og med ny tallerkner til alle de syv rettene, bare fordi jeg ville ha det helt perfekt. Gud, som jeg elsker dette. 

Jeg elsker jo mat, både å spise og å lage, og siden jeg ikke har noen restaurant å oppfylle drømmene og ideene mine på, blir det hjemme hos meg i stedet. Jeg skulle gjerne hatt en superstor spisestue med et bord for tjue personer - minst, hvor jeg kunne invitere så mange som mulig flere ganger i året. Det er min store drøm! 

Jeg tenker også at rundt matbordet er det hyggeligste stedet man ser hverandre, og at det er viktig å dele slike kvelder sammen med dem man er glad i. Og det at mine to beste venninner mener det samme og faktisk velger å komme hit for å spise med meg, gjør alt verdt det! 

Alt av dekorasjon er ihvertfall plukket eller funnet selv!

....så, som dere skjønner så ble denne middagen veldig bra, og alt gikk som planlagt! Jeg håper at dere liker bildene under, og kanskje kan dere komme med tips til neste middag? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmebakt surdeigsbrød servert på bjørkestubbe
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPisket kviteseidsmør med purresot over
OLYMPUS DIGITAL CAMERARotmosvaffel stekt med ribbefett servert med sprøstekt pinnekjøtt og rotmos
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt dårlig bilde dessverre, men jeg hadde tørris under granbaren, og da jeg serverte, helte jeg varmt granbarvann over, slik at det kom masse røyk opp rundt stenen med forretten på

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Smørstekt torsk med brent småløk og brent pepper 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rosastekt reinsdyr med potet/selleripurè, rødvinssaus tilsmakt einebær, rosenkålblader og selvplukket og fritert reinlav
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ostekrem av västerbotten servert på sprø rugsbrødsmuler med revet västerbotten over
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAValrhonaegg med nyr/vaniljekrem og tindvedgelè. Serveres med en tindved-og appelsindrink med ingefærøl i.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sjokolademousse med grønn mose og et lite hippentre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmelaget iskrem av brunet smør på en seng av karamellisert hvit sjokolade, med hvit sjokoladesnø på toppen

....Jeg er selvfølgelig strålende fornøyd for at jeg i det hele tatt klarte å gjennomføre denne middagen! Alle rettene ble så og si slik jeg ville ha dem, og alt smakte godt. Noen ting kunne sett bedre ut, og det var også noen småting jeg ville ha med som jeg ikke klarte å få tak i, men så lenge gjestene er fornøyde, er kokken fornøyd også! 

Takk for at jeg fikk servere denne maten til dere! 


Én kommentarhøstens perler


  Skrevet 01.10.2017 klokken 12:55


Når det er høst i mammas hage, betyr det en ting - høsting av kvede! Kvede er et lite løvtre som faktisk er i rosefamilien, og på denne tiden kommer det små frukter på treet som kan minne litt om et eple. Disse er helt harde og uspiselige rå, men om du varmebehandler dem litt på kjøkkenet, kommer en fantastisk smak frem som passer til alt fra fisk og kjøtt, til ost og dessert. Jeg har brukt kvede mye, og det er like gøy å plukke dem selv hvert eneste år. De har ikke blitt helt modne enda, men de som er ordentlig gule og som lett faller fra grenen, er modne nok. Jeg klarte å finne meg en liten håndfull, og jeg gleder meg til å lage noe deilig ut av dem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere smakt kvede før? De har en deilig syrlig smak, og hjemmelaget syltetøy av denne lille frukten passer perfekt som tilbehør til ost! 


2 kommentarerfoodora is always a good idea


  Skrevet 31.07.2017 klokken 23:32


I dag startet jeg uken på en litt annen måte enn vanlig, med tanke på at mandager er kjøttfrie og sunne. Det er liksom den dagen hvor du kan starte med blanke ark, og glemme hva du drakk og spiste i helgen. Men ikke i dag, ass. Denne helgen har vært hard, med mye festligheter, og det kjennes på kroppen. Jeg merker at jeg ikke er sytten år lenger, for å si det sånn! 

Det finnes jo ingen ordentlig gode spisesteder i Sandvika, og siden jeg hadde gavekort fra foodora, som i tillegg gikk ut i dag, så ble det fort Burger joint på Aker brygge. Bedre (og større) burger skal du lete lenge etter. Vi bestilte hver vår Juicy lucy burger, og pomme frites med parmesan og trøffelmajones. Herregud, jeg kjenner magen min rumle bare jeg skriver det. Anbefales på det sterkeste! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATakk til både foodora (you know I love you...)og burgerjoint for å ha startet uken på den rette måten! 

...Og dere lurer kanskje på hvordan jeg fikk tak i foodora fra Sandvika? De sykler jo såklart ikke helt hit, men nå kan du faktisk hente selv også, via appen deres! Perfekt for oss som bor et lite stykke unna Oslo. Og som vil ha god mat. 


Én kommentarettermiddag på the thief


  Skrevet 06.04.2017 klokken 16:52


I går fikk jeg endelig sjansen til å se min kjære Angela igjen, og det var superhyggelig! Vi har snakket om å spise middag på The Thief lenge, og i går passet det perfekt. Vi spiste og koste oss, og for hver gang jeg går inn på det hotellet, blir jeg like overrasket. Det er så kult! Jeg er jo veldig opptatt av interiør og stil, og jeg bare elsker alt. Det ligger kjærlighet bak hver eneste detalj, og man får følelse av ro når man kommer gjennom døren. Restauranten er fantastisk, servitøren var veldig hyggelig og imøtekommen, og er det noe jeg ser på bortsett fra mat, er det hvordan de som serverer oppfører seg. 

I tillegg smakte maten nydelig! Vi delte på alt, så vi fikk smake litt hver. Cheeseburger, trøffelpasta og brunostskum med bringebærsorbet var bare noe av det vi spiste! Ingenting slår å spise god mat, ta et glass Chablis og kose seg i Oslo på en så fin solskinnsdag! ....Og som den kokken jeg er, så elsker jeg selvfølgelig trøffel! Hvem gjør ikke det? Her fikk jeg servert pasta som er laget på huset med hjemmelaget trøffelsmør, og selvfølgelig må man ha litt revet fersk trøffel på toppen. Jeg gleder meg til å lage dette hjemme. Nam nam!  


Én kommentardeilig sommerpiknik m/ foodora


  Skrevet 18.08.2016 klokken 11:19


I sommerferien var jeg så heldig å bli invitert til nok en deilig matopplevelse med selveste Foodora! Jeg har vært med på dette en gang før, og etter den kvelden kan jeg rett og slett ikke takke nei. Mat er jo en stor del av meg og livet mitt, og derfor betyr det mye å få lov til å bli med ut og smake på forskjellig mat i Oslo by. 

Denne gangen var det piknik ute, og det finnes jo ikke noe som er hyggeligere enn det. Jeg dro med Astrid-Helen, som alltid er like blid og hyggelig, og sammen trasket vi oppover til St.Haugen. Vi kom dessverre litt sent, og da vi endelig kom frem begynte det selvsagt å regne. Derfor pakket vi sammen og ble tatt med til en annen restaurant, hvor vi to fikk velge hver vår rett og noe å drikke på. 


Kjole/her


Herregud, se så fint de hadde gjort det, da!
Maten er fra Spuntino i Oslo, og kan bli levert via foodora. Vi bestilte selvfølgelig burger, og det angrer jeg ikke ett sekund på! Min burger var med blant annet chevre og rødbet, som er noe av det beste jeg vet om! Restauranten heter Cafè Laundromat og ligger på Bislett. Anbefales virkerlig, servicen var også helt topp! Vi ble sittende lenge alle sammen, og det var superhyggelig. 

...Ikke nok med det, Astrid og jeg fikk også med oss hver vår goodiebag med maten de andre fikk i parken. Tusen takk for alt, kjære Foodora


Én kommentarleftovers


  Skrevet 15.11.2015 klokken 15:25


På torsdag hadde jeg noen venninner fra jobben på besøk hjemme hos meg, for å spise tapas og drikke vin. Det er vi fire som jobber i ukedagene og så og si hver eneste dag, så vi bestemte oss for å gjøre noe koselig sammen. Jeg elsker jo å ha besøk, og mest av alt - lage mat til andre. Derfor passet det perfekt, og jeg laget masse tapasretter som jeg håper falt i smak. Tapas er noe av det jeg liker mest å lage når jeg skal ha gjester, ikke bare fordi det er enkelt og godt, men også fordi det ikke finnes grenser for hva man kan lage. Dessuten kan man lage noe enkelt, og noe som er litt mer avansert. 

Jeg hadde kjøpt meg en deilig rødvin som jeg hadde gledet meg til, men den var dessverre dårlig, så det ble ikke så mye vin på meg. Det var kanskje like greit med tanke på at jeg begynte halv seks dagen etter, men jeg mener....hvor stor sannsynlighet er det for nettopp den vinen er dårlig. Heldigvis fikk jeg en ny en dagen etter da jeg gikk tilbake til Vinmonopolet. De er så ekstremt hyggelige og interresserte i å gi god service, og det er noe jeg setter stor pris på. 
...Så, det ble ganske mye rester igjen som jeg har kost meg med de siste dagene. Jeg elsker ost, og heldigvis for meg var de andre småspiste når det gjaldt nettopp det. Namnam!


2 kommentareret lite tips


  Skrevet 09.11.2015 klokken 12:48

....Deli de luca har kommet ut med mange ferdiglagde matprodukter i løpet av den siste tiden, som jeg bare er helt nødt til å tipse dere om!
De har mange ferdiglagde salater, som denne pastasalaten med sopp, brokkoli og ruccola. Mange av dem er også veganske, for dere som er det. De er kjempegode, og veldig sunne! Næringsinnholdet står på alle sammen, noe jeg er veldig glad for. For meg er dette en perfekt løsning når jeg skal kjøre lenge i bil, ha nattmat etter en tur på byen eller når jeg ikke orker å lage min egen mat. 

I tillegg til salater selger de noen helt herlige wraps som jeg har blitt helt hektet på. De inneholder blandt annet quinoa, hummus, kylling, biff og aioli, og er kjempegode! Deli de luca finnes ikke i området her jeg bor, så hver gang jeg er i Oslo om kvelden, går jeg alltid innom for å sikre meg en litt sunnere nattmat. Prisen er helt ok, og absolutt verdt det! Håper dette var et godt tips til dere som vil spise litt sunnere "fast food" :-) 


4 kommentarera perfect day


  Skrevet 04.06.2015 klokken 17:04


Ja, i dag hadde jeg endelig fri. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde fri og faktisk ikke hadde noen planer. Siden jeg er på jobb halv seks hver eneste morgen, var det helt fantastisk å endelig kunne sove ordentlig ut, og i tillegg våkne til skinnende sol. Jeg lå og dro meg skikkelig lenge i sengen før jeg i det hele tatt stod opp, og da laget jeg meg en skikkelig deilig frokost. Mitt favorittbrød som er fra en slags helsekostbutikk her i Sandvika, som blandt annet inneholder tang og masse gode kornsorter. Oppå hadde jeg most avokado blandet med olivenolje, himalayasalt, pepper og mager kesam. Deilig! Ved siden av hadde jeg en skål med havregryn, havremelk, jordbær, kokos og chiafrø, og selvfølgelig vann med sitron. Perfekt start på dagen, særlig med den nye utgaven av Costume! 
Ellers har jeg bare slappet av hjemme, og nå skal jeg snart komme meg ut og inn til Oslo. Marius hadde sin siste eksamen i dag, og det må feires! Vi har bord på Delikatessen, og jeg gleder meg masse til å kose meg med god mat, verdens beste gutt og kanskje litt vin. Hehe! Ha en strålende dag videre, alle sammen!


Én kommentarroses and leftovers


  Skrevet 14.05.2015 klokken 23:02


Liksomsøndag! I dag har jeg virkelig hatt følelsen av at det har vært søndag, og det er faktisk skikkelig forvirrende. I går avsluttet jeg dagen med altfor mye vin sammen med en kollega hjemme hos meg, og selvom det var veldig koselig, var det ikke fult så koselig i dag tidlig da jeg skulle på jobb. Jeg kom meg allikevel gjennom dagen, og etterpå kunne jeg ligge og slappe av ved siden av Marius til vi sovnet. Deilig!

Middagen i dag ble enkelt og greit sjokoladekake. Noen ganger må jeg bare, og i dag var det absolutt helt greit! Denne kaken er fantastisk! Jeg tørr ikke tenke på når det var jeg egentlig lagde den, men heldigvis frøs jeg ned et par biter til slike dager. Nam! 


4 kommentarersupersøndag


  Skrevet 12.04.2015 klokken 19:22


God søndag, engler! Det er helt fantastisk å ha en dag fri, og til tross for at jeg sov til klokken to og mye lenger enn det jeg egentlig skulle, så har jeg fått gjort utorlig mye! I tillegg så skinner solen utenfor, og det er lenge siden jeg har hatt en så deilig følelse i kroppen. Marius og jeg koste oss skikkelig i går kveld, og jeg laget en helt herlig rett som jeg gleder meg å gi dere oppskrift på! 

I dag har jeg blandt annet hatt en lang treningsøkt med en venninne, og vi var superflinke! Jeg har allerede blitt mye sterkere, og jeg gleder meg til å se forandringer fremover. Man føler seg så mye bedre etter å ha trent, og nå har jeg hele kvelden til å gjøre andre koselige ting.  
Middagen etter trening ble noe supergodt som jeg anbefaler alle å prøve. Jeg stekte kyllingkjøttdeig med litt forskjellige krydre, og hadde det i en speltlompe med mager cottage cheese og masse gode, friske grønnsaker. Kjempegodt, sunt og billig! ...I kveld skal jeg egentlig bare kose meg hjemme alene, og prøve å få lagt meg tidlig! Jeg ønsker dere alle en super søndagskveld videre :-) 


Ingen kommentarerolivia


  Skrevet 07.04.2015 klokken 15:39


På lørdag bestemte Ingvild og jeg oss for å dra ut og spise, siden alle andre var på fjellet og feiret påskeferien der. I tillegg hadde vi noen andre småting å skåle for, så det var ingen grunn til å la være. Vi gikk til Olivia på Aker Brygge, og koste oss masse med vin og god mat. Det er lenge siden vi har vært alene sammen og snakket, så det var veldig deilig. Vi ble sittende ganske lenge, og det ble en perfekt avslutning på kvelden og på ferien. 
Tusen takk for en altfor hyggelig kveld! 


5 kommentarerbabyshower


  Skrevet 21.03.2015 klokken 18:53


Hei og god kveld alle sammen! De to siste dagene har vært veldig travle, så jeg har dessverre ikke rukket å sette meg foran pc`en før nå. 
I dag hadde noen jenter fra jobben og jeg babyshower hos meg for hun ene, hun venter nemlig en liten gutt veldig snart, så vi tenkte det hadde vært hyggelig å overraske henne med en liten sammenkomst. Jeg rakk ikke å lage så veldig mye mat, men det ble enkel fingermat, og en stor sjokoladekake. Kaker er jo ikke akkurat noe jeg er veldig flink til å lage eller pynte, og selvom den så bedre ut i hodet mitt før jeg laget den, er jeg ganske fornøyd. Litt skjev og rotete, men den smakte ihvertfall godt og det er jo det viktigste. Egentlig ville jeg lage en fin og høy marsipankake, men det hadde jeg rett og slett ikke tid eller utstyr til. Det får bli neste gang!

Ellers ga vi henne litt av hvert av babyting, og jeg håper hun ble glad. Jeg har jo aldri vært på babyshower før, men det er så koselig at hun skal ha barn, og jeg gleder meg masse til å møte han!

Etterpå gikk vi en lang tur i solen på Kalvøya, og det var så deilig! Fantastisk med skinnende sol på en slik dag hvor jeg både har fri og er med gode venninner!  

Tusen takk for en fantastisk ettermiddag, kjære jenter! Nå skal jeg skifte til noen litt mer komfortable klær og dra hjem til Marius. Det er lørdagskveld, men for min del skal jeg kun slappe av og legge meg tidlig. 


3 kommentareren annen and


  Skrevet 20.01.2015 klokken 00:13


Ja, det er vel ikke akkurat en overaskelse at jeg skriver om mat - nok en gang. Selvom de siste ukene har handlet mye om matlaging, har jeg vært utrolig flink til å spise sunt og bra, og det er herlig å lage god mat og glede andre selvom jeg ikke spiser det selv. 

Etter jobb i dag dro jeg til Marius for å lage en deilig middag til han og tre andre venner, og det ble veldig vellykket! Jeg laget andebryst med sprøstekt andelår, potetpurè, glasserte gulrøtter og en herlig rødvin-og appelsinsaus som jeg laget av kraften fra anden. Jeg har aldri vært veldig glad i and, men jeg har tross alt laget det utallige ganger, så er det noe jeg kan og er sikker på, er det vel denne fuglen. Det er så gøy å få lov til å lage mat til sultne gutter!

Nå er jeg vel hjemme med verdens største floke i håret og en hel kropp som lukter stekt mat - og jeg skal på jobb om syv timer. Alt går i ett hele tiden, men jeg håper at jeg snart får blogget litt mer. Jeg har forresten fått meg nytt kamera, så nå er det snart slutt på disse "kule" collagene med bilder fra mobilen. Haha! 
Sov godt, dere! 


Én kommentarkjærlighetsmiddag


  Skrevet 31.10.2014 klokken 19:03


På onsdag hadde som sagt Marius og jeg invitert ett annet vennepar av oss på middag, og det ble en veldig hyggelig kveld! 
Jeg brukte hele dagen på å forberede, handle og lage mat, og selvom absolutt alt dere kan tenke dere gikk galt, så ble jeg
veldig fornøyd. Alt i alt ble alle rettene bra, men det er jo selvfølgelig dritt når ting ikke blir som det skal. Jeg tror ihvertfall
at alt falt i smak hos gjestene!  
Til forrett ble det stekt andelever med brente og syltede sjalottløk, urtesalat, soya-og nøttsmør saus og revet trøffel over. 
Hovedretten var så enkelt som en stor biff til hver, av et fantastisk, hengemørnet kjøtt, med maiskrem, bakte poteter, rødvinssaus og 
romanesko. Desserten var sjokoladefondant med hvit sjokolademousse, stekt hvit sjokolade og en havtorncoulis. 

....Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker å ha besøk, og bare det å lage mat til andre. Det er så gøy, og det gir meg fryktelig 
mye glede. Derfor håper jeg på flere slike kvelder, det er jo veldig hyggelig også!

Takk for besøket! :-) 


5 kommentareren ekstra jobb


  Skrevet 19.10.2014 klokken 14:47


På fredag og i går var jeg tilbake til gamle trakter, da jeg svarte "ja" til å jobbe ekstra på Gamle Tårnhuset Restaurant etter min egentlige
jobb.
Det er jo deilig å være tilbake, og jeg må jo innrømme at jeg savner alle og enhver som jobber der. I forhold til cafèjobben min nå,
er det deilig å ha noen dager hvor jeg reiser til Kolbotn og lager skikkelig delikat og avansert mat med andre kokker. Det er jo noe
jeg også har savnet. Til tross for at jeg elsker å jobbe på Kanel!

I går tok jeg noen raske bilder av noen av rettene de selger på Tårnhuset i høst. Deilig og smakfult, og masse gode rotgrønnsaker,
kjøttvarer og fantastiske smaker!  
Jeg stod på koldtkjøkkenet, hvor jeg lager forretter, salater og desserter. Med andre ord, min yndlingsstasjon gjennom tidene. 
Her koser jeg meg uansett hva jeg skal lage, og det er ekstra stas å stå der når man har hundre forskjellige ting å pynte med.
Det er skikkelig gøy!

...Uansett, jeg anbefaler alle til å ta turen og smake på menyen deres før de bytter til julemenyen!  


2 kommentarersmakfull


  Skrevet 06.10.2014 klokken 22:28


Ah, for en deilig kveld dette har vært! Middagen er i magen, jeg er med kjæresten min, jeg starter sent på jobb i morgen og 
livet smiler, rett og slett. Jeg har stått og kokkelert på kjøkkenet i hele dag, og endte opp med et kjempegodt resultat. Ikke så usunt
heller, og Marius synes at det smakte himmelsk, så....

Av en eller annen grunn klarer jeg aldri å ikke bruke penger på ordentlig mat, og det beste jeg vet om er jo å lage god mat til andre,
så det ble den type kveld i dag, og jeg klarte endelig å overtale Marius til å spise noe annet enn tørr karbonadedeig med tacokrydder.  Jeg laget kalv med gulrotpurè, trøffelkaramelliserte, fargerike gulrøtter, romanesko, ovnsbakte poteter og en deilig rosmarinsaus 
som dessverre ikke ble med på bildet. Alt i alt en veldig fin og smakfull rett!

...Nå skal vi kose oss med pepsi max og "Eyvind Hellstrøm Inviterer" som har blitt et av mine nye favorittprogrammer.
Jeg håper dere ha en fin kveld videre :-) 


4 kommentareren rask og sunn lunsj


  Skrevet 03.10.2014 klokken 13:26


Dagene går i ett, og det er ikke alltid like lett å finne ut av hva man skal spise. Når lunsjtiden kommer, og man vil ha noe sunt,
billig og raskt, er det også lett å velge feil. Derfor skal jeg gi dere et supert tips om et næringsrikt og godt måltid som holder
deg mett lenge.
Jeg har absolutt aldri spist eller likt fiskekaker før nå, hvor jeg bare plutselig fikk lyst på det i butikken. Jeg valgte den med purre fordi
bare tanken på ren fiskesmak får meg til å spy, og løk redder alt. Det aller beste er jo selvfølgelig å lage kakene selv fra bunnen av, men
det er ikke alltid like fristende, og derfor er jeg utrolig glad for sunne og nesten like gode alternativer i butikken.

"Helsprøtt knekkebrød med rug og speltkli" fra United Bakeries inneholder en del kalorier, men inneholder også veldig mye bra
næringsstoffer. I tillegg er det mindre kalorier enn de fleste andre knekkebrød. Og smaken er som hjemmelaget!

"Grove fiskekarbonader med purre" fra Fiskemannen har blitt min favoritt, og de er supergode til å være fra butikk.
De inneholder også lite karbohydrater, og mye proteiner! 67% av kakene er fisk, og det er veldig mye i forhold til andre
fiskekaker.

Enkelt og greit - spis knekkebrødene med fiskekaker oppå. Kanskje litt finhakket løk og urter gjør det enda bedre?


2 kommentarerdagens anbefaling


  Skrevet 17.09.2014 klokken 15:49


Åh, jeg har en super nyhet for alle dere som bor i Sandvika. Nå har vi fått favorittmaten min på Kanel, og jeg er overlykkelig. 
Nemlig gresk yoghurt med hjemmelaget musli og honning! For å være ærlig så har vi jo hatt det en god stund, men det var ikke
før i går at jeg fikk tatt noen bilder og smakt, og den var supergod. Derfor må jeg bare anbefale dere å prøve den neste gang dere
kommer innom.  Muslien er også virkelig hjemmelaget, for vi lager den selv på kjøkkenet her, og den inneholder masse av forskjellige nøtter, 
frø og tørkede bær. Nam!  


2 kommentarerspist eller uspist?


  Skrevet 26.08.2014 klokken 20:00


Okei, dere. For det første må jeg bare beklage for at hvert eneste innlegg så og si inneholder noe med mat. Dere vet hvor glad i mat jeg er, og er det
noe jeg liker enda bedre, er det å fotografere mat. Bilder er liksom ikke helt det samme uten noe godt. Etter at jeg sluttet som kokk har jeg
begynt å savne matlaging, og prøver hele tiden å finne på nye ting jeg kan lage og ta bilde av.

Men nå som jeg har begynt å jobbe på et bakeri i stedetfor, av alle ting, har dette faktisk blitt verre. Jeg bokstavelig talt svømmer i boller,
baguetter og scones, og ikke bare står jeg og selger dette i flere timer daglig - jeg får med masse hjem hver eneste dag! 

....Jeg er i en evig kamp mellom sunn mat og god mat, og jeg kunne ønske at jeg kunne sluppet å tenke på det. Men når det er sagt, så skal
jeg fortelle dere en ting.. Selv om jeg tar bilde av all denne maten, så spiser jeg det veldig sjelden. Med mindre det er en frokost eller middag 
og jeg skriver det.
Som sagt så synes jeg at en fin kake eller et annet bakeverk gjør bildet mye mer hyggelig, og jeg tar derfor med meg noen ting hjem fra
jobben for å ikke bare reklamere litt for Kanel, men også for å få litt mer hygge i bildet.

Så være så snill! Ikke tro at jeg sitter her hjemme og godter meg med alt fra boller til smørbrød hver eneste dag, for jeg gjør vel
egentlig heller det omvendte. Det er veldig viktig for meg at dette kommer frem til dere, for jeg har fått mange spørsmål angående all denne
maten nå som jeg også forteller dere at jeg vil bli sunnere og gå ned i vekt. Så, ja... jeg kommer aldri til å slutte å elske mat, ta bilder av mat
eller å lage mat, uansett hva som skjer, så... da vet dere det! :-) 

Jeg er også u-t-r-o-l-i-g glad for at dere lesere liker at jeg legger ut masse matbilder og oppskrifter. Det er jo dette jeg så gjerne vil, 
og som jeg elsker. Derfor kommer jeg til å fortsette med dette, og jeg håper at dere fortsetter å spørre og kommentere alt jeg lager,
slik at jeg blir mer motivert for det. Det er en veldig, veldig stor forandring i livet mitt å ikke jobbe med det lenger, så.....ja.

Takk! 
4 kommentarerblåbærenergi


  Skrevet 20.08.2014 klokken 10:38


Klokken nærmer seg elleve og jobbtid, men først har jeg laget meg en kjempedeilig som jeg skal nyte for jeg løper ut av døren. 
Sieden blodprøvene mine fra forrige uke viste at jeg har veldig lite av forskjellige vitaminer, har jeg bestemt meg for å få i meg litt mer grønnsaker, 
frukt og bær. Jeg har nærmest fobi mot å svelge tabletter, men jeg får vel også gjøre som legen sa, og kjøpe meg noen etterpå..

Uansett... for en stund tilbake pleide jeg å spise en teskje acaipulver i valgfri mat hver eneste dag, og det var også den perioden hvor jeg hadde mest energi 
og var gladest. Derfor gikk jeg til innkjøp av en liten pose i går, og jeg angrer ikke ett sekund, til tross for den skyhøye prisen.

Acai er et superbær som kommer fra Amazonas, og som har blitt brukt i flere tusen år. Det inneholder utrolig mye antioksidanter, i tillegg til masse annet bra. 
Du trenger ikke mer enn en teskje om dagen, og det smaker absolutt ikke vondt - derfor kan du ha det i akkurat hva du vil. Kaker, desserter, smoothies eller juicer.

I dag gikk jeg for en rask versjon - smoothie. Denne smoothien er alltid en slager, og perfekt for en stressende jobbmorgen hvor det er lenge til neste måltid.  

1 banan 
1 teskje acaipulver
4 jordbær
1 neve friske blåbær (norske)
4 dl mandelmelk
1 teskje kokosolje

Bland alt sammen og kjør med stavmixer eller blender til ønsket konsistens. Jeg hadde litt bananbiter i bunnen av glasset,
og toppet det hele med litt kokoschips. Nyt!

Nå må jeg gjøre meg klar for jobb, men jeg ønsker dere alle en fantastisk onsdag!  


5 kommentarerkanel bakeri


  Skrevet 11.08.2014 klokken 14:38


Som dere kanskje har fått med dere, har jeg begynt å jobbe på et nytt sted. Kanel Bakeri, som er min nye arbeidsplass, har vært mitt favorittbakeri og stamsted
i minst seks år, og jeg har aldri blitt skuffet. Det er kjempekoselig, utrolig mye god, fransk bakst å velge mellom, og de har også verdens beste kaffe mocha!

Det at jeg fikk jobb her var vel egentlig bare ved en tilfeldighet, og jeg er kjempeglad for at de valgte meg. Å jobbe bak et kjøkken i over fire år har gjort at jeg har blitt
litt innelukket og egentlig litt redd for å ha direkte kontakt med kunder, så jeg gleder meg til å snakke, servere og bli kjent med alle de koselige menneskene som kommer innom
hver eneste dag. I tillegg jobber jeg med masse søte jenter, og det er alltid viktig å trives med dem man jobber sammen med.

I går tok jeg noen raske bilder av selve bakeriet til dere, slik at dere kan se noe av alt det gode vi lager der. Håper det frister! 
Namnam....I tillegg selger vi masse forskjellige salater, baguetter, smoothies og ferskpresset appelsinjuice - og selvfølgelig veldig, veldig mye god kaffe! 
Jeg anbefaler virkelig alle dere til å ta turen. Salater lager vi på bestilling, og baguetter blir smurt hele tiden, så alt er helt ferskt! 

Nå må jeg ordne meg til i kveld! Ha en fin mandag videre :-) 


Ingen kommentarerbreakfast for champions


  Skrevet 07.08.2014 klokken 14:31


God morgen, bloggen! Til tross for det fine været og at klokken nærmer seg tre på ettermiddagen, sitter jeg fortsatt i morgenkåpen min. 
Det nærmeste sosialt jeg kommer i dag, må være da jeg var ute og kjøpte meg et ferskt rugbrød i sted?og slik vil jeg ha det resten av dagen også.
Jeg er rett og slett bare fristet til å ligge i sengen og oppdatere instagram, drikke funlight med isbiter og synge høyt for meg selv.

Kjedespising er noe av det verste jeg vet om, og uheldigvis er jeg altfor svak. I dag var en av de dagene hvor jeg bare må ha frokost, og derfor slo
jeg på stortrommen og laget noen deilige, sunne smørbrød. Ferskt rugbrød er alltid godt, og holder deg mett lenge.

Som pålegg brukte jeg alt fra serranoskinke med tomat og mozzarella til kyllingfilet med rødløk og lett gulost. Mye proteiner, og kjempegodt!  Vel, nå skal jeg lene meg tilbake og prøve å overbevise meg selv til å dra på trening før jeg blir hentet av Marius. 
Ha en fin dag videre, alle sammen! 


Én kommentarvannmelon og bringebær


  Skrevet 06.08.2014 klokken 22:28


Når det er så varmt ute som det har vært her i Norge de siste ukene, er det bare en ting å gjøre - lage seg noe kaldt og godt å drikke! 
Her om dagen laget jeg en helt nydelig smoothie, som er forfriskende og sunn.  Kutt opp ønsket mengde vannmelon og ta ut store, svarte stener. Hvis det kun er små så kan du fint droppe å plukke dem ut. 
Kjør vannmelonen på blender sammen med en håndfull friske bringebær og litt appelsinjuice. Man kan selvfølgelig bruke frosne bringebær
også, men jeg elsker ferske - de er til og med norske!

Jeg anbefaler at vannmelonen er kjøleskapskald, da blir smoothien kald også. Eller så kan du bare ha litt isbiter i :-)
God Sommer!


4 kommentareren fantastisk start på dagen


  Skrevet 31.07.2014 klokken 19:28


Hei alle sammen! Torsdagen er her alt, og det er bare noen få dager til jeg begynner i en helt ny jobb. Heldigvis har jeg helgen igjen, og 
jeg skal nyte hver eneste dag. Jeg bor fortsatt hos Marius, og de siste dagene har vi kun kost oss inne med tvserie, god mat og sene kvelder.
Jeg fikk endelig overtalt han til å se alle gossip girl sesongene med meg, og for meg er dette den tredje gangen jeg ser alle sesongene sammenhengende.
Han synes ihvertfall at det er gøy, og det viktigste er jo at vi har noe å se på sammen! 

I dag tidlig, mens han var på jobb, dro jeg hjem til meg selv for å gjøre noen ærend, og jeg endte opp med å lage noen deilige smørbrød til lunsj.
Sant nok klarte jeg ikke å få i meg halvparten engang, siden jeg ikke var helt i form, men heldigvis stakk moren min innom og spiste opp alt!
Jeg elsker å lage smørbrød, og det beste er at det verken er usunt, tar lang tid eller koster mye penger. Man kan jo bokstavelig talt ha på hva man måtte
ønske, og det er jo det som er så greit.

I dag ble det ferskt landbrød fra mitt yndlingsbakeri, Kanel bakeri i Sandvika. Den ene skiven hadde jeg kyllingfilet medtomatsalat og vårløk på, 
den andre hadde jeg en grønn salat med grillet chevre og fiken, mens den tredje var med varm, deilig eggerøre og gravet laks. Nam! 

Ved siden av hadde jeg selvsagt litt appelsinjuice og nykvernet kaffe. Jeg mener?.kan en lunsj/frokost virkelig bli bedre?Det var ihvertfall veldig koselig å få besøk av denne frøkna, til tross for at hun ikke ble så altfor lenge! Det er jo alltid hyggelig med besøk, 
og mamma er velkommen når som helst.

Nå er jeg tilbake hos Marius og skal snart begynne med middagen?I dag blir det kylling med kokosmelk og rød curry!
Ha en fin kveld videre, dere :-) 


4 kommentarertandoorilaks med aubergine og sjøgress


  Skrevet 23.07.2014 klokken 18:16


I denne varmen er det ikke alltid like lett å finne på noe godt til middag?.eller orke å lage noe mat i det hele tatt, for den saks skyld. 
Når det er sol og sommer er det for min del ikke så fristende med varm og tung mat, jeg for min del kunne bare levd på vannmelon og 
iskalde drinker hele ferien, men noe mat må man jo få i seg?

Grillmat er jo alltid en slager, og ikke bare er det ekstra godt, det er også sunnere fordi man ikke steker maten med all slags fett og smør.
Mine favoritter i sommer er laks og kylling, og det finnes jo uendelige muligheter med disse to supergode og sunne råvarene.

I dag bestemte jeg meg for å gå for fisk, og lagde en kjempegod rett som de fleste av dere kommer til å elske.   Du trenger

1 salmalaks (valgfri størrelse)
1 pakke tandoorikrydder
1 pakke grove tortillalomper
1 boks mager kesam
1 pakke sjøgress, fersk
1 aubergine
1 pakke babyspinat, vasket
Sesamfrø  

Begynn med laksen. Kutt den i ønskede strimler eller biter og rull dem godt i tandoorikrydder. Dryss også litt salt over.
Ta plast over og sett til side.

Skrell auberginen og kutt i små skiver. Ha litt olivenolje, salt, pepper og revet hvitløk over, og ha dem på grillen.
Grill laksen til den blir sprø og god, og dryss ristende sesamfrø over.

Server på varme tortillalomper med kesam, salat, sjøgress og hva enn du måtte ønske.
Jeg kokte også litt coucous ved siden av, og pyntet med litt frisk karse.  

God matsommer, folkens!


4 kommentarergazpacho med krutonger og sprøstekt spekeskinke


  Skrevet 15.06.2014 klokken 01:08


Nå som det så varmt ute og sommeren endelig er her, er det deilig med litt lette og milde middagsretter - det synes ihvertfall jeg!
Både friske salater, enkel sjømat og deilige retter med vårens grønnsaker er ting jeg elsker å lage nå i det fine været, men det
finnes jo alltids andre ting som vi legger litt i glemmekroken.

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe som også er en nasjonalrett i Spania. Man kan stort sett lage den av alle slags grønnsaker, men
som regel er tomat hovedingrediensen. Spinatgazpacho er også supergodt!

Siden suppen er laget av kun grønnsaker, er dette en supermiddag med mye næring og lite av både fett og karbohydrater. Man kan jo lage den akkurat slik man vil, 
og det er det aller beste!

For noen dager siden ble dette middagen til min kjære og meg, og det ble supergodt! Gazpacho er enkelt å lage, og siden den ikke skal varmes, er det
ikke noe som helst mas med koking og slikt.  
Noras gazpacho 

1 agurk 
1/2 boks hakkede tomater
2 ferske klasetomater
1/2 sjalottløk
1 stangselleri 

Kjør alt sammen i blender. Smak til med urter, chili, hvitløk og salt/pepper. Jeg liker sterk mat veldig godt, så jeg hadde i masse chili!  
Jeg valgte å servere min gazpacho med kvernet og sprøstekt spekeskinke, og noen nystekte krutonger drysset over. Pynt med litt grønt, 
og server! Gjerne med brød til :-)  Det er også vanlig å servere litt forskjellig tilbehør i små skåler ved siden av, som foreksempel parmasan,
reddikskiver, krutonger og kjøtt/fisk i stedet for å ha det i selve suppen!

Dette er en supergod sommerrett som jeg håper dere tester ut!  


Én kommentarknask og kveldsmat


  Skrevet 04.04.2014 klokken 00:52


I går hadde jeg helt fantastisk kveld. Marius og jeg bestemte oss for å ikke lage noen stort middag, og det var faktisk kjempedeilig til en forandring. 
Derfor dro jeg ut for å handle inn litt frukt og grønnsaker, og disket opp med masse forskjellige ting. Er det noe jeg elsker er det å pynte og legge frukt
fint, og få besøk. Enten det er av venner, kjæreste eller familie. Han ble ihvertfall kjempeglad, og det er faktisk mer mettende enn man tror!  Fruktfatet bestod blandt annet av jordbær, bringebær og blåbær, banan, eple og pære, vannmelon og honningmelon, mango, røde appelsiner og 
druer. Ved siden av stod det skåler med diverse ristede nøtter og gojibær. 
Når det gjelder rå, utilberedte grønnsaker så er det veldig, veldig begrenset hva jeg kan spise, siden jeg har allergi. Det er ikke dødsfarlig, 
men det begynner å klø i både munn og hud, og jeg kan til og med få røde prikker på kroppen! Så ja, jeg holder meg unna det. Det gjelder mest
rå gulerøtter, sukkererter, epler og stenfrukter som aprikos og fersken. Derfor kjøpte jeg noe som jeg kunne kose meg med, og masse annet godt
som Marius kunne spise. Det ble sukkererter, små gulrøtter, stangselleri, blomkål, agurk og litt forskjellige paprikaer med en helt herlig dipp.

Noras hjemmelagde dip

1 halv boks mager kesam
1 halv boks gresk yoghurt, lett
2 ss styrk melk

Blandes sammen.

1 fedd hvitløk
1/2 ts revet pepperrot
skall og saft av 1 lime
1/2 ts sukrin

Røres godt inn og smakes til med salt og pepper.
Du kan også bruke andre kryddere, som for eksempel hvitløkskrydder,
cumin, chilikrydder eller cayennepepper.

Jeg er for min del hater ferdigkryddere som hvitløkskrydder, og bruker det så lite som mulig.
Spør du meg burde det være en selvfølge å bruke ferske råvarer - det smaker jo så utrolig mye bedre,
og inneholder også mange gode næringsstoffer! 

God kveld! 


5 kommentarerchia frø


  Skrevet 20.03.2014 klokken 10:08


Gd morgen, mine kjære lesere. Det er en liten stund siden jeg har blogget nå, og det er rett og slett fordi jeg bare har slappet av, og tvunget meg selv til å ikke 
tenke for mye på ting som stresser meg. Det er helt herlig med en liten pause noen ganger, og da kommer jeg jo sterkere tilbake også.

Nå har jeg hatt fri i fire dager, men det virker så mye lenger. Helgen startet med en rask tur til Porsgrunn med Marius, og vi koste oss masse med familien. 
Etter at vi kom hjem igjen, har vi begge vært litt småsyke, så vi har ikke trent, men heller gått litt turer og spist mer enn vanlig, for å hente inn kroppen raskest mulig.
Syk eller ikke syk, vi har ihvertfall kost oss skikkelig hver eneste kveld, og jeg har sovet ut hver eneste dag, noe jeg virkelig trengte.

Og nå, nå er jeg veldig klar for jobb igjen. Det blir litt kjedelig i lengden med masse fri, synes jeg :-)

I dag ble mitt første "måltid" et stort glass med vann, lime og chiafrø. Vet dere egentlig hva chiafrø er, og hvor utrolig sunt det er?
Disse små frøene inneholder masse Omega-3, proteiner og mineraler, og i følge Christopher McDougall er en spiseskje med Chiafrø like næringsrikt
som en smoothie med spinat, laks og veksthormoner.

Chiafrø kan forebygge kreft og hjerte-og karsykdommer, gjøre deg slankere, stabilisere blodsukkeret, styrke sjelettet, bedre fordøyelsen, 
motvirke infeksjoner, tilføre huden sunne fettsyrer og motvirke PMS. Allikevel er det jo alltid noen som mener at dette med "supermat" er noe tull, 
men næringsinnholdene stemmer jo ihvertfall, så da får man bare teste selv og finne ut hva man skal tro! Det er ihvertfall mange atleter som bruker chiafrø i kosten sin, 
og sverger til det. Og personlig får jeg også mye energi av disse smø frøene. 

Man kan ha de i drikke slik som her, bruke dem i bakst og kaker, spise dem rå eller drysse dem over for eksempel havregryn eller kesam. 
De smaker ikke noe spesielt, heller! 


2 kommentarergod mandag


  Skrevet 24.02.2014 klokken 14:31


Det er mandag, og det betyr at en ny uke står for døren. Jeg har heldigvis ikke jobb før i morgen, så denne dagen som de fleste hater, skal jeg nyte til det fulle. 
I går spiste Marius og jeg middag hos broren hans med kjæresten og faren, og det var kjempehyggelig. De har fått seg ny leilighet i Oslo, og den var superfin! 
Siden middagen var taco, klarte vi heldigvis å spise sunt!

I dag har jeg sovet kjempelenge, og det føles utrolig deilig, selvom jeg kunne ønske at jeg fikk litt mer ut av dagen. Jaja, jeg har jo noen timer igjen fortsatt....
Jeg startet dagen med rydding, vasking og litt sortering av ting.

Nå har jeg nettopp testet ut en sjokoladekake (proteinkake, selvfølgelig) og den ble helt.....himmelsk. Herregud, den smaker nesten akkurat som en vanlig sjokoladekake,
og jeg elsker den allerede. Med steking brukte jeg rundt et kvarter, så det er absolutt en enkel oppskrift og du trenger heller ikke mange forskjellige ingredienser.
 
.....og jeg skal selvfølgelig gi dere oppskriten! Perfekt til kveldsmat i kveld, for å feire en ny uke! 
Noras sjokoladekake 

2 egg 

1 ss sukrin gold 

- Piskes sammen ( trenger ikke bli eggedosis )

1 scoop proteinpulver, sjokolade
2 ts kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ss mandelmel 

- Bland det tørre sammen med egget og ha i en smurt form. 

Stekes på 200 grader i 10 minutter. Hvis du vil ha en rennende kjerne kan du steke den kun i 7 minutter, da vil det bli mer som en fondant. 
Den jeg laget ble klissete i midten, og den var varm og god! 

Glasuren er laget av 

2 ss mager kesam 
2 ts kakao
1 rør stevia, vaniljesmak
2 ss sukrin, melis
Pynt litt med et melisdryss eller annet, og server varm! Ha en fin mandag videre :-)


5 kommentarerde sunne vanene


  Skrevet 11.08.2013 klokken 12:51


Bortsett fra feriene og ting i sammengeng med jobb, har dette året vært helt klart den tiden hvor jeg har klart å spise best.
Jeg har spist mye mer egg, fisk og kjøtt enn noen gang, og vært veldig flink til å bruke kesam, cottage cheese og grønnsaker til, uten alt for mye annet tilbehør.

Hver eneste dag får jeg spørsmål om hva jeg spiser, hva jeg lager og om jeg kan vise dere det. Derfor har jeg funnet mange forskjellige bilder av maten jeg har spist
de siste månendene, og laget et lite "inspo" innlegg til dere. Her kan dere se hva jeg spiser de forskjellige dagene, og hvor lett det er å få det til å se deilig og fristende ut. 
Dette er enkle retter som metter utrolig mye, og som samtidig er noe de fleste liker.
Alt fra en enkel omelett med mager skinke til stekt kyllingfilet med kesam og litt salat.  Det er kjempelett å spise sunt, om man vil det! 
Jeg gleder meg masse til å komme tilbake til denne rutinen hvor jeg får i meg alle næringsstoffer, føler meg finere i kroppen og blir mer opplagt!  
Husk at det bare er å spørre hvis dere lurer på noe angående rettene eller noe annet. For fler bilder og masse spennende mat, 
kan dere følge meg på instagram; noraalba. Håper dette ser fristende ut og at jeg inspirerer dere til å spise sunnere - og prøve ut nye ting. 
Jeg blir ihvertfall veldig påvirket, og det kribler i fingrene med å starte igjen. 


10 kommentarerfrukt


  Skrevet 19.01.2010 klokken 22:48


Hei alle sammen!

I dag har jeg bare slappet av, og det var ganske deilig. På skolen lærte vi å lage kaffe, fordi vi har en kaffebar (!!!) i klasserommet, som vi skal begynne å bruke. Jeg har egentlig ikke gjort så mye mer, enn å vært med storesøster og kjæreste. Jeg har også planlagt en del til i morgen, og fikset ett par småting!

Eller så ser jeg slik ut i dag:


Ikke like pen som dere hadde forventet, kanskje...Men det er herlig med noen sånne dager også.
Til de som klager på at jeg har store og stygge øyenbryn....

Skjønner dere ikke at det sårer?! Jeg blir dritlei meg, tenk å rakke ned på utseende til andre mennesker på den måten. Vurderer liksom å barbere dem bort og TEGNE på i stedet, på grunn av dere.
Dere ser sikkert ikke så mye bedre ut selv, heller....

Forresten,  takk til alle ønskene om oppskrifter :-) Jeg har ikke lyst til å ha en matblogg akkurat, men jeg synes det er gøy å variere temaet litt, og siden jeg elsker å lage mat, så er dette bare et morsomt valg å ta! Og det er jo ikke akkurat så mange matblogger dere ute, heller...så! Fler av dere ville ha en oppskrift på en sunn og god middag jeg pleier å spise, og da kan vi vel egentlig starte med en gang....

I dag har jeg vært på Ica og handlet litt godt til i kveld, og jeg endte opp med kylling-og svinefilet sammen med stekte grønnsaker. Ganske enkelt og greit, samtidig som sunt og godt! Steking er ikke den sunneste tilberedningsmetoden akkurat, men det er den jeg liker best.

Jeg kuttet opp kylling-og svinefilet, stekte det litt før jeg tok opp i paprika, sopp og asparges. Du kan selvfølgelig velge ut hva du vil ha i selv, dette er det jeg liker best. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. HERLIG!Physalis, eller kjærlighetsfrukt har jeg brukt som pynt på toppen, dette gir både farger og kreativitet til retten. Jeg har også dekorert tallerknen med oreganoolje og balsamico. Dette smaker søtt, så husk å ikke bruk for mye! Du kan eventuelt pynte med andre frukter også, men husk at det må smake til det du har laget. På sjømat er sitron er god slager.
...og til slutt, lar du maten posere på det vanlige stedet, altså på det berømte SKINNET mitt sammen med dagens blad.


Når det gjelder konkurransen, har hun ene trukket seg. Det var slik at hun ikke bodde nærme, og det ble mye trøbbel med fly og slikt, og det var jo veldig synd. Derfor er jeg nødt til å trekke ut en ny vinner, og det ble Victoria. Hun har nå motatt en mail, og er nødt til å svare innen i morgen for å få plassen. Om det ikke passer for henne heller, så er jeg nødt til å kåre ENDA en vinner i morgen, så  hold dere oppdatert! Eller så gleder meg masse til å hilse på de to, hyggelig å inkludere lesere litt også :-)

Nå skal jeg spise frukt og legge meg! God natt alle sammen :-)

74 kommentarergod natt


  Skrevet 15.12.2009 klokken 22:03


Okei, før jeg legger meg må jeg bare si at jeg elsker dere alle og at jeg er supertakknemlig for å ha kommet så langt opp på listen, noe som betyr ALT for meg!! .........neida, jeg skal slutte å tulle om det her nå..lover.. Men jeg er faktisk veldig glad for det, det er hyggelig å se det vakre navnet mitt blandt alle de andre nakenmodellene og unge mødrene.

Ihvertfall, jeg er dødstrøtt og vil bare sove, derfor skal jeg legge meg nå. Jeg har vært med Carl Michael i kveld, og vi har bare slappet av som vanlig :-) Jeg har ikke vært bra i dag, så jeg håper at jeg er fin igjen i morgen. Men dere, det jeg EGENTLIG skulle blogge om, var mat....selfølgelig.

Jeg har lenge hatt dette som min favorittmat:


Vil dere vite hvordan dette lages? Det tar dere omtrent....tre minutter? Og det smaker fantastisk.

Du trenger:

1 sqash
Brød (valgfritt)
1 halv kylling


Det første du gjør er å skjære sqashen opp i fine, passe tynne skiver, som du legger i stekepannen sammen med litt olivenolje. Jeg pleier å bade sqashen i salt og pepper, for det blir så GODT, men det velger dere helt selv. I mens dette steker (sqash blir fort svidd så pass godt på og ikke stek med for høy varme) så tar du kjøttet på kyllingen og river opp i små biter. Jeg liker kun det hvite, fine kjøttet så det er det eneste jeg bruker..Som sagt, det bestemmer dere helt selv.

Skjær brødet opp i vanlige skiver og dekk til med kyllingen, og smør hvis du ønsker det. Så legger du de stekte sqashskivene på toppen, og FERDIG! Det høres kanskje ikke så godt ut, men det er helt utrolig....og jeg kan spise rundt 5 stykker om gangen. Anbefales! :-) Det er både sunt og godt. Nam!

Sånn, håper det var til litt hjelp, dere ber jo om oppskrifter, så :-) Hvis dere har noen oppskrifter dere vil dele med meg, er det bare å sende dem inn! Forresten, det som er i koppen på bildet er bringebær og appelsinjuice, min yndling! Det anbefales også. Den koster 40 kroner.

God natt :-)

24 kommentarermuffins


  Skrevet 06.12.2009 klokken 21:55


Heihei! Da har jeg blitt ferdig med noen småting, og skal straks dusje og legge meg. I morgen skal jeg servere ordførereren i Bærum på rådhuset, så det blir....spennende! Ønsk meg lykke til :-)

I går var jeg på byen, og det ble ikke akkurat som ventet. XLNT var ihvertfall knakende bra, selvom jeg hadde mye annet å tenke på enn musikk og godt humør. Det var koselig å se alle sammen igjen, det kom forbløffende mange jeg kjente, og det gjorde jo kvelden et lite hakk bedre! Bortsett fra at det ikke var plass nok i bilen hjem, så Carl Michael og jeg måtte ta buss helt hjem. Betale hundre kroner for å sitte i bussen med spylukt og fulle mannfolk som maser og balber er det beste jeg vet :-)

I dag løp jeg hjem fra Carl Michael i regnvær med høye, skitne hæler på føttene, og jeg sovnet med en gang jeg kom hjem. Da det ble mørkt dro Markus og jeg på Kanel for å snakke, det er alltid like avslappende å dra ned dit etter en lang og slitsom helg. Jeg håper ikke at Markus driter i skolen i morgen, da dør jeg...Typisk han å glemme slike ting!
21
Jeg har forresten fått helt hekta på riskaker, du vet...sånne man spiser i jula. Mamma lagde noen, og jeg spiste dem opp på en kveld, har vel spist nærmere hundre stykker nå!
bilde 242
Og siden mammas kaker er så fortryllende gode, skal jeg være så snill at jeg deler oppskriften med dere.

250 g cocosa extra virgin
200 g mørk sjokolade ( helst 70% kakao)
2 egg
2 dl rørsukker
3 ss sterk kaffe
100 g puffet ris

Smelt cocosa og sjokolade sammen på svak varme. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og cocosa/sjokolade. Ha i puffet ris og bland forsiktig. Sett boller med skje på matpapir. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til du serverer. Lykke til! Dette er perfekt til julaften....personlig spiser jeg det til frokost, middag og kveldsmat.

Cocosa er kokossmør, og det koster litt under 200 kroner for en krukke på 500 ml. Den er superfin, du får sunn og fin hud av den, og du kan spise så mye du vil, med GOD samvittighet. Altså, det legger seg ikke på kroppen. Du kan kjøpe cocosa her.

.....har dere lyst på noen fler oppskrifter til julemat, småkaker eller noe godt, kan dere bare skrive det i kommentarfeltet. Jeg går jo på kokkelinjen, så jeg har tilgang til ganske mye godt :-)

18 kommentarer


Design og koding av Albertine Løseth Vestvik // Albiss.blogg.no