Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no hits



NIT


    Skrevet 04.01.2018 klokken 20:21


Ja, like fr jul var det klart for nok en NIT-middag, middagen der jeg inviterer to av mine beste venner, Ingvild og Tanie, p en helaften. Jeg har alltid forskjellig tema, som oftest etter sesong, og aldri mindre enn fem retter. Disse skal overraske, men samtidig vre gjennomfrbare i en bitteliten leilighet med n kjkkenbenk, s dere kan tro at det er en utfordring. 

Denne gangen overgikk jeg meg selv en hy gang, og brukte over en mned p planlegge. Temaet jeg valgte var "vinterskog" og jeg la virkelig alt jeg hadde i dette. Blant annet tok jeg kontakt med en tilfeldig kokk i Hnefoss, som jeg gikk ut i skogen med midt i mrket og plukket mose med. Jeg fikk ogs Marius til kjre land og strand rundt for hjelpe meg med f tak i de rareste ting, og jeg kontaktet minst ti personer i hele Brum da jeg ville ha to sm bjrkestubber som dekorasjon. Jeg kjpte til og med ny tallerkner til alle de syv rettene, bare fordi jeg ville ha det helt perfekt. Gud, som jeg elsker dette. 

Jeg elsker jo mat, bde spise og lage, og siden jeg ikke har noen restaurant oppfylle drmmene og ideene mine p, blir det hjemme hos meg i stedet. Jeg skulle gjerne hatt en superstor spisestue med et bord for tjue personer - minst, hvor jeg kunne invitere s mange som mulig flere ganger i ret. Det er min store drm! 

Jeg tenker ogs at rundt matbordet er det hyggeligste stedet man ser hverandre, og at det er viktig dele slike kvelder sammen med dem man er glad i. Og det at mine to beste venninner mener det samme og faktisk velger komme hit for spise med meg, gjr alt verdt det! 

Alt av dekorasjon er ihvertfall plukket eller funnet selv!

....s, som dere skjnner s ble denne middagen veldig bra, og alt gikk som planlagt! Jeg hper at dere liker bildene under, og kanskje kan dere komme med tips til neste middag? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmebakt surdeigsbrd servert p bjrkestubbe
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPisket kviteseidsmr med purresot over
OLYMPUS DIGITAL CAMERARotmosvaffel stekt med ribbefett servert med sprstekt pinnekjtt og rotmos
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt drlig bilde dessverre, men jeg hadde trris under granbaren, og da jeg serverte, helte jeg varmt granbarvann over, slik at det kom masse ryk opp rundt stenen med forretten p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Smrstekt torsk med brent smlk og brent pepper 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rosastekt reinsdyr med potet/selleripur, rdvinssaus tilsmakt einebr, rosenklblader og selvplukket og fritert reinlav
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ostekrem av vsterbotten servert p spr rugsbrdsmuler med revet vsterbotten over
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAValrhonaegg med nyr/vaniljekrem og tindvedgel. Serveres med en tindved-og appelsindrink med ingefrl i.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sjokolademousse med grnn mose og et lite hippentre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmelaget iskrem av brunet smr p en seng av karamellisert hvit sjokolade, med hvit sjokoladesn p toppen

....Jeg er selvflgelig strlende fornyd for at jeg i det hele tatt klarte gjennomfre denne middagen! Alle rettene ble s og si slik jeg ville ha dem, og alt smakte godt. Noen ting kunne sett bedre ut, og det var ogs noen smting jeg ville ha med som jeg ikke klarte f tak i, men s lenge gjestene er fornyde, er kokken fornyd ogs! 

Takk for at jeg fikk servere denne maten til dere! 


n kommentar



hstens perler


    Skrevet 01.10.2017 klokken 12:55


Nr det er hst i mammas hage, betyr det en ting - hsting av kvede! Kvede er et lite lvtre som faktisk er i rosefamilien, og p denne tiden kommer det sm frukter p treet som kan minne litt om et eple. Disse er helt harde og uspiselige r, men om du varmebehandler dem litt p kjkkenet, kommer en fantastisk smak frem som passer til alt fra fisk og kjtt, til ost og dessert. Jeg har brukt kvede mye, og det er like gy plukke dem selv hvert eneste r. De har ikke blitt helt modne enda, men de som er ordentlig gule og som lett faller fra grenen, er modne nok. Jeg klarte finne meg en liten hndfull, og jeg gleder meg til lage noe deilig ut av dem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere smakt kvede fr? De har en deilig syrlig smak, og hjemmelaget syltety av denne lille frukten passer perfekt som tilbehr til ost! 


2 kommentarer



foodora is always a good idea


    Skrevet 31.07.2017 klokken 23:32


I dag startet jeg uken p en litt annen mte enn vanlig, med tanke p at mandager er kjttfrie og sunne. Det er liksom den dagen hvor du kan starte med blanke ark, og glemme hva du drakk og spiste i helgen. Men ikke i dag, ass. Denne helgen har vrt hard, med mye festligheter, og det kjennes p kroppen. Jeg merker at jeg ikke er sytten r lenger, for si det snn! 

Det finnes jo ingen ordentlig gode spisesteder i Sandvika, og siden jeg hadde gavekort fra foodora, som i tillegg gikk ut i dag, s ble det fort Burger joint p Aker brygge. Bedre (og strre) burger skal du lete lenge etter. Vi bestilte hver vr Juicy lucy burger, og pomme frites med parmesan og trffelmajones. Herregud, jeg kjenner magen min rumle bare jeg skriver det. Anbefales p det sterkeste! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATakk til bde foodora (you know I love you...)og burgerjoint for ha startet uken p den rette mten! 

...Og dere lurer kanskje p hvordan jeg fikk tak i foodora fra Sandvika? De sykler jo sklart ikke helt hit, men n kan du faktisk hente selv ogs, via appen deres! Perfekt for oss som bor et lite stykke unna Oslo. Og som vil ha god mat. 


n kommentar



ettermiddag p the thief


    Skrevet 06.04.2017 klokken 16:52


I gr fikk jeg endelig sjansen til se min kjre Angela igjen, og det var superhyggelig! Vi har snakket om spise middag p The Thief lenge, og i gr passet det perfekt. Vi spiste og koste oss, og for hver gang jeg gr inn p det hotellet, blir jeg like overrasket. Det er s kult! Jeg er jo veldig opptatt av interir og stil, og jeg bare elsker alt. Det ligger kjrlighet bak hver eneste detalj, og man fr flelse av ro nr man kommer gjennom dren. Restauranten er fantastisk, servitren var veldig hyggelig og imtekommen, og er det noe jeg ser p bortsett fra mat, er det hvordan de som serverer oppfrer seg. 

I tillegg smakte maten nydelig! Vi delte p alt, s vi fikk smake litt hver. Cheeseburger, trffelpasta og brunostskum med bringebrsorbet var bare noe av det vi spiste! Ingenting slr spise god mat, ta et glass Chablis og kose seg i Oslo p en s fin solskinnsdag! 



....Og som den kokken jeg er, s elsker jeg selvflgelig trffel! Hvem gjr ikke det? Her fikk jeg servert pasta som er laget p huset med hjemmelaget trffelsmr, og selvflgelig m man ha litt revet fersk trffel p toppen. Jeg gleder meg til lage dette hjemme. Nam nam! 



 


n kommentar



deilig sommerpiknik m/ foodora


    Skrevet 18.08.2016 klokken 11:19


I sommerferien var jeg s heldig bli invitert til nok en deilig matopplevelse med selveste Foodora! Jeg har vrt med p dette en gang fr, og etter den kvelden kan jeg rett og slett ikke takke nei. Mat er jo en stor del av meg og livet mitt, og derfor betyr det mye f lov til bli med ut og smake p forskjellig mat i Oslo by. 

Denne gangen var det piknik ute, og det finnes jo ikke noe som er hyggeligere enn det. Jeg dro med Astrid-Helen, som alltid er like blid og hyggelig, og sammen trasket vi oppover til St.Haugen. Vi kom dessverre litt sent, og da vi endelig kom frem begynte det selvsagt regne. Derfor pakket vi sammen og ble tatt med til en annen restaurant, hvor vi to fikk velge hver vr rett og noe drikke p. 


Kjole/her


Herregud, se s fint de hadde gjort det, da!
Maten er fra Spuntino i Oslo, og kan bli levert via foodora. 



Vi bestilte selvflgelig burger, og det angrer jeg ikke ett sekund p! Min burger var med blant annet chevre og rdbet, som er noe av det beste jeg vet om! Restauranten heter Caf Laundromat og ligger p Bislett. Anbefales virkerlig, servicen var ogs helt topp! Vi ble sittende lenge alle sammen, og det var superhyggelig. 

...Ikke nok med det, Astrid og jeg fikk ogs med oss hver vr goodiebag med maten de andre fikk i parken. Tusen takk for alt, kjre Foodora


n kommentar



leftovers


    Skrevet 15.11.2015 klokken 15:25


P torsdag hadde jeg noen venninner fra jobben p besk hjemme hos meg, for spise tapas og drikke vin. Det er vi fire som jobber i ukedagene og s og si hver eneste dag, s vi bestemte oss for gjre noe koselig sammen. Jeg elsker jo ha besk, og mest av alt - lage mat til andre. Derfor passet det perfekt, og jeg laget masse tapasretter som jeg hper falt i smak. Tapas er noe av det jeg liker mest lage nr jeg skal ha gjester, ikke bare fordi det er enkelt og godt, men ogs fordi det ikke finnes grenser for hva man kan lage. Dessuten kan man lage noe enkelt, og noe som er litt mer avansert.

Jeg hadde kjpt meg en deilig rdvin som jeg hadde gledet meg til, men den var dessverre drlig, s det ble ikke s mye vin p meg. Det var kanskje like greit med tanke p at jeg begynte halv seks dagen etter, men jeg mener....hvor stor sannsynlighet er det for nettopp den vinen er drlig. Heldigvis fikk jeg en ny en dagen etter da jeg gikk tilbake til Vinmonopolet. De er s ekstremt hyggelige og interresserte i gi god service, og det er noe jeg setter stor pris p.




...S, det ble ganske mye rester igjen som jeg har kost meg med de siste dagene. Jeg elsker ost, og heldigvis for meg var de andre smspiste nr det gjaldt nettopp det. Namnam!


2 kommentarer



et lite tips


    Skrevet 09.11.2015 klokken 12:48





....Deli de luca har kommet ut med mange ferdiglagde matprodukter i lpet av den siste tiden, som jeg bare er helt ndt til tipse dere om!
De har mange ferdiglagde salater, som denne pastasalaten med sopp, brokkoli og ruccola. Mange av dem er ogs veganske, for dere som er det. De er kjempegode, og veldig sunne! Nringsinnholdet str p alle sammen, noe jeg er veldig glad for. For meg er dette en perfekt lsning nr jeg skal kjre lenge i bil, ha nattmat etter en tur p byen eller nr jeg ikke orker lage min egen mat.

I tillegg til salater selger de noen helt herlige wraps som jeg har blitt helt hektet p. De inneholder blandt annet quinoa, hummus, kylling, biff og aioli, og er kjempegode! Deli de luca finnes ikke i omrdet her jeg bor, s hver gang jeg er i Oslo om kvelden, gr jeg alltid innom for sikre meg en litt sunnere nattmat. Prisen er helt ok, og absolutt verdt det! Hper dette var et godt tips til dere som vil spise litt sunnere "fast food" :-)


4 kommentarer



a perfect day


    Skrevet 04.06.2015 klokken 17:04


Ja, i dag hadde jeg endelig fri. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde fri og faktisk ikke hadde noen planer. Siden jeg er p jobb halv seks hver eneste morgen, var det helt fantastisk endelig kunne sove ordentlig ut, og i tillegg vkne til skinnende sol. Jeg l og dro meg skikkelig lenge i sengen fr jeg i det hele tatt stod opp, og da laget jeg meg en skikkelig deilig frokost. Mitt favorittbrd som er fra en slags helsekostbutikk her i Sandvika, som blandt annet inneholder tang og masse gode kornsorter. Opp hadde jeg most avokado blandet med olivenolje, himalayasalt, pepper og mager kesam. Deilig! Ved siden av hadde jeg en skl med havregryn, havremelk, jordbr, kokos og chiafr, og selvflgelig vann med sitron. Perfekt start p dagen, srlig med den nye utgaven av Costume!




Ellers har jeg bare slappet av hjemme, og n skal jeg snart komme meg ut og inn til Oslo. Marius hadde sin siste eksamen i dag, og det m feires! Vi har bord p Delikatessen, og jeg gleder meg masse til kose meg med god mat, verdens beste gutt og kanskje litt vin. Hehe! Ha en strlende dag videre, alle sammen!


n kommentar



roses and leftovers


    Skrevet 14.05.2015 klokken 23:02


Liksomsndag! I dag har jeg virkelig hatt flelsen av at det har vrt sndag, og det er faktisk skikkelig forvirrende. I gr avsluttet jeg dagen med altfor mye vin sammen med en kollega hjemme hos meg, og selvom det var veldig koselig, var det ikke fult s koselig i dag tidlig da jeg skulle p jobb. Jeg kom meg allikevel gjennom dagen, og etterp kunne jeg ligge og slappe av ved siden av Marius til vi sovnet. Deilig!

Middagen i dag ble enkelt og greit sjokoladekake. Noen ganger m jeg bare, og i dag var det absolutt helt greit! Denne kaken er fantastisk! Jeg trr ikke tenke p nr det var jeg egentlig lagde den, men heldigvis frs jeg ned et par biter til slike dager. Nam!


4 kommentarer



supersndag


    Skrevet 12.04.2015 klokken 19:22


God sndag, engler! Det er helt fantastisk ha en dag fri, og til tross for at jeg sov til klokken to og mye lenger enn det jeg egentlig skulle, s har jeg ftt gjort utorlig mye! I tillegg s skinner solen utenfor, og det er lenge siden jeg har hatt en s deilig flelse i kroppen. Marius og jeg koste oss skikkelig i gr kveld, og jeg laget en helt herlig rett som jeg gleder meg gi dere oppskrift p!

I dag har jeg blandt annet hatt en lang treningskt med en venninne, og vi var superflinke! Jeg har allerede blitt mye sterkere, og jeg gleder meg til se forandringer fremover. Man fler seg s mye bedre etter ha trent, og n har jeg hele kvelden til gjre andre koselige ting.




Middagen etter trening ble noe supergodt som jeg anbefaler alle prve. Jeg stekte kyllingkjttdeig med litt forskjellige krydre, og hadde det i en speltlompe med mager cottage cheese og masse gode, friske grnnsaker. Kjempegodt, sunt og billig!



...I kveld skal jeg egentlig bare kose meg hjemme alene, og prve f lagt meg tidlig! Jeg nsker dere alle en super sndagskveld videre :-)


Ingen kommentarer



olivia


    Skrevet 07.04.2015 klokken 15:39


P lrdag bestemte Ingvild og jeg oss for dra ut og spise, siden alle andre var p fjellet og feiret pskeferien der. I tillegg hadde vi noen andre smting skle for, s det var ingen grunn til la vre. Vi gikk til Olivia p Aker Brygge, og koste oss masse med vin og god mat. Det er lenge siden vi har vrt alene sammen og snakket, s det var veldig deilig. Vi ble sittende ganske lenge, og det ble en perfekt avslutning p kvelden og p ferien.




Tusen takk for en altfor hyggelig kveld!


5 kommentarer



babyshower


    Skrevet 21.03.2015 klokken 18:53


Hei og god kveld alle sammen! De to siste dagene har vrt veldig travle, s jeg har dessverre ikke rukket sette meg foran pc`en fr n.
I dag hadde noen jenter fra jobben og jeg babyshower hos meg for hun ene, hun venter nemlig en liten gutt veldig snart, s vi tenkte det hadde vrt hyggelig overraske henne med en liten sammenkomst. Jeg rakk ikke lage s veldig mye mat, men det ble enkel fingermat, og en stor sjokoladekake. Kaker er jo ikke akkurat noe jeg er veldig flink til lage eller pynte, og selvom den s bedre ut i hodet mitt fr jeg laget den, er jeg ganske fornyd. Litt skjev og rotete, men den smakte ihvertfall godt og det er jo det viktigste. Egentlig ville jeg lage en fin og hy marsipankake, men det hadde jeg rett og slett ikke tid eller utstyr til. Det fr bli neste gang!

Ellers ga vi henne litt av hvert av babyting, og jeg hper hun ble glad. Jeg har jo aldri vrt p babyshower fr, men det er s koselig at hun skal ha barn, og jeg gleder meg masse til mte han!

Etterp gikk vi en lang tur i solen p Kalvya, og det var s deilig! Fantastisk med skinnende sol p en slik dag hvor jeg bde har fri og er med gode venninner!





Tusen takk for en fantastisk ettermiddag, kjre jenter! N skal jeg skifte til noen litt mer komfortable klr og dra hjem til Marius. Det er lrdagskveld, men for min del skal jeg kun slappe av og legge meg tidlig.


3 kommentarer



en annen and


    Skrevet 20.01.2015 klokken 00:13


Ja, det er vel ikke akkurat en overaskelse at jeg skriver om mat - nok en gang. Selvom de siste ukene har handlet mye om matlaging, har jeg vrt utrolig flink til spise sunt og bra, og det er herlig lage god mat og glede andre selvom jeg ikke spiser det selv.

Etter jobb i dag dro jeg til Marius for lage en deilig middag til han og tre andre venner, og det ble veldig vellykket! Jeg laget andebryst med sprstekt andelr, potetpur, glasserte gulrtter og en herlig rdvin-og appelsinsaus som jeg laget av kraften fra anden. Jeg har aldri vrt veldig glad i and, men jeg har tross alt laget det utallige ganger, s er det noe jeg kan og er sikker p, er det vel denne fuglen. Det er s gy f lov til lage mat til sultne gutter!

N er jeg vel hjemme med verdens strste floke i hret og en hel kropp som lukter stekt mat - og jeg skal p jobb om syv timer. Alt gr i ett hele tiden, men jeg hper at jeg snart fr blogget litt mer. Jeg har forresten ftt meg nytt kamera, s n er det snart slutt p disse "kule" collagene med bilder fra mobilen. Haha!
Sov godt, dere!


n kommentar



kjrlighetsmiddag


    Skrevet 31.10.2014 klokken 19:03


P onsdag hadde som sagt Marius og jeg invitert ett annet vennepar av oss p middag, og det ble en veldig hyggelig kveld!
Jeg brukte hele dagen p forberede, handle og lage mat, og selvom absolutt alt dere kan tenke dere gikk galt, s ble jeg
veldig fornyd. Alt i alt ble alle rettene bra, men det er jo selvflgelig dritt nr ting ikke blir som det skal. Jeg tror ihvertfall
at alt falt i smak hos gjestene!




Til forrett ble det stekt andelever med brente og syltede sjalottlk, urtesalat, soya-og nttsmr saus og revet trffel over.
Hovedretten var s enkelt som en stor biff til hver, av et fantastisk, hengemrnet kjtt, med maiskrem, bakte poteter, rdvinssaus og
romanesko.



Desserten var sjokoladefondant med hvit sjokolademousse, stekt hvit sjokolade og en havtorncoulis.

....Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker ha besk, og bare det lage mat til andre. Det er s gy, og det gir meg fryktelig
mye glede. Derfor hper jeg p flere slike kvelder, det er jo veldig hyggelig ogs!

Takk for besket! :-)


7 kommentarer



en ekstra jobb


    Skrevet 19.10.2014 klokken 14:47


P fredag og i gr var jeg tilbake til gamle trakter, da jeg svarte "ja" til jobbe ekstra p Gamle Trnhuset Restaurant etter min egentlige
jobb.
Det er jo deilig vre tilbake, og jeg m jo innrmme at jeg savner alle og enhver som jobber der. I forhold til cafjobben min n,
er det deilig ha noen dager hvor jeg reiser til Kolbotn og lager skikkelig delikat og avansert mat med andre kokker. Det er jo noe
jeg ogs har savnet. Til tross for at jeg elsker jobbe p Kanel!

I gr tok jeg noen raske bilder av noen av rettene de selger p Trnhuset i hst. Deilig og smakfult, og masse gode rotgrnnsaker,
kjttvarer og fantastiske smaker!




Jeg stod p koldtkjkkenet, hvor jeg lager forretter, salater og desserter. Med andre ord, min yndlingsstasjon gjennom tidene.
Her koser jeg meg uansett hva jeg skal lage, og det er ekstra stas st der nr man har hundre forskjellige ting pynte med.
Det er skikkelig gy!

...Uansett, jeg anbefaler alle til ta turen og smake p menyen deres fr de bytter til julemenyen!


2 kommentarer



smakfull


    Skrevet 06.10.2014 klokken 22:28


Ah, for en deilig kveld dette har vrt! Middagen er i magen, jeg er med kjresten min, jeg starter sent p jobb i morgen og
livet smiler, rett og slett. Jeg har sttt og kokkelert p kjkkenet i hele dag, og endte opp med et kjempegodt resultat. Ikke s usunt
heller, og Marius synes at det smakte himmelsk, s....

Av en eller annen grunn klarer jeg aldri ikke bruke penger p ordentlig mat, og det beste jeg vet om er jo lage god mat til andre,
s det ble den type kveld i dag, og jeg klarte endelig overtale Marius til spise noe annet enn trr karbonadedeig med tacokrydder.



Jeg laget kalv med gulrotpur, trffelkaramelliserte, fargerike gulrtter, romanesko, ovnsbakte poteter og en deilig rosmarinsaus
som dessverre ikke ble med p bildet. Alt i alt en veldig fin og smakfull rett!

...N skal vi kose oss med pepsi max og "Eyvind Hellstrm Inviterer" som har blitt et av mine nye favorittprogrammer.
Jeg hper dere ha en fin kveld videre :-)


4 kommentarer



en rask og sunn lunsj


    Skrevet 03.10.2014 klokken 13:26


Dagene gr i ett, og det er ikke alltid like lett finne ut av hva man skal spise. Nr lunsjtiden kommer, og man vil ha noe sunt,
billig og raskt, er det ogs lett velge feil. Derfor skal jeg gi dere et supert tips om et nringsrikt og godt mltid som holder
deg mett lenge.




Jeg har absolutt aldri spist eller likt fiskekaker fr n, hvor jeg bare plutselig fikk lyst p det i butikken. Jeg valgte den med purre fordi
bare tanken p ren fiskesmak fr meg til spy, og lk redder alt. Det aller beste er jo selvflgelig lage kakene selv fra bunnen av, men
det er ikke alltid like fristende, og derfor er jeg utrolig glad for sunne og nesten like gode alternativer i butikken.

"Helsprtt knekkebrd med rug og speltkli" fra United Bakeries inneholder en del kalorier, men inneholder ogs veldig mye bra
nringsstoffer. I tillegg er det mindre kalorier enn de fleste andre knekkebrd. Og smaken er som hjemmelaget!

"Grove fiskekarbonader med purre" fra Fiskemannen har blitt min favoritt, og de er supergode til vre fra butikk.
De inneholder ogs lite karbohydrater, og mye proteiner! 67% av kakene er fisk, og det er veldig mye i forhold til andre
fiskekaker.

Enkelt og greit - spis knekkebrdene med fiskekaker opp. Kanskje litt finhakket lk og urter gjr det enda bedre?


2 kommentarer



dagens anbefaling


    Skrevet 17.09.2014 klokken 15:49


h, jeg har en super nyhet for alle dere som bor i Sandvika. N har vi ftt favorittmaten min p Kanel, og jeg er overlykkelig.
Nemlig gresk yoghurt med hjemmelaget musli og honning! For vre rlig s har vi jo hatt det en god stund, men det var ikke
fr i gr at jeg fikk tatt noen bilder og smakt, og den var supergod. Derfor m jeg bare anbefale dere prve den neste gang dere
kommer innom.



Muslien er ogs virkelig hjemmelaget, for vi lager den selv p kjkkenet her, og den inneholder masse av forskjellige ntter,
fr og trkede br. Nam!


2 kommentarer



spist eller uspist?


    Skrevet 26.08.2014 klokken 20:00


Okei, dere. For det frste m jeg bare beklage for at hvert eneste innlegg s og si inneholder noe med mat. Dere vet hvor glad i mat jeg er, og er det
noe jeg liker enda bedre, er det fotografere mat. Bilder er liksom ikke helt det samme uten noe godt. Etter at jeg sluttet som kokk har jeg
begynt savne matlaging, og prver hele tiden finne p nye ting jeg kan lage og ta bilde av.

Men n som jeg har begynt jobbe p et bakeri i stedetfor, av alle ting, har dette faktisk blitt verre. Jeg bokstavelig talt svmmer i boller,
baguetter og scones, og ikke bare str jeg og selger dette i flere timer daglig - jeg fr med masse hjem hver eneste dag!

....Jeg er i en evig kamp mellom sunn mat og god mat, og jeg kunne nske at jeg kunne sluppet tenke p det. Men nr det er sagt, s skal
jeg fortelle dere en ting.. Selv om jeg tar bilde av all denne maten, s spiser jeg det veldig sjelden. Med mindre det er en frokost eller middag
og jeg skriver det.
Som sagt s synes jeg at en fin kake eller et annet bakeverk gjr bildet mye mer hyggelig, og jeg tar derfor med meg noen ting hjem fra
jobben for ikke bare reklamere litt for Kanel, men ogs for f litt mer hygge i bildet.

S vre s snill! Ikke tro at jeg sitter her hjemme og godter meg med alt fra boller til smrbrd hver eneste dag, for jeg gjr vel
egentlig heller det omvendte. Det er veldig viktig for meg at dette kommer frem til dere, for jeg har ftt mange sprsml angende all denne
maten n som jeg ogs forteller dere at jeg vil bli sunnere og g ned i vekt. S, ja... jeg kommer aldri til slutte elske mat, ta bilder av mat
eller lage mat, uansett hva som skjer, s... da vet dere det! :-)

Jeg er ogs u-t-r-o-l-i-g glad for at dere lesere liker at jeg legger ut masse matbilder og oppskrifter. Det er jo dette jeg s gjerne vil,
og som jeg elsker. Derfor kommer jeg til fortsette med dette, og jeg hper at dere fortsetter sprre og kommentere alt jeg lager,
slik at jeg blir mer motivert for det. Det er en veldig, veldig stor forandring i livet mitt ikke jobbe med det lenger, s.....ja.

Takk!




4 kommentarer



blbrenergi


    Skrevet 20.08.2014 klokken 10:38


Klokken nrmer seg elleve og jobbtid, men frst har jeg laget meg en kjempedeilig som jeg skal nyte for jeg lper ut av dren.
Sieden blodprvene mine fra forrige uke viste at jeg har veldig lite av forskjellige vitaminer, har jeg bestemt meg for f i meg litt mer grnnsaker,
frukt og br. Jeg har nrmest fobi mot svelge tabletter, men jeg fr vel ogs gjre som legen sa, og kjpe meg noen etterp..

Uansett... for en stund tilbake pleide jeg spise en teskje acaipulver i valgfri mat hver eneste dag, og det var ogs den perioden hvor jeg hadde mest energi
og var gladest. Derfor gikk jeg til innkjp av en liten pose i gr, og jeg angrer ikke ett sekund, til tross for den skyhye prisen.

Acai er et superbr som kommer fra Amazonas, og som har blitt brukt i flere tusen r. Det inneholder utrolig mye antioksidanter, i tillegg til masse annet bra.
Du trenger ikke mer enn en teskje om dagen, og det smaker absolutt ikke vondt - derfor kan du ha det i akkurat hva du vil. Kaker, desserter, smoothies eller juicer.

I dag gikk jeg for en rask versjon - smoothie. Denne smoothien er alltid en slager, og perfekt for en stressende jobbmorgen hvor det er lenge til neste mltid.





1 banan
1 teskje acaipulver
4 jordbr
1 neve friske blbr (norske)
4 dl mandelmelk
1 teskje kokosolje

Bland alt sammen og kjr med stavmixer eller blender til nsket konsistens. Jeg hadde litt bananbiter i bunnen av glasset,
og toppet det hele med litt kokoschips. Nyt!

N m jeg gjre meg klar for jobb, men jeg nsker dere alle en fantastisk onsdag!


5 kommentarer



kanel bakeri


    Skrevet 11.08.2014 klokken 14:38


Som dere kanskje har ftt med dere, har jeg begynt jobbe p et nytt sted. Kanel Bakeri, som er min nye arbeidsplass, har vrt mitt favorittbakeri og stamsted
i minst seks r, og jeg har aldri blitt skuffet. Det er kjempekoselig, utrolig mye god, fransk bakst velge mellom, og de har ogs verdens beste kaffe mocha!

Det at jeg fikk jobb her var vel egentlig bare ved en tilfeldighet, og jeg er kjempeglad for at de valgte meg. jobbe bak et kjkken i over fire r har gjort at jeg har blitt
litt innelukket og egentlig litt redd for ha direkte kontakt med kunder, s jeg gleder meg til snakke, servere og bli kjent med alle de koselige menneskene som kommer innom
hver eneste dag. I tillegg jobber jeg med masse ste jenter, og det er alltid viktig trives med dem man jobber sammen med.

I gr tok jeg noen raske bilder av selve bakeriet til dere, slik at dere kan se noe av alt det gode vi lager der. Hper det frister!




Namnam....I tillegg selger vi masse forskjellige salater, baguetter, smoothies og ferskpresset appelsinjuice - og selvflgelig veldig, veldig mye god kaffe!
Jeg anbefaler virkelig alle dere til ta turen. Salater lager vi p bestilling, og baguetter blir smurt hele tiden, s alt er helt ferskt!

N m jeg ordne meg til i kveld! Ha en fin mandag videre :-)


Ingen kommentarer



breakfast for champions


    Skrevet 07.08.2014 klokken 14:31


God morgen, bloggen! Til tross for det fine vret og at klokken nrmer seg tre p ettermiddagen, sitter jeg fortsatt i morgenkpen min.
Det nrmeste sosialt jeg kommer i dag, m vre da jeg var ute og kjpte meg et ferskt rugbrd i sted?og slik vil jeg ha det resten av dagen ogs.
Jeg er rett og slett bare fristet til ligge i sengen og oppdatere instagram, drikke funlight med isbiter og synge hyt for meg selv.

Kjedespising er noe av det verste jeg vet om, og uheldigvis er jeg altfor svak. I dag var en av de dagene hvor jeg bare m ha frokost, og derfor slo
jeg p stortrommen og laget noen deilige, sunne smrbrd. Ferskt rugbrd er alltid godt, og holder deg mett lenge.

Som plegg brukte jeg alt fra serranoskinke med tomat og mozzarella til kyllingfilet med rdlk og lett gulost. Mye proteiner, og kjempegodt!



Vel, n skal jeg lene meg tilbake og prve overbevise meg selv til dra p trening fr jeg blir hentet av Marius.
Ha en fin dag videre, alle sammen!


n kommentar



vannmelon og bringebr


    Skrevet 06.08.2014 klokken 22:28


Nr det er s varmt ute som det har vrt her i Norge de siste ukene, er det bare en ting gjre - lage seg noe kaldt og godt drikke!
Her om dagen laget jeg en helt nydelig smoothie, som er forfriskende og sunn.



Kutt opp nsket mengde vannmelon og ta ut store, svarte stener. Hvis det kun er sm s kan du fint droppe plukke dem ut.
Kjr vannmelonen p blender sammen med en hndfull friske bringebr og litt appelsinjuice. Man kan selvflgelig bruke frosne bringebr
ogs, men jeg elsker ferske - de er til og med norske!

Jeg anbefaler at vannmelonen er kjleskapskald, da blir smoothien kald ogs. Eller s kan du bare ha litt isbiter i :-)
God Sommer!


4 kommentarer



en fantastisk start p dagen


    Skrevet 31.07.2014 klokken 19:28


Hei alle sammen! Torsdagen er her alt, og det er bare noen f dager til jeg begynner i en helt ny jobb. Heldigvis har jeg helgen igjen, og
jeg skal nyte hver eneste dag. Jeg bor fortsatt hos Marius, og de siste dagene har vi kun kost oss inne med tvserie, god mat og sene kvelder.
Jeg fikk endelig overtalt han til se alle gossip girl sesongene med meg, og for meg er dette den tredje gangen jeg ser alle sesongene sammenhengende.
Han synes ihvertfall at det er gy, og det viktigste er jo at vi har noe se p sammen!

I dag tidlig, mens han var p jobb, dro jeg hjem til meg selv for gjre noen rend, og jeg endte opp med lage noen deilige smrbrd til lunsj.
Sant nok klarte jeg ikke f i meg halvparten engang, siden jeg ikke var helt i form, men heldigvis stakk moren min innom og spiste opp alt!
Jeg elsker lage smrbrd, og det beste er at det verken er usunt, tar lang tid eller koster mye penger. Man kan jo bokstavelig talt ha p hva man mtte
nske, og det er jo det som er s greit.

I dag ble det ferskt landbrd fra mitt yndlingsbakeri, Kanel bakeri i Sandvika. Den ene skiven hadde jeg kyllingfilet medtomatsalat og vrlk p,
den andre hadde jeg en grnn salat med grillet chevre og fiken, mens den tredje var med varm, deilig eggerre og gravet laks. Nam!

Ved siden av hadde jeg selvsagt litt appelsinjuice og nykvernet kaffe. Jeg mener?.kan en lunsj/frokost virkelig bli bedre?



Det var ihvertfall veldig koselig f besk av denne frkna, til tross for at hun ikke ble s altfor lenge! Det er jo alltid hyggelig med besk,
og mamma er velkommen nr som helst.

N er jeg tilbake hos Marius og skal snart begynne med middagen?I dag blir det kylling med kokosmelk og rd curry!
Ha en fin kveld videre, dere :-)


4 kommentarer



tandoorilaks med aubergine og sjgress


    Skrevet 23.07.2014 klokken 18:16


I denne varmen er det ikke alltid like lett finne p noe godt til middag?.eller orke lage noe mat i det hele tatt, for den saks skyld.
Nr det er sol og sommer er det for min del ikke s fristende med varm og tung mat, jeg for min del kunne bare levd p vannmelon og
iskalde drinker hele ferien, men noe mat m man jo f i seg?

Grillmat er jo alltid en slager, og ikke bare er det ekstra godt, det er ogs sunnere fordi man ikke steker maten med all slags fett og smr.
Mine favoritter i sommer er laks og kylling, og det finnes jo uendelige muligheter med disse to supergode og sunne rvarene.

I dag bestemte jeg meg for g for fisk, og lagde en kjempegod rett som de fleste av dere kommer til elske.



Du trenger

1 salmalaks (valgfri strrelse)
1 pakke tandoorikrydder
1 pakke grove tortillalomper
1 boks mager kesam
1 pakke sjgress, fersk
1 aubergine
1 pakke babyspinat, vasket
Sesamfr

Begynn med laksen. Kutt den i nskede strimler eller biter og rull dem godt i tandoorikrydder. Dryss ogs litt salt over.
Ta plast over og sett til side.

Skrell auberginen og kutt i sm skiver. Ha litt olivenolje, salt, pepper og revet hvitlk over, og ha dem p grillen.
Grill laksen til den blir spr og god, og dryss ristende sesamfr over.

Server p varme tortillalomper med kesam, salat, sjgress og hva enn du mtte nske.
Jeg kokte ogs litt coucous ved siden av, og pyntet med litt frisk karse.

God matsommer, folkens!


4 kommentarer



gazpacho med krutonger og sprstekt spekeskinke


    Skrevet 15.06.2014 klokken 01:08


N som det s varmt ute og sommeren endelig er her, er det deilig med litt lette og milde middagsretter - det synes ihvertfall jeg!
Bde friske salater, enkel sjmat og deilige retter med vrens grnnsaker er ting jeg elsker lage n i det fine vret, men det
finnes jo alltids andre ting som vi legger litt i glemmekroken.

Gazpacho er en kald grnnsakssuppe som ogs er en nasjonalrett i Spania. Man kan stort sett lage den av alle slags grnnsaker, men
som regel er tomat hovedingrediensen. Spinatgazpacho er ogs supergodt!

Siden suppen er laget av kun grnnsaker, er dette en supermiddag med mye nring og lite av bde fett og karbohydrater. Man kan jo lage den akkurat slik man vil,
og det er det aller beste!

For noen dager siden ble dette middagen til min kjre og meg, og det ble supergodt! Gazpacho er enkelt lage, og siden den ikke skal varmes, er det
ikke noe som helst mas med koking og slikt.




Noras gazpacho

1 agurk
1/2 boks hakkede tomater
2 ferske klasetomater
1/2 sjalottlk
1 stangselleri

Kjr alt sammen i blender. Smak til med urter, chili, hvitlk og salt/pepper. Jeg liker sterk mat veldig godt, s jeg hadde i masse chili!




Jeg valgte servere min gazpacho med kvernet og sprstekt spekeskinke, og noen nystekte krutonger drysset over. Pynt med litt grnt,
og server! Gjerne med brd til :-) Det er ogs vanlig servere litt forskjellig tilbehr i sm skler ved siden av, som foreksempel parmasan,
reddikskiver, krutonger og kjtt/fisk i stedet for ha det i selve suppen!

Dette er en supergod sommerrett som jeg hper dere tester ut!


n kommentar



knask og kveldsmat


    Skrevet 04.04.2014 klokken 00:52


I gr hadde jeg helt fantastisk kveld. Marius og jeg bestemte oss for ikke lage noen stort middag, og det var faktisk kjempedeilig til en forandring.
Derfor dro jeg ut for handle inn litt frukt og grnnsaker, og disket opp med masse forskjellige ting. Er det noe jeg elsker er det pynte og legge frukt
fint, og f besk. Enten det er av venner, kjreste eller familie. Han ble ihvertfall kjempeglad, og det er faktisk mer mettende enn man tror!



Fruktfatet bestod blandt annet av jordbr, bringebr og blbr, banan, eple og pre, vannmelon og honningmelon, mango, rde appelsiner og
druer. Ved siden av stod det skler med diverse ristede ntter og gojibr.




Nr det gjelder r, utilberedte grnnsaker s er det veldig, veldig begrenset hva jeg kan spise, siden jeg har allergi. Det er ikke ddsfarlig,
men det begynner kl i bde munn og hud, og jeg kan til og med f rde prikker p kroppen! S ja, jeg holder meg unna det. Det gjelder mest
r gulertter, sukkererter, epler og stenfrukter som aprikos og fersken. Derfor kjpte jeg noe som jeg kunne kose meg med, og masse annet godt
som Marius kunne spise. Det ble sukkererter, sm gulrtter, stangselleri, blomkl, agurk og litt forskjellige paprikaer med en helt herlig dipp.

Noras hjemmelagde dip

1 halv boks mager kesam
1 halv boks gresk yoghurt, lett
2 ss styrk melk

Blandes sammen.

1 fedd hvitlk
1/2 ts revet pepperrot
skall og saft av 1 lime
1/2 ts sukrin

Rres godt inn og smakes til med salt og pepper.
Du kan ogs bruke andre kryddere, som for eksempel hvitlkskrydder,
cumin, chilikrydder eller cayennepepper.

Jeg er for min del hater ferdigkryddere som hvitlkskrydder, og bruker det s lite som mulig.
Spr du meg burde det vre en selvflge bruke ferske rvarer - det smaker jo s utrolig mye bedre,
og inneholder ogs mange gode nringsstoffer!

God kveld!


5 kommentarer



chia fr


    Skrevet 20.03.2014 klokken 10:08


Gd morgen, mine kjre lesere. Det er en liten stund siden jeg har blogget n, og det er rett og slett fordi jeg bare har slappet av, og tvunget meg selv til ikke
tenke for mye p ting som stresser meg. Det er helt herlig med en liten pause noen ganger, og da kommer jeg jo sterkere tilbake ogs.

N har jeg hatt fri i fire dager, men det virker s mye lenger. Helgen startet med en rask tur til Porsgrunn med Marius, og vi koste oss masse med familien.
Etter at vi kom hjem igjen, har vi begge vrt litt smsyke, s vi har ikke trent, men heller gtt litt turer og spist mer enn vanlig, for hente inn kroppen raskest mulig.
Syk eller ikke syk, vi har ihvertfall kost oss skikkelig hver eneste kveld, og jeg har sovet ut hver eneste dag, noe jeg virkelig trengte.

Og n, n er jeg veldig klar for jobb igjen. Det blir litt kjedelig i lengden med masse fri, synes jeg :-)

I dag ble mitt frste "mltid" et stort glass med vann, lime og chiafr. Vet dere egentlig hva chiafr er, og hvor utrolig sunt det er?
Disse sm frene inneholder masse Omega-3, proteiner og mineraler, og i flge Christopher McDougall er en spiseskje med Chiafr like nringsrikt
som en smoothie med spinat, laks og veksthormoner.

Chiafr kan forebygge kreft og hjerte-og karsykdommer, gjre deg slankere, stabilisere blodsukkeret, styrke sjelettet, bedre fordyelsen,
motvirke infeksjoner, tilfre huden sunne fettsyrer og motvirke PMS. Allikevel er det jo alltid noen som mener at dette med "supermat" er noe tull,
men nringsinnholdene stemmer jo ihvertfall, s da fr man bare teste selv og finne ut hva man skal tro! Det er ihvertfall mange atleter som bruker chiafr i kosten sin,
og sverger til det. Og personlig fr jeg ogs mye energi av disse sm frene.

Man kan ha de i drikke slik som her, bruke dem i bakst og kaker, spise dem r eller drysse dem over for eksempel havregryn eller kesam.
De smaker ikke noe spesielt, heller!


2 kommentarer



god mandag


    Skrevet 24.02.2014 klokken 14:31


Det er mandag, og det betyr at en ny uke str for dren. Jeg har heldigvis ikke jobb fr i morgen, s denne dagen som de fleste hater, skal jeg nyte til det fulle.
I gr spiste Marius og jeg middag hos broren hans med kjresten og faren, og det var kjempehyggelig. De har ftt seg ny leilighet i Oslo, og den var superfin!
Siden middagen var taco, klarte vi heldigvis spise sunt!

I dag har jeg sovet kjempelenge, og det fles utrolig deilig, selvom jeg kunne nske at jeg fikk litt mer ut av dagen. Jaja, jeg har jo noen timer igjen fortsatt....
Jeg startet dagen med rydding, vasking og litt sortering av ting.

N har jeg nettopp testet ut en sjokoladekake (proteinkake, selvflgelig) og den ble helt.....himmelsk. Herregud, den smaker nesten akkurat som en vanlig sjokoladekake,
og jeg elsker den allerede. Med steking brukte jeg rundt et kvarter, s det er absolutt en enkel oppskrift og du trenger heller ikke mange forskjellige ingredienser.

.....og jeg skal selvflgelig gi dere oppskriten! Perfekt til kveldsmat i kveld, for feire en ny uke!




Noras sjokoladekake

2 egg

1 ss sukrin gold

- Piskes sammen ( trenger ikke bli eggedosis )

1 scoop proteinpulver, sjokolade
2 ts kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ss mandelmel

- Bland det trre sammen med egget og ha i en smurt form.

Stekes p 200 grader i 10 minutter. Hvis du vil ha en rennende kjerne kan du steke den kun i 7 minutter, da vil det bli mer som en fondant.
Den jeg laget ble klissete i midten, og den var varm og god!

Glasuren er laget av

2 ss mager kesam
2 ts kakao
1 rr stevia, vaniljesmak
2 ss sukrin, melis




Pynt litt med et melisdryss eller annet, og server varm! Ha en fin mandag videre :-)


5 kommentarer



de sunne vanene


    Skrevet 11.08.2013 klokken 12:51


Bortsett fra feriene og ting i sammengeng med jobb, har dette ret vrt helt klart den tiden hvor jeg har klart spise best.
Jeg har spist mye mer egg, fisk og kjttenn noen gang, og vrt veldig flink til bruke kesam, cottage cheese og grnnsaker til, uten alt for mye annet tilbehr.

Hver eneste dag fr jeg sprsml om hva jeg spiser, hva jeg lager og om jeg kan vise dere det. Derfor har jeg funnet mange forskjellige bilder av maten jeg har spist
de siste mnendene, og laget et lite "inspo" innlegg til dere. Her kan dere se hva jeg spiser de forskjellige dagene, og hvor lett det er f det til se deilig og fristende ut.
Dette er enkle retter som metter utrolig mye, og som samtidig er noe de fleste liker.
Alt fra en enkel omelett med mager skinke til stekt kyllingfilet med kesam og litt salat. Det er kjempelett spise sunt, om man vil det!
Jeg gleder meg masse til komme tilbake til denne rutinen hvor jeg fr i meg alle nringsstoffer, fler meg finere i kroppen og blir mer opplagt!




















Husk at det bare er sprre hvis dere lurer p noe angende rettene eller noe annet. For fler bilder og masse spennende mat,
kan dere flge meg p instagram; noraalba. Hper dette ser fristende ut og at jeg inspirerer dere til spise sunnere - og prve ut nye ting.
Jeg blir ihvertfall veldig pvirket, og det kribler i fingrene med starte igjen.


10 kommentarer



frukt


    Skrevet 19.01.2010 klokken 22:48


Hei alle sammen!

I dag har jeg bare slappet av, og det var ganske deilig. P skolen lrte vi lage kaffe, fordi vi har en kaffebar (!!!) i klasserommet, som vi skal begynne bruke. Jeg har egentlig ikke gjort s mye mer, enn vrt med storesster og kjreste. Jeg har ogs planlagt en del til i morgen, og fikset ett par smting!

Eller s ser jeg slik ut i dag:


Ikke like pen som dere hadde forventet, kanskje...Men det er herlig med noen snne dager ogs.
Til de som klager p at jeg har store og stygge yenbryn....

Skjnner dere ikke at det srer?! Jeg blir dritlei meg, tenk rakke ned p utseende til andre mennesker p den mten. Vurderer liksom barbere dem bort og TEGNE p i stedet, p grunn av dere.
Dere ser sikkert ikke s mye bedre ut selv, heller....

Forresten, takk til alle nskene om oppskrifter :-) Jeg har ikke lyst til ha en matblogg akkurat, men jeg synes det er gy variere temaet litt, og siden jeg elsker lage mat, s er dette bare et morsomt valg ta! Og det er jo ikke akkurat s mange matblogger dere ute, heller...s! Fler av dere ville ha en oppskrift p en sunn og god middag jeg pleier spise, og da kan vi vel egentlig starte med en gang....

I dag har jeg vrt p Ica og handlet litt godt til i kveld, og jeg endte opp med kylling-og svinefilet sammen med stekte grnnsaker. Ganske enkelt og greit, samtidig som sunt og godt! Steking er ikke den sunneste tilberedningsmetoden akkurat, men det er den jeg liker best.

Jeg kuttet opp kylling-og svinefilet, stekte det litt fr jeg tok opp i paprika, sopp og asparges. Du kan selvflgelig velge ut hva du vil ha i selv, dette er det jeg liker best. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. HERLIG!



Physalis, eller kjrlighetsfrukt har jeg brukt som pynt p toppen, dette gir bde farger og kreativitet til retten. Jeg har ogs dekorert tallerknen med oreganoolje og balsamico. Dette smaker stt, s husk ikke bruk for mye! Du kan eventuelt pynte med andre frukter ogs, men husk at det m smake til det du har laget. P sjmat er sitron er god slager.




...og til slutt, lar du maten posere p det vanlige stedet, alts p det bermte SKINNET mitt sammen med dagens blad.


Nr det gjelder konkurransen, har hun ene trukket seg. Det var slik at hun ikke bodde nrme, og det ble mye trbbel med fly og slikt, og det var jo veldig synd. Derfor er jeg ndt til trekke ut en ny vinner, og det ble Victoria. Hun har n motatt en mail, og er ndt til svare innen i morgen for f plassen. Om det ikke passer for henne heller, s er jeg ndt til kre ENDA en vinner i morgen, s hold dere oppdatert! Eller s gleder meg masse til hilse p de to, hyggelig inkludere lesere litt ogs :-)

N skal jeg spise frukt og legge meg! God natt alle sammen :-)

74 kommentarer



god natt


    Skrevet 15.12.2009 klokken 22:03


Okei, fr jeg legger meg m jeg bare si at jeg elsker dere alle og at jeg er supertakknemlig for ha kommet s langt opp p listen, noe som betyr ALT for meg!! .........neida, jeg skal slutte tulle om det her n..lover.. Men jeg er faktisk veldig glad for det, det er hyggelig se det vakre navnet mitt blandt alle de andre nakenmodellene og unge mdrene.

Ihvertfall, jeg er ddstrtt og vil bare sove, derfor skal jeg legge meg n. Jeg har vrt med Carl Michael i kveld, og vi har bare slappet av som vanlig :-) Jeg har ikke vrt bra i dag, s jeg hper at jeg er fin igjen i morgen. Men dere, det jeg EGENTLIG skulle blogge om, var mat....selflgelig.

Jeg har lenge hatt dette som min favorittmat:


Vil dere vite hvordan dette lages? Det tar dere omtrent....tre minutter? Og det smaker fantastisk.

Du trenger:

1 sqash
Brd (valgfritt)
1 halv kylling


Det frste du gjr er skjre sqashen opp i fine, passe tynne skiver, som du legger i stekepannen sammen med litt olivenolje. Jeg pleier bade sqashen i salt og pepper, for det blir s GODT, men det velger dere helt selv. I mens dette steker (sqash blir fort svidd s pass godt p og ikke stek med for hy varme) s tar du kjttet p kyllingen og river opp i sm biter. Jeg liker kun det hvite, fine kjttet s det er det eneste jeg bruker..Som sagt, det bestemmer dere helt selv.

Skjr brdet opp i vanlige skiver og dekk til med kyllingen, og smr hvis du nsker det. S legger du de stekte sqashskivene p toppen, og FERDIG! Det hres kanskje ikke s godt ut, men det er helt utrolig....og jeg kan spise rundt 5 stykker om gangen. Anbefales! :-) Det er bde sunt og godt. Nam!

Snn, hper det var til litt hjelp, dere ber jo om oppskrifter, s :-) Hvis dere har noen oppskrifter dere vil dele med meg, er det bare sende dem inn! Forresten, det som er i koppen p bildet er bringebr og appelsinjuice, min yndling! Det anbefales ogs. Den koster 40 kroner.

God natt :-)

24 kommentarer



muffins


    Skrevet 06.12.2009 klokken 21:55


Heihei! Da har jeg blitt ferdig med noen smting, og skal straks dusje og legge meg. I morgen skal jeg servere ordfrereren i Brum p rdhuset, s det blir....spennende! nsk meg lykke til :-)

I gr var jeg p byen, og det ble ikke akkurat som ventet. XLNT var ihvertfall knakende bra, selvom jeg hadde mye annet tenke p enn musikk og godt humr. Det var koselig se alle sammen igjen, det kom forblffende mange jeg kjente, og det gjorde jo kvelden et lite hakk bedre! Bortsett fra at det ikke var plass nok i bilen hjem, s Carl Michael og jeg mtte ta buss helt hjem. Betale hundre kroner for sitte i bussen med spylukt og fulle mannfolk som maser og balber er det beste jeg vet :-)

I dag lp jeg hjem fra Carl Michael i regnvr med hye, skitne hler p fttene, og jeg sovnet med en gang jeg kom hjem. Da det ble mrkt dro Markus og jeg p Kanel for snakke, det er alltid like avslappende dra ned dit etter en lang og slitsom helg. Jeg hper ikke at Markus driter i skolen i morgen, da dr jeg...Typisk han glemme slike ting!
21
Jeg har forresten ftt helt hekta p riskaker, du vet...snne man spiser i jula. Mamma lagde noen, og jeg spiste dem opp p en kveld, har vel spist nrmere hundre stykker n!
bilde 242
Og siden mammas kaker er s fortryllende gode, skal jeg vre s snill at jeg deler oppskriften med dere.

250 g cocosa extra virgin
200 g mrk sjokolade ( helst 70% kakao)
2 egg
2 dl rrsukker
3 ss sterk kaffe
100 g puffet ris

Smelt cocosa og sjokolade sammen p svak varme. Avkjl. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rr inn kaffe og cocosa/sjokolade. Ha i puffet ris og bland forsiktig. Sett boller med skje p matpapir. Avkjl og oppbevar i kjleskap til du serverer. Lykke til! Dette er perfekt til julaften....personlig spiser jeg det til frokost, middag og kveldsmat.

Cocosa er kokossmr, og det koster litt under 200 kroner for en krukke p 500 ml. Den er superfin, du fr sunn og fin hud av den, og du kan spise s mye du vil, med GOD samvittighet. Alts, det legger seg ikke p kroppen. Du kan kjpe cocosa her.

.....har dere lyst p noen fler oppskrifter til julemat, smkaker eller noe godt, kan dere bare skrive det i kommentarfeltet. Jeg gr jo p kokkelinjen, s jeg har tilgang til ganske mye godt :-)

18 kommentarer


Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no