Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no hits



nybakte kanelboller med rosa sjokoladeglasur


    Skrevet 01.05.2018 klokken 21:46


Endelig er vi i mai, dere! Er det bare meg, eller flyr tiden avgrde? Det fles jo ut som at det nettopp var nyttrsaften, spr du meg. feste natt til 1.mai begynner jeg kanskje bli litt for gammel for, men det ble allikevel slik, siden to av mine beste venninner hadde bursdag. Det var kjempegy og jeg koste meg masse, og jammen klarte jeg vkne tidlig i dag og f til en god treningskt. 

Siden det har vrt litt regn og grtt i hele dag, tenkte jeg lage noe som lyste litt opp - nemlig kanelboller! Jeg tror faktisk ikke at jeg har bakt i denne leiligheten en eneste gang, baking er noe jeg vanligvis ikke gjr snn uten videre, men i dag var det veldig fristende. Dessuten, hvem vil ikke ha ferske kanelboller? I tillegg hadde jeg litt rosa sjokoladeglasur fra lrdag som jeg mtte bruke opp, og den passet perfekt som topping. Nam! 

Oppskriften er selvflgelig hentet fra kanelbolledronningen Ida Gran Jansen, s jeg skal absolutt ikke ta ren for det. Jeg legger den allikevel ut, og jeg anbefaler alle prve den ut :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanelboller

450 g hvetemel 
50 g sukker
25 g fersk gjr 
3 ts kardemomme 
1 ts salt
2 dl helmelk
1 stort egg
75 g romtemperert smr 
1 egg til pensling 


I en kjkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjr, salt og kardemomme. Gjren smuldrer du bare i, men pass p ikke legg saltet opp gjren. Salt dreper nemlig gjr. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de trre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter p lav hastighet til deigen slipper bollen. Om du har en kitchenAid maskin s bruk hastighet 2.

Nr det har gtt 10 minutter s tilsetter du romtemperert smr i terninger. Jeg pleier dra ned deig fra eltekroken fr jeg tilsetter smr slik at det fordeler seg fint i deigen. Nr du har tilsatt alt s skal deigen elte i 15 minutter p hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er alts alfa omega at gjrbakst fr elte lenge, da fr du en god deig! S pliis ikke skip denne prosessen. Smr en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel strrelse.

Tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig si eksakt hevetid siden det kommer an p hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg nr den er ferdig. Velt deigen ut p en lettmelet kjkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel.

Smr kanelfyllet utover og rull deigen sammen til en stor og stram plse og kutt i 9-12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm (min er 33 x 22,9 cm).

Pensle med egg og stek p 180 grader varmluft eller 190 grader over/undervarme i ca.15 minutter. Avkjl. 

Rosa sjokoladeglasur 

200 g hvit sjokolade
2 dl kremflte 
konditorfarge

Knus den hvite sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp flten (ikke koke) og hell over den hvite sjokoladen. Rr til det blir til en fin og jevn rre. Farg med nsket farge, og smr p bollene. Velbekomme!


Ingen kommentarer



tagliatelle med hjemmelaget tomatsaus og middelshavsgrnnsaker


    Skrevet 25.04.2018 klokken 22:41


Pasta er s mye mer enn bare pasta, og for meg er en liten skl med god pasta noe av det diggeste som finnes. Om jeg skal kose meg skikkelig en sjelden gang er det vanligvis det jeg lager, og hva jeg har som tilbehr kommer helt an p. Man kan lage mye godt som ikke krever s lang tid, og jeg har hundrevis av gode oppskrifter jeg gjerne vil dele med dere! Men frst skal jeg gi dere en oppskrift mange av dere siklet p i dag p instagramstoryen min, og det ble faktisk en av de bedre pastarettene jeg har laget. Nam!

....Nr jeg lager tomatsaus bruker jeg s lang tid som overhode mulig, fordi den skal smake perfekt. Du kan selvflgelig kjpe en ferdigsaus og eventuelt smake den til med litt hvitlk og chili, men om du har tid anbefaler jeg virkelig gi tid og kjrlighet til sausen din. En god tomatsaus kan ogs lages noen dager i forveien, da fr smakene satt seg godt. Oppskriften under viser hvordan jeg alltid lager min, og selvom det ser mye ut, gr det utrolig fort. Det er egentlig bare slenge alt i en gryte, ogs kan den st og koke ferdig. Den vi vil ha er en tykk og deilig tomatsaus med en fyldig smak og mrk farge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


1 lk 
3 fedd hvitlk 
1 chili
2 ss sukker
3 ss olje
1 lite glass tomatpur
5 dl hakkede tomater
evt. 1 dl rdvin
1 revet gulrot 
1 stangselleri


Varm oljen i en kjele. Grovhakk lk og chili og ha det i, og tilsett sukkeret. Nr de har frest litt og er gyldne i fargen, kan du ha i tomatpuren. Rr godt ofte som det ikke svir seg i bunn. Etter ca. 4 minutter kan du ha i de hakkede tomatene, gulroten og sellerien. S kan dette st og koke p middels varme s lenge som mulig. 

3 ss soyasaus
saft fra 1 sitron 
salt
pepper 


Nr alt har kokt godt kan du kjre den opp med stavmixer eller blender, slik at den blir glatt og fin. Og s er det bare  smake den til! Mine beste tips er de over, og smak deg gjerne frem med mer eller mindre av ting. Det finnes ingen regler for hva du kan ha i en tomatsaus! 

1 rd paprika
1 aubergine 
1 gul lk 


Kutt alt i grove terninger, ikke for store. Stek dem deretter i ovn eller i panne p hy varme og med en god del olje, slik at de blir spr og gyldne i fargen. Bland dem deretter inn i sausen. 

Valgfri pasta (jeg brukte tagliatelle)
revet parmesan 
frisk basilikum, gresslk og persille (eller annet)


Kok pasta, vend inn sausen og grnnsakene, og riv parmesan over. Topp med litt friske, grovhakkede urter og litt god olivenolje. Og ikke minst - nyt! 


n kommentar



back on track


    Skrevet 08.04.2018 klokken 14:39


Etter noen dager med mye mat og lite trening er vi hjemme igjen, og da er det bare sakte men sikkert komme tilbake til hverdagsrutinene. Selv om det er sndag er ikke helgen helt over enda, og det er lov til lage noe digg. Jeg har den perfekte retten som man kan spise med god samvittighet, som gjr deg god og mett og som smaker himmelsk - nemlig tortillapizza! Det er rett og slett en pizza som er laget med tortillalefse i stedet for pizzabunn, og det er noe alle burde prve. Jeg spiser alltid to, og blir supermett av det. Alt avhenger av hva du har p som topping, og her kan bare fantastien sette grenser. 

Denne gangen valgte jeg karbonadedeig og lettost som inneholder lite fett og mye proteiner, i tillegg til masse digg av grnnsaker. Nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tortillapizza

2 tortillalefser, medium strrelse 
1/2 pakke karbonadedeig 
1 glass coop pizzasaus 
3 skiver synnve lettost 10% fett 
lk
paprika 
mais 
trket oregano 
sm tomater
salt, pepper og chiliflakes 


Varm ovnen til 200 grader. Stek karbonadedeigen ferdig i panne og tilsett tomatsausen. Smak til med salt, pepper og chiliflakes, eller andre kryddere du vil ha i. Legg lefsene p et stekebrett med bakepapir, og gni litt olivenolje p dem. (dette gjr dem spr, men du trenger ikke mye olje). Ha p kjttblandingen og grnnsakene, og topp med osten. Ha litt oregano p toppen, og stek dem midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de er spr og gyldne. 

TIPS; Vi er jo alltid to som spiser, s Marius og jeg deler en pakke karbonadedeig sammen. Dette er akkurat nok til fire lomper, s det er perfekt spise sammen med en annen. Om du ikke vil ha s mye kjtt kan du ogs bruke mer grnnsaker. Server dem med litt frisk salat og en god dressing laget av mager kesam, hvitlk og krydderier. Velbekomme og god helg! 


4 kommentarer



stpotetvafler med chia og mrk sjokolade


    Skrevet 25.03.2018 klokken 16:35


I dag er det den store vaffeldagen her i Norge, og til tross for at jeg har blogget i over ti r, har jeg faktisk aldri klart skrive om denne dagen. Men i r klarte jeg det endelig! Vafler er jo noe av det beste som finnes, og det finnes ingen begrensninger for hva man lager dem med, og det er jo det som er s utrolig. 

Siden bde Marius og jeg gr p diett for tiden, var jeg ikke i tvil om lage en form for sunn vaffel i dag. Og den ble s god! Jeg hper virkelig at dere vil prve den ut, dere ogs. Oppskriften er egentlig Linda stuhaug sin, men jeg endret noen smting. Enjoy! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 stpoteter
50 g havregryn 
50 g byggmel
1 ss honning 
3 egg
litt kanel 
1 ss bakepulver
1 ss rapskokos, smeltet
1,5 dl styrk melk (eller annen)
1 ss chiafr 
1 neve grovhakket mrk sjokolade (helst uten sukker)


Skrell stpotetene og kutt dem i tynne biter. Stek dem i ovnen til de er myke, og avkjl. Kjr dem deretter med stavmixer til det blir en fin mos. Bland alt i en bolle og rr godt, til du fr en klumpfri rre. La dem st og svelle litt fr du begynner steke. Nam nam! 
 


Ingen kommentarer



sunne havrekjeks med tranebr og chiafr


    Skrevet 20.03.2018 klokken 08:40


I dag var det en snn dag hvor jeg fr lyst til bake, lage noe digg, helst noe sunt, som jeg kan blogge om og spise etterp. Det er ikke s ofte det skjer lenger, men nr den dagen frst kommer, kan ingenting stoppe meg! Noen ganger trenger man bare litt pfyll, og da er det perfekt lage noe man ikke trenger f s drlig samvittighet for stappe i seg p en hverdag. Denne gangen var jeg bare ndt til lage havrekjeks, for det finnes jo ingen over eller ved siden av! I tillegg er havre utrolig sunt og godt for oss. 

Jeg prvde meg litt frem og tilbake med forskjellige oppskrifter p nettet, s dette er en god blanding. Kjeksene blir ikke spr og tynne, men heller tykke og veldig mettende.  lage disse tok under fem minutter, og n lukter det deilig i hele huset. Jeg gleder meg allerede! Lag noen du ogs, da vel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 dl havregryn, lettkokte
1 dl sammalt hvete grov
3 dl melk 
2 ss rapskokos, smeltet
1 ss honning eller 1 ts kokossukker (eller annet)
1 ss chiafr 
salt
revet kokos
tranebr


Bland sammen havregryn og melk og la det st litt mens du blander sammen det andre. Bland alt sammen, og smak til. Det er ogs godt med kanel om du liker det! 

Lag sm klatter p et stekebrett med bakepapir og stek dem p 200 grader til de er fine og gyldne. Server dem varme, gjerne med litt brunost p! Jeg brukte lett fltemysost. Nam!


Ingen kommentarer



fylt stpotet med karbonadedeig og chili


    Skrevet 14.03.2018 klokken 08:56


I gr lagde jeg noe skikkelig godt til middag som jeg faktisk ikke har laget fr - fylt stpotet! Dette er en supersunn og kalorifattig rett som samtidig er superdigg, og perfekt mat om man vil kose seg litt ekstra. Det tar litt tid lage dem, men det er verdt det. I tillegg kan du lage opp en del, slik at du har de klare til noen dager fremover. Kanskje til lunsjboksen? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 store stpoteter

Vask stpotetene i vann og del dem i to p langs. Legg dem p en tallerken og ha dem i mikroen til de er mre nr du stikker med en kniv. Dette kan ta alt fra 8-15 minutter. Nr de er mre, lager du et snitt og en liten grop i midten med en skje. Hvis du vil ha et strre hull, kan du ta ut noe av innmaten og blande det inn i karbonadedeigen. 

1 pakke karbonadedeig 
1 rdlk
1 chili
1 paprika 
1 fedd hvitlk
cherrytomater


Kutt opp paprikaen i sm terninger og stek p hy varme i trr panne til de fr brun farge. Ha deretter i lkbter og litt olje. Ha til slutt i finhakket hvitlk, chili, tomater og karbonadedeigen og stek til kjttet er ferdig. Smak til med salt og pepper. Legg stpotetene p et stekebrett med bakepapir og fyll stpotetene. 

lettost
olivenolje 
salt
pepper 


Ha litt olivenolje, salt og pepper over, og tilslutt litt revet ost. Stek potetene i ovnen p 215 grader til osten er spr og fin. Server med frisk salat og litt mager kesam til! 


Ingen kommentarer



proteinpannekaker med ristet kokos og honning


    Skrevet 30.01.2018 klokken 14:53


For en perfekt frokost! Vi er ikke ndt til tilsette proteinpulver for lage skikkelige proteinpannekaker, ihvertfall ikke nr man bruker proteinrike ingredienser. Disse pannekakene er s utrolig gode og saftige, og passer til det meste. Man kan ogs variere smakene ved for eksempel tilsette kanel, vanilje eller andre smaker. 

I dag har jeg vrt hjemme p grunn av sykdom, og det eneste som fristet da sulten kom, var noen f munnfuller av disse. De er superenkle lage, og det tar under fem minutter om du har alt i skapet fra fr av. En favoritt p pannekaker hos oss er mager kesam og syltety, men disse ble faktisk enda bedre - med ristet kokos og honning. Nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

4 modne bananer
5 dl havregryn, lettkokte 
1 ss kokosolje 
4 egg
2 dl styrk melk (eller vanlig)
2 ss mager kesam 
en liten klype salt 
1 ss bakepulver
1 ss kologisk vaniljesukker 


Kjr alt godt sammen med stavmixer, og la den st litt. Jeg synes pannekakene blir bedre om du lar rren st litt i kjleskapet, da blir den fastere og lettere steke. Stekes p middels varme, gjerne med litt kokosolje. Jeg bruker smret til Berit Nordstrand med kokos og raps - det smaker supergodt og er bra steke i. 

1 neve kokosflak 
1 ts kokossukker 
1 ss kokossmr (fra berit nordstrand) 
akasiehonning


Ha alt i pannen som pannekakene ble stekt i, og rr godt. Nr kokosen fr en gylden farge er de ferdige. Ha det over pannekakene, dryss litt ekstra kokossukker over og hell litt akasiehonning over til slutt. Enjoy! 


2 kommentarer



en god frokost!


    Skrevet 23.01.2018 klokken 09:04


Jeg drmmer meg fortsatt bort til da jeg var p Karoline sin hytte forrige helg. For et sted! N er ikke jeg noe frokostmenneske, men er man p hyttetur s er det alltid koselig med en nytraktet kaffe og noe godt og sunt spise fr man skal ut. Jeg hadde p forhnd laget noen proteinrundstykker som jeg tok med, og de er s gode at jeg er ndt til gi dere oppskriften. Dette er noe vi lager p jobben hver dag, og det er sjelden jeg klarer holde meg unna. De er s gode, og de inneholder ogs mye protein, s de er perfekte som frokost. 

Her spiste jeg dem med lettost og mager spekeskinke. Veldig godt! Og bare se p den utsikten :) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

400 g cottage cheese 
4 egg
2 ts bakepulver
400 havregryn 

chili, finhakket
purre, finhakket
vrlk
revet gulrot
lettost
paprika, finhakket


Bland alt godt sammen, og rull deigen til sm boller. Det blir ca 10 stk av denne oppskriften. Dypp dem gjerne i havregryn eller i en annen frblanding. 
Stekes p 200 grader i 20 minutter. Velbekomme! 


Ingen kommentarer



eggeform med cottage cheese og bimi


    Skrevet 08.01.2018 klokken 17:25


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva betyr mandag? Jo - kjttfri middag! Jeg prver s godt jeg kan flge dette, ikke bare fordi det er en god sak som alle burde sttte, men ogs fordi vegetarmat er godt, sunt og enkelt. Hver eneste mandag har vi kjttfri middag p jobben, noe som gir meg skikkelig inspirasjon. 

I dag ble det ikke helt vegetar, men det ble ihvertfall ikke noe kjtt. Jeg lagde en deilig og sunn eggeform med den fantastiske grnnsaken bimi, som er en krysning mellom brokkoli og grnnkl. Smaken er nydelig, og den passer til det meste. Denne paien anbefaler jeg virkelig! 

3 store poteter
2 sjalottlk
3 ss cottage cheese, mager
olivenolje


Kutt tynne skiver av potetene, og legg dem fint utover i en ildfast form. Kutt lken i halve ringer og dryss over. Ha litt olivenolje over, og cottage cheesen. Stek dette p 200 grader i ca 10 minutter, til potetene har ftt litt farge. Ta deretter ut formen. 

6 egg 
1 halvt beger cottage cheese, mager 
salt
pepper 


Kjr dette sammen med en stavmixer, og hell det over potetene i formen. 

1 pakke bimi 
revet mozzarella 


Del bimien i to p langs og legg den fint ned i eggeformen. Dryss over litt mozzarella, og sett formen inn i ovnen igjen. Stekes p 180 grader til den er fast og fin. Server straks - gjerne med en frisk salat og yoghurt. God mandag! :-) 

 


Ingen kommentarer



ferske rundstykker med rrte jordbr


    Skrevet 07.01.2018 klokken 15:37


Endelig sndag! Det er alltid litt slitsomt komme tilbake til jobb og hverdag etter en lang juleferie, men litt godt er det jo ogs. Det er ihvertfall veldig godt med en fridag hvor man kan st opp sent, ligge under dynen med kaffekoppen og ha p tven i bakgrunnen. Jeg vknet opp ganske uthvilt, og fikk skikkelig lyst til bake noe. Og tro meg - det skjer ikke ofte! Jeg fant frem det jeg hadde i skapet, og bestemte meg for lage noen grove rundstykker, som jeg selvflgelig skal gi dere oppskrift p. 

Etterhvert skal jeg ta sndagsvasken og f trent litt, fr kvelden kan komme krypende inn. Jeg nsker dere en fin dag videre! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

150 g sammalt rug 
150 g siktet hvetemel 
280 g sammalt hvete, grov 
2 ss hvetekli 
1 ts salt
2 ts sukker
3 1/2 dl lunkent vann 
3 ss olivenolje 
1 pk trrgjr

sesamfr 
valmuefr 


Bland alt det trre i en bolle, og elt mens du heller i det vte. Elt til du har en fin deig. 
Sett deigen til heving i en halvtime, gjerne p et lunt sted med et kjkkenhndkle over. 

Nr den har hevet til dobbel strrelse, deler du den i to, deretter i seks hver, slik at det blir tolv rundstykker. Trill dem runde, legg dem p et stekebrett og sett dem til heving i en halvtime til. Pensle med melk eller vann, dypp dem i sesamfr og valmuefr, og stek dem p 200 grader i ca 10 minutter. Server varme, gjerne med rrte jordbr! Jeg elsker ogs smret til Berit Nordstrand som inneholder kokossmr. God sndag!


Ingen kommentarer



deilig, vegansk hstrisotto


    Skrevet 17.11.2017 klokken 17:49


Risotto er en superenkel rett lage, og man kan variere med s mye av tilbehr! Alt fra kjtt og fisk til deilige grnnsaker passer godt, og det gjr den til et perfekt tilbehr til middagen. Denne gangen har jeg prvd meg p en vegansk risotto, men denne oppskriften kan fint brukes som vanlig ogs. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


200 g risottoris 
1,5 dl hvitvin 
8 dl varm grnnsakskraft (eller annen)
3 sjalottlk 
2 fedd hvitlk
2 ss nringsgjr (eller parmesan)

olivenolje
salt
pepper
sitron, saft og skall 
150 g sopp (jeg brukte shitake, champinjong og kantarell)


Kutt opp soppen og stek den i en varm panne, litt og litt. Bruk gjerne mye olje/smr, s den blir skikkelig spr og god. Smak til med salt og pepper og sett til side. 

Varm en kjele, og ha i olivenolje. Kutt sjalottlken i sm terninger, og ha dem i oljen. Nr lken har blitt blank, river du hvitlken i og rrer godt. Ha s i risen, og rr til risen er blank. Hell i vin. Det er viktig rre hele tiden, da risen har lett for svi seg i bunnen. Hell litt og litt kraft i, og la det putre til risen er ferdigkokt. Riskornene skal vre myke, men fortsatt ha litt kjerne i midten. 

Ta kjelen vekk fra varmen og smak til med salt og pepper. Riv litt sitronskall i, og nsket mengde saft. Bland inn nringsgjr (eller parmesan). Ha i mesteparten av soppen, men spar litt til pynt. 

Server risottoen med en gang, og pynt med friske urter og resten av soppen. Jeg har brukt dvergbasilikum. Enjoy! 


n kommentar



deilig hjemmelaget frikl


    Skrevet 05.10.2017 klokken 15:25


Ja, det finnes vel ikke s mye annet som sier mer "hst" enn Norges nasjonalrett, frikl. Selv elsker jeg denne retten, og siden jeg aldri spiser den oftere enn n gang i ret, gleder jeg meg like mye hver eneste gang. Ikke bare er det en billig og enkel rett man kan lage mye av og ha stende, smaken er fantastisk, og ikke s altfor usunn. Det er mye fett i lammet, men et tips er fjerne det hvite fettlaget som kommer opp p overflaten etter at den har kokt ferdig og er litt avkjlt. Vi pleier ogs rense kjttet litt etterp, slik at man ikke trenger servere friklen med masse benrester og fett. Slik blir det mer delikat, men det er selvflgelig opp til deg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

11⁄2 kg friklkjtt
11⁄2 kg hodekl
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann


Kutt hodeklen i bter. Legg lam og kl lagvis i en stor kjele, og begynn med lammet nederst med fettsiden ned. For hvert lag du legger, har du p salt og noen pepperkorn. Hvis man nsker ha sausen litt tykkere, kan du ogs str litt hvetemel mellom lagene. Hell til slutt p vannet. Nr det koker, setter du p lavere varme og lar det trekke i ca. 2,5 time til kjttet er mrt. 

TIPS: Om du skal servere frikl til middag, burde du lage den dagen fr. Den smaker mye bedre etter et dgn! Server med kokte poteter.


Ingen kommentarer



r sjokoladekake med havsalt og mandler


    Skrevet 04.10.2017 klokken 15:45


Er det noe jeg virkelig brenner for innenfor mat, s er det rawfood! Ikke at jeg lager det s mye, men nr jeg frst starter, s blir jeg helt hekta! Det beste som finnes er jo r mat av plantebaserte rvarer, det er bde godt, sunt og gy lage. 

I gr kom hjem sliten hjem etter jobb, og hadde usedvanlig lyst p sjokolade. Det har jeg aldri, egentlig! Til tross for at jeg var veldig trtt, endte jeg opp med slenge sammen masse jeg hadde i skapet, og det ble til en helt nydelig sjokoladekake. Jeg ble faktisk veldig stolt, s god var den. Og jeg skal selvflgelig gi dere oppskriften! Denne falt til og med i smak hos Marius, og det skjer ikke s ofte nr det kommer til r kaker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 neve dadler, uten stener
1 boks svarte bnner (gogreen ferdigkokte)
2 ss kokosolje
1 neve kokosmasse
1 klype havsalt 
3 ss r kakaopulver
1 ts hvetegress (kan slyfes)
100 g ristede mandler 
1 ts vaniljesukker
1 dl mandelmelk (eller annen plantemelk) 

1 plate vegansk mrk sjokolade (eller vanlig) 


Kjr alt i en foodprosessor, og smak til! Ha fyllet i en liten form, og sett kaldt. Smelt sjokoladen og ha den p toppen som glasur. Grovhakk noen mandler og litt av sjokoladen og str det over sammen med litt revet kokos. Nam! 

TIPS; hvis du rister kokosen litt i ovnen, fr du en nydelig smak! 


3 kommentarer



gulrotsuppe med chili og ingefr


    Skrevet 27.09.2017 klokken 14:10


En klassiker! Gulrotsuppe blir aldri kjedelig, og n som det begynner bli hst, er dette den perfekte middagen. Krll deg under teppet og nyt denne deilige suppen som har en sterk touch av ingefr og chili. Du kan ogs droppe kokosmelken, s blir det en fin pur du kan bruke som tilbehr. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kg gulrtter
1 1/2 boks kokosmelk 
1 chili 
1 lime 
salt 
ingefr 


Kok opp en kjele med vann. Skrell gulrttene og del dem i like biter, og ha dem opp i det kokende vannet. Kok dem til de er mre. Sil av vannet, men ikke kast det. Ha litt og litt av gulrttene i en blender, og ha i kokosmelk. Kutt chili og ingefr, og ha det i hver gang du kjrer gulrttene i blenderen. Om suppen blir for tykk, kan du bruke litt av kokevanent til spe den ut. Nr du har kjrt alt, siler du suppen, og smaker den til med limesaft og salt. 

Server suppen varm, og pynt med finhakket chili og litt frisk kjrvel. 


2 kommentarer



good morning, sunshine


    Skrevet 15.09.2017 klokken 10:20


God morgen, alle sammen! I dag vknet jeg uthvilt og til deilige sm solstrler som skinte gjennom gardinene, og etter s mange dager med regn, s finnes det vel ingenting som er bedre enn det? Det er en del ting jeg skal gjre fr jeg kommer meg p jobb, og det er s fantastisk klare vkne tidlig, ha god tid og kose seg hjemme. 

Til frokost har jeg laget en frisk og deilig smoothie som jeg tenkte dele med dere. Perfekt start for kropp og sjel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras supersmoothie 

1 avokado
1 frossen banan
2 dl kokosmelk 
1 ss hvetegress 


Kjr alt i en blender eller i foodprocessor til det blir en helt glatt og fin smoothie. Topp med litt r kakaonibs, gojibr eller kokosflak....eller ingenting? Enjoy - og ha en superfin dag videre :-)


n kommentar



avokadomousse med r kakao og ristet kokos


    Skrevet 05.09.2017 klokken 15:51


I gr prvde jeg meg p noe nytt, og det kommer til bli favorittdesserten min, tror jeg. Jeg har allerde blitt hekta, det er bare det beste jeg har smakt p....veldig lenge! Sjokolademousse av avokado! Herregud jenter, dette er dere bare helt ndt til prve. For dere som elsker sjokolade, er veganere eller som bare vil lage en litt sunnere sjokolademousse til dessert, er dette helt perfekt. Det tar fem minutter lage, og man kan lage masse samtidig, og bare ha det stende i kjleskapet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noras avokadomousse 

2 modne avokadoer 
5-6 dadler 
1 halv frossen banan (m ikke vre frossen)
1 ss kokosmelk 
5 spiseskjeer r kakaopulver
1 ts lnne-eller agavesirup 


Ha all innmaten av avokadoen i en foodprosessor. Husk at du m velge godt modne avokadoer til dette, hvis ikke blir de ikke ordentlig most.
Fjern steinen i daddelen og ha de oppi. Kjr litt fr du tilsetter det andre. Smak til med eventuelt mer stning, eller kanskje litt havsalt? Du kan ogs tilsette feks. kanel, vanilje eller appelsinskall for gi den litt mer spennende smak. Det er ogs godt ha i smeltet mrk sjokolade, men jeg liker den best slik jeg har gitt oppskrift p. Du m heller ikke bruke dadler, jeg er bare s glad i det, og det blir sm, seige biter i moussen. Nam!

Kjr blandingen til den blir jevn og fin, ha den over i en bolle eller porsjonsskler og sett den kaldt. Den burde bli kald fr servering, da smaker den best! Jeg hadde litt ristede kokosflak og gojibr over, og det passer superbra! Men her kan du selvflgelig toppe med hva du vil, om det skulle vre friske br, krem eller ingenting! Enjoy! 


Ingen kommentarer



verdens beste pasta carbonara


    Skrevet 24.07.2017 klokken 15:47


Noe av det beste Marius og jeg vet om er pasta carbonara, og det str ofte p menyen om vi skal kose oss, eller fr lyst p pasta. Det er en enkel rett lage, og det er supergodt. Absolutt ikke sunt, men veldig godt. I en original pasta carbonara skal man ha i eggeplomme, men siden nettopp det er noe jeg ikke klarer spise, s dropper jeg det, og lager heller en hvit saus med ost i. Derfor blir dette en litt annerledes variant for de fleste, men den er fortsatt nydelig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras pasta carbonara 

200 g spaghetti
6 store sjampingjonger
200 g bacon 
2 sjalottlk
2 fedd hvitlk 
salt
pepper
parmesan 
olivenolje
friske urter 


Kok spaghetti og sil. Ha litt olivenolje i, slik at den ikke klistrer seg. Stek bacon sprtt i pannen, og ha i spaghettien. Gjr det samme med soppen og lken. Ha hvitlken i til slutt, slik at den ikke svir seg. Ha alt i spaghettien og bland godt. 

hvit saus

25 g smr
25 g hvetemel
3 dl helmelk 
1 dl revet parmesan 


Smelt smr i en kjele. Ha i melet og rr godt. Hell i litt og litt melk, og rr hele tiden! Rr til det har kokt opp, og sett til side. Smak deretter til med parmesan, salt og pepper. Hell sausen over spaghettien og bland godt. Smak til. 

Serveres med revet parmesan og friske urter. Jeg brukte oreganoblomster og blader. Nam nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


3 kommentarer



spritz oclock


    Skrevet 21.07.2017 klokken 16:41


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om sommeren har vi alltid en god grunn til drikke gode drinker, og i r er ikke et unntak. En drink som virkelig har sltt igjennom den siste tiden er Aperol spritz, en drink fra Italia som er aperol blandet med club soda og prosecco. Jeg drakk denne allerede for en del r siden for frste gang, og har bare blitt gladere og gladere i den. Smaken er frisk og litt bitter, noe som passer meg perfekt da jeg ikke er glad i drikke s ste drikker. Fargen er helt nydelig, og i tillegg er dette en superenkel drink du kan lage p 1-2-3! 

I gr var det utrolig varmt ute, og jeg fikk plutselig lyst til prve meg p en egen aperol spritz mens jeg satt i hagen og solte meg. Det er jo mye deiligere lage sin egen, enn drikke en til dyre dommer p en eller annen bar. Ihvertfall s lenge det er sol og man ikke er p ferie! Derfor skal jeg gi dere oppskriften min, og tro meg - den smaker enda bedre nr du lager den selv! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras aperol spritz 

1 dl aperol (ferdig flaske p polet) 
1,5 dl prosecco 

0,5 dl bris med mango og papaya (eller annen)
apelsinskive
(jeg brukte mynteblader og blomkarseblomster som pynt)

Fyll et stort glass med isbiter, og hell p aperol. Deretter prosecco, og bland godt med en skje. Hell til slutt p med bris. Legg s i en halv appelsinskive, og nyt! 

tre tips: du kan bruke pellegrino eller club soda ogs, men ikke farris, da den har for mye bobler. Jeg brukte bris med smak, som ga litt mer fruktsmak p drinken. Du kan selvflgelig ogs bruke annen musserende ogs. Legg fine appelsinskiver i fryseren fr du bruker dem i drinken. Da holder drinken seg kald lenger. Pynt med andre ting enn bare appelsin, som feks. blomster eller urteblader som jeg gjorde. 


Ingen kommentarer



verdens beste potetsalat


    Skrevet 03.07.2017 klokken 20:11




I lpet av de siste dagene, nr det har vrt s varmt, har jeg faktisk bare hatt lyst p lett, enkel og sunn mat. Helst kald, ogs. Det vil ogs si mye salater og frukt, og i gr laget jeg meg en rask og supergod potetsalat til middag, som jeg tenkte gi dere oppskrift p. Potetsalat har jeg laget mye av, og selvom den kremede er mest vanlig, er den absolutt ikke best! 

Noras italienske potetsalat

500 g kokte og avkjlte poteter, amandine (m ikke vre helt kalde, helst lunkne) 
3 ss kaldpresset olivenolje
hakket persille
hakket gresslk
1/2 rdlk i tynne skiver 
hakket purrelk i tynne skiver
salt
pepper
1 ss revet parmesan 


Kutt potetene i passe store terninger og ha i en bolle. Bland inn alt av lk og urter, og smak til med olivenolje, salt og pepper. Riv litt parmesan p toppen, og dryss litt mer hakkede urter over. Dette er supergodt, billig og det eneste som tar tid, er koke potetene. Salaten passer perfekt til fisk og kjtt, og er full av sunne nringsstoffer! Det er ogs veldig godt blande inn litt yoghurt naturell, om du vil ha den litt kremet! Kanskje dere skal prve denne neste gang dere griller? 

Blomsten p toppen er forresten ruccola, som jeg dyrker selv utenfor! Alle urtene var ogs fra egen hage! Nam Nam 


3 kommentarer



deilig stekt hjertebladsalat med spr pasta


    Skrevet 05.06.2017 klokken 19:37


Det er kanskje ikke s mange som vet, eller som tenker over at det faktisk gr an steke salat - men det gjr det alts! Hjertebladsalat gjr dette mulig, da den ikke inneholder like mye vske som vanlig salat, og er litt fastere i formen. Dette er en av mine favoritter, og jeg bruker stekt hjertesalat hele tiden i bde salater, til kjtt og fisk, p grillen eller som snacks. I tillegg er hjertebladsalat supersunt, og noe vi burde spise mer av! 
Smaken kan ikke beskrives, men det smaker heeeeelt nydelig, og jeg kan love at dere blir overrasket! 

Jeg tenkte gi dere et lite tips til en rett jeg laget for litt siden, som passer til det meste. Den kan ogs nytes alene! Superenkelt, godt og billig! 




2 hoder hjertebladsalat
100 g pasta (jeg brukte glutenfri penne) 
olivenolje 
salt og pepper 
revet parmesan


Kok pastaen ferdig og sil av vannet. Varm en panne skikkelig, og pastaen i. Ha gjerne p litt olje, og pass p at den blir skikkelig spr og gylden! Kutt salaten i fine biter, husk kutt av "roten", den smaker ikke s godt. Ha salt og pepper i, og stek til salaten er gylden og fin. Her er det smak og behag, jeg liker at den er ganske godt stekt, men ikke for mye. Nr du nrmer deg ferdig, kan du ha over revet parmesan, det gir en deilig smak! 

Du m selvflgelig ikke steke pastaen, dette er bare noe jeg elsker gjre! Du kan gjerne steke salaten alene, og kanskje ha litt annet - kanskje litt fersk hvitlk og chili, eller friske urter? Kos deg! 
 


n kommentar



supergod oreokake


    Skrevet 15.05.2017 klokken 14:47


For litt siden hadde bestevenninnen min bursdag, og siden jeg hadde invitert til lunsj hjemme hos meg, bestemte jeg meg kvelden fr for lage en liten kake i tillegg. Jeg hadde drlig tid og de fleste butikkene hadde stengt, s jeg bestemte meg for slenge sammen en oreokake. Det gr fort, den trenger ingen steketid og jeg visste at hun likte det. Enkelt og greit! 

Jeg er ikke et kremmenneske i det hele tatt, og har aldri vrt noen stor fan av oreokake. Uansett, jeg ble overbevist da jeg smakte p denne, for den er supergod! Fortsatt ikke helt min type kake, men for dere andre som liker snt, s er denne perfekt. Lett lage, ikke s dyr og passer til de fleste arrangementer! Kanskje til syttende mai? 

Jeg blandet forresten mange forskjellige oppskrifter da jeg lagde denne, da jeg var veldig usikker. Derfor skal jeg ikke ta all ren! Dessuten har jeg heller ikke brukt hjemmelaget sjokolademousse, noe jeg selvflgelig ville gjort om jeg hadde hatt tid. Hjemmelaget er alltid best!


 

300 g Oreokjeks 
100 g smeltet smr


Del kjeksene og ta ut kremen som er imellom. Ha det i en annen bolle. Knus kjeksen og bland med smeltet smr, jeg brukte foodprosessor. Du trenger ikke knuse dem helt fint, jeg liker nr det er noen grove biter i. Nr det er en jevn og fin masse klemmer du det utover en smurt springform. Sett den kaldt. 


200 g nytral kremost
2 1/2 dl melis
3 dl kremflte
kremen fra oreokjeksene


Bland kremost, kremen og melis til en fin og jevn krem, og lag til slutt krem av flten. Bland godt og forsiktig sammen med en slikkepott. Ha litt p den stive bunnen, og sett resten kaldt s lenge. Det er viktig at kaken fr stivne i ca en halvtime. 

 1 pakke lys sjokolademousse (Toro) eller hjemmelaget 
3 dl melk


Lag moussen som anvist p pakken og smr den forsiktig p kaken. La den bli helt stiv fr du tar p resten av kremen. 

....Det er ogs godt ha noen grovhakket kjeks imellom lagene, det gir skikkelig crunch! :-) Pynt med grovhakkede kjeks og smeltet sjokolade p toppen, og server. Husk at den m st kaldt til servering. 
 


8 kommentarer



happy bowl


    Skrevet 04.05.2017 klokken 16:43


Hei mine kjre lesere, og god torsdag! Jeg vet at det er en stund siden sist, men jeg hper at dere har det fint og at dere er klare for flge mer p bloggen min fremover - jeg har masse skrive om, nemlig! 

I dag skinner solen skikkelig som de andre dagene, og det er s fantastisk deilig. Som den sterke pollenallergikeren jeg er, pleier jeg ikke vre s glad i slike sommerdager, da jeg merker alt ekstra godt. I tillegg har jeg klart bli forkjlet, men allikevel har jeg tvunget meg selv ut i finvret. Klokken to i dag sluttet jeg p jobb, og satte meg rett ut i solen med en stor bolle hjemmelaget acaibowl i bare bhen. Jeg har faktisk ftt litt farge ogs, selvom det sikkert blir en ren rdfarge i kveld... Uansett, deilig gi kroppen sin litt d-vitaminer igjen. Utrolig hva litt sol kan gjre p humret! 



I gr kjpte jeg meg en ny blender, og jeg er skikkelig fornyd. Jeg mener, klarer man overleve sommeren uten en? Jeg elsker lage alt fra smoothie til pesto til dressinger, og da er dette midt i blinken. Jeg har ogs ftt tak i acaipur, s det blir mye av det fremover. Denne er supergod, og full av sunt snadder! Perfekt spise ute i solen. 

Noras acaibowl 

2 dl kokosmelk, lett
1 dl pasjonsfruktjuice (eller annen)
1 ss kokosfett
2 ss frosne blbr
2 ss frosne bringebr
1 banan
100 g frossen acai 
1 ss chiafr 
1 ss kakaopulver, rtt


.....Topping kan vre hva som helst, bruk fantasien! Jeg liker banan, kokosflak, gojibr, chiafr og r kakaonibs. Og kanskje en skje mandelsmr eller noen jordbr? Enjoy!

Jeg er serist s trtt at jeg nesten ikke klarer holde ynene pne, men om litt kommer mamma innom en rask tur med bunaden min (som forhpentligvis fortsatt passer) og da kan jeg jo ikke ligge og sove. Og etter det skal jeg prve komme meg en liten tur p trening. Jeg har faktisk vrt superflink p den fronten i det siste, s da hper jeg at det fortsetter frem til sommeren. 

Har dere vrt noe ute i solen i det siste, da? 


3 kommentarer



frokostpannekaker med ricotta


    Skrevet 08.04.2017 klokken 10:51


Disse pannekakene har jeg kun laget en gang fr, men de var s gode at de har rett og slett blitt mine nye favoritter nr det kommer til pannekaker. Supergode og luftige, som smelter p tungen. Det tok ogs veldig kort tid lage rren. 

Siden det er lrdag i dag, tenkte jeg dele oppskriften med dere. Perfekt til sndagsfrokosten, kanskje? :-)

Ricottapannekaker

250 g ricotta
300 g creme fraiche
3 egg, skilt hvite og plomme 
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron 
1 ts vaniljepulver
160 g hvetemel 
1 ss sukker
1 klype salt
 revet skall av en halv sitron


Bland alt det trre med sitronskall, ricotta, creme fraiche og eggeplomme. Pass p at du blander det godt slik at det ikke blir noen klumper. Du kan gjerne sikte de trre varene i. Pisk eggehvitene stive, jeg brukte en kjkkenmaskin til dette. Bland deretter eggehviten inn i melblandingen med en slikkepott. Stekes med en gang i middels varm panne til de fr gylden farge p begge sider. 

Serveres med friske br og et lite dryss melis p toppen! God morgen :-)


2 kommentarer



skyr med en liten vri til frokost


    Skrevet 29.03.2017 klokken 14:19


I gr kveld hadde Marius vrt ute og kjpt en flaske med zero saft, den med jordbr og rd appelsin smak. Jeg fikk plutselig en id i hodet mitt om lage noe av den, og endte opp med en deilig og frisk gel. Det er s enkelt, og veldig godt om du er lei av de samme konsistensene som yoghurt ofte har. Gel kan ogs brukes til mye rart, s dette skal jeg gjre flere ganger. 

Det ble jammen meg frokosten i dag, toppet med skyr yoghurt og litt kakao nibs. Supergodt! Manglet egentlig bare noen friske br, men det orket jeg ikke kjpe fr jeg kastet den i meg. Skyren hadde smak av jordbr og lime, og passet perfekt til gelen! Et enkelt og godt mltid som er godt for kroppen. 




Nam nam...for vre rlig s har jeg nettopp vknet. Pollenallergien min har kommet for fullt, og jeg klarer svidt pne ynene om morgenen. Siden jeg har fri i dag og det ikke er noe spesielt fint vr, orket jeg ikke stresse med st opp. N derimot, har jeg en del ta igjen, s da er det bare jobbe ekstra hardt. Ha en fin onsdag alle sammen!


3 kommentarer



vegetariansk burger - verdens beste


    Skrevet 28.03.2017 klokken 13:15


Okey....kanskje ikke verdens beste da, for de lager man sjl! Men disse er helt fantastiske, og til vre en frysevare til en ikke s altfor gren pris, er dette noe jeg bare m tipse dere om! Jeg har ikke blitt sponset, jeg er bare veldig glad i gi dere gode tips, ihvertfall nr det kommer til matvarer. 

Som sagt er jeg en person som liker lage mest mulig selv, hva det enn er. Men jeg forstr at de fleste av oss har en travel hverdag, inkludert meg selv, enten det er jobb, trening, skole eller fest. Derfor er det deilig nr man kan kjpe noe fort, som i tillegg kan ligge i fryseren og som det ikke tar s lang tid lage. 

Jeg er verken veganer eller vegetarianer, men jeg spiser mindre og mindre kjtt, og jeg synes det er en god ting at fler velger gjre det samme. Jeg mener ikke at man skal slutte spise kjtt 100% med mindre man har veldig lyst, men jeg tror at mye av jobben er gjort om hver enkelt av oss spiser mer grnnsaker og mindre kjtt. 

Produktet er fra merket Hoff og heter "Liv Laga". Det finnes to varianter - den originale som er med mexikansk smak, og den med tomat, rde linser og ost. Jeg har smakt begge, og jeg synes at den med tomat og ost har best smak, men at den originale er diggest. Den er nemlig ekstra crispy p utsiden, noe den andre ikke er. Men for all del - begge er nydelige! Prisen er rundt 50,- for en pose, som da inneholder 4 stk. Jeg stekte de gyldne i stekepanne med olje og smr, og hadde de litt i ovnen etterp. 




Dette spiste jeg til middag for noen dager siden. De er veldig mettende, akkurat som vanlig kjtt. 
Kvelden fr spiste vi de til middag, og selvom Marius er en stor kjttspiser, var han overraskende positiv. Da spiste vi dem som en skikkelig burger med brd og tilbehr, men denne gangen tok jeg en litt sunnere versjon. Med kokt ris og litt grnnsaker blir det en deilig middag. 

Man kan bruke de i salater, i tacoen eller som burger. Hvis du trykker her kan du finne mer inspirasjon. 

Har dere smakt disse, og hva synes dere isfall? :-)


4 kommentarer



maistortilla med det rare i


    Skrevet 22.03.2017 klokken 18:41


I helgen prvde jeg lage tostada, som er en Mexicansk rett. Det betyr egentlig bare "toasted" og det pleier som regel vre tortillalefsen som er sprstekt. Jeg smakte dette i sommer da vi var i Miami, og jeg har vrt helt frelst siden. Herregud, s godt! Det tar liksom tacoen et steg videre, spr du meg. Ihvertfall den norske tacoen. 

Meeen...tostada kan jeg snakke mer om senere! Dagen etter skulle jeg ihvertfall lage noe digg til middag, og jeg endte opp med en lompe med alle restene i. Det ble s godt! Jeg er et veldig "restemenneske" og liker ikke kaste mat, spesielt ikke nr man kan lage noe av det og spise det. Det er ogs alltid noe i kjleskapet man kan tilsette for gjre det til et komplett mltid, om du s kun sitter igjen med kjttdeig, grnnsaker eller hva det mtte vre. Dette blir kanskje ikke en skikkelig oppskrift, men jeg skriver ihverfall hva jeg brukte, og hper at dere kan hente litt inspirasjon til den neste gangen du sitter igjen med kalde middagsrester fra grsdagen :-) Jeg tar ihvertfall utgangspunkt i at jeg skal lage fra grsdagens taco. 




Noras tortilla med det rare i 

1 lompe (jeg brukte maislompe men samme hvilken)
tacokjttdeig eller annen kjttdeig 
eventuelle grnnsaker som er igjen fra dagen fr (jeg hadde bare litt kapers og ferske tomater p men her kan man bruke hva som helst)
litt revet ost 
yoghurt/rmme 
tacosaus eller ketchup 


Ha kjtt, ost og grnnsaker (ikke salat) i en bolle og varm opp i mikroen. Rr og varm til osten er smeltet. Varm lompen litt, og ha kjttet i. Pynt med det du vil, husk at det meste er godt i en lompe. Om du ikke har de mest spennende restene s kan du ogs rulle det inn i lompene, og gratinere dem i ovnen. Server med frisk salat og en hjemmelaget dressing, s er det en perfekt middag. Enjoy!


n kommentar



deilige og varme frokostscones med oliven og rosmarin


    Skrevet 04.02.2017 klokken 15:18


N er det helg, og hva er vel bedre bake noen deilige scones som du kan kose deg med til frokost? Disse sconesene laget vi p jobben her om dagen, og de er bare helt fantastiske! Med oliven, maldonsalt og rosmarin minner det litt om foccacia, bare mye bedre! Oppskriften gir ca 30 stykker.
Spis den som den er, eller med plegg p. God helg! 




Deilige frokostscones

800 g hvetemel
250 g sammalt hvete
75 g havregryn
30 g bakepulver
18 g salt 
300 g sukker 


Blandes godt sammen i en bolle. 

1 dl eddik
1 sitron, saft og skall 
3,5 dl helmelk


Has i en mugge og la det st i 15 minutter

450 g smr, kaldt 
2 gode never svarte oliven, grovkuttet
2 ss trket rosmarin 
maldonsalt 
olivenolje 


Ha i melblandingen og kna det godt. Ha litt og litt av melkeblandingen i, og kna til det blir en smidig og jevn deig. 

Sett deigen kaldt i ca 30 minutter fr du begynner. Kjevle deigen ut i passe tykkelse og kutt jevne og fine trekanter ut. Legges p et stekebrett. Pensle med egg, og pynt med litt rosmarin og maldonsalt fr du steker dem. Stekes i rundt 20 minutter, til de er fine og gyldne. Nyt dem mens de fortsatt er varme og gode! 


3 kommentarer



verdens beste kyllingboller


    Skrevet 31.01.2017 klokken 15:29


Her om dagen laget jeg de beste kyllingbollene jeg noensinne jeg har smakt, og det fortjener en oppskrift p bloggen. Disse er supersunne, enkle lage og billige, og man kan godt lage opp mange og fryse de ned til senere. Jeg laget bollene med ting jeg allerede hadde i skapet, og endte opp med en deilig middag. Kyllingkjttdeigen kjpte vi p coop for kun 17,- for en pakke, s dette skal jeg jammen lage flere ganger. 



Noras kyllingboller

1 lk 
2 fedd hvitlk
1 gulrot
1 rd chili 
1 ss revet fersk ingefr 


Kutt alt dette i passe biter og stek det i en panne med litt olje p middels varme, til det fr en gylden farge. Ha det over i en bolle. 

1 ss salt 
1 ts spisskummen 
1 ts tandoorikrydder
2 ss vann
1 neve frisk basilikum, finkuttet (kan droppes) 


Tilsett krydderet og vannet i lkblandingen og kjr det til pur med stavmixer. TIPS; lag mye av denne blandingen, og ha den stende i kjleskapet. Den er supergod ha i feks. kjttboller, gryteretter osv. 

400 g kyllingkjttdeig (1 pakke)

Ha kjttdeigen i en bolle og tilsett puren. Kna deigen godt med en skje, til det ligner en farse. Bruk to spiseskjeer og lag sm boller som du legger p et stekebrett. (jeg brunet mine litt i pannen frst, men det er ikke noe must). Stek bollene i ovnen p 200 grader i ca 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. 

Jeg hadde litt revet ost over de siste minuttene. De ble servert med stpotetnudler og med litt revet parmesan, ristede sesamfr og finsnittet chili over. S godt, herregud! 


Ingen kommentarer



deilige og seige karameller med vanilje


    Skrevet 27.01.2017 klokken 16:35


Mmmm....hva er vel bedre enn seige og ste karameller? N er det helg, og det burde alle feire med disse hjemmelagde, supergode karamellene! Det tar kort tid lage dem, og de holder lenge i kjleskapet. Ikke bare det, men de er superenkle lage og man trenger ikke mange ingredienser, heller. Perfekt!

 

Noras karameller

1 boks kondensert melk, stet
90 g meierismr
180 g brunt sukker
4 ss lys sirup
1 vaniljestang
1 klype havsalt 


Ha alt i en kjele. Snitt vaniljestangen og f ut alle frtene, og ha dem i ogs. Kok opp og la det smkoke i ca 15 minutter, til blandingen fr en tykk og gylden konsistens. Pass p rr godt hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Smr bakepapir og legg det i en nsket form, og hell blandingen over. La det kjle seg litt i romtemperatur fr du setter den i kjleskapet. Du kan ogs ha i ristede ntter eller sjokolade p toppen, det er nok veldig godt. 

Jeg anbefaler la den st i et dgn fr du kutter den opp, da har den stivnet ordentlig. Del den opp i nskede stykker og pakk eventuelt inn i papir. Det gr fint la de st p en tallerken i romtemperatur, men den smelter ganske fort. Enjoy!


Ingen kommentarer



hjemmelaget mrk sjokolade med ristede pekanntter og havsalt


    Skrevet 25.01.2017 klokken 15:33


For noen uker siden fikk jeg altfor lyst p sjokolade, til en stor forandring. Og siden jeg ikke orket bruke penger p noe usunt p butikken, bestemte jeg meg for prve lage min egen mrke sjokolade med det jeg allerede hadde i skapet. Og det ble faktisk veldig bra! Jeg hadde noe kakaosmr og kokosolje i kjleskapet, og noen ntter og kakaopulver som stod og stvet ned i skapet, s hvorfor ikke bruke det til noe godt?

Visste du at rtt kakaopulver er s sunt at det kan regnes med som "1 av 5" om dagen? Enda en god grunn til kose seg med god samvittighet en gang i blant :)



Noras mrke sjokolade med pekanntter

100 g kakaosmr
2 ss kokosolje
5 ss kakaopulver, r 
1 ss akasiehonning (kan bruke siruper eller stevia ogs)

1 neve pekanntter (eller andre typer)
1 klype havsalt 


Begynn med riste nttene i ovnen. Jeg liker at de er gyldne og har en deilig nttesmak, men pass p s de ikke blir brente. Pass ogs p avkjl den godt etterp! 

Smelt kakaosmr og kokosolje i vannbad og bland inn kakaopulveret nr alt er smeltet. Smak til med stning og salt. 
Hell sjokoladen i en passe stor form, jeg brukte en skl som ikke hadde s stor flate, slik at sjokoladeplaten ble ganske tykk. Jeg anbefaler ogs bruke bakepapir! 

Grovhakk nttene og dryss dem lett over. Jeg lot noen ntter vre hele, det ser ekstra bra ut! Avkjl deretter i kjleskapet til den er helt stivnet, og nyt! Husk at denne sjokoladen smelter veldig fort, s det kan fort bli mye kliss.



Den ble s tykk og fin, og jeg gleder meg masse til lage fler med forskjellige smaker. Har dere noen tips eller egne favoritter? Jeg tenkte prve med popcorn ihvertfall! Tror dere at det hadde blitt bra? :-) 

 


Ingen kommentarer



hjemmelaget hap


    Skrevet 16.01.2017 klokken 19:46


Ja, selvom julen er over, er det allikevel lov til kose seg. Ihvertfall i helgene, da! Til jul laget jeg dulce de leche, som jeg tok i sm glass og ga som gaver. De ble s fine, og det er alltid gy lage gaver selv, spr du meg. Dulce de leche er en st, karamellisert krem som kommer ved koke melk og sukker i flere timer. Da jeg jobbet som kokk var dette noe vi brukte p forskjellige desserter, bare at vi laget den p en veldig enkel mte - og den skal jeg fortelle dere n. 

Dette er alts s utrolig godt, og noe de fleste ikke har smakt. Du kan bruke det til mye rart, som kaker, sauser, kremer og som godteri. Du kan ogs blande inn ristede ntter, sjokoladebiter eller hva du mtte nske. Mitt neste steg blir lage en kake av dette, det tror jeg blir veldig godt. Om du vil se oppskriften min p denne med salte peantter, kan du trykke her. 



Det finnes egentlig ingen oppskrift p dette, for det eneste du skal gjre, er koke en boks med kondensert melk i to og en halv time. Den kondenserte melken m vre stet, og jeg bruker alltid denne.  
Fyll en stor kjele med vann, og ha boksen i. Smkok i to og en halv time, og ta boksen ut av vannet. Avkjles. Pass p at det alltid er vann over boksen i kjelen. 

Kremen er best nr den er kald, og den holder kjempelenge i kjleskapet. Om du ikke har pnet boksen kan den ogs st i romtemperatur! Det er perfekt koke opp mange bokser, og bare ha de stende i skapet i tilfelle du fr gjester eller lyst til p litt! Lykke til :-)


4 kommentarer



nybakte kjeks og en perfekt morgen


    Skrevet 22.11.2016 klokken 12:33


Hei alle mine kjre lesere! For en fantastisk morgen dette har vrt, til tross for at jeg vknet opp til regn. Ikke det at jeg ikke elsker regn, for det gjr jeg faktisk, men jeg hadde allikevel hpet p sol, slik at jeg kunne ta meg en lang gtur. 

Jeg har endelig ftt sove ut, og det fles deilig! De neste dagene skal jeg vre p jobb 06:00, s da gjelder det sette pris p lange morgener nr man frst har sjansen! Det frste jeg gjorde da jeg vknet var rett og slett rydde litt her hjemme, noe jeg faktisk finner veldig beroligende. Jeg lagde meg ogs en kopp med grnn te, og noen hjemmelagde kjeks. Og i stedet for sitte foran pc`en eller tv, satte jeg meg i vinduskarmen og s ut mens jeg koste meg med disse nybakte kjeksene. Det er veldig viktig for meg ikke gi for mye oppmerksomhet til mobil, pc og tv, eller ihvertfall prve holde meg unna disse nr jeg skal gjre noe koselig. Jeg er s mye p mobil og alt ellers, s det er fint ha litt alenetid og heller sette pris p naturen eller andre ting. Prv det selv!

Uansett.....n er leiligheten ferdigryddet, vasket og fin, og det lukter deilig nybakst. En perfekt morgen, spr du meg! Og du vil kanskje ha oppskriften, ogs? Den finner du under! For vre rlig s har jeg funnet en standard kjeksoppskrift p internett, men skreddersydd den etter meg selv. Det er s lett blande inn ting i bakst som er bra for deg, s det er nettopp det jeg har gjort. 



Noras supercookies

200 g hvetemel
220 g havregryn, glutenfrie
20 g brunt sukker
2 ts bakepulver
1 ts chiafr 
1 ts vaniljesukker
1 ss kanel

Blandes godt. 

100 g smr

Kutt smret opp i sm terninger og bland det inn i melblandingen. Det skal vre kaldt smr og det skal smuldre. 

55 g mrk sirup
1/2 dl vann
2 ss kokosfett

Varm vannet og sirupen litt i en kjele for at sirupen skal bli flytende, og bland inn i melblandingen. Ha i kokosfettet. Bland godt sammen.

110 g rosiner
75 g trkede tranebr


Grovhakk rosiner og tranebr, og ha det i deigen. Trill ut sm boller og legg p et stekebrett med bakepapir under, med godt mellomrom fra hverandre. Press bollene deretter ned til sm "cookies" som er ca 1 cm tykke. Stek dem midt i ovnen p 180 grader i ca 20 minutter. De skal f gylden farge og bli spr! Husk avkjle dem p rist. 

PS; Du kan ogs ha litt hakkede ntter i, eller forskjellige juicer som appelsinjuice for gi en spennende smak! Velbekomme!


n kommentar



superdigge vegetarboller


    Skrevet 04.11.2016 klokken 19:59


For noen dager siden lagde jeg verdens diggeste vegetarboller, og det tok ikke srlig lang tid fr flere p instagram og snapchat spurte om oppskriften! Jeg brukte egentlig bare det jeg hadde hjemme, men det utviklet seg faktisk til noe av det beste jeg har smakt p lenge. De var superenkle lage, og passer nok til det meste! Selv rullet jeg dem bare inn i sprstekte tortillalefser med litt rmme p, men det smaker nok bedre med litt grnt til! 



Noras digge vegetarboller

1 boks kidneybnner
1 pose ferdigkokt ris, boil in bag
1 halv pose spinat, frossen 
salt
1 fedd hvitlk


Kok ris, sil av bnnene og varm opp spinaten i en panne med hvitlken. Bland alt sammen og bruk en stavmixer til du har en grovmalt masse. Jeg liker at det er litt tyggemotstand, s den m ikke vre helt glatt. 

ristede sesamfr 
1 pose revet mozzarella eller annen ost


Bland inn osten og sesamfrene, og kna godt. Lag store boller med hendene og sett dem kaldt i 10 minutter. 

1 pose crispy chicken pulver (trengs ikke)
olivenolje


Trill bollene i pulveret og stek dem i en stekepanne med litt olje. Jeg trykket dem litt ut, slik at det lignet mer p en burger. Ikke ha for hy varme, da kan det bli svidd. Du kan ogs steke disse i ovnen! 

Det er selvflgelig best med fersk spinat og andre gode rvarer, s her setter bare fantasien grenser! Neste gang skal jeg prve med litt ferske, hakkede urter, kikerter og litt mer komplisert garnityr! Du kan selvflgelig ogs droppe crispy chicken pulveret, det var egentlig bare mest for teste dette ut :-) det pulveret er veldig salt, s pass p saltmengden i deigen om du skal bruke det. Enjoy!
 


2 kommentarer



saftig banan-og sjokoladekake


    Skrevet 15.10.2016 klokken 14:58


Hei dere, og god lrdag! Endelig er det helg, og jeg har en fantastisk oppskrift som jeg veldig gjerne vil dele med dere fr jeg lper videre. I dag laget jeg en kjempedeilig kake p jobb, og jeg er jo selvflgelig ndt til legge den ut her! Den er kjempelett lage, det tar absolutt ikke lang tid, og jeg er sikker p at du har det meste i kjkkenskapet allerede! Kaken falt i smak hos alle p jobb, s det er bare glede seg! 



Noras banan-og sjokoladekake

250 g smr, romtemperert
2,5 dl brunt sukker


piskes til en luftig smrkrem. 

4 egg

pisk smrkremen og ha i ett og ett egg av gangen. 

2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel 
10 dl hvetemel 


Blandes og has i smrkremen. Ha i vekselvis med flteblandingen.

3 dl kremflte 
1 dl appelsinjuice (behves ikke)

5 godt modne bananer, most 
300 g mrk sjokolade, finhakket 


Vendes inn p slutten. Ikke bruk maskin, men heller en slikkepott. Ha rren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen p 180 grader i ca 40 minutter. Avkjlet godt fr servering! Den skal vre litt klissete i midten! Jeg smeltet litt sjokolade og hadde som pynt over, men kaken er ikke s st, s det passer nok fint med en enkel melisglasur eller noe annet :-) Ha en super lrdag!


n kommentar



perfekt tilbehr; sprstekt plantain


    Skrevet 27.09.2016 klokken 14:26


Plantains, eller kokebanan som det heter i Norge, er en type banan som blir brukt i Sr-Amerika, Afrika og India. I disse landene blir den brukt p samme mte som vi i Norge spiser potet. En kokebanan kan ikke spises r, og derfor m den enten grilles, kokes, stekes eller friteres. Den minner ogs mer om en rotgrnnsak enn en frukt, men er ellers helt lik en vanlig banan, bare litt strre. Du fr som regel kjpt denne til rundt 20 kroner i alle utenlandske matbutikker.

Jeg oppdaget denne bananen for noen r siden, og har ikke laget det s mange ganger siden, men allikevel er det noe jeg liker ha ved siden av om jeg skal spise feks. sr-amerikansk mat. Det er egentlig bare for gy! Den smaker godt, men siden den friteres her i huset, dropper jeg den ofte p grunn av alle de undvendige kaloriene. Det blir liksom som spise pommes frites til middag, selvom den kanskje har noe mer nring i seg. 



lage noe godt ut av denne er ikke vanskelig! Jeg har fortsatt bare laget chips, og tenkte derfor at jeg skulle gi dere oppskriften min! De har ihvertfall falt i smak her hjemme, og jeg gleder meg til prve ut flere morsomme ting med den! 

Nr du skal skrelle den m du skjre den opp med en kniv, og dra av skallet. Bde skallet og selve bananen er veldig hard, s prv deg frem. 

Skrell av skallet og del opp i tynne, lange biter p tvers. Jeg pleier kutte litt skjevt, da fr jeg strre skiver. Ha p litt salt og la de st litt. 
Varm opp en panne med en god del olje. Nr oljen er varm kan du ha i bitene. Stekes til de er brune og fine p begge sider. Legg de over p en tallerken med en trkle, og la de renne av seg. Deretter, nr de ikke er altfor varme men heller ikke kalde, kan du presse en og en flat. Det er lettest med baksiden p en skje, men du kan ogs bruke en tykk kniv. Press de s flate som mulig uten at de blir delagte. Ha de tilbake i pannen med glovarm olje og friter dem til de er flate, spr og brune. Ha de over p trkle igjen og ha p krydder! S enkelt er det! 

Min favoritt er chilipulver, cumin og salt. Det er nok ogs godt med kanel og sukker, til dessert eller som snacks! Her er det bare prve seg frem :-) Lykke til!


n kommentar



deilig nuddelwok med kylling


    Skrevet 16.09.2016 klokken 13:06


Endelig er det tid for helg, og hva er vel bedre enn lage en kjempedeilig middag? Jeg lagde en helt nydelig rett hjemme i gr, og er bare helt ndt til gi dere oppskrift! Prv den i dag da, vel :-)



Noras Koreanske kyllingwok med nudler

1 pakke koreanske stpotetnudler (jabchae, fs kjpt p asiatiske butikker)
sesamfrolje
ristede sesamfr

Ha nudlene i en bolle og hell over kokende vann. La det st med lokk over til de har blitt gjennomsiktige og mre. Ha sesamfrolje og sesamfr i, for holde dem smidige.

600 g kyllingfilet
Renskjres og kuttes i sm biter. Stekes i olje.

4 dl soyasaus
3 ss brunt sukker
1 fedd hvitlk
1 ss revet fersk ingefr
1 chili
2 ss surst saus

Alt kokes opp. La det st litt og trekke, og sil det til slutt over kyllingen. Kok deretter kyllingen til den er mr og har ftt smaken.

paprika
brokkoli
blomkl
hodekl
sopp

Sprstek soppen i pannen, og ha de andre grnnsakene i. Stek til de er mre.

Bland alt sammen, og om det er for lite saus i kyllingen, kan du bare tilsette litt ekstra soyasaus eller surst saus. Helt nydelig, og lag masse - det smaker nemlig enda bedre dagen etter! Perfekt som lunsj :-)



3 kommentarer



sommerdrink fra hagen


    Skrevet 14.09.2016 klokken 12:13


N nrmer hsten seg, men det er allikevel akkurat ikke for sent komme med en deilig, sommerlig oppskrift p den perfekte drinken! Denne laget jeg med ssteren min i sommer, og det smakte helt nydelig. Det er en enkel drink med prosecco og ripssaft, og siden vi plukket ripsen selv bak huset kvelden fr, smakte den ekstra godt da vi endelig kunne ta en velfortjent pause ute i hagen. Det hste egne br er en deilig flelse!




1 flaske prosecco (musserende)
ripssaft (du kan sikkert bruke annen br ogs)
frisk rips til pynt


Ved lage ripssaft selv, koker du opp ferske rips med sukker og vann. Sil godt og avkjl. Hvis ikke, kan du selvflgelig kjpe ferdig p butikken!
Fordel prosecco i glassene, ikke s veldig fult. Ha ripssaft i, og bli inspirert av den fantastiske fargen som dukker opp! Hell gjerne saften i foran gjester! Smak deg frem, og lek med smakene. Det er ogs godt med litt frisk lime i! Pyntes med en liten ripsgren eller sukkerkanter :-)

Nyt!


n kommentar



friterte halloumisticks m/ couscous


    Skrevet 24.08.2016 klokken 10:24


Okei, jeg er fult klar over at klokken ikke engang er elleve p morgenen, men jeg er bare ndt til gi dere en supergod oppskrift som dere M teste ut! Det er jo ingen hemmelighet at jeg elsker ost, og mest av alt - halloumi. Dette er en gresk ost som inneholder bde ku-og geitemelk, og som er veldig fast. Den blir ofte brukt p grillen, og jeg har bostavelig talt levd p denne osten det siste ret. Jeg pleier kjpe den med chili som faktisk er veldig sterk, og sprsteke den i pannen. Nam! 

Uansett, her om dagen ville jeg prve noe litt annerledes, og plutselig fikk jeg det for meg at det burde g an fritere den. Jeg kuttet osten i lange, tykke pinner, rullet dem i hvetemel og stekte dem i masse olje p hy varme i en panne. Jeg har litt angst for fritere hjemme i vanlige kjeler, s jeg bruker alltid en stekepanne og masse olje. Det blir nesten det samme resultatet, men du har mer kontroll over oljen, og det har vanskeligere for koke over. 

Da de hadde blitt gyldne, la jeg dem p en tallerken med papir, s de fikk renne av seg. Minner faktisk om mozzarella sticks, bare mye bedre! 



...Serveres med hva du vil! Her har jeg kokt litt couscous og lagt p stekt spinat, paprika, vannmelon og cherrytomater. Perfekt sommermat, spesielt for dere som ikke spiser kjtt! Nam nam :) 
 


3 kommentarer



burger til middag?


    Skrevet 10.06.2016 klokken 15:53


I gr var bde Marius og jeg veldig slitne etter en lang dag med bde jobb og trening, og derfor endte vi opp med lage hver vr deilige burger til middag. Det gr jo ganske fort, og metter mye. Vi droppet poteter ved siden av, men det hadde vel ikke akkurat spilt noen srlig stor rolle p kalorifronten uansett, med tanke p at vi hadde bde briochebrd og masse ost p.....

..Uansett, denne burgeren var ddsgod, s jeg blir nesten ndt til gi dere oppskriften. Vi bruker alltid karbonadedeig i stedetfor kjttdeig for slippe alt fettet, men dette velger du selvflgelig helt selv! 




Noras hamburger

400 g karbonadedeig 
1 egg
salt
pepper
cumin


Ha alt i en bolle. 

1 chili, fersk 
1 hvitlksfedd
1/5 dl vann 


Ha dette i en bolle og kjr med stavmixer. Ha alt i deigen, og bland godt. Kna det med hendene slik at det blir som en farse. 
Lag runde, store burgere og brun dem p hy varme p hver sin side, i en stekepanne. Legg dem p et stekebrett og ha p ost. 
Stek dem ferdige i ovnen p 200 grader. 

Vi brukte coleslaw, lk, hjertesalat og stekt sopp som topping, i tillegg til en blmuggost dressing jeg lagde. 
Jeg orket heller ikke bake, s vi kjpte rett og slett burgerbrd ferdiglagde. Vi prvde de som er av briochedeig, og de var supergode! Ihvertfall etter ha ristet dem litt. 

Mmmm....blir sulten bare av se bildene! Lykke til! 


5 kommentarer



hjemmelaget, deilig mandelmelk


    Skrevet 06.06.2016 klokken 20:15


Mandelmelk kan man lage s sunn man vil, man kan ha i alt av pulver og kosttilskudd og smaker. Jeg ville ha min s naturell som mulig, 
da jeg synes at dette er best. Denne melken holder i rundt fire dager i kjleskap, og passer helt utmerket til frokostblandinger, drikker, 
i matlaging eller bare drikke. Mandlelmelk er en nringsrik drikk som gir deg mye proteiner og fett. 

Noras mandelmelk 

200 g mandler m/skall 
1, 5 liter vann 


1 ts kanel
1 ts kokosolje 
1 ts honning 


Mandlene m ligge i vann ganske lenge, da blir melken best. Jeg la dem i en bolle med masse vann over natten. 
Hell av vannet de har ligget i, og ha mandlene i en blender. Kjr til alt er malt. 
Du trenger ikke sile melken, men jeg gjorde det for f en helt ren og klar melk. Jeg silte alt gjennom et kjkkenhndkle. 

Hell melken tilbake i blenderen og tilsett honningen, oljen og kanelen. Du kan selvflgelig droppe disse tingene eller erstatte dem 
med det du selv vil! Ha melken p en beholder og sett kaldt.  



Mandelmelken kan smakes til med alt mellom himmel og jord, og jeg kommer nok til prve meg p forskjellige smaker fremover. 
Selvom jeg elsker den deilige og friske mandelsmaken, er det jo gy med litt variasjon. Mine favoritter er mandelmelk med enten r kakao, 
vanilje eller kanel. Dette er mine favorittsmaker i all slags mat, s det er jo logisk at jeg velger dem i denne melken. De passer godt til, og 
i tillegg s er r kakao og kanel veldig bra for oss.  

...Jeg tok vare p mandelmassen som ble igjen etter silingen. Dette kan vre en herlig base til knekkebrd, kaker eller frokostblandinger. 
Man kan rett og slett bruke det til mye, og derfor anbefaler jeg dere bruke det til noe fornuftig, da fr man utnyttet absolutt alt. 
Mandlene koster rundt 10 kroner, og det gjr dette til en veldig billig melk. Man kan ogs lage denne melken med andre ntter. 

Lykke til, jeg hper dere prver ut min oppskrift og gir tilbakemeldinger!  


2 kommentarer



hjemmelaget kyllinggryte med kokosmelk og peanttsmr


    Skrevet 03.05.2016 klokken 18:36


Middag m man ha, og her hjemme hos oss gr det stort sett i "grytemat". Bde Marius og jeg elsker sterke retter, og som oftest inneholder de kylling, masse grnnsaker og ris eller couscous. Sauser kan man variere ofte, men vi har en stor favoritt som vi spiser alt for mye av! Denne lager jeg alltid mye av, for den smaker nesten bedre dagen etter. 

Jeg pleier ogs ha nanbrd til om vi skal kose oss skikkelig, og da kan du enten kjpe noen, eller bake selv. Det er veldig enkelt, og hvis du trykker her kan du finne min oppskrift! 

Noras kyllinggryte 

2 chili
2 fedd hvitlk 
1 ss ingefr, revet 
2 ss olivenolje (evt. kokosolje)


Ha en stor kjele p platen, og sett p varmen. Grovhakk alt, ha i oljen og fres godt. Pass p at det ikke brenner seg. 

2 bokser kokosmelk (store) 
tandoorikrydder 
garham massala krydder
cayennepepper 
salt 
gurkemeie 
kanel 
paprikakrydder


Hell over kokosmelken, og la det putre litt. Ha i krydderene, og bruk en stavmixer til kjre alt godt sammen! Du kan ogs selvflgelig bytte ut noen kryddere eller droppe noen av dem, men jeg kan love at alle gir god smak. 

900 g kyllingfilet 
​1 glass peanttsmr, grov
1 halv boks yoghurt naturell 


Rens kyllingen for eventuelle blodrer, og kutt i tynne strimler. Legg kyllingen deretter i gryten, og la de ligge og "koke" i rundt 20 minutter. Det skal ikke koke, men du kan ha p en del varme. Nr kyllingen har begynt bli mr og deilig, kan du ha i grnnsakene. Det er helt opp til deg hva du bruker, men her er vre favoritter: 
brokkoli
blomkl
stekte, sm sjampingjonger 
grnn paprika 
rdlk

....Nr du har hatt i grnnsakene og de er mre og ferdige, kan du blande inn peanttsmret og yoghurten. Det tar litt tid smelte dette smret, s jeg anbefaler ta litt og litt, og rre godt. Jeg pleier bruke en hel boks fordi det smaker s utrolig godt, men det bestemmer du selvflgelig helt selv! Husk at dette smret har lett for svi seg i bunn, s ikke kok nr du har tilsatt det. 

couscous eller ris 
2 dl sesamfr, ristede 


Kok couscous eller ris som anvist p pakken, og bland inn ristede sesamfr. Jeg pleier ogs ha noen fr i gryten, det gir en deilig og spennende nttesmak! Resten av yoghurten kan du servere ved siden av! Hper det smaker :-) 




Dette er en kjempegod rett, og jeg hper at dere prver den ut! Kos dere :-) 


n kommentar



verdens beste sitronkake


    Skrevet 29.04.2016 klokken 12:45


Denne kaken startet med at vi hadde for mange sitroner p jobb, og jeg mtte finne p noe vi kunne bruke dem p. Det endte med en supergod og saftig sitronkake som falt i smak hos de fleste, og jeg har gledet meg til f dele oppskriften med dere! Jeg prvde ske litt rundt p internett, og med en grunnoppskrift derfra og noen av mine egne tanker, ble det et perfekt resultat. Jeg spiser sjelden kaker, men det er alltid hyggelig nr jeg fr lov til bake, det er noe av det koseligste jeg vet om.

Denne er lett lage, og det tar ikke lang tid. Det eneste er at du m flge oppskriften nye, hvis ikke s kan rren sprekke, noe som ikke er s bra. Ellers - lykke til! 

Noras sitronkake 

200 g smr, temperert 
200 g sukker 


Pisk sukker og mykt smr til en luftig og lys smrkrem. 

3 egg

Skill plommene og eggehvitene. Sette hvitene til side, og ha en og en plomme over i smrkremen mens du pisker. Her er det viktig at du er litt tlmodig og pisker inn ett og ett. 

3 sitroner, saft og skall 
3 dl kremflte 

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker


Rr inn sitronskallet. Sikt alt det trre over rren og vend det inn. Bland til slutt inn flten og litt over halvparten av sitronsaften. Husk sil den fr du har den i! Resten skal du bruke til glasuren. 

Pisk til slutt eggehvitene stive. Helt stive. Vend deretter dette inn i rren, og pass p at det ikke er noen klumper. 
Ha rren i en rund springform med smurt bakepapir i bunn, og stek den ved 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjl godt! 

Til glasur brukte jeg en standard oppskrift p ostekrem, alts mykt smr, philadelphiaost, melis og vaniljesukker, i tillegg til sitronsaft. Deilig! Du kan ogs bruke litt valmuefr i kaken, det er kjempegodt! 



Denne kaken er supersaftig og holder lenge. I tillegg er den perfekt til fryses (uten glasur). Nyt! :-) 


8 kommentarer



deilig fajitasalat med avokado og feta


    Skrevet 08.04.2016 klokken 11:18


Denne uken har bare flydd av grde, og plutselig er det fredag! Jeg har hatt det s travelt de siste dagene at jeg rett og slett ikke har forsttt hvilken dag som kommer, men noen ganger er det veldig deilig ogs!

Nr man er p farten er det ikke alltid like lett sette av tid til lage middag, men her om dagen, da jeg virkelig hadde drlig tid, lagde jeg en kjempedeilig og sunn rett som tok rundt ti minutter lage. Og nesten alt er fra bunnen av! ha drlig tid er aldri en unnskyldning for spise drligere. 



1 pakke ferdigkuttet kyllingstrimler (eller kutt selv)
1 rdlk
1 paprika
1 pose fajitamix m/ barbequesmak 
1 lime
salt
1 neve sopp
1 halv avokado 
2 ss fetaost
1 neve chips (fra way better)


Jeg brukte ferdigkuttet kylling pga tiden, men du kan selvflgelig kjpe en hel filet og kutte selv i nskede strrelser. Sett pannen p fullt, og ha i grovkuttet sjampinjong. Nr de begynner bli gyldne, har du i kyllingen. Stek dette til kyllingen er ferdigstekt, og deretter ha i lk, kryddermixen, litt vann og paprika. Jeg har aldri vrt en fan av ferdiglaget kryddere heller, men denne er faktisk veldig god, og perfekt hvis du ikke rekker lage selv. 

La alt st p full varme, slik at det blir litt karamellisert. Smak til med salt og lime. Serveres med hjertebladsalat, fetaost og noen skiver med avokado p toppen! Nam! 

I tillegg hadde jeg litt knuste way better chips rundt, som gir en god crunch! Dette er mine favorittchips, og de er bde glutenfri og kjempesunne. God middag!


8 kommentarer



kjttfri mandag: quinoaboller


    Skrevet 07.03.2016 klokken 12:35


God dag alle sammen, og velkommen inn i en ny uke! Jeg hper at dere er like klare som meg, til starte denne uken med et smil om munnen. Etter en helg med en del festeligheter, alkohol og god mat, er jeg mer enn klar til vre like flink som jeg var sist uke, bde nr det kommer til sunn mat og trening! Det er alltid lov kose seg i helgene, men det er jammen meg deilig komme tilbake til den faste rutinen igjen ogs. 

I dag er det mandag, noe som betyr (som oftest) kjttfri mandag her hjemme. Jeg spiser generelt veldig lite kjtt, men jeg prver uansett holde meg unna det p mandager. P fredag hadde jeg to gode venninner p tapas og vin, og alt jeg hadde laget var sunt og godt. Jeg prvde meg ogs p noen deilige boller av quinoa, de er bde supesunne og mettende, noe som gjr at dette er en perfekt erstatning til kjtt. Neste gang skal jeg prve meg p burger med denne i stedet for kjtt! 



Noras quinoaboller

3 dl ferdigkokt quinoa, lettkokt 
50 g fetaost
1 neve revet mozarella 
1 egg 
1/2 rdlk
1/2 grnn chili 
salt
pepper 
1 ss olivenolje 


Visp sammen egget, og ha det i quinoaen. Kna godt med hendene slik at det blir en klissete rre. Kutt grnnsakene fint, og bland det og osten inn. Smak til med salt, pepper og eventuelle krydder. Det er ogs godt med friske, finhakkede urter i som feks. persille, og kanskje litt spinat? 

Settes kaldt i ca 20 minutter til den er hardere. Rull ut passe store boller, legg p et stekebrett med bakepapir og stek dem til de er gyldne midt i ovnen p 180 grader. Du kan ogs steke dem i pannen, det gr fortere og de vil bli litt mer spr. Server disse deilighetene med masse grnnsaker til! De er ogs supergode dagen etter, perfekt lunsj eller hva? 

Enjoy! God mandagsmiddag!


2 kommentarer



potetomelett med chili, feta og tomater


    Skrevet 03.03.2016 klokken 12:58


I gr hadde jeg fri, og da hadde jeg endelig bde tid og lyst til lage meg en skikkelig lunsj! Jeg har vrt s flink til spise sunt og trene i det siste, s jeg mtte ha noe sunt og nringsrikt, og det ble en skikkelig klassiker - omelett! Jeg brukte kun ting jeg hadde i kjleskapet, og det ble faktisk overraskende godt. Herregud, jeg kunne spist dette hver eneste dag!

I tillegg gjemte jeg unna halvparten, som jeg spiste til middag. Perfekt mat lage en del av, til frokost neste dag eller senere p dagen. Denne omeletten inneholder en del kalorier, men den er ogs stappfull av proteiner, noe som er veldig viktig f i seg. 



Noras potetomelett 

2 poteter, ferdigkokt 
1 ss olivenolje 
3 never fersk spinat 
1 halv rdlk 


Kutt potetene i tynne skiver og stek dem med olje til de er brune. Ha over spinaten og fres den ned. Ha i lken og rr godt til alt har surret litt. 

4 hele egg
2 eggehviter 
1 rd chili 
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie 
1 ss spisskummen 


Bland alt godt sammen, jeg bruker stavmixer for blande og kutte opp chilien. Hell over potetblandingen, og rr til det begynner sette seg. (jeg bruker bare fire eggeplommer fordi jeg ikke er s glad i den smaken, men du kan selvflgelig bruke alle seks om du vil). 

100 g mozarella, revet
50 g fetaost 


Ha revet mozarella i, og la det steke godt til det blir gyldenbrun skorpe. Dryss fetaost over, og bland det lett inn. Spar litt feta til ha p toppen. 



...P toppen hadde jeg friske cherrytomater med rdlk og finkuttet gresslk. Nam! 


3 kommentarer



saftig sjokoladekake med kokos


    Skrevet 26.02.2016 klokken 14:11


Da er vi klare for helg igjen, og i dag har jeg lyst til dele en oppskrift p en kjempedeilig kake jeg tror dere kommer til elske! Den er kjempelett lage, holder lenge og er veldig god. 

Forrige helg bakte jeg litt p jobben, og det som skjedde var vel egentlig at jeg brukte feil sjokolade i brownieoppskriften min, slik at det ble nrmere en sjokoladekake. Det vil si at den ikke ble s klissete og myk, og heller litt luftig og "kakeaktig" i deigen. Jeg prvde fikse det med en deilig sjokoladeglasur, og det resulterte i en fanstastisk god og saftig sjokoladekake. Det kom mye skryt fra kundene, og da jeg tok med litt hjem til Marius og familien hans, ble det enda flere pene ord! Marius mente til og med at dette er den beste kaken jeg noen gang har laget, s det er verdt prve denne!



Noras sjokoladekake 

800 g mrk sjokolade
800 g smr
1 dobbel espressoshot/svart kaffe


Smelt smret og ha i sjokoladen og espressoen.
Rr til alt er smeltet. La st.

12 dl sukker
12 egg


Piskes sammen for hnd. Ikke eggedosis. Bland inn sjokoladeblandingen.

12 dl hvetemel
4 ss bakepulver
2 ss vaniljepulver


Rr det trre inn i blandingen, og rr godt. Unng klumper.
Ha rren i en form. Stekes p 175 grader i ca 35-40 minutter. (til den er ferdig)  
Avkjl den helt fr den tas ut av formen. 

Til glasur pisket jeg smr, og hadde i litt kaffe, smeltet sjokolade og melis. Det er veldig enkelt lage glasur, og du kan selvflgelig lage akkurat den du vil! - eller droppe det. P toppen hadde jeg ristet kokos. 

Lykke til, og god helg dere! 


n kommentar



supergode daddelkuler


    Skrevet 05.01.2016 klokken 12:26


Jeg starter det nye ret med gi dere oppskriften p noen supergode og supersunne kuler jeg spiste masse av fr jul. De er s sinnsykt gode, men veldig mettende. Det er ogs veldig enkelt lage dem, og de holder lenge i kjleskapet.

Noras gode daddelkuler

1 neve dadler, uten sten
3 ss r kakao pulver
1 ss hvetegress pulver
3 ss revet kokos
3 ss bokhvetefr, ferdigkokt og ristet (kjpt p helsekost)
1 ss chiafr
himalayasalt etter smak
2 ss kokosolje, smeltet

Alt knas godt sammen. Rull s ut fine sm kuler, og rull dem i revet kokos. Ha dem p en tallerken og sett dem kaldt. De er kjempegode nr de er blte, men best nr de er harde og kalde! Nam :-)



6 kommentarer



kremet soppsuppe med sprstekt bacon


    Skrevet 27.10.2015 klokken 15:13


En ny uke har begynt, og det betyr at jeg endelig fr lov til gi dere en ny oppskrift! Som dere vet s elsker jeg lage enkle, sunne og gode retter, ta fine bilder av dem og dele det med dere etterp, og denne har jeg gledet meg til vise dere!

Hsten gir oss mye godt, og en av mine favoritter er sopp. Jeg elsker sopp, og spiser det hele ret og til nesten alt. Det finnes utallige typer sopp og jeg har vel tre favoritter - sjampingjong, kantareller og chitakesopp. Denne gangen har jeg brukt sjampingjong, men du kan selvflgelig bytte ut til en annen type eller bruke fler forskjellige!



Noras kremede soppsuppe

1 kg sopp
2 kepalk
4 hvitlksfedd

Kutt opp all lken i passe sm biter og ha dem i en glovarm kjele med litt olje. Kutt soppen i biter og ha dem i lken nr lken har blitt gylden. Stek soppen godt.

5 dl kremflte
1 l helmelk (eller annen melk)
salt
pepper

Hell all vsken over i kjelen og la det koke litt. Nr det har kokt, har du alt i en blender og kjrer suppen til den er helt glatt og fin. Hvis den blir for tykk kan du bare tilsette mer melk. Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde ogs sprstekte baconstrimler i suppen, men du kan selvflgelig droppe det eller bytte ut med noe annet slags protein. Dryss litt finhakket gresslk over, og server ferskt brd til. Velbekomme!


n kommentar



deilig seig brownie med ristede ntter


    Skrevet 14.10.2015 klokken 16:13


Okei, jeg er bare ndt til gi dere oppskriften i dag, selvom det er en god stund til helgen. Jeg bakte denne herlige, myke og seige brownien p under ti minutter i gr kveld, og den var s god og slo s godt an at jeg mtte bake enda en! Med andre ord, den inneholder verken mange ingredienser eller mye tid, s dette er absolutt en kake dere burde prve ut.

Noras brownie

3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ts bakekakao

Bland alt det trre sammen og rr godt.

150 g smr
2 egg

Smelt smret. Rr det inn i melblandingen, og rr deretter inn ett og ett egg.

1 neve hasselntter
1 neve mandler

Rist dem i ovnen til de er spr og brune, og avkjl dem. Kutt dem i grove og fine biter, og ha litt av dem i kakerren. Hell kakerren i en form med bakepapir og ha resten av nttene p toppen. Settes midt i ovnen p 200 grader i ca 20 minutter. Pyntes med et lite melisstr!

Kaken er forresten best nr den ikke er s varm, s jeg anbefaler avkjle den litt frst :-)





2 kommentarer



min hjemmelagde potetstappe


    Skrevet 05.10.2015 klokken 13:56


Vi har kommet til en ny mandag, og jeg skal prve s godt jeg kan holde meg unna kjtt. Det lage kjttfrie middager er ikke alltid like enkelt, for noen er det kanskje lett g tom for ideer, og vanskelig se hvor mange muligheter man faktisk har! Vi mennesker er heldige som kan rulle oss rundt i s mye deilige grnnsaker og frukter som det vi faktisk har, og det finnes utallige ting man kan lage med kun noen f rvarer!

I dag skal jeg ikke gi dere oppskrift p en hel rett, men heller et garnityr - potetmos! Mos, stappe, pur...kall det hva du vil, godt er det ihvertfall, og s utrolig enkelt. Dette er noe jeg har lagt altfor mye av i lpet av min lille kokkekarriere, og jeg kan love dere at dette er en super, super oppskrift. Vre s snill glem ferdiglagd, frossen eller pulver-potetmos! Dette er s enkelt, godt og s utrolig mye sunnere.

1 kg mandelpoteter (eller andre)

Kok potetene mre, til de faller litt sammen. Jo mykere, jo lettere er det mose dem. Du kan velge selv om du vil skrelle dem eller ikke. Jeg pleier ikke bruke tid p det hvis det kun er til meg, men om man skal imponere litt burde man selvflgelig skrelle dem. Sil av vannet.

5 dl helmelk (eller mer)
2 dl kremflte
4 ss smr
salt
pepper

Mos potetene til du fr nsket konsistens, og ha i vsken. Du kan selvflgelig kun bruke melk om du vil ha en lettere versjon, eller bare vann. Ha i litt og litt. Husk at poteter trekker til seg veldig mye vske, s mitt rd er ha i mye melk og lage den litt ls, for den vil tykne fort. Hvis du lager den litt for tynn kan du ogs sette den litt tilbake p varmen, da vil den ogs tykne.

Smak til med salt og pepper og server! Lykke til og ha en fin mandag videre!


n kommentar


Design og koding av Albertine Lseth Vestvik // Albiss.blogg.no