perfekt

Perfekt. Har dere noen gang tenkt over dette ordet?

Jeg hører sikkert ut som den verste når jeg sier dette, men jeg hater å bli kalt "perfekt". Jeg hater å kalle andre perfekt. Ingen er perfekte.

Perfekt er et ord vi bruker til alt mulig, men som ikke har noen betydning.

For kjæresten min er jeg kanskje perfekt. Kanskje han elsker håret mitt og øynene mine, men det finnes andre som hater dem. Vi er alle forskjellige, vi tenker forskjellig, og vi mener forskjellige ting. Noen av dere mener at Beyoncè har verdens fineste kropp, jeg personlig synes at den er helt grusom.

Grunnen til at jeg tar opp dette, er at etter at jeg leser kommentarer fra dere, må jeg spørre meg selv – mener de virkelig dette? Du kan mene at jeg er pen, at jeg har fint hår eller fine klær, men dere kan ikke bruke ordet perfekt. Jeg tar faktisk ikke det ordet til meg, og for meg er det absolutt ikke et kompliment. Tenk å være perfekt. Det må være kjedelig…..

…men det er jo umulig.

Har dere noen gang tenkt på dette? Vi mennesker dikter opp ord vi engang ikke kan beskrive. Ord vi ikke kan bruke. Ord som egentlig ikke finnes. Ord vi bruker for å definere ting eller personer som absolutt ikke finnes.For meg er en ting eller person perfekt. For deg, eller noen andre, er det forferdelig. Hva er egentlig perfekt?

Jeg synes vi skal slette dette ordet fra hodene våres. Jeg synes ikke detskal være et ord man bruker i hytt og pine. Selv er jeg dårlig nok til at jeg bruker det mye når det gjelder forholdet mitt til Carl Michael. At livet mitt er perfekt når jeg er med han. Eller venner for den saks skyld. Livet mitt er langt ifra perfekt.

56 kommentarer
  1. Er faktisk veldig enig ! Men samtidig, så bruker vi det alle sammen, vær dag til
   forskjellige ting som er “perfekt” for deg og ikke for noen andre. Bra skrevet, liker
   bloggen din, du er så ærlig og åpen.
   Er det deg på bildet? Da du hadde blondt hår?
   For det var et utrolig kult bilde! Likte det skikkelig godt 🙂
   – Nathalie

  2. Kjempebra innlegg, er på en måte litt hykler men er egentlig enig – selv om man er glad i å bruke det order når man er glad og i godt humør!
   Perfekt er vel når man føler at øyeblikket man er i er perfekt, om ikke hele livet. 🙂 Spørs jo hva man snakker om, selvfølgelig. 😉

  3. hva faen er dt du klager for a? okei jg sier ikk det fordi jeg hater deg men virkelig du har faktisk ALT du trenge , type, venner familie, penger og mange andre tins som folk ikke har? hva faen sier du jg er ikke perfekt. vil du bo i himmelen eller? du er rar og ego. du har lix godt forhold til mennesker og mange venner og ikke minst populær! du ser ned på andre. serr jg likte deg før masse masse og du var forbilde, men når jg så deg i virkligheten så forandra jeg meningen miin. du er så overlegen og sier ikke hei engang. du ser på andre som om de er søppel osv. IK NEKT!
   er du virkelig glad i livet ditt? du har jo ingen ting å være lei av da. alt er bra hoos deg
   det jeg ville si er at du må slutte å klage:S det er kjedlig når ei jente som deg har alt klager!
   jeg vet du ikke publiserer det 😉 men ville bare si til deg SLUTT Å KLAG !!

  4. Dette var et flott innlegg. Liker bloggen din godt, men likte dette innlegget enda bedre enn de “vanlige”. Skjønner absolutt hva du mener, og er igrunn enig selv om jeg aldri har tenkt over det før.

  5. Jeg kjenner en som er perfekt. Ikke i utseendet, langt ifra, men måten hun er på. Jeg kan ikke fordra henne fordi hun er så perfekt. Hun lykkes i alt hun rører ved, hun er snill og grei med absolutt alle og hun er alltid hakket bedre enn alle andre på alt. Likevel er hun ikke overlegen. Jeg syns det er rart.

  6. Bra skrevet, og veldig sant. Jeg tror jeg sier “det bildet ble perfekt” sikkert ti ganger i uka. Helt latterlig egentlig. Men samtidig vet jeg jo at jeg ikke mener det i den bokstavelige betydning. Det er mer et ord for å uttrykke at noe er VELDIG fint eller bra.

  7. Godt skrevet! Du skriver veldig bra 🙂
   Jeg er helt enig med deg. Tenk hvor kjedelig verden er hvis alle hadde vært perfekt da? Ingen er perfekt, det blir helt feil å bruke det ordet.

  8. Bra skrevet, perfekt er jo en umulig definisjon. Noe som er “perfekt” for meg kan være grusomt for deg. Du er iallfall utrolig pen :- ) Har et utseendet utenom det vanlige. Liker det.

  9. Nora, håper du kan svare på dette.
   Synes du at du har finere kropp enn Beyonce?
   Tviler på at du tør. Beklager at jeg sier det, men nå ble jeg utrolig provosert. Mulig det var tankegangen bak dette innlegget også (?!) Uansett, du er jo en liten pike på 16, som ikke vet hva en DEILIG jentekropp er. Jepp, snakker om en kropp med former, og ikke en rett strek. Forhåpentligvis former kroppen din seg mer damete om et par år. Og for guds skyld, håper jeg du liker kroppen din den dagen. Hvis ikke, oppsøk hjelp!
   BEYONCE ER HEIT!
   grattis, du klarte å provosere meg!
   maria 21

  10. Ingen er perfekte, og det finnes heller ingenting som er det. Å se folk skrive det til hverandre gjør meg nesten litt kvalm, for ..man vet på en måte de ikke mener det. Det er alltid en liiiten ting (eller mange ting, forsåvidt) man ikke liker ved noen, alltid. Bra skrevet, forresten.

  11. Ordet Perfekt er ett sterkt ord… likt som å elske og å hate… ord man skal overveie… og man skal ikke si at du er perfekt.. men man kan si at JEG syns du er perfekt… du sier ikke noe annet enn at JEG elsker, eller JEG hater.. nettopp fordi du har en mening og andre en annen, så det du syns er perfekt, er for andre defekt… så perfekt kan ikke brukes generelt.. men det må brukes kanskje på en mer personlig måte.. skjønner du hva jeg mener?

  12. bra skrevet Nora. jeg elsket de tekstene du strev på den gamle bloggen din. bra du tar opp slikt.
   men helt ærlig, Nora, utseendet ditt er helt NYDELIG. jeg forstår godt hvorfor kjæresten din liker deg så godt!

  13. Så sant som du skriver at ordet perfekt blir misbrukt. Det er det samme som ordene; Elsker og hater .. de blir brukt uten av man egentlig er klar over hva det betyr.

  14. Når noen sier at noe er perfekt, er vel det deres mening. At fra deres standpunkt har Beyonce perfekt kropp, de skoene er perfekte, alt er perfekt.
   Jeg syns det er greit å bruke et slikt ord, men man må selvsagt vite at ikke alle er enige med deg. Når man sier at noe er perfekt kommer få til å være enige med deg – fordi det er ditt standpunkt.

  15. Lite er perfekt. For meg er perfekt noe jeg helt ærlig ikke kunne forandret på. Som f.eks: En perfekt dag i mine øyne er en dag jeg ikke ville forandret et sekund på om jeg kunne.

  16. Perfekt er ett ord til noe som ikke eksisterer. Det burde ikke vært ett ord en gang. Føler at verden hadde vært mye bedre sted hvis det ordet ikke hadde eksistert.

  17. Syntes dette innlegget var egentlig veldig bra 🙂
   Ingen er perfekte, heldigvis sier jeg bare.
   Men det at Beyonce sin kropp er grusom, er vell ikke akkuratt rette ordet. Men selvfølgelig må du ha din egen mening, skjønner ikke på mennesker som kaller deg stygg og blabla, bare fordi du sa at Beyonce sin kropp var grusom.
   Og en ting til, Du er utrolig vakker. Ønsker jeg kunne sett ut som deg. hihi 🙂

  18. Jeg loooo når jeg leste dette inlegget , HALLO? Du bruker kun bloggen din til å klage om ting, fact! Vær så snill, blogg som du gjorde før 🙂

  19. Nora… nå fikk jeg en klump i halsen merker jeg.. Har ikke Beyonce fin kropp?! Hun har former, og hun har en sabla veltrent kropp! Jeg ser ingenting galt med den.. hva er galt med en veltrent kropp med former? dette her syns jeg var dumt formulert av deg nora..

  20. Nora, du sier litt imot deg selv nå.
   Du sier at man ikke kan kalle noen perfekte, men så sier du at noen personer kan være perfekte for deg. “For meg er en ting eller person perfekt.” Jeg skjønner ikke helt.
   Når ei jente sier til deg at hun syns du er perfekt, er det på akkurat samme måten som kjæresten ville sakt til deg at du var perfekt. Ta det til deg som et komliment, ikke grubl over om det er sant eller ikke.

  21. du har en fin blogg, men kanskje du skal skrive et innlegg om en koselig kommentar du har fått en gang?

  22. Det spørs jo helt hvordan du tenkter på det. Jeg kan syns noen er perfekt fordi jeg syns det. Det er jo hva DU syns er perfekt. Hva DU mener og hva DU liker. Det er det DU syns er perfekt ikke hva andre syns er perfekt. Men om du tenkter at alle skal syns du er perfekt så må man tenke litt over det da. Ingen liker det samme. Jeg syns du er pen og alt, men om jeg ser virkelig nøye så syns jeg sikkert ikke at du er perfekt(Ikke vondt ment). Men det er sikker noen som syns du er perfekt. Kanskje ikke personlighet, men kanskje utseende også omvent. Kjæresten din syns sikkert at du er perfekt, men det er jo hans smak ikke sant. Og du er jo glad for det håper jeg virkelig 🙂
   PS. Du er utrolig flink til å skrive 🙂

  23. Enig i mye av det du sier. Men, “beyonces kropp er grusom”. Du vil ikke at Maria, 21 år skal rakke ned på jenter uten hofter, pupper og lår, da skal heller ikke du rakke ned på de MED hofter, pupper og lår. Du har en flott slank kropp, og jeg tror du trenger å se litt unna det overfladiske for en gang skyld. Det er faktisk ikke SÅ mange som bryr seg om du har 2 cm for brede hofter, ikke gutter engang. Vær fornøyd med deg selv uansett og sett et bra eksempel for de yngre jentene som leser bloggen din desperate etter å bli som deg, koste hva det koste vil..

  24. det var jo kanskje litt teit formulert av deg dette her innlegget, men jeg skjønner
   hva du mener! Tror det er veldig få er i verden som føler seg perfekt. Uansett hvor
   vakkert og godt det mennesket er. Alle har vel dager der de depper litt over seg selv,
   enten dert gjelder utsenede, livssituasjon eller personlighet.
   Jeg skjønner og at jente 21 reagerer når du sier beyoncé sin kropp er grusom, men
   som du siert selv i ditt comeback innlegg, så er det akkurat det samme hun gjør: ja,
   å “rakke ned på” tynne og rette kropper. De kan ik noe for det de heller!

  25. så hvis jeg sier at du er pen, så er du ikke pen fordi alle har forskjellige meninger?
   det er egentlig akkurat det samme 😛 jeg tror at når noen sier “du er perfekt” så mener de å si at de liker deg akkurat som du er. for kjæresten din er du helt perfekt for ham, og selv om du vet du ikke er det, så er det ment som en kompliment fra han om at han liker deg akkurat som du er 🙂
   jeg skjønner du ikke vil ta det som et kompliment, for du VET jo svaret selv og det er jo en del fjortiser som beskriver vennene sine som perfekte, og det er jo ganske falskt…
   jeg syns i hvert fall, at hvis en veldig god venn/nær venn/kjæreste sier til deg at du er perfekt, så mener de på en god måte, at du er god på alle måter. selv om du kan være negativ eller noe, så vil ikke de forandre deg fordi de liker deg som du er. okei, mange repitisjoner, men jaja.
   jeg liker innleggene dine der du skriver dine personlige meninger. det skaper diskusjoner og jeg syns du takler det veldig bra 🙂 spennende.-

  26. bra innlegg!
   MEN, hvordan kan du si at livet ditt er langt fra perfekt, når du faktiak ikke aner hva perfekt er ?

  27. Helt enig Nora ! Hvis et liv hadde vært perfekt hadde det ikke vært et ordentlig liv ! vi trenger jo nedturer og oppturer alle sammen for å kunne utvikle oss og nyte livet til det fulle =)

  28. Greit at du ikke liker kroppen til Beyonce, men c’mon! Du trenger ikke klikke helt med “grusom” liksom.. :p alle er forskjellige, og greit at du syntes det. men si heller at du bare ikke liker kroppen hennes:)
   jeg personlig synes hun er dritdigg!

  29. Bra skrivet. Jeg bruker sjeldent det ordet perfekt, jeg syns liksom ikke at noe er perfekt. Ja, kanskje jeg kan bruke det om noen klær eller bilder eller noe sånn tull, men det er jo som du sier, ikke alle som syns det er perfekt og da er det ikke i sin helhet perfekt…enig!
   Og vakkert bilde av deg forresten!!!
   Ha en forsatt fin dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg