alligator…

Jeg har tenkt på en liten ting….

Fler av dere sender meg hatmeldinger når dere ser at jeg går med pels. Det er egentlig helt greit,

MEN, det er en liten ting som har svevet rundt i tankene mine de siste dagene.

Jeg har spurt fler jeg kjenner som er imot pels, om HVORFOR de er det. Jeg liker at folk har argumenter for ting de selv mener, og det er ganske underholdene igrunn… "de er søte", "jeg har katt hjemme" og "jeg elsker dyr" får jeg som oftest høre.. Er grunnen til at dere hater pelsindustri fordi dere synes dyrene er søte?

Vel, det jeg EGENTLIG skal frem til er….hva med alligatorskinn? Disse dyrene er utrydningstruende, men de er ikke akkurat søte….eller hva? Det blir laget  vesker, lommebøker og sko som selges for flere hundre tusen kroner, kanskje til og med mer enn det blir solgt pels. Den pelsen som er mest brukt er også kanin, som er skadedyr i enkelte land. Grunnen til at dere hater pels, er vel på grunn av måten de dreper dem på..har jeg rett? Jeg kan ihvertfall fortelle dere at det ikke er alle steder de holder på slik. Ikke misforstå, jeg sier ikke at jeg er for pels, men jeg sier bare at disse som kjemper mot pelsen, lager de verste videoene for å få folk til å slutte å kjøpe pels. Kanskje de til og med har BEDT menneskene om å drepe de slik, for å filme det og så legge det inn på youtube for å vise dere det…hvem vet?

For noen uker siden hadde NOA, en gruppe som kjemper mot pelsindustri, et fakkeltog i Oslo. Det kan godt hende at den gruppen kun kjemper mot pels, men for å være ærlig har jeg ALDRI, og da mener jeg aldri, sett noe slikt om alligator og krokodiller. Har dere?

Når det gjelder pels, har jeg ikke noe å si lenger. Jeg har prøvd lenge med å forklare hva jeg mener om det, men de fleste av dere klarer ikke å sette seg inn i det, dere misforstår alt og det blir bare tull, så jeg orker ikke begynne på det igjen. Det eneste jeg vil si min mening om, er at det er et dårlig argument å hate pels fordi du synes at dyrene er søte, men ikke bry deg om andre dyreindustrier fordi de dyrene ikke er så små og søte. Det er tull, bare tull…står man for noe, står man for det, og jeg synes det er ganske mange som burde få øynene åpne og tenke litt lenger enn nesetippen. Alligatorer er like fine og søte, og de fortjener et liv like mye som en kanin eller en vaskebjørn gjør.

192 kommentarer
  1. Haha, bra poeng.
   Uansett, så syns jeg ikke det er noe galt med pels. Det er varmt, classy og de fleste har en bestemor eller oldemor som eier en gammel en som man kan arve. Gjenbruk!

  2. Jeg tror ikke mennesker ikke liker pels fordi de er søte, men ja sefølgelig de er jo grusomt hvordan de slakter de, flår de levende. Men spm mitt er hvorfor vi skal gå med dyr rundt halsen og kåper bare fordi vi skal se pene ut? Det er jo tragisk hvordan krokodiller blir behandlet også, de er jo dyr. Skal ikke alle de få leve, istedfor at vi skal bare tenke på oss selv? jeg blir kvalm. Kan godt hende de har fått godt betalt for og lage sånne videoer for og få folk til og slutte og kjøpe pels, men hvorfor skal vi i det heletatt kjøpe det? jeg så for noen år siden på nyhetene hvordan de flådde dyrene og kvelte kattene i burene med tau rundt hodet. Bare sånne de fant på gaten. Helt forferdelig, men det finnes dyremishandling overalt. Men ska vi tenke sånn at det finnes sånt overalt og det har ikke noe si om vi kjøper litt pels? da støtter vi dem. Skal det bli slutt på det må andre mennesker også slutte og støtte sånt ! uansett hva det gjelder.

  3. Du arumenterer veldig bra igrunn, og jeg er imot pels. Altså, Hvordan de blir drept på er jo fakta, selv om det ikke skjer alle steder. Og hvorfor skal vi drepe levende vesner for å kose oss i dem etter hvert? Jeg er ikke for skinn heller jeg for den slags skyld, Men alle gjør jo alt for å få mest mulig penger her i verden..

  4. Bra Nora! 🙂 Jeg er enig med deg!
   Fant dette på nettet.
   “Til dere andre som diskuterer pelsbruk: siden det her er snakk om Canada Goose jakker vil jeg si at de kun bruker coyotepels og denne pelsen kommer ikke fra dyr i bur! Disse dyrene blir drept på grunn av nasjonale reguleringsplaner for denne arten, så dyrene lider ingen nød. “

  5. Dyrene er jo allerede døde når det blir laget til jakker, skjerf, kåper osv, så jeg skjønner egentlig ikke hva alle klager på. Jeg har egentlig ikke noe formening om det, men det er jo fakta da. At de allere er døde når det blir laget jakker og alt av de 🙂 Hvis de dreper for å lage klær, skjønner jeg det bedre, men om de tar de som er døde allerede er det jo ikke noe farlig.

  6. Jeg er i mot pels & skinn, og når jeg sier det tenker jeg jo selvfølgelig på all slags pels og skinn, det er faktisk helt riktig at alle dyr ikke blir behandlet sånn som PETA og andre orginisasjoner skal ha det til på videoene sine, men jeg syntes det er helt greit at de tar de værste videoene, får for meg er det det samme om 20 dyr blir misshandlet enn at 50 dyr blir misshandlet, ingen dyr uansett skal blir misshandlet & flådd levende (noe som faktisk er bevist at skjer meste parten av tilfellene når de produserer pels eller skinn). Selvom kanskje de fleste ekte uggsene f.eks. blir lagd av skinnet og pelsen til sauen uten at de lider noe av det så burde man jo ikke kjøpe det alikevel, det oppfordrer jo bare alle pelsindustrier til å produsere mere & det betyr flere misshandlede dyr :).

  7. La meg bare få stille et spørsmål: I steinalderen, hva gikk man kledd med da for å holde varmen? Blader? At vi mennesker som bor i KALDE land bruker pels er en helt naturlig ting siden tidenes morgen, da gud ikke var smart nok til å skape mennesket med pels selv for å holde varmen.
   Også dere som hetser folk som bruker det; går dere med bommulsgensere ute om vinteren? (Btw så er ikke bommull noe mer miljøvennlig å gå med enn pels. Fuskepels er en miljøversting i måten den lages på) Dere går da ute med dunjakker gjør dere ikke? Vi mennesker MÅ ha noe for å holde varmen i. Seriøst folk, dere kan da ikke tro at gåsa GA FRA seg de fjæra sine frivillig uten noe smerte? Dere er for naive, og tenker bare fordi at dyret er søtt så er det galt.
   Vi mennesker TRENGER noe til å holde varmen med, og dessverre så inngår pels i dette.

  8. Helt enig med deg. Vi spiser jo kjøtt også? Helt siden steinalderen har jo dyr vært livsviktig for å overleve. Er ikke mot pels, men mot dårlig pelsdyroppdrett (eller noe sånt)

  9. Ja, det er faktisk sant at mange er imot pels fordi mye av pelsen kommer fra dyr som ser søte ut.
   Men man driter i at iberiasneglene (mordersnegler) drepes med salt (som sikkert gjør vondt for dem, hvem vet) fordi de er “ekle” og “stygge”.. og skinn bruker alle, og dunjakker, det å skaffe dun fra gås er faktisk blant det værste dyreplageriet.
   Jeg er ikke for pels, spesielt fordi det faktisk er sånn at mange dyr lever i forferdelige levekår for å få pels. Men jeg er imot mange som har helt dobbeltmoral, spiser masse kjøtt fra diverse dyr (hvem vet hvor mye de plages i stappfulle gårder, og blir tvangsforet osv) men akkurat PELS, som er veldig synlig, det skal man rakke på..det kalles ignorante folk (som kanskje er litt bitre og misunnelige også?)

  10. Det er ytterst få ganger i pelsindustrien at dyrene blir behandlet bra. De flår dyrene for å spare tid og det viktigste av alt; penger. Det er verken nødvendig eller særlig pent å bruke pels eller alligatorskinn. Vi lever i dag i en verden der vi har andre materialer å bruke til å holde oss varme. Hva i helvete gir oss mennesker retten til å behandle andre levende vesner på den måten? Jeg blir rett og slett kvalm

  11. jeg tror at grunnen til at det er mest fokus på pels her i norge, er nettopp fordi norge har endel pelsfarmer her. og når man ser bilder derfra og hører hvordan dyrene lever til de blir drept så forstår jeg godt hvorfor folk reagerer på pels. men det er klart at dyr blir behandlet dårlig over hele verden, så pelsindustrien er jo ikke akkurat noen unntak

  12. En smule selvmotsigende… Du sier at du ikke er for pels, så du mener at du er nøytral til pels da? Eller hva er det egentlig du mener når du sier det? For du BRUKER jo pels, og du aaaaner faktsik ikke hvor den kommer fra, eller hvordan den kom til. Så du kan forsåvidt ikke si at du IKKE er for pels. Og når du viser at du faktisk ikke ofrer så mange av dine tanker til dyrene som drepes for å holde deg varm, hvorfor skal du pluuuutselig bry deg om krokodiller? Ja, selvfølgelig er det forferdelig, men du skal liksom være imot bruk av krokodilleskinn mens pels er ok?

  13. jeg forstår ikke hvorfor folk går i skinn og lær om de er mot pels. det er akkurat det samme…..nesten..

  14. Jeg er veldig enig i det Tina skrev. Det er helt forferdelig at man dreper dyr for å gå med det på seg. Uansett hvordan de drepes. MEN, det er faktisk veldig mange tilfeller der folk har blitt tatt for å ha pelsfarmer der de misshandler dyrene eller har latt dem bo i bittesmå bur og ha et helt forferdelig liv. Og det jeg så var i Norge og hvertfall ikke betalt for siden det var på nyhetene på nrk1..! så jeg er uansett sterkt imot pels, uansett om dyrene ble misshandlet eller ikke!
   🙂

  15. Jeg bruker ikke pels, rett og slett pga industrien, hvordan dyrene blir behandlet, og fordi jeg synes tanken på å gå rundt med et dødt dyrs skinn er ekkelt. Det er bare.. feil. Jeg gir faen i om dyrene er søte eller ikke, de er, som du sier, verdt like mye, alle sammen. Alle dyr er nydelige på sitt vis.

  16. Har ikke noe med at dyrene er “søte” eller whatever,
   det er uansett HJERTELØST og gå med et annet levende vesen sin hud eller pels. Hele industrien er forferdelig og det finnes ingen unskyldning.

  17. poenge er greit nok de er søte, men hovedpoenget er vel at de er “personer” de også med følelser. De er levende vesener og trenger ikke å bli drept for at vi skal kunne kle oss i dem fordi det er “in”. At de bruker pelsen til dyr som dør er en helt annen sak. Jeg er selv imot pels, men er ikke noe person som hater de som går med det. Jeg har også selv flere “falske” pelsjakker og syns de er kjempepene.

  18. tar poenget ditt..
   jeg antar litt av grunnen til at folk er spes opptatt av pels nå, er at det er populært i motebildet, og man hører mye om det ellers i media også. Akkurat nå hører man ikke sørlig mye om slanger eller alligatorer, men har jo det tidligere og, selvom kanskje ikke så mye som pels.
   Jeg er i mot pels. Grunnen til det er ikke at jeg egentlig syns det er så galt å feks utnytte pelsen til et dyr man har drept for å spise (da tenker jeg først og fremst på tidligere, hvor man jaktet på dyr for å overleve og utnyttet pelsen for å overleve, ha noe varmt på seg). Det jeg syns er ille er at det er så status og populært at det er flere som mishandler dyrene, og kun dreper dem for å bruke pelsen deres. Det er utrolig slemt å behandle noen på en slik måte, dyr også. De fortjener bedre, og det er ikke særlig bærekraftig, hvis du skjønenr hva jeg mener:p
   Så grunnen til at jeg ikke vil g¨å med pels, enten den er lagd på en bra måte eller ikke, er at det er med på å gjøre pels mer populært, og kan gjøre at andre kjøper pels fra dyr som har blitt mishandlet. Det er jeg ikke villig til, bare for å se pen ut. Hvis all pels ble lagd på en ordentlig måte, ville jeg ikke hatt noe problem med det!
   Men er enig med deg, greit å legge denne debatten bak oss nå. Syns litt synd på deg av og til, da du alltid får en haug med negative kommentarer samme hva du utaler deg om. Det er jo greit at folk har forksjellig syn på ting, ingen grunnt til å sende hat mail for det..!

  19. Jeg er enig med deg.
   Jeg er imot hvordan dyrene blir drept på for å få tak i pelsen, men jeg går med pels selvom. Det er det samme som at jeg spiser kjøtt, selv om jeg er imot at de blir drept på en uhuman måte. Folk burde tenke seg litt mer om før de skriver at de er imot pels når de mest sannsynlig spiser kjøtt. Noe som er minst like gale.

  20. Jeg er ikke imot pels, rett og slett fordi mennesketheten ikke hadde overlevd uten.
   Mennesket har til alle tider brukt dyrepels og skinn for å holde varmen, og det er fortsatt
   det som varmer mest.
   Hadde pelsindustrien hatt mulighet ville de nok latt alle dyrene leve et lykkelig liv, før
   de døde naturlig og ble flådd. Men i likhet med alt annet er også denne industrien
   effektivisert. Selv om det er grusomt, så klarer jeg fint å ikke tenke på det. Pels varmer
   så ufattelig mye bedre enn syntetiske stoffer. Og det er jo også et faktum at det SER
   bedre ut også!

  21. Jeg er i mot pels! Falsk pels er helt greit, men når industrier skal avle opp dyr for at de skal flå de og ta deres pels ser jeg ingen grunn til.
   De sitter i trange bur for at pelsen deres skal være ren og slik at en som deg kan kjøpe pelsen. Får du ikke vondt i deg av å tenke på de stakkars dyrene som blir avlet opp for at pelsen deres skal vekk? Synes det er rett og slett barbarisk !

  22. Jeg er faktisk helt enig i det du sier. Satt på toget på vei hjem fra byen etter fakkeltoget, og da satt en dame og prøvde å overtale oss til å HATE pels. Men en ting jeg ofte lurer på er hvorfor alle maser om pels og alt dette her, når alle kan bruke ull? Ulla er jo “pelsen” til sauen, og noen steder blir sauene bent barbert av ulla si, imens i andre alnd er det verre. Men vi hører ikke at noen dør fordi de hører at venninne si går med ull!

  23. Jeg skjønner hva du mener. Selv misliker jeg pels fordi jeg er av den oppfatning at disse dyrene lider unødvendig, ettersom de kan føle smerte akkurat som oss. Mink og andre dyr som sitter i bittesmå bur er og vil forbli dyreplageri. Da har jeg nesten mer forståelse for jegere som skyter dyr “ute i villmarken”. I tillegg er f.eks. snøleoparder blitt nærmest utryddet p.g.a. pelsjegere (som riktignok opererer ulovlig disse dager). Å utrydde en art er ødeleggende for det biologiske mangfoldet, og kan få store ringvirkninger for dyr og natur i deres naturlige habitat. I tillegg får du aldri tilbake noe som er utryddet, ikke sant..
   En krokodille er kanskje ikke det dyret jeg har mest sympati med, men det betyr jo ikke nødvendigvis at det har mindre rett til å leve, eller at en krokodille ikke kan føle smerte.
   Men det er ikke min sak hva du velger å gå med. Jeg vet ikke om jeg har gått glipp av noe, men har du ikke kun pels rundt hetten på jakken? I tilfeller som Kanye West og kjæresten på moteuken i Paris derimot, hvor det synes som om de dasser rundt i pelskåper kun for å provosere, blir jeg naturlig nok provosert.
   Til slutt vil jeg egentlig bare si at jeg synes pels er smakløst (å se gamle damer (og unge damer som gir assosiasjoner til gamle damer) skli rundt i svære pelskåper mens de holder en sigarett eller to er ikke akkurat pent), og vil aldri velge å gå med det selv, så lenge det finnes andre materialer å velge mellom.

  24. Så fordi at ikke alle krokodiller får leve pågrunn av skinnet, skal ikke rever/mink/og
   andre dyr heller få leve? En plass må man jo begynne.
   Pels var greit før, når man ikke hadde annet for å holde seg varm, og de brukte hele
   dyret. Det er noe helt annet nå .Avler opp rev i netting bur hvor de så vidt kan bevege
   kun for pelsen. Det finnes masse som kan erstatte pels.Hvis man absolutt må
   ha pels så kan man heller kjøpe en falsk en. Vi lever i 2010!

  25. den eneste som må “åpne” øynene her er deg.. hver morgnen når du tar på deg jakken din med pels på går du med ett dyr rundt halsen, samt kanskje muligens litt ekstra. du støtter pelsindustrien og de vil fortsette og produsere mer. jeg antar at mennesker ikke er imot pels fordi dyrene er SØTE, men x-antall dyr HVER eneste dag blir flådd levende og deretter kastet på bakken så de kan ligge og bli pint til de dør. de lever ett liv uten natur, kun i bur. de får ikke formert seg eller utviklet seg som de skal overhode. jeg vil også anta at DU begynte å like pels da det var ett oppslag i ett eller annet fjortis blad om pels var INN! du må åpne øynene dine nora

  26. SELVFØLGELIG er de imot krokodilleskinn! Skinn og pels er samme greien! Jeg har aldri kommentert pels-greien før, for du skal få gå med det du vil,men når du kommer med antydning om at grunnen til at folk er imot pelsbruk er fordi de syns de er SØTE, da syns jeg det blir litt for dumt! Grunnen til at de fleste er imot pelsbruk er fordi de stakkars dyrene ofte blir flådd LEVENDE fordi da blir pelsen finest! Dyrene kan være så søte eller stygge de bare vil, men når de blir krøket sammen i bur på 1 kvadratcentimeter (noe som ofte gjør at de knekker bein, og beina fortsetter å vokse skeivt, noe som gjør jævlig vondt) så er det noe alvorlig gale med verden. Være det krokodille eller en dvergkanin!

  27. Jeg er imot pels pga levekårene til disse dyrene mens de står i fangenskap.. De har det jævlig, små bur, har ofte skader på seg ol. Det er ikke et verdig liv å stå i et bittelite bur hele sitt liv, for så å bli ofra fordi menneskene vil gå med pels. ALLE oppegående mennesker forstår det !! Alle! Mange dyr bruker man jo kun pelsen til, ikke noe mer. Alle fortjener et verdig liv,og stå i et knøttlite bur og nesten ikke få snudd seg er ikke et verdig liv. Alle bør kjempe for at dyr skal behandles med respekt og verdighet..
   Fy f så nedsnødd noen mennesker er!

  28. Har du virkelig ikke fått med deg hvordan mange av disse dyra lever ??? KNØTTsmå bur, mange har skader på seg, ikke noe liv har de i det hele tatt. Bare står og står i det buret..ER JO BL.A DERFOR MAN ER I MOT PELS!!

  29. Visst du bare gidder å ta deg tid til å se opptak fra norsk pelsindustri tror jeg (og håper) du fort ville vært imot pels selv 🙂 Ikke stygt ment. Du finner de på dyrebeskyttelsens sider.
   Og det er nok mange som er imot krokodilleskinn, du burde kanskje sjekke litt rundt..
   🙂

  30. Grunn til at jeg hater pelsdyrindustrien er fordi jeg hater dyremishandling – det er samme greie! De blir ikke drept på noen human måte. Jeg syns det er drøyt at uskyldige dør skal tortureres, bli slått, og flås levende fordi en og annen dum fjortis skal ha den på hetta si. Dyr har rettigheter de og, men dessverre kan de ikke snakke for seg. Selv om vi mennesker har makt til å gjøre det vi gjør, så er det ikke rett! Umoralskt. Pelsdyrindustrien er noe forbanna dritt. Det hjelper ikke at flere tusen folk demonstrerer imot, når andre kjøper pelsproduktene. Jo flere det kjøpes, jo flere lages det. Forferdelig.
   Samme gjelder alligatorer og what so ever. Ingen fortjener å dø for noe så teit som ei veske eller en jakke!
   En ting til jeg irriterer meg grenseløst over; Alle pels-elskere som sier ting som “det er greit at du ikke liker pels, men du må aksepterer at jeg gjør det”, våkn opp! Det er ikke lett å akseptere det når det går på noens liv. Dyr har like mye leverett som oss mennesker.

  31. Jeg er ikke for pelsindustrien, men jeg kan kjøpe meg klær med ekte pels på. En venn av meg sa engang ” du vet at det dyret er født til å bli pelskragen på jakken din ja?!”, jeg :- men hva i alle dager er grisen i middagspølsene dine da? er ikke den født slik at du skal kunne spise å overleve?”

  32. hver gang noen kommenterer canda goose-jakka mi og kaller meg dyreplager osv (mest venner som gjør dette altså. :)), så spør jeg hvorfor. de sier alltid: “de er så søte” eller “jeg er glad i dyr” og den vanlige regla.. da sier jeg bare; er du vegetarianer? da holder de alltid kjeft..
   greia er jo: ja, mat er viktigere enn klær og kanskje blir de drept på en hyggeligere måte, men bare kanskje. jeg vedder på at det ikke er mange som vet historien til grisen som ligger i pølsegryta og hvordan den døde. Men poenget er da: hvis det virkelig er SÅ farlig for deg at ingen dyr skal dø på bekosting av andre mennesker, så får jo du som syns det bli veggis 🙂

  33. Jeg skjønner hva du mener, men jeg er ganske uenig med deg. Du sier at det ikke er alle steder som dreper dyrene på (det jeg vil si er) feil måte, og det er sant, men de fleste gjør det. Det er billigst for dem, og de tjener mer på å la dyrene sulte, ha dem i bittesmå bur, la dem tråkke rundt i sin egen avføring.. Mindre arbeid er det også. Jeg er imot både pels og skinn, samme hvilket dyr det er fra. Såklart er det som du sier, ikke ALLE som behandler dyrene dårlig, men slik det er nå vil ikke jeg gå rundt med pels eller skinn og med det gi uttrykk for at pelsindustrien er ok. For det er den ikke.
   Og du snakker om å tenke lengre enn nesetippen – prøv det selv! Sett deg inn i det du snakker om, og se om du mener det samme etterpå. Jeg (tror jeg) skjønner hva meningen med denne bloggposten var, nemlig at man ikke kan si at noen typer (såkalte “søte”) dyr er det greit å drepe mens andre ikke, men når du forteller andre at det de mener er tull, så bør du argumentere for hvorfor du mener at pels er ok.
   For min del er jeg imot pels og skinn, men om dyret ikke er utrydningstruet, blir behandlet godt og man bruker alt man kan bruke av dyret synes jeg det er greit. Ikke bra, for jeg liker ikke at noe dør uansett, men jeg spiser f.eks kjøtt. Mennesker trenger kjøtt (om de ikke spiser mye kosttilskudd istedet), og det har vært slik siden begynnelsen. De trenger ikke pels lengre fordi det er så mange andre stoffer som fungerer like godt, vi har kunstig oppvarming osv. Så å drepe dyret ene og alene for pelsen sin del mener jeg er feil, men om man kan bruke pelsen til et dyr man dreper for mat kan jeg godta det.

  34. Men det er vel ikke så mange som argumenterer med at dyr er søte?? Dårlig argument iallefall! Jeg er mot pels selv, men det er jo fordi jeg er mot at dyr skal avles opp for at vi skal få noe vi ikke trenger! Jeg har selv vært på pelsfarmer i Norge, og det ER dårlig der. Små og skittene bur, dyr som går rundt og rundt og rundt i ring fordi de ikke har noe annet å gjøre, skada dyr osv..
   NOAH er jo mot drap av alligatorer og krokodiller også, men de kjemper først og fremst for saker man må jobbe for i Norge! DEt er derfor det ikke er så stort fokus på dette, og misshandling av bjørner i Russland feks..

  35. Min mening er fordi at de er levende vesner, og jeg er i mot pels og alt som er laget og blir testet på dyr. De er ikke nødvendigvis søte, men de er levende vesner som alle andre.

  36. Du sier folk klager på at du bruker PELS, hvorfor skal de nevne krokodiller i
   den sammenheng? Skinn – Pels

  37. Jeg er imot all klesindustri som slakter dyr på en fæl måte KUN for at pelsen eller kinnet skal bli brukt til klær. Det samme gjelder matindustri også, egentlig. Alt som gjør at dyrene må gå igjennom lidelse. At vi trenger kjøtt er lett å forstå, men hvorfor må vi påføre dyrene unødvendig smerte? Hvis dyret uansett skal bli slaktet, da ser jeg ikke noe problem med at pels blir brukt, selv om jeg ikke ville ha brukt det uansett. Det som er mest jævlig er oppdrett av dyr hvor de kun lever for å bli slaktet for pelsens skyld. Det er samme hvilket dyr det er, har det mulighet til å føle smerte, mener jeg at dette er galt.
   Dette ble nok litt rotete…

  38. Bra argumenter, men det er ikke bare måten dyrene blir slaktet på som er grusom (noen steder) når det gjelder pelsindustrien, men måten dyrene lever på! Dyrene bor i små trange bur. På norske pelsfarmer ble det funnet dyr med avgnagnde kropsdeler og åpne sår. Det er ikke sånne forhold dyr skal leve i!

  39. halla.: De jeg har spurt til nå hater pels fordi dyrene er søte. Jeg har pels fordi jeg enten har arvet det, eller fordi det er på en jakke. Jeg bruker det fordi det er varmt, og fordi jeg synes det er fint i små mengder.

  40. Det er liv!
   herregud, se for deg om ditt skinn skulle blitt til ett par
   vesker eller sko..
   De burde bruke døde syke dyr, om det skal lage en jævla pels. Friske
   unge dyr, bør leve livet fult ut.
   Hva er problemet med fjusk?

  41. Nora.
   Jeg tar avstand fra ekte pels fordi man vet aldri hvor det kommer fra.
   Jeg har selv sett leveforholdene til pelsdyr med egene øyne. De har
   det ikke noe bra før di dør. Uansett dyreart synes jeg at det er domt
   å avlive dyr bare fordi de har pen pels/ skinn. Kunne ønske folk som
   drev med pelsproduksjon kunne tenke mer på dyra og ikke bare penger.
   Jeg dømmer ingen som går med pels men jeg synes det er unødvendig.
   Har hørt og sett masse videoer og i noen land så bryr di seg enda mindre
   om dyrenes leveforhold. Det er helt forferdelig. De flår rever levende får at
   pelsen skal stå mye mer rett ut. Men folk får gjøre som di vill, jeg kjøper
   aldri ekte pels.
   Det er min mening. Hvis du vill gå med jakke med pels så er det opp
   til deg. 🙂
   Dømmer deg ikke, sier ikke du er et dårlig menneske. Men hadde jeg
   kunnet stoppet pelsproduksjon med egende hender hadde jeg gjort det.

  42. Vel, heldigvis er de fleste dyrevernere også imot skinn fra mindre “søte” dyr. Dyrebeskyttelsen Norge for eksempel, har stilt seg sterkt imot bruk av skinn fra krokodille, slange og så videre. Det er helt på trynet at folk skal mislike pels fordi dyra er søte!Det finnes nok av andre grunner til å hate pels, og utseendet på dyra burde ikke telle et sekund. En slange er like mye verdt som en søt,liten kanin – og begge har like stor rett til å slippe å bli veske.
   Jeg er imot pels fordi oppdrettet i Norge er altfor ille. Du har helt rett, dyrevernsorginisasjoner trekker selvfølgelig ut det verste og publiserer dette, for å få fokus på pelsindustriens dårligste sider. Men fakta er at de av farmene i Norge som ER godkjent av mattilsynet, er ille de og! Visste du at dersom dyra har et nettingbur på en ganger en meter, er de godkjent? Mattilsynet mener tydeligvis at en mink kan leve godt på en kvadratmeter. DETTE er det beste pelsfarmforholdet i Norge. Og en ganger en meter er ganske dårlig…
   Så har vi nok av tilfeller der det er mye, mye verre og.Farmer i Norge er ikke så flotte som folk skal ha det til, desverre. Mange steder er det skittent, ligger døde dyr i burene, syke dyr som ikke får hjelp – for hei, de skal jo bare bli til pels uansett.
   Jeg liker bloggen din, derfor syns jeg det er leit at du ikke tar større avstand fra pelsindustrien. Denne industrien er nemlig med på å drepe utrydningstruede dyrearter. Pels er en av de største grunnene til at snøreven snart er helt utdødd i Norge. Og for hva? Pelskåper som ikke er hverken varmere eller penere enn fuskepels. Sannheten er at hadde du fått en ekte pels og en god fuskepels foran deg, ville du ikke kunne sett forskjell. Trist at dyr skal måtte dø kun fo rmenneskers egoisme og forfengelighet. Vi lever ikke i stenalderen lenger, og det finnes nok av andre varme klær i kle seg i.
   Så Nora, oppfordring til deg 🙂 Gå for fuskepels. Du som har en såstor blogg,burde gå foran som forbilde i en viktig sak som trenger mer oppmerksomhet. Pels er fantastisk – på dyra.

  43. haha. Du ble så utrolig lol akkurat nå.
   Jeg synes du skal skaffe deg litt mer kunnskap om pelsindustrien før du legger ut innlegg slik som dette. Dette viser bare hvor lite du vet, og det er rett og slett utrolig flaut.
   Du lærer vel når du blir eldre. I tillegg har du en leser mindre nå, og jeg tror ikke jeg er den første.

  44. Elisabeth: Det er du som er “lol”, som kjefter fordi jeg skriver mine egne meninger på min egen blogg. Jeg skrev ingenting om pelsindustrien, jeg skrev bare at jeg synes mennesker som er imot dyremishandling skal fokusere like mye på alligatorskinn som pels.

   ja, jeg er så ung og dum, herregud…

  45. Ine Andrea: Så det du mener, er at bare fordi jeg er en blogger, så skal jeg ikke tørre å skrive det jeg mener, og være ærlig? Jeg har aldri sagt at jeg er for pels, og at jeg ikke tar avstand fra det. Men om jeg arver en pelsjakke feks, skal jeg ikke kunne få gå i den fordi den for 80 år siden ble laget av en uskyldig rev?

  46. Enig med Elisabeth- jeg skal heller ikke lese denne bloggen mer.. Var fast leser, men etter dette innlegget, så frister det overhodet ikke å lese her mer.

  47. Vel, da har du spurt feil folk som bare slenger seg med på moten. Jeg har vært motstander av pels, skinn og kjøtt siden jeg var 9 år og begynte å forstå verdenen rundt meg. Av en eller annen grunn har jeg alltid trodd at den kun har rotert rundt meg. Vel, kjøtt klarer jeg desverre ikke å holde meg unna enda, men jeg prøver.
   Grunnen til at jeg har imot pels er ikke KUN pga. måten de slakter dyrene på. Men at vi faktisk bruker et annet vesen’s hus/varme/liv/klær, for at VI skal se flotte ut. For meg er det ikke lenger kun fordi vi ikke vil fryse. Men siden enkelte bruker dette nettopp fordi det varmer så godt og de fryser, så vil jeg bare komme med noe. Ja, vi har kanskje alltid brukt pels. Ja, det var faktisk pelsen som gjorde slik at vi overlevde kulde i flere tusen år. Men se på oss nå; har vi ikke kommet langt lengre i utviklingen? Altså, vi har nå andre materialer som vi kan lage noe av, som kan holde oss minst like varme. Vi TRENGER ikke pelsen, fordi vi har utviklet oss så ekstremt og har andre metoder og klær. Bruker vi f.eks steintavler med innhold beskjeder dunket ned i? Nei. Vi har funnet en ny og enklere metode. Dessuten måtte ikke stenen bøte med noe liv.
   Vi TRENGER heller ikke skinn eller kjøtt, men dette bruker vi også for å tilfredsstille oss! Falskt skinn kan se likedan ut som et ekte. Kjøtt kan erstattes med noe annet som gir deg vitaminer. F.eks omega 3 osv.
   Forresten; til dere som har imot SKINN, (som sagt er det like ille som pels, så regner med at dere også har noe mot skinn) jeg ser det er veldig mange som har pennal i brunt eller svart skinn. Tenker dere overhode over det når dere kjøper dette? Dere vet at dere faktisk går rundt med levebrødet/skorpa/klærne/skinnet til et dyr, som faktisk måtte bøte med livet pga. nettopp dette? Selv spør jeg alltid personen bak kassen om det er laget av ekte skinn før jeg kjøper det. For jeg VET at jeg kan få et like tøft og fint et som er i falskt skinn. Og billigere.

  48. De fleste som er imot pelsindustrien,inkludert meg selv,vil vel ikke støtte det å drepe tusenvis av dyr kun for at vi mennesker skal kunne gå med som extra accesories etterpå.Det gjelder jo selvfølgelig alligator skinn og annet skinn også!Herregud, det er bare så sykt overfladisk hele greia

  49. Hei. Greit at du sier din mening om dette, men er ikke helt enig. Hvorfor henger du deg opp i alligatorer og krokodiller når du ikke bryr deg om dem eller pelsdyr uansett? Det handler ikke om at dyrene er søte og nusselige. Det er dyremishandling det går på. At disse dyrene blir slakta og flådd for at folk skal gå og holde seg varme. Hvorfor man ikke nevner krokodiller o.l er fordi man ikke ser deg gå med det. Gjør litt mer reasearch før du skriver såpass mye om noe du åpenlyst ikke vet noe om.

  50. Nei, det er ikke det jeg mener. Jeg bare oppfordrer deg til å si nei til pels – jeg har ikke bedt deg endre meningene dine. Mener du det er greit å gå med pels, så greit – ikke noe man kan gjøre med det. Men en oppfordring er det vel lov å komme med.
   Flott dersom du faktisk tar avstand fra pels – men fakta er at bruker du en pelsjakke, uansett om den er arvet, så er du med på å støtte industrien ved å vise interesse for den. Selvom pelsen er gammel og reven er død, vil follk se pelsjakka og tro at du er en person som syns det er greit med pels.
   Så ja, JEG mener at dersom man arver en pelsjakke, skal man IKKE gå med den om man ikke støtter dagens pelsindustri. Du får mene noe annet.

  51. Det er en grisk verden, og pelsindustrien holder mest til i de landene som har dårligere råd enn andre. Eneste grunnen til at de holder på med dette er penger, penger gjør folk griske. Og det er ulovlig å drepe dyr forså å bruke pelsen/skinnet. Og det eneste (vanligste) veien er da å rive og skjære av pelsen/skinnet, det er jo pining og tortur! Tror neppe de bedøver dyrene, for det koster jo penger. Og de vil jo gjøre produksjonen mest mulig blligst, slik de tjener mer. Jeg tror pelsindustrien aldri vil ta slutt, men jeg er absolutt ikke for det, og håper en person med makt kan trå til for å få folk til å høre.

  52. Altså vi er alle sikre på at dyrene blir revet skinnet av, og at de blir gasset ihjel. Du vet ikke hvilke butikker som selger “dyrevennlige” pels. Man klipper av pelsen til kaninene. Og ja, jeg vil aldri kjøpe pels, og jeg syntes at de som kjøper det er dyremisshandlere. Vi tenker ikke på alligatorskinn fordi vi har ikke hørt noe om hva de gjør de som driver med det.
   Fur is murder.

  53. Grunnen til jeg er i mot pels er fordi vi avler fram dyr, dyr med forskjellige personligheter, et liv for å så ta skinnet for og se litt glamorøse ut. Men ja du har et poeng i det med krokodiller, det er alt for lite fokus på de å det er nok bare på grunn av at de ikke er “søte”, uskyldige dyr. Men jeg tenker ikke bare på at dyrene er søte osv, tenker mer på våres egen egosime som forårsaker dette! Det er mye annet vi kan kle oss i og fortsatt ha det varmt, hva med ull?

  54. Jeg liker pels, jeg går med pels selv og jeg har ikke dårlig samvittighet for det.
   Det er fordi jeg har fått pelsen min fra en oppdretter som driver med en fin slakt
   av dyrene og han stapper dem ikke inne i små bur.
   Disse har stor og fin plass og lever godt. Pelsen er derfor også mye finere!
   Pels er på en måte mer miljøvennelig også. det er naturlig og ingen stoffer blir brukt som feks til å lage regnjakkes osv. Det er masse utslippsgasser som ikke er bra.
   Jeg sier ikke at jeg ikke bruker slike jakker også, for det er jo det jeg bruker mest av. Stoffjakker, snowboardjakke osv, men jeg synes ikke folk skal ha et så
   negativt syn på pels. Hva med kjøttproduskjon? hva med kyllingproduskjon? fisk? jeg vet om mye værre ting enn pelsoppdtret! Nora, jeg synes dette var et fint innlegg.

  55. OMG…Det er jo ikke fordi dyr er søte at folk er imot pels. Hvis det var svaret de ga, har du virkelig spurt noen dumme folk….

  56. Fordi det er urettferdig at mange tusen dyr skal tilbringe hele livet i et minimalt bur og bli drept for en materialistisk ting. Skinn er et biprodukt av kjøttindustrien og kan ikke sammenlignes ettersom hele dyret blir brukt, og disse dyrene har stort sett bedre kår enn pelsdyrene. Reglene for pelsdyrhold er dårlige fra før av, i tillegg til at mange bryter dem og gjør det enda verre for dyrene. Selvfølgelig er det ikke alle som blir behandlet like dårlig, men ved å bruke pels sender man ut signaler om at det er greit, og oppfordrer til økt produksjon.

  57. ja dyr er søte og skjønne. fin grunn til å hate pelsidustrien for det! hvis du tror at det er den eneste grunnen folk har, så kanskje du skulle finn en film av hvordan mange industrier skaffer seg den pelsen? du visste kanskje ikke at pelsen blir penere og ser bedre ut, hvis pelsen flås av dyret levende? eller at mange steder så slenger de dyrene veggimellom for at pelsen og skinnet skal løsne fra selve kroppen, LEVENDE? finn ut flere sider av saken og flere av folks argumenter før du legger ut om det. å akkurat som dine argument(er?) for å synes pels er greit, så finnes det titusen argumenter for å ikke like det.

  58. Jeg er imot pels for tre grunner. 1.hele opplegget med at du avler opp ett dyr for for
   forfengelighetens skyld, det er ett liv det er snakk om. 2. Måten de blir behandlet på.
   de bor i pittesmå bur hele livet sitt… får ingen kontakt med andre dyr. 3. Måten de blir
   drept på. Kan være det bare er meg, men jeg syns ikke en pinne med strøm i rompa
   og munnen eller en knekt nakke er verdig…

  59. Folk som er imot pels må stå for det. Og heller da ikke spise dyr eller noe. Om man er imot pels , men spiser kjøtt.. det blir det samme som å hate barnemishandling, men mishandling mot kvinner… det er greit . Er man imot pels bør man heller ikke bruke fuskepels, hvis noen ser deg med fuskepels driter de somregel i om den er ekte eller ei. de bryr seg om den er fin, og kjøper kanskje selv. Da enten ekte eller fuskepels. Det er da ikke sånn at alle vet hvem som har ekte pels. Så fuskepels vil også føre til økt salg. Slutt å være så jævla “fornuftige” alle sammen.

  60. du har ikke vurdert å sette deg litt mer inn i pelsindustrien før du skriver at pelsinustrien ikke er så ille overalt? dyr på norske pelsfarmer har det mye bedre enn dyr på pelsfarmer i andre land. likevel har dyrene på de norske farmene det helt jævlig ( http://www.dyrsrettigheter.no/?module=Articles;action=Article.publicOpen;ID=1469 ). selvom du har arvet pelsklærne dine, er det likevel et lik av et misshandlet dyr du har på deg. det er så utrolig respektløst! hadde kanskje ikke vært like fett om noen kom med en jakke av menneskehud og påstod at det var greit siden jeg hadde arvet den?
   grunnen til at det ikke er like mye oppstyr rundt krokkodilleklær er vel fordi vi bor i NORGE. det finnes ikke krokkodillefarmer her, men hadde det gjort det hadde det nok vært store protester rundt det og.
   NOAH kjemper forresten ikke bare mot pels, men mot all plaging av dyr.

  61. For det er helt utrolig egoistisk og grusomt at dyr skal lide og dø pga at noen mennesker skal gå rundt med en pelskåpe for å føle seg fin! Det er helt sykt og groteskt! samme om det er krokodiller, kaniner osv. Det er fortsatt levende vesner som fortjener bedre!

  62. helt enig i det du skriver. du fremmer poenget ditt veldig bra, uansett det er din blogg du kan skrive dine egene meninger og den saken her er det masse splittede meninger om, og det får bare de som kommenterer og mener det motsatte godta :)!

  63. “de er jo søte daah” folk som sier det har ikke peiling. Men jeg er helt eni! Hvorfor
   er alle bare imot pelsindustri og ikke skinnindustri? Hm!
   Jeg tror også at folk glemmer en annen industri som faktisk er like ille. kansje værre.
   Kjøttindustrien, melkeindustrien og fugleindustrien. De lyver så det renner. Men jeg
   orker ikke avle ut om alle mine meninger nå. ET TIPS TIL SLUTT; Se Earthlings.

  64. Selvfølgeli legger dyreorganisasjoner ut de verste videoene.
   Akkuartt som jeg så et program om pelsindustrien, fra deres side. Dette var i Norge og de sa at de dyrene hadde det faktisk ganske bra og fikk god mat osv.
   Du kan ikke tro på alt. Om de er slemme med dyrene i irak eller hvor faen, så er de ikke så veldig snille mot mennesker heller der da.

  65. Jeg syns det er unødvendig at dyrene skal bli avlet opp kun for å bruke pelsen deres, akkurat som andre dyr blir avlet fram for kjøttet deres ! Og mange dyr blir ikke behandlet bra, og vokser opp i trange bur.. DERFOR misliker jeg pels, og ikke fordi jeg ikke liker pels generelt..

  66. Søte eller ikke søte, dyr er levende vesener. Personlig synes jeg det er greit å gå med pels, så lenge man vet litt om bakgrunnen og hvilket land plagget er produsert i. Hovedargumentet mot pels er jo at mange pelsdyr blir holdt i elendige omgivelser og forhold i mange år før de skal slaktes. Mange dyr blir også flådd levende og drept må lide en død som ikke nærmer seg human. Men jeg ser poengene dine. Fin blogg forresten 🙂

  67. Jeg syns det er absolutt helt feil at dyrene skal være i trangetrange bur for at noen
   skal bruke pels! Det er kanskje varmt og deilig å ha på, men bare tenk på dyrene
   som blit pint og slått for at noen skal bruke pelsen! Jeg syns det er helt feil, og jeg
   er klart I MOT dyremisshandling, samme med dyretesting, som på sminke osv.
   Det værste jeg vet i mitt liv, er dyremisshandling og dyretesting OG dyrepels!

  68. Lisa:
   Du kan ikke sammenligne pelsdyroppdrett og kjøttproduksjon med barnemishandling og kvinnemishandling. Saken er nemlig den ar barnemishandling/kvinnemishandling begge deler er mishandling. Pelsindustrien er mishandling. Ville dyr som absolutt ikke trives innesperret, sitter fra de er født, til de blir flådd og drept, i ørsmå bur. Mens dyra som blir til kjøtt, ofte er sauer, kuer, griser som får gå ute. Jeg har vokst opp med kuer rett utenfor hagen, og disse har desverre blitt til mat etterhvert. Men de har hvertfall fått være litt ku først, ved å gå på et enormt beite sammen med andre kyr fem måneder i året, fått noen kalver og hatt det greit. Jeg syns derfor pels og kjøttindustrien er veldig ulike.
   MEN jeg er enig med deg at kullingoppdrett, kjøttproduksjon osv har sine mangler. MANGE mangler. Det er absolutt ikke optimalt dyrehold, og det er kjempebra at noen tar avstand fra det. Selv spiser jeg kjøtt, men jeg prøver så langt som mulig å spise økologiske egg osv(som kommer fra høns som har det bra, og ikke disse “frittgående” hønsene som er stappet inn i en diger hall). Jeg har ikke dun i hverken jakker, dyner, puter osv, jeg bruker hverken skinn eller pels.
   Selvom jeg spiser kjøtt, betyr det da ikke at det er det samme som å si nei til barnemishandling og ja til kvinnemishandling? Det er jo en gang sånn at ingen kan gjøre ALT, men ALLE kan gjøre noe. Så om noen velgerå kun ta avstand fra pelsindustrien, og drite i resten, så greit. Ikke optimalt, men de bidrar likevel mer enn dem som i tillegg bruker pels!

  69. Jeg skjønner faktisk ikke på folk som kjøper ekte pels og ekte skin, man kan da få like fine ting, uten at de er ekte. Og det med at det er så mye varmere, pfft. Vi kan vell gå med litt ekstra under da. Men for all del, jeg hater deg ikke, ikke misliker deg heller, bare misliker at du går med ekte pels eller skin. Men folk er forskjellige. Og sånn de gjør med dyra er jo helt forferdelig, jeg kan ikke skjønne at mennesker kan gjøre noe så stygt mot dyra.

  70. Du har et godt poeng der, de beste argumentene folk kan komme med er at dyrene er søte og at de eier et selv. Jeg er selv imot pels og skinn, og ja jeg er vegetarianer, men jeg er ingen fanatiker fordet. Jeg må som alle andre akseptere at ikke alle kan være enige med hva JEG mener, selv om jeg syns anders meninger er gale eller teite.

  71. de fleste seriøse organisasjoner som er imot pels også er imot dyreskinn! det er selvfølgelig ikke noe svart hvitt bildet her, og alle må få ha sin mening!men oppdrett av dyr for å få pels eller skinn eller hva det nå skal være er feil. så jeg sier bare: go for fuskepels!!

  72. Jeg har faktisk tenkt ganske mye over dette også! Nå nylig kjøpte jeg meg en Canda Goose jakke, og jeg kom på skolen i den klikket det for en jente i klassen! Trodde hun skulle angripe meg..Hun hadde DET ville blikket, og neseborene flarret som en flaggermus på speed!

  73. Okei, først må jeg bare si; Nora, jeg digger deg fordi du er en tøff jente med egne meninger, og du står for de fullt ut! Om denne saken her så er jeg 100% ening med deg. Måten noen mishandler dyrene på er helt grusom. MEN det er ikke alltid det er slik. Og jeg slutter ikke å bruke jakken min, eller pelsvester jeg har arvet eller kjøpt fordi om. Alle har sine egne meninger å sånn er det. Du står for dine, jeg står for mine og andre for sine egne.
   Herregud, jeg blir så sint når jeg leser at noen skal slutte å lese bloggen din på grunn av et innlegg som du har skrevet med egne meninger. Hva faen tenker jeg da.. Det er patetisk og barnslig. Fordi noen har andre meninger enn deg skal de slutte å lese den.. Jeg synes synd på de som skriver sånt. Stakkars dere som ikke takler at noen har andre meninger enn dere. Og Nora, det er akkurat derfor du virker så voksen, fordi du sir hva du mener, og står for det. Jeg for min del elsker bloggen din! Den er ærlig, å jeg liker det. Takk for at du blogger søta!

  74. Jeg er enig med deg, men man vet jo aldri hvilke industrier som dreper dyrene på en brutal måte og hvilke som ikke gjør det.
   Jeg bruker ikke pels selv, men jeg lager ikke noen big deal ut av at andre gjør det 🙂

  75. du kan jo late som om dyrene sin pels du bærer ikke har hatt et fælt liv, oppbrakt for å bli drept. Klart det ikke er alle pelsfarmer som er like ille, men når man ser hva man finner i enkelte farmen, så burde alle stenges ned. Hva alligatorer angår så tror jeg de fleste dyrevernere også er i mot slikt. Det fins andre ting å varme seg med enn pels, folk bruker bare pels pga ren og skjær forfengelighet. Mens mat må man ha, viktige vitaminer o.l. i kjøtt. Det er forskjellen på pelsindustrien og kjøttindustrien, til de ovenfor. Jeg tror kanskje du skal la den saken her ligge.

  76. tror ikke du har skjønt det her jeg. mange dyr, blir flådd LEVENDE. det er som
   om noen skulle hengt deg opp etter beina, dratt av det det du har av hud, for så
   å slenge deg på bakken hvor du ligger i total smerte i opptil 15 minutter før du dør.
   det handler ikke om at dyrene er søte, men at de faktisk er verdt noe de også.
   mange tenker kanskje pels er pent og “fashion” men det har ikke en dritt å si for
   det er så ekstremt unødvendig. er helt sykt hvor likegjyldig du er om det. fy faen så
   sur jeg blir av å lese dette, og tror ikke du aner hvor dum du høres ut.
   du burde virkelig skaffe litt info før du slenger ut noe som det. respektløst.

  77. Unnskyld meg .
   Men hvis folk vill stoppe pelsindustrien, hvorfor vill de ikke stoppe at man spiser kjøtt, går ikke det igunnen ut på det samme ?
   de dreper dyrene uansett .
   sier ikke at man bare skal drite i dem fordi det er dyr, men man psiser dem jo, og har ikke noe imot det, men er så ekstremt mot og bruke pels ?

  78. Jeg blir jævlig provosert av dere dumme dumme som kommenterer. jeg har lest gjennom en god del kommenarer nå og merker jeg får en klump i halsen når jeg leser det dere sier; altså . jeg får en tanke om at det er ganske ille å gå med pels PÅ GRUNN AV all denne dyremisshandlingen og det dere beskriver. men herregud, folk er forskjellige og selv om en går med pels betyr ikke det at man vil ha dyr drept?! jeg kunne godt tatt på meg en pelsjakke, men likevel syns jeg jo det er forferdelig når jeg leser diverse kommentarer. men det er jo ikke akkurat sånn at selv om jeg går med den så ville jeg vært med på å drepe et dyr, DYRET HADDE BLITT DREPT UANSETT. og uansett; er dere så trangsynte at dere tror verden kommer til å stoppe å produsere pelsklær fordi dere er imot det?. La nå andre ha sine egne meninger og gjøre som de vil uten at dere skal komme med usaklige kommentarer som “fjortis jente” og “dumme jente”. Nora er da ikke dum, hun virker derimot som en veldig oppegående og smart jente. LA henne si sine meninger uten å tro at dere kan få henne til å ombestemme seg med drittsleningen deres.

  79. oj, snakk om å tenke lenger enn nesetippen. Du må kanskje åpne øynene litt å inse hva du snakker om. Jeg Digger bloggen din , men må jeg si at jeg mistet litt respekt for deg. Er nok mange mennesker som synes dyr er søte, men det har ingenting med pels industrien å gjøre. Å bli avlet opp for pelsen , og leve et liv i tortur, får så å bli drept. Fikk en litt Heidi Alexandra vibe av deg nå.

  80. Synes du har bra argumenter, jeg personlig har ikke satt meg inn i det og er verken for eller mot det. Jeg velger å ikke forholde meg til det, i alle fall ikke nå 🙂
   Synes du har en veldig bra og fin blogg! Liker bildene dine veldig godt! Også har vi samme navn ;-P

  81. Jeg er imot pels pågrunn av måten de behandles på før de blir drept. Det er mishandling.
   Om man absolutt MÅ ha en pels, syntes jeg godt man kan arve en av bestemor eller kjøpe
   en brukt en.

  82. Jeg er i mot pels. Og andre ting man får fra dyr gjennom å pine dem. Som for eksempel alligator og krokodilleskinn. Og tigertenner og nesehorn-horn osv. Dere skjønner greia.
   Men på en annen side synes jeg pels kan være utrolig pent. Pelsskjerf, pelsvester osv. Men får meg bare ikke til å kjøpe det, for det er helt sykt hvordan de behandler dyrene, og jeg skjønner ikke hvordan det kan være lovlig. Og tanken på å gå med et annet dyr sin pels for at JEG skal være varm, eller føle meg fin? Ekkelt. Og pels lukter ekkelt 🙁

  83. Noen av dyrene det blir pels av lever i helt unaturlige og syke tilstander. Det er ikke egentlig det at de dreper for pels som er galt, (selv om jeg personlig syns det er trist) det er at de blir pint og lever i grusomme tilstander i lange tider før de blir drept. Jeg kan være enig at det ikke er direkte galt å bruke pels, men det er galt å pine dyr på den måten. Det er ingenting naturlig eller “naturens gang” i det. Derfor bruker ikke jeg pels. Jeg orker ikke tanken på hva dyret muligens kan ha gått igjennom for at jeg skal se fin ut eller være varm. Når det gjelder alligatorskinn så er det vel fordi det ikke akkuratt er markede her i Norge for det, at det ikke er så veldig mye snakk om det. Mens mishandling av rev og andre dyr faktisk skjer her i Norge. Helt ufattelig synes jeg.. Men jeg forstår godt poenget ditt og er egentlig enig i det du sier.

  84. jeg liker ikke mishandling av dyr, men spør du med så har protestene imot skinn tatt av. jeg mener det hele er en TREND.

  85. Altså. I store deler av verden hadde menneskene dødd om de ikke hadde hatt muligheten til å kunne benytte seg av pelsen fra dyrene. Det er faktisk mange steder der de ikke driver med opptrett av dyr heller. Skal man først være mot pels, må man tenke seg litt om hva man står for. Mange går rundt og sier “pels er så forferdelig”, men så har de andre produkter som krever et dyrs liv.

  86. Jeg har ikk noe imot pels hvis det vil si at dyret ikke ble drept bare pga pelsen, men også andre grunner som kjøtt, eller å holde bestanden nede. og selvfølgelig så må dette ALDRI skje på slike grusomme måter som på de skrekkeksemplene vi ser i media.

  87. Jeg gidder ikke lese gjennom alle kommentarene, men så langt er det mange dumme påstander der ute! For det første så kan man ikke sammenligne levemåten i steinaldern med hvordan vi har det nå. Selvfølgelig gikk de i klær laget av pels, skinn, ull etc, men det var fordi de ikke hadde stoff eller andre materialer på den tiden, og i tillegg så spiste de dyrene! Det gjør jo ikke vi. Spiser vi ulv, mink, kanin, alligator, slanger etc? Nei. Mens mennesker i steinaldern de utnyttet dyrene til det fulleste, mens det gjør jo ikke vi! Vi dreper de på en forferdelig grusom måte, ved å dra av dem pelsen(med skinnet) levende, for så å kaste restene levende på en haug av andre stakkarslige dyr.
   Jeg har sikkert gitt inntrykk at jeg er sterkt imot pels, men tvert imot. Jeg sitter faktisk i en nyinnkjøpt kanin pels akkurat nå. Så greit at dere vil kalle meg en hyklersk 🙂 Men jeg ville bare rette opp i påstandene DERES, og det betyr ikke nødvendigvis at det er det JEG personlig mener om denne industrien. Det eneste jeg er imot er hvordan disse dyrene i oppdrettene har det! Forholdene er jo forferdelige!
   Jeg hadde kunne sagt meg helt FOR industrien dersom dyrene fikk leve livet fult mulig til den dagen pelsen blir tatt. Men at de dør ved en sprøyte eller lignende, og ikke på en annen grotesk måte, de har jo søren meg følelser de også!!

  88. Det dummeste er når folk argumenterer med at de har dyr hjemme for hunde og katte mat blir laget av alt annet en pelsen på flere typer pelsdyr som rev, mink ol. Hadde man ikke brukt pelsen på dyret så hadde man likevel drept alle disse dyrene for alt annet enn pelsen for at dyrene våre skal få mat. Kanskje ikke så dumt og utnytte hele dyret likevel? Ingenting varmer som en jakke med pels.

  89. det er greit nok at de klager på at dyra lever i sånne forhold men, vi spiser jo kjøtt
   så hvorfor ikke gå med pels ? de mener jeg! :)<3

  90. Dere vet, mennesker har brukt pels siden vi begynte å gå på to bein.
   Det er først nå, i moderne tid, at folk har blitt så imot det.
   Pels er naturens “klær”, hadde ikke vi skapt bomull og alt det der,
   så hadde vi jo fortsatt gått rundt med skinnfeller som “jakker”.
   Og folk som samene og stammer i Afrika bruker det jo fortsatt.
   De kutter jo av strupen på dyra. Tror ikke det er så mye deiligere enn å død av elektrisitet. Og i USA har de jo “The Electric Chair”.
   Jeg mener det er mye mer alvorlig og at folk generelt burde engasjere seg mer for det. Jeg er selvfølgelig imot at dyrene skal nærmest pines til døde, men det er ting som er værre her i verden enn pelsindustrien. Global oppvarming f.eks.
   Hvis verdens gjennomsnitts temperatur stiger med kun 4 grader,
   så kan (og vil) 20-30% av verdens dyre- og planteliv død ut!
   Og hva med regnskogen? Et område på størrelse med en fotballbane
   blir brent ned annethvert SEKUND!
   Det er bra å være kritiske, men man burde ikke bare engasjere seg for én ting. Spesielt ikke noe som har pågått i flere tusen år.
   Jeg er selvfølgelig imot å pine dyr, de forstår mye mer enn vi tror.
   Folk kan såklart ha sine egne meninger og syn på ting, jeg sier bare
   min mening her. Din kan jo være helt motsatt 🙂

  91. det er hvordan de behandler dyrene! jeg er ikke noe som helst dyreelsker, men en ting vet jeg, ikke bruk pels. dyrene blir satt i bur, og lider generelt. det er unødvendig! det er så mange mye mer viktige ting her i verden enn pels. ja, det er fint, og det er varmt, men det går ann å bruke fuskepels eller noe hvis det er så viktig med peks for looken! 😉
   btw, synes bloggen din er topp 😀

  92. Dyr som de bruker pelsen fra blir avlet opp ene og alene for den grunn at de skal
   drepes slik at noen kan kjøpe seg et klesplagg laget av ekte pels. Vi TRENGER ikke bruke
   klær laget av pels (slik som noen skrev) selv om det er kaldt. Det finnes utallig
   mange andre ting man kan kle på seg med for å holde varmen. Ull for eksempel.

  93. Helt fantastisk bra skrevet, jeg kunne ikke vært mer enig med deg en så dan!
   Du har satt ord på noe jeg har prøvd på lenge nå, det beskriver akkuratt hvordan jeg føler det ovenfor pelsen.

  94. Litt komisk å lese innleggene. Jeg har merket at mange bruker argumentet at det er helt greit å lage pels av dyret når det allerede er dødt. Tror dere virkelig at de bruker en pels fra ett dyr som har dødd fra en skade eller sykdom? Pelsen skal være så fin som mulig og dyret blir da drept på grunn av å få den pene pelsen. Noen blir tilogmed flådd levende for å ikke at pelsen skal bli dårlig/ødelagt.
   Skinn og pels er det samme. Er ganske sikker på at de fleste som bryr seg om dette, også ville ha klaget på deg om du gikk rundt med ekte skinn.
   Folk må begynne å lese å finne ut hvordan det egentlig fungerer..

  95. Grunnen til at jeg er imot pels er fordi at dyrene blir avlet opp bare med en hensikt – pels. Dyrene har dårlige forhold og får aldri leve et vanlig liv fordi at det eneste oppdretterne bryr seg om er pelsen. Jeg bryr meg ikke om dyrene er søte eller ikke, stygg eller søt dyrene har følelser uansett.
   Skinn derimot er ikke ille, fordi det blir produsert i sammenheng med mat, dvs, dyrene har bra forhold slik at vi får god kjøtt. De får leve vanlige liv, inntil de slaktes på en human måte. Vi bruker både skinnet og kjøttet. I Norge er ikke pelsindustrien så fæl som den er i andre land, men man må alltid huske at ikke all pes er produsert i Norge. Det er mye “blodpels” som blir importert fra andre land, f.eks. Kina hvor dyr ikke har noen rettigheter. Med en gang du kjøper pelsen, øker du etterspørselen som betyr at mer blir produsert.
   Alligator skinn er jeg imot hvis dyrene blir avlet opp til bare skinnet, men faktisk så spiser man alligator/krokodiller i mange land, og skinnet blir produsert i sammenheng med mat. Dvs, dyrene har bra forhold og har et bra liv før de blir slaktet.

  96. Eg veit eigentleg ikkje heilt kva eg meiner om pels. Støttar sjølvsagt ikkje pelsindustrien og er deira #1 fan, men har ikkje gjort meg opp noko meining. Meiner i alle fall at i prinsippet er ikkje det noko verre å slakte tusenvis av oksar for at nordmenn skal få kjøttdeig enn å slakte dyr for at folk skal få klede. Ein treng ikkje pels, men ein treng heller ikkje kjøtt, om ein ser slik på det.

  97. bra poeng, men tror mange ikke liker måten dyrene som ofte blir brukt lever. Grunnen til at så mange har noe imot pels er kansje fordi i mange tilfeller lever dyrene et liv uten verdi og under dårlige forhold. Personelig synes jeg pels er fint,men kjøper ikke pels fordi jeg ikke ønsker å støtte den industrien, hvor man dreper dyr for forfengeligheten til andre..

  98. Når folk bruker dyrepels får jeg vondt av de dyrene som blir drept fordi andre skal ha klær å ha glede av. Det er greit at de bruker pelsen til dyr som må bli avlivd pga. sykdommer eller dårlig gemytt/oppførsel! Men ellers kan de gi F i å ta dyreliv pga. mennesker som ‘bare må ha pels’! Falsk pels er såklart HELT GREIT!

  99. Kjære deg.. Det er så tydelig at du prøver å rettferdiggjøre det faktum at du bruker pels fordi du føler deg fin og flott i det. Du vet at pelsindustrien er helt jævelig, men du velger å se bort fra det fordi ditt eget utseende og overfladiske verdier blir satt før alt annet. Greit det, for all del.. Men ikke skriv sånne dumme innlegg bare for å lure folk til å plutselig tro at pels er helt ok. De fleste VET at industrien er grusom, og jeg tror også du VET at pga dette så har folk masse holdbare argumenter mot pels. Det som er tydelig er at du IKKE VET nok om temaet før du uttaler deg..

  100. Alligatorer og krokodiller blir slaktet PÅ GRUNN AV AT de spiser kjøttet! Spiser man coyote eller ulv? NEI.. Ulven er en utryddingstruet dyreart! DU går rundt med et lik på jakken din!! Steinalder folkene trengte pelsen pga kulden, DU fryser ikke her i Norge uten pels på hetten! Den henger til pynt, og det vet du så sykt godt selv!! SKJERP DEG, OG VÅKN OPP!!!!

  101. Min mening om pels er at jeg flipper ikke ut om jeg ser eller hører om noen som går med noe pels på seg, men jeg støtter heller ikke pelsindustrien. Jeg har litt tosidig syn på det. Jeg tenker at de som bruker dyrenes pels for å lage en jakke, et skjerf, vanter o.l, ikke nødvendigvis trenger å pine dyret. Altså, vi lager MAT av dyr hele tiden. Noe vi MÅ gjøre for å overleve. Da bruker vi kun kjøttet, og pelsen blir igjen. Bruker vi den pelsen, skader jo ikke det dyret? Om dyret allerede er dødt, hvorfor ikke benytte sjangsen til å lage noe nyttig ut av pelsen da? Tenk før i tiden da vi drepte rein hele tiden for å holde oss varme for å overleve. Jeg mener mange folk overreager waay to much når det gjelder bruk av pels.
   Men jeg synes ikke det er greit å PINE og drepe et dyr, kun for å bruke pelsen dens til en fin kåpe o.l. Det blir unødvendig, i og med at ingen fortjener å lide. Men som sagt, om dyret allerede er dødt, eller i hvertfall slipper å lide, ja så da mener jeg det er greit!
   Du er utrolig pen og ekte, Nora 🙂 Elsker å lese bloggen din!

  102. helt enig Nora!
   selv har jeg Canada Goose jakke, og pelsen på den er laget av Coyote (prærie ulv). coyotene er “overbemannet” i Canada, og for at den bærekraftige utviklingen skal holdes stabil, må det avlives en del coyoter uansett. så de dreper dem ikke FOR å få pelsen, men utnytter at de uansett på bort fullt ut. men det skal riktig nok sies at de flår pelsen før coyotene blir avlivet.

  103. hei hei 🙂
   Jeg er vegitarianer og har vært det en stund nå. Grunnen til at jeg tar avstand fra kjøtt og pels er at jeg mener at mennesker og dyr er likeverdige. Hvorfor må vi bruke dyr som næringskilde eller kles-materiale når vi har et annet alternativ som ingen trenger å dø for?
   Jeg synes det er greit at vi bruker produkter som vi får fra dyrene, så lenge dyrene ikke blir skadet i prosessen.

  104. Jeg er imot pels fordi jeg har sett bilder fra pelsfarmer som avler slikt som mink og rev kun for pelsens skyld, og jeg mener det blir feil. Det er en ting å drepe dyr for å holde bestanden nede, eller for kjøtt, og i tillegg bruke pelsen som klesplagg – det ser jeg absolutt ikke noe problem i. Det jeg har et problem med er det at det liksom er greit å avle opp dyr bare for å flå dem og siden kaste eller brenne restene, altså dette “bruk og kast” opplegget. Noe som også blir feil i mine øyne er at disse dyrene må leve det korte livet sitt nedgravd i sin egen dritt, i knøttsmåe bur sammens med tre andre – det er jo faktisk dyreplageri, og det er jeg imot. Jeg er på en annen side helt enig med deg om at det ikke er værre å flå alligatorer enn det er å flå en kanin – de er levende vesener de også.. men så syns ikke jeg at verken ekte eller falskt reptilskinn er pent. Bruk fuskepels, det ser like bra ut, og du trenger ikke ha så mange dyr på samvittigheten.

  105. herregud. Alle krangler om hvor ille det er å gå med pels, mens innlegget til Nora handler om fokuset på aligatorer og krokodiller. hva skjer?

  106. veldig veldig bra innlegg, nora:) du fremstiller det veldig fornuftig fra fler sider. tror de som greier å lage kvalm ut av dette innlegget også er det noe problemer med:)

  107. flott innlegg!:D er så enig med deg, men jeg respekterer at folk er imot pels, men helt ærlig hvorfor skal folk skrive hat meldinger for det! jeg mener selfølgelig at det er synd på dyrene men at man værer en pels betyr ikke det at man er dyreplager for det?! når folk bruker pels, får de meldinger om at de er dyremishandlere osc, men er det de som har drept dyrene? selfølgelig skjønner jeg at når folk kjøper så oppmuntrer de industrien til å lage mer. men helt ærlig folkens, vær sin smak, hver sin mening? om noen går med pels og er anderledes enn deg, må du hakke så sykt på dem da? jeg går med en del ekte pels selv, jeg har selv katt og er glad i dyr. take a chillpill folkens..

  108. Eeenig med deg!
   Det eneste jeg er imot er måten enkelte industrier dreper dyrene på.
   Men det er jo fantastisk hvis de bruker kjøttet til mat og pelsen til klær, ellers er jo det bare wasted!

  109. Folk blir jo ikke vegitarianere av å se en film av griser som skal til Gilde, men hele verden må slutte med pels fordi det finnes pelsdyr som lever i bittesmå bur… Folk må gjerne kjempe for at de dyrene som har det fælt skal få det bedre, men som du skriver finnes det de som ikke lever vondt også 🙂 Finnes mer kjøtt enn pels her i verden for å si det sånn..

  110. Greit nok at dyra er søte, men er det ingen som tenker på at de faktisk blir torturert
   og drept på grusomme måter, fordi det er billigst? By the way, kuer er ikke spesiellt søte,
   men er det ikke synd på de også da? Tenk litt mer enn “de er søte”

  111. Jeg er imot at dyr skal bli drept for pelsen når man faktisk har noe som heter fuskepels. Små og søte eller store og skumle – det er det samme. Dyr burde ikke bli jaktet på eller avlet opp og satt i bur fordi mennesker skal få ha på seg pelsen/skinnet deres.

  112. Jeg er imot pels av en enkel grunn: jeg er imot at vi skal drepe og slakte ned dyr for at vi skal se “pene” ut (når synes jeg pels er stygt, men regner med at endel synes det er pent siden de går med det). For meg er det komplett MENINGSLØST!! Pels er da fankern ikke noe vi trenger, og å drepe dyr for det er sinnsvakt og ondskapsfullt! Menneskelighet på det verste spør du meg. Det gjelder selvfølgelig skinn, og ikke bare dyr som er “søte og pene”. Dyr er levende vesen, og vi mennesker har ikke rettigheten til å ta deres liv for noe så meningsløst som pels og skinn. Det finnes fin fuskepels og fuskeskinn, bruk det i stedet og slutt å gå rundt som fullstendig idioter.

  113. Vel, forskjellen på alligatorskinn og kattepels er at alligatorene blir ikke flådd levende fordi det er helt umulig. Katter(og andre pelsdyr) blir hengt opp ned levende og flådd, “fordi da glir pelsen lettere av”..
   http://www.animalsaviors.org
   (det er selvfølgelig synd på alligatorene også!)

  114. Helt eni, er mer mot truede dyrearter som blir laget vesker og allt annet av en jakker av pels der det finnes masse dyr å lage det ut av. men det er synd, men sånn er live.

  115. det har ikke så veldig mye å si om de er søte eller ikke. Alle vesner har jo like rett til å leve,
   vi mennesker har ikke mere rett til å leve enn en liten kanin. Men det som er tankegangen
   er at det er snakk om dyr som sitter inne i et bur med bæsjen sin, og blir heelt gale i huene
   sine fordi de ikke har noe rettigheter og null frihet. Altså jeg hadde aldri klart å sitte
   inne i et bur hele livet å sitte og vente på at noen skal drepe meg med elektrisitet
   eller bare rett og slett skjære av meg huden. Grunnen til at folk er i mot pels er nok
   fordi de blir rett og slett kvalme på å tenke hvor grusomt det er. Og pelsfarmene
   i Norge er rett å slett ikke fine, alt er ødlag, stygt, ekkelt, ned-dopet. Det er ikke
   noe fint med de stedene. Å nei jeg tror nok ikke at så mange faker for å lage sånne
   repotasjer, for det er fakta. Du får syntes hva du vil, det er helt greit Nora. kanskje du syns
   pels er fint, men det er mange andre som også ikke syns det. MEN bare tenk på om
   det var du som satt inne i det buret. Og 85% av dyrene er hardt skadet, mistet halen, tenner,
   bitemerker, brukket beinet.. u name it.

  116. Jeg er imot pels og skinn, men jeg syns det er greit når dyret er allerede dødt, men
   kun om det døde naturlig hvis du skjønner. Jeg er totalt imot at dyr blir avlet opp til
   å bli noe man kan gå med, for forfengelighet. De lever i dårlige forhold, de sitter i trange
   trange bur, det er ikke et liv, det er forferdelig!
   Men bruke noe som tilhørte noe(n) som døde(jeg regner med at noen gidder å kverulere,
   så bare det er sagt, døde naturlig, ikke drept for å bruke), er greit.
   Men vi har kommet langt nok til å finne annet til å holde oss varme.
   Har ingenting med hva vi brukte i stenalderen eller whatever, vi lever i 2010, blir bare for dumt å ta opp stenalderen altså.
   Og jeg tviler sterkest på at noen dyrekjempere ville fått noen til å plage noe de kjemper for, bare for å få frem et “poeng”.
   Jeg kan innrømme at PETA kan gå litt for langt noen ganger, men man blir desperat når man ser hva som skjer i verden.
   du kommer med noen greie argumenter, men de kommer nok ikke så langt Nora, du høres dessverre bare ut som en typisk for-pels-person. lykke til vidre.

  117. Jeg er imot pels OG vegetarianer fordi jeg syns det er galt å avle opp dyr.
   Dyr som avles opp, lever ikke et normalt dyreliv. De lever i små A4 bur, og hva de blir foret med tørr jeg ikke å tenke på en gang. Jeg kan ikke forstå at noen syns det er greit å avle opp masse dyr bare for at de skal kunne gå rundt i pels (det er ikke fint en gang!). Vel, det er kanskje smak og behag, men jeg syns ikke det er vakkert å se noen med pels, når jeg vet hva som ligger bak produksjonen av det 😉

  118. GUD! Jeg blir nesten mere provosert av de som kommenterer, ja åsså hva om hun bruker pels? Hun er jo ikke dyreplager eller noe, selfølgeli så er jeg også imot pels, men tror dere virkeli at hun går med pels fordi hun vet at det blir drept dyr osv? Nei det tror nok ikke jeg! Jeg synes det er grusomt å tenke på at dyr ikke skal få være dyr, men bli drept for at vi skal være varme, men det å skrive hatmeldinger er bare teit.
   Det er min mening…

  119. Jeg er egentlig veldig i mote pels/skinn. Som er “produsert” på en forferdelig måte. Uansett hvordan dyret ser ut så har det like mye føleleser! At noen dyr lever i mangenskap og så blir flådd levende synes jeg er helt grusomt, og ønsker nesten at de som gjør slike ting bør få oppleve det selv. MEN, er pelse/skinnet fra et dyr som levde et, ja du kan vel kalle det tr bra liv uten smerte, dør og deretter blir slaktet, synes jeg ikke at det er så forferdelig å flå dyrene. Hvis man kjøper pels syens jeg man først bør sjekke hvor den kommer fra og hvordan plagget ble til.
   Jeg synes det er veldig bra at du faktisk tenker utenfor boksen når det gjelder pels/skinn. Det er jo ikke bare de små og søte dyrerne som lider her i verden. : (

  120. Nå mistet jeg respekten for deg totalt, og jeg kommer ikke til å se mer på denne
   bloggen. Grunnen til at jeg er imot pels er fordi dyr ikke skal lide for menneskers
   forfengelighet. Ikke bare hvordan men hvorfor! Det samme gjelder alle dyr uansett
   om det er ekorn, rev eller alligator! Feil er det! det handler om en følelse og respekt
   man har for skapningene rundt seg. Du ville ikke gått med babyhuds lue!

  121. Nå virket du plutselig stokk dum nora.
   Trodde egentlig du var ganske oppegående.
   Folk flest som er imot pels er det jo grunnet MÅTEN DYRENE BLIR FLÅDD PÅ. Det er helt forferdelig. DE BLIR FLÅDD LEVENDE FOR Å FÅ BEST PELS.
   Og apropos krokodiller, det er ikke noe bedre det. Det er brutalt, uansett hva slags dyr det er.
   Du kan jo google det og sjekke opp litt rundt temaet før du uttaler deg, og se hva du faktisk støtter ved å bruke ekte pels. Way to go altså, støtt tortureringsmetoder mot dyr. Skikkelig imponert ble jeg. Av dumheten din.
   I would rather go fucking naked.

  122. temmelig enig med deg=) organisasjoner mot pelsindustri viser skrekkelige bilder av ting som faktisk skjer, ja, men ikke ofte. det er ikke alle pelsindustrier som flår dyrene levende osv. dessuten er det mange som argumenterer med at “pels er ikke nødvendig”, men det er ikke kjøtt heller hvis man ser på det sånn. og hvor mange av de mot pels har ikke skinnsko? :p

  123. Jeg er imot pelsbruk, og skinn både fra kuer og alligatorer og alt annet, fordi jeg ser på dyr med like mye verdi som et menneske 😉 Har mye jeg kunne sagt, men har ikke tid nå. MEN, folk som rakker ned på “dere pelsbrukere”, det er teit og mange av de er nok fjortiser som synes det er “kult å være imot pels” og som ikke tenker lenger en til nesetippen sin 🙂

  124. Tamara: HERREGUD, JEG SKRIVER JO AT JEG SYNES FOLK SKAL FOKUSERE LIKE MYE PÅ KROKODILLER SOM PÅ ANDRE DYR, ER DET FEIL ELLER DYREMISHANDLING? GUD, SÅ JÆVLIG DUMME NOEN AV DERE FAKTISK ER.

   heidi er søt 😉

  125. Herregud. Vi bruker dyra, sånn har det alltid vært ! før i tiden brukte dem jo ikke no anent endyreskinn og pels til å varme seg.
   tror dere de i steinalderen hadde så mange muligheter, neida, de måtte nøye seg med dyrepels.
   Skjønn LITT a. VI må da få lov til å kjøpe det som er i butikken .

  126. Jeg er ikke motstander fordi de er søte.
   Jeg er motstander fordi jeg mener alle dyr burde ha like rettigheter til et godt liv som det vi mennesker har.

  127. noe mange ikke tenker over( tror jeg) er at det meste av sminke/ velvære produkter feks bodylotion o.l er testet på dyr.. feks loreal, gillette osv.. nylig ble det også vist på tv at det som blir den kyllingen vi spiser, lever under så dårlige forhold at vingene knekker/har brudd over lengre tid før de blir tatt livet av.. at fokuset kun er på pels er i mine øyne derfor litt snevert.. så jeg sier meg enig me deg nora..

  128. Hei Nora.
   Først og fremst vil jeg bare si at jeg aldri har kritisert deg for å bruke pels, eller synes noe dårligere om deg for det. Det er et valg man må ta individuelt, og sånn er det. Jeg bruker selv pels av og til. Når pels allikevel er så omdiskutert som det er i dag, så må man enten være beredt til å forsvare seg selv eller bare blåse i kritikken. Det siste er nok det beste…
   Men, det du sier her lager ikke så veldig mye mening. Kan man ikke ha et sterkt engasjement for noe fordi det er noe annet man også kan engasjere seg for? Pels er dårlig på grunn av hele industrien. Pelsfarmene er nok ikke generelt like ille som de blir fremstilt av dyrevernere, men de er heller ikke like ufarlige som de blir fremstilt av pelsindustrien. Men et sterkt engasjement for noe burde verdsettes, for det er det som hele tiden gjør verden til et litt bedre sted å være.
   Tenk om for eksempel de som kjemper for å redde regnskogen ble møtt med kritikk som dette? “Ja, regnskogen er vel og bra å bruke tiden på, men skog blir jo hogget ned over hele verden, så hvorfor skal man bruke tid på regnskogen da?” .
   Mitt tips til deg Nora, til meg selv og til alle andre som bruker pels i ny og ne er å ikke ta kritikken fra dyrevernere og motstandere av pelsindustrien så personlig, men heller legge det på hjertet og kanskje forandre forbruket vårt i fremtiden. Og takke dem stille for at det er mennesker som bryr seg nok om dyr og deres velferd til å si i fra.

  129. Herregud, jeg elsker bloggen din! Jeg tar meg selv i å titte innom i pausene mine hver dag på jobb. Det er ikke vanlig for meg:)
   Du er TØFF! Tenk å ha så mange lesere daglig og TØRRE å uttale seg om et emne som dette! Det krever virkelig guts. Jeg mener, jeg med min blogg på kanskje 15 lesere daglig, hovedsaklig venner og bekjente, skrev et innlegg der jeg tydelig ville få frem at jeg slettes ikke var for dyremishandling men at dyr var dyr, at det måtte kunne gå an i skjerpede former og at jenter var veldig lett påvirkelige…. Herregud, jeg trodde jeg skulle bli jaktet ned og slaktet selv! Og det hjelper ikke hvordan du formulerer deg eller om man tråkker forsiktig og prøver å få frem et logisk poeng; med mindre du ikke skriver “jeg hater pelsindustrien og jeg vil knivstikke alle pelseiere” så får du nøyaktig den samme kritikken. Jeg gir opp! Men du er kul:D

  130. Er enig med ei lenger oppi her, de fleste bruker jo DUNjakker, det er ikke så mye bedre det!
   Go NORA!

  131. jeg er i bunn og grunn i mot det beste som finnes av utnyttelse av dyr. derfor er jeg både vegetarianer og (om jeg kan kalle det dét:) boikotter pelsindustrien. men jeg er enig med deg, mange av pelsmotstanderne sier at de hater pels fordi de syns dyret er pent/søtt/sett inn passende adjektiv. en annen ting er det at de blir utnyttet og foret i elendige forhold for så å OFTE bli flådd levende (dette for at pelsen skal bli så bra som mulig), og jeg forstår faktisk ikke hvordan mennesker kan klare å utføre noe så jævlig lite humant mot et annet levende vesen. og pels er virkelig ikke nødvendig for annet enn urbefolkning (og strengt tatt ikke de heller) for i dag har vi kompetanse og kunnskap til å lage klær og sko og accessories av andre ting enn dyr som blir avlet opp for å så å bli tatt livet av for at en eller annen jente eller gutt skal kose seg i plagget som en gang var et dyr som ikke så dagens lys for å ha et lykkelig liv.

  132. “Kanskje de til og med har BEDT menneskene om å drepe de slik, for å filme det og så legge det inn på youtube for å vise dere det”
   herregud jente, du har jo faen ikke peil 😉

  133. fy faen, jeg digger deg! ikke nok med at jeg fra før elsker bloggen din, nå elsker jeg den MER! Jeg er så enig med deg, you go giiirl

  134. jeg blir seriøst helt oppgitt av alle dere som absolutt skal kristisere nora for meningene hennes.
   Dere kan da ikke si hun er dum og kjefte på henne fordi hun bruker en pelskåpe som
   hun har arvet, og ble lagd for mange mange år siden. Greit at dere ikke vil det, men
   kan ikke bli sur og irritert på henne..
   Stå på Nora! Digger deg for at du er såpass ærlig som du er.

  135. Dere som mener at alle dyrene blir flådd levende i hvert land bør vel kanskje følge
   med litt. De pelsene og skinnene som selges i butikken er ikke flådd av levende dyr.
   De tar skinnet/pelsen fra dyr som er avlivet eller slaktes. De skjærer skinnet av
   forsiktig slik at de ikke skal få rifter i pelsen/skinnet også selger de det videre helt
   til det havner i butikken. Men det er jo ikke dyremisshandling når dyret allerede er
   dødt? da kan man jo likså godt kalle dere dyremisshandlere fordi dere spiser kjøtt
   som selges i butikken.
   Altså, her i Norge ihvertfall selger de kunn pels og skinn som ikke er dratt av et
   levende dyr. Kjøper det kunn av de som har tilatelse til å slakte eller avlive et dyr
   pågrunn av forskjellige hennsikter, slik at det ikke blir drap på dyr.

  136. Synes det er fint tema du tar opp 🙂 NOAH har veldig mange hjertesaker, men det har seg slik at det er noen som er synligere enn andre. Deriblant fakkeltog mot pels. Men andre saker NOAH også jobber imot er hvalfangst, revefarmer (alle dyrefarmer generelt), pelsindustrien, og hovedsakelig ting som kan gjøres med i NORGE. NOAH fokuserer på norge først og fremst,fordi det er en veldig liten og frivillig organisasjon. De har saker som angår alle dyr, inkludert “skinndyr” som aligatorer. Men det som er når det er en så liten organisasjon er også det at de må prøve å fokusere på saker som “opptar” folk. som faktisk fanger folk. Om du skjønner? det som er mest aktuelt 🙂
   men FINT at du tar opp! jeg føler du har stor påvirkningskraft! 🙂 viktig at denne mediekanalen bruker makten sin for alt det er verdt!

  137. Jeg blir så syyykt irritert på folk som lissom skal være så “inn” i pelsindustrien og lissom være så politisk aktive. De som ser på dyr som kun “søte” og “deilige og kose med”. Jeg blir sykt irritert på folk som legger ut om hvor grusomme folk er som bruker pels, mens de sprader rundt i en ny skinnjakke.
   Jeg hater pels og skinn. Fra ALLE dyr. Og ikk fordi jeg bare syns dyr er “søte”, men fordi i min bok er de noe som fortjener å leve like mye som oss. Hvorfor vi har tatt oss retten til å slakte jordas dyr for å se bra ut er noe jeg aldri kommer til å forstå. For det er jo i bunn og grunn det det handler om. Tro meg, jeg har stått å ergret meg lenge over at drømme jakka er i skinn, og at noe som må være de mest perfekte skoa som finnes kommer fra en ku. Men så spør jeg meg selv: er det verdt å betale for at en kanin, en sau, en ku, en hest, en katt, en krokodille, you name it, skal bli skinna på de mest brutale måter for at jeg skal se bra ut i noen måneder for så å være lei?
   Når det gjelder selve “slakte prosessen” så er det ikke like “ille” over alt her i verden, men hvis man tar Kina som et eksempel, som er europas største pels eksportør, så er det ganske jævlig… Å si at folk har betalt andre for å slakte katter og hunder på den måten så de kan legge det på youtube er å være utrolig naiv og blind.
   Man trenger faktisk ikke dra helt til kina for å finne dyr innesperret i bur heller. Senest i fjor sendte tv2 en dokumentar om pelsdyrdriften her i norge. Her er det selvfølgelig andre normer, men alikavell… Rever som bor hele livet sitt i et bur ikke større enn en pult i areal, uten jord, gress eller noen form for “natur”. Er det greit? Det kommer jo selvfølgelig ann på hvordan man ser på dyr. Mange ville si at dyr ikke fortjener bedre, men jeg syns de gjør det. Jeg syns de fortjener et liv som er naturlig for de. Ute
   i skogen, hvor de faktisk kan trå på jord, løpe, føle vinden i pelsen og bare leve. Når det gjelder den dokumentaren på tv2, som jeg ikke tror er blitt betalt for å vise et falskt bilde av vår “oh so beautiful world”, fikk man se rever som var blitt helt sinnforstyrra løpende rundt i sirkler helt forvirra, krokete inni et hjørne, redde, forskremte.
   Dette ble en veldig lang kommentar, men jeg følte bare jeg måtte si det. Jeg er ikke fly forbanna eller no fordi du ikke er imot pels. Jeg digger deg og bloggen din og leser den hver dag, men nå måtte jeg bare… protestere litt 🙂

  138. Er enig med deg, Nora. Tenkte bare å si til alle blodfans av fuskepels. En grunn til at pelsindustrien bare vokser og vokser er jo pga. flere såkalte trendspeidere som følger med på hva folk går med. I det siste har det jo blitt skikkelig in å lage en så ekte fuskepels som mulig; altså at det er vanskelig å se forskjell på. Disse speiderene vil da springe til avlerene og fortelle hvor mye pels som brukes, og dermed vil de bare produsere enda mer. Mener derfor at det også er feil å gå med fuskepels, ettersom du går med det fordi de fleste ser på det som fint.
   Og til dere andre også; bruker dere sko laget av ekte skinn? Støvletter? Vel, da kan jeg fortelle deg at de flår dyrene for å lage de skoene også, så ikke kom her å påstå at det er så innmari mye bedre altså. Personlig er jeg nøytral til debatten, bare for å si det sånn.

  139. Jeg er til dels enig, men kan du svare på hva som er bra med pels? Hva får man ut av utenom at man føler seg “fin”? Varme har man i andre klær også. Jeg blir kvalm når jeg ser personer med pels. Enten må man være dum eller uvitende, men det grenser jo til dum det også. Mange pelsdyr har instinkter, noen har behov for å være i vann, andre har ett behov for å bevege seg mer enn den lille plassen den går på. Jeg tviler ikke på bildene til norske NOAH fra forskjellige pelsfarmer. Så klart vil en rev føle seg fanget i ett bur, den gnager gjerne av seg bein fordi den er frustrert, det trenger ikke å komme fra en sjokkerende dokumentar det, det er fakta, for å ikke snakke om underlaget dem må gå på. At man får svar som “de er søte” må komme fra 13 åringer. Ingen voksne mennesker svarer med ett slik argumentet. Og det er ikke noe forskjell på en alligator og en sølvrev etter min mening hvertfall! Pels (og skinn) er totalt unødvendig uansett hvordan man vrir og vender på det.

  140. Jeg er helt enig med deg, og jeg skjønner hva du mener. Faktisk, i de tilfellene det skjer på humant vis, ser jeg egentlig ikke problemet.
   Og jeg har tenkt på enda en ting MATproduksjon. Vi avler opp all slags dyr for så å drepe e og spise dem. Nei, jeg er ikke vegetarianer, men likevel. Ta Belgisk Blå, for eksempel. De er så genmanipulerte at de ikke kan føde på vanlig vis, og blir slaktet etter 18 måneder fordi de rett og slet ikke kan stå på bena lengre. Er det så sinnsykt mye bedre? Nei. Går noen i fakkeltog av den grunn? Nnnnnneeih.
   Bare et eksempel, men håper du ser poenget. Havner kjøttet på fatet er det greit, men om pelsen havner rundt halsen, er det grusooomt. Tror man dyrene merker forskjell?

  141. Er du helt dum?
   De du har spurt er tydeligvis bare små fjortisjenter uten meninger. Grunnen til at JEG er i mot pels er fordi dyr blir låst inne ogbokstaveligtalt FLÅDD LEVENDE, og disse produktene blir solgt over hele verden. Synes du det er riktig å drepe dyr, kaste kroppene deres i søpla, bare fordi mennesker som er opphengt i status skal få seg en pelshette? HERREGUD MENNESKE!
   Bare søk på youtube, så kommer det opp masse videoer der de flår uskyldige dyr levende. DET ER HELT FORFERDELIG! og du er tydeligvbis utrolig uvitende som bruker pels. Det er faktisk kvalmende.

  142. Jeg er i mot pels fordi jeg mener dyr og mennesker akkurat like mye verdt. Verdi skal ikke måles i hjernekapasitet. Vi har ingen rett til å mishandle og bure inne vesener av samme verdi som oss selv. Også til et så jævlig formål som å se bra ut og ikke fryse… Jeg blir kvalm. Å drepe et menneske er moralsk sett like feil som å drepe et dyr for å få pelsen dens. Å bure inne og mishandle et dyr er akkurat like feil som det Mr. Fritzl gjorde med sin datter.

  143. Jeg er imot pels på grunn av måten de dreper dyrene på. Også at de dreper dyrene på grunn av at vi skal gå med fine kåper og gå i fine klær. Men krokodiller og alligatorer er like mye verdt, og fortjener livet like mye som andre dyr.
   Jeg synes det er ditt valg om du skal bruke pels eller ikke. Enda jeg aldri ville brukt det. Bare du vet hva dyrene har gått gjennom får at du kan bruke pels.

  144. folk har flere argumenter enn at de er søte. dyr lider noe jævlig for at mennesker som deg skal gå med det.
   Du har tidligere sagt at det ikke er farlig å kjøpe det når det allerede henger i butikken. derfor overlever pelsindustrien og dyr må fortsette å lide.
   tragisk.

  145. jeg kunne ikke vært mer enig!
   og jeg har ALDRI hørt om folk protesterer mot de stakkars endene som får fjærene sine revet av for å bli til din pute:) tror heller ikke klærne til folk er så jævlig etiske heller.

  146. min meningen om pels er, vi spiser jo kjøtt og vi mennesker har vert avhengig av
   andre dyr i alle år mennesker har levd, kjøtt til mat og pels til å holde varmen. det er
   ikke noe galt i å gå med pels det som er galt er pelsundustrien som faktisk avler opp
   dyr bare fordi de skal bli klær og stapper dem inn i småe dyr og dreper dem på
   forferdelige måter!

  147. neineineineineiiii, pelsindustrien er MYE større en aligatorskinngreia di. jeg kjenner en som jobber i dyrebeskyttelsen, som har gått rundt på pelsfarmer, og dyrene holdes i små bur der de blir gale av å være. dyrene blir frusterte og begynner å skade seg selv og de andre i burene. i en pelsfarm med 13 000 dyr, var 20 av de skadet med nye eller gamle sår, og det lå mange døde dyr sammen med de andre dyrene.
   og det er ikke slik du tror, at de vil drepe de på en spesiell måte for å provosere. det er bare tull. for når folk blir provoserte og ser de filmene så vil de jo ikke kjøpe pels, og da har jo de som har laget filmene ødelagt for seg selv.
   det er ikke snakk om at bare NOEN farmer behandler dyrene dårlig. det er ikke snakk om ett råttent eple i kurven. det er snakk om så mange råtne epler i kurven at det er ikke noe vits i å spise de friske eplene. det jeg mener med dette er at; det er så mange farmer som behandler dyrene sine dårlig at det er ikke noe vits i å la de fortsette, for pelsfarmene bruker ikke pengene på at dyrene skal ha det godt og bo i et åpent, fritt landskap. de bruker pengene på seg selv
   nå har du noe å tenke på; dette er grunnen til ja JEG hater pels, og alltid har gjort det.
   de som sier de hater pels fordi dyr er søte, vet ikke nok om dette. de har bare hørt at pels er dumt, men har ingen grunn til å være enig. men jeg syns at dyr skal ha sin frihet, ikke bli behandlet som dritt bare for at vi skal få det vi vil ha.
   hadde dyrene hatt det bra, ikke bodd for dårlig, ikke blitt proppet med kjemikaler for at pelsen skal bli finere, og de hadde levd et synt liv og blitt drept på en ekstermt human måte, ja, da hadde jeg godtatt pels. men de som driver med pelsindustrien, er som ofest fattige folk som vil tjene penger. og da har de ikke råd til det som er dyrets beste.
   krokkodiller derimot, jeg vet ingenting, og det tror jeg ikke du gjør heller, om det, jeg vet ikke hvordan de blir slaktet eller noe, så jeg skal ikke uttale meg noe om krokkodilleskinn. men jeg liker ikke det heller for jeg tviler på at de har det så ekstremt mye bedre en pelsdyrene.
   okse og ku derimot. de vet jeg at lever et godt liv, de aller aller fleste gjør det. de blir drept på en human måte, og vi bruker kjøttet på de også, så når vi dreper den for å få mat, er det jo like greit at vi tar skinnet også.
   men uansett, du har kjempefin blogg <3

  148. Jeg er imot pels fra pelsdyroppdrett og pelsfarmer, fordi dyrene lider. Men sau, reinsdyr osv. Er jo bare fantastisk siden dyret blir spist uansett. Best å utnytte dyret til det fulle siden det allerede er dødt etter min mening.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg