mine hemmeligheter

Mange av dere spør hvordan jeg holder huden min fin, hvord   Så nå har jeg tenkt til å hjelpe dere litt på vei, ved å fortelle små hemmeligheter.

* Puss tennene. Jeg pusser tennene tre ganger daglig med en mild tannkrem, og bruk tanntråd. Jeg har ikke akkurat så veldig hvite tenner at det gjør noe, men det viktigste for meg er at de er sterke, friske og ikke ser gule ut. Jeg tar også en blanding av salt og sitron på tannbørsten, som jeg pusser tennene med en gang i uken. Det kan slite veldig, men på grunn av mye kaffe, te, vin og slikt, er dette den eneste måten å holde den hvite fargen på.

* Bruk en nøytral leppestift. Jeg elsker nøytrale farger, som beige, lyserosa og hvitt. Mange har lenge klaget på at leppene mine er så lyse, men oh, jeg synes det er så FINT. Jeg liker å ha leppene mine mest mulig naturlige, så…Favoritten min har klart blitt YSL leppestiften som jeg kjøpte for noen dager siden. Den er helt nydelig, i tillegg til at den smelter inn i leppene, og blir akkurat som lepomade. Den koster 285,- og er virkelig verdt det.

* Ta av sminke hver kveld før du legger deg. Når du passer på å fjerne sminkerester, ser huden mye friskere ut dagen etter. Jeg bruker alltid sminkeservietter, og skyller med lunkent vann etterpå. Jeg har alltid pleid å fjerne sminken når jeg kommer hjem fra skolen og evt. legger på ny, for da får huden litt hvile.  Annenhver dag peeler jeg også ansiktet med en peeling fra Nivea, som er utrolig god. Det er viktig å fjerne døde hudceller og annet fra huden, men vær forsiktig så du ikke peeler for ofte. Man kan også peele huden med en blanding av honning, sukker, salt og olivenolje. Dette kan lett slite på huden, og noen kan også reagere, men på samme tid gir dette næring til huden, og gir en veldig fin glød. Avokado er også veldig bra.

* Ta hårkur to-tre ganger i uken. Håret mitt er så slitt etter diverse klipping og farging, derfor blir jeg nødt til å ta hårkur såppass ofte. Hårkuren jeg har falt for er fra Bjørn Axen, og den koster rundt 350,- på Vita og parfymerier. Det er veldig viktig at du finner en kur som passer for ditt hår, så jeg anbefaler å gå til en frisør og spørre om hva håret ditt kunne trengt. Om du trenger mye fuktighet og glans, ville jeg anbefalt den jeg bruker. Jeg bruker denne kuren etter shampoen og lar den trekke i 40 minutter, før jeg skyller og tar i balsamen. 

  

* Bruk fuktighetskrem. Etter mange år med sminke, solarium og dårlige matvaner har huden i ansiktet mitt blitt veldig sliten, og det synes godt. Jeg har aldri hatt noe særlig problemer med uren hud og kviser, men

* Åpne øyne. Da jeg var i London prøvde jeg ut masse på boots, og kom frem til at Vital eyes er et vidunderprodukt. Det er vanlige øyedråper som skal gjøre øynene dine våkne og hvitere, og du ser mye mer opplagt ut. Jeg er født med ganske store poser under øynene for de som ikke har sett det, så slike produkter er midt i blinken. Ellers så bruker jeg maskara kun på de øverste vippene, slik at jeg får "dådyrblikk" 🙂 Man kan også bruke en svart dipliner for å få ett slikt blikk.

* Drikk vann og spis frukt. Frukt har det blitt fryktelig lite av når det gjelder min hverdag, fordi jeg kun tåler druer, bananer og mandariner, noe man blir veldig lei av i lengden, haha. Men når det kommer til vann, drikker jeg nesten litt for mye. Det står alltid seks vannflasker i kjøleskapet mitt, og de drikker jeg opp i løpet av en dag. 

* Brunfarge. Det er veldig mange som spør om hvordan jeg holder meg brun og fin hele året. Nå skal dere høre…..jeg har vært avhengig av brunfarge i mange år, og jeg har pleid å spraye meg med selvbruning hver eneste dag. Når man bruker så mye selvbruning som jeg gjorde, så mister man pigmenter ( og ikke si imot, jeg har erfart dette selv…), derfor blir jeg nesten ikke brun om sommeren, noe jeg ble før jeg startet med dette.

I høst startet jeg med sol, og tok det gjerne annenhver dag, for å holde fargen oppe. Jeg anbefaler alle til å ta solarium på vinteren, men ikke overdriv det. Kroppen trenger D-vitamin, og du får akkurat nok av dette om du tar 8-10 minutter en gang i uken. Men om du skal bli BRUN, så er jo ikke dette nok… Jeg skal ikke si hvor lenge jeg kan ta sol, men poenget mitt er…….Hvis du vil oppnå en fin og gylden farge, og du HAR pigmenter til det, så ta sol 1-2 ganger i uken, rundt 15 minutter hver gang, og bruk betakaroten. Dette er et naturlig middel som hjelper kroppen til å produsere de stoffene som trengs for å få en brun farge, og det gir samme effekt om du spiser mye paprika og gulerøtter.

…I helgen prøvde jeg ut en ny spraytan, så nå om dagen er jeg veldig brun. Om du heller vil gå for selvbruning, så er dette et veldig godt produkt. Alessandro har kommet med stiletto, som først og fremst er selvbruning til ben. Du blir brun med en gang du sprayer det på, og neste dag er du enda brunere. Den blir jevn og fin, og du blir heller ikke oransj. Mitt beste tips er å:

– smør hele kroppen inn i en hard peeling, og la det trekke i 1-2 minutter
– bruk en grov skrubbehanske og gni hardt mot huden
– skyll godt med lunkent vann og deretter tørk forsiktig
– fyll hånden din opp med fuktighetskrem, gjerne uten parfyme
– spray/hell selvbruningen over kremen og bland godt
– smør blandingen jevnt og godt utover hele kroppen, eller der du evt. vil bli brunere ( jeg bruker det bare på armer og bryst )

Anbefaler å ikke trene, dusje eller gå med klær rett etter at du har tatt selvbruning. Det er fort gjort å få skjoller, og om du svetter mye, skylles kremen ut igjen fra porene. Husk å vaske hendene godt etterpå.

* Negler. Jeg er ikke den type jente som betaler 1000 kroner for manikyr, men det viktigste jeg vet om når det gjelder negler, er å klippe og file. Neglene mine vokser nesten aldri, så der er jeg heldig, men å file er allikevel veldig viktig. Ellers så har jeg blitt helt avhengig av neglelakk, og klarer ikke gå uten. De fargene jeg liker best er mintgrønn, marineblå, beige og andre lyse farger. e.l.f har mange fine farger, men de er dessverre ikke så veldig gode. De jeg har prøvd har flasset av etter dag en, men derimot er chanel, ysl og h&m veldig bra. H&m har mange farger, i tillegg til at fargen er tykk, tørker etter fem minutter og sitter i nærmere en uke.

Noe mer dere vil vite? Sett opp en ønskeliste i kommentarfeltet.

83 kommentarer
  1. Jeg er helt enig med deg om det at man mister pigmenter ved overdreven bruk av selvbruning! Jeg ble sinnsykt brun før, men der jeg brukte mest selvbruning har jeg mistet pigmenter! Helt sykt! Tørr nesten ikke bruke selvbruning mer!

  2. jeg lurte på om du kunne fortelle litt bedre om de øyedråpene. er de farlige? osv. og om den blandingen av salt og sitron du pusser tennene med.
   ellers et veldig bra innlegg. tusen takk!

  3. MÅ MAN BRUKE MYE SELVBRUNING FOR Å MISTE PIGMENTER ?
   MISTER MAN PIGMENTER AV Å KUN BRUKE LITT SELVBRUNING OM VINTEREN ?

  4. Veldig mye gode tips her, men jeg ville ikke ha anbefalt å skrubbe huden hardt før
   selvbruning. Jeg er helt enig i at du bør skrubbe for å få best resultat, men ikke
   hardt for da kan du skade huden 🙂

  5. Wææh bra’e tips!
   Lurer på om du kan vise elns hvordan du sminker deg? Sånn steg for steg, med for eksempel øyenskygge? 😀

  6. veldig gode tips! 🙂 jeg anbefaler deg til å prøve neglelakk fra alesandro, jeg har
   mange i lyserosa. De blir ikke for rosa heller, men sånn fin. aner ikke hvor mye det
   koster 🙂

  7. gode tips her 🙂
   kul header du har, digger bildet! ellers må jeg si at jeg liker bloggen din veldig 🙂 du virker så ekte i forhold til andre bloggere. ha en fin dag 🙂

  8. hvilket speilreflekskamera du bruker, som jeg tror er blitt spurt om over fem hundre ganger på bloggen din.

  9. den leppestiften du har på bilde, er det samme som det er bilde av? i så fall, hva heter fargen?:-)kan du gi noen tips til kvisete hud?:-)

  10. For et lang, detaljert og flott innlegg! 🙂 Vi er ganske like på dette med nøytrale farger har jeg fått med meg. Jeg bruker kun nøytrale farger i både sminke og klær, hehe! Jeg liker også å være brun, så for noen uker siden begynte jeg å ta sol igjen, første gang på nesten 10 mnd!! Jeg har også drevet en del med selvbruning dessverre…. Men jeg elsker å ha en flott BRUNfarge av solarium, og ikke så brunt at det blir oransj.. uff

  11. Gode tips Nora 🙂 peeler mye selv.
   Tina: Har brukt vital eyes selv faktisk. Men jeg bruker kontaktlinser hver dag, og de to tingene sammen er ikke en veldig heldig kombinasjon. Det står på flasken at man ikke skal gjøre det, men jeg greide ikke la være. Ellers så funker den fint, du får hvite øyne, men på sikt og langvarig bruk så frarådes det ettersom det kan bidra til å gjøre øynene enda rødere enn de var. Du kan bestille den på internett, søk den opp på ebay eller noe 🙂

  12. braa innlegg 🙂
   jeg lurer på hvor ofte du sminker deg? tror jeg husker at du har skrevet før at du sminker deg på nytt midt på dagen siden morgensminken har gått vekk, gjør du fortsatt dette?
   og om du har noen tips for å få sminken på huden til å sitte bedre?

  13. jeg går tannhelse , sitron er det VÆRSTE for tenna skl jeg si deg 😉 hahhahhha .. det gir lavt PH i munnen , og dermed så får man syreskader på tennene og hull oppstår mye fortere ,,, så vil nok anbefale deg at du ik bruker sitron for og bleke tenne dine ! prøv bake pulver, puss tenna med det og skyll god vekk, smaker ik godt men man får hvite tenner 🙂

  14. Så utrolige mane brae tips, har bestilt både shampo, balsam og hårkur fra Bjørn Axen som jeg ser frem til å prøve 🙂
   Men noe jeg ville likt å sett hadde vært klesskapet ditt, du har jo sånnen utrolig bra stil 🙂

  15. Kjempebra innlegg 🙂
   Vil bare si at jeg elsker bloggen din, du virker så oppriktig og hyggelig, og du skriver også utrolig bra. Stå på!!

  16. De dråpene du bruker burde du absolutt ikke bruke hver dag. Leste en artikkel om det 2-3 mnder tilbake at om du røyker/snuser en gang i blandt (eller hver dag) så kan du få raskere blodprop – og det vil du så absolutt ikke ha i øyet. Anbefaler deg å ikke bruke det så ofte ihvertfall.

  17. du virker så utrolig snill og god. Du gir oss lesere tips, som de aller fleste sikkert ville holdt for seg selv. Du er menneskelig og skriver om hvor lei deg enkelte kommentarer gjør deg, istedet for å leke overlegen og mye bedre enn alle andre. Jeg synes du er så utrolig pen, og du er utrolig flink til å ta bilder osv. Tusen takk for gode tips 🙂 Elsker bloggen din.

  18. Kan du lage sminke videoer, sånn for hverdags og fest osv?.. 🙂
   Og hår videoer , der du viser tips til man kan gjøre med håret om det er kjedelig osv.. 😛
   Hva slags lotion bruker du til kroppen og Er det noen parfymer du anbefaler sterkt
   til sommeren ? 🙂 dette ble kanskje mye men jaja x)

  19. Ikke ta sol så ofte kjære deg! huff… vil heller være hvit og frisk.. enn brun og død. :/
   Hvis man tar EN solariumstime hver mnd, så øker man risikoen for å få kreft
   med hele 50 %….Det er utrolig mye! jeg hviste ikke det og jeg tok solarium.
   Men etter jeg fikk vite det så har jeg ikke tatt en eneste time. Hvorfor vil folk gjøre dette mot seg selv? ta heller spraytan… vil ikke at du skal dø

  20. Skikkelig bra innlegg 😀
   Du har en megasuperduper nice blogg som jeg liker skikkelig godt !
   Lurte på om du kunne stikke innom min blogg å si DIN mening om outfiten min i dag, hadde blitt skikkelig glad !
   Thanks Anyway 😀

  21. jeg fikk også høre at man mister pigmenter ved å bruke selvbruning så jeg gikk å spørte på estetique om dette var sant, og de hadde aldri hørt noe sånt før! ikke vet jeg, men blir litt usikker på om jeg vil bruke selvbruning om man mister pigmenter av det!

  22. kan du legge ut bilde av neglene dine? med diverse neglelakker?
   Når jeg sminker meg, kan jeg ikke ta for mye sminke rett over leppa. eller fra leppa til nesa. da kan det se ut som jeg har bart, ikke bart, sånn. men sånn at det ser ganske mye mørkere ut. har du noen tips til hvordan man kan unngå dette? jeg vil ikke nappe eller vokse meg der. fordi da blir hårveksten bare værre.
   Jeg vil gjerne ha mer outfit også! digger deg.

  23. eeelsker bildet der du mener du har “poser”. har samme problem selv, men funnet ut at det er bare bakdelen ved å ha store runde øyne. Det er for så vidt mye penere, så en må finne en måte å leve med de. evt burde du prøve “depuff” fra “bennefit”. London baby!

  24. innbiller meg du skrev et innlegg om hvordan du sminker deg, men finner det ikke ..
   kan du legge ut link? 🙂

  25. Hvilke produkter bruker du? Kremer osv
   Har du et tips til hvordan man fjerner/reduserer mørke ringer under øynene?
   🙂

  26. Du har så fin kropp!!! 🙂 Jeg lurte på om du kunne legge ut litt om hva du spiser, hva du trener og lignende? Jeg har veldig lyst på bikinikropp til sommeren skjønner du..
   Du er utrolig vakker, DIGGER deg!! :

  27. hei 🙂
   du har en utrolig fin blogg og du er veldig flink til å skrive. var et kjempe bra inlegg med masse nytt stuff. 🙂
   jeg er selv veldig avhengig av å være brun og bruker derfor veldig mye spraytan o.l.
   jeg har aldri hørt at man mister pigmenter av å ta spraytan, men tror kansje det stemmer når su sier det. så jeg og sikkert fler hadde vært kjempe takknemmlig om du kunne skirve ett inlegg om akkurat dette. 🙂

  28. Bloggen din er så fin, Nora !Og du har alltid så fine bilder. Takk for tipsene! 🙂 Velskrevet innlegg.

  29. Mange fine tips her! Koselig at du tar deg tid til å dele de med oss:-)
   Lurte også på hvilken mascara du bruker,og om du gjør noe spessiellt for å få så fine vipper?
   Uansett,du er veldig pen,og jeg elsker bloggen din:-)

  30. øyendråpene du kjøpte i utlandet, er egentlig ikke noe du bør bruke ofte, det er forbudt i norge fordi det kan foråsake ødeleggelse på øynene eller noe sånnt. jeg har hørt det før men, husker ikke konsekvensene ved å bruke det.. : /
   bare ikke bruk det for ofte sier jeg bare, det er en grund til at det er forbudt her vettu

  31. mener ikke dette som noe kritikk, men at man mister pigmenter av spraytan stemmer ikke, det er bare et lag som legger seg utenpå huden og trekker ikke inn i selve pigmentene heldigvis 🙂 har ganske sikre kilder på dette. moren min driver en hudpleieskole

  32. Man mister ikke pigmenter av å bruke selvbruning. Det er ganske umulig, da selvbruning går kun på de øverste hudlagene. Pigmentene ligger under. Det er nok heller at du føler at du aldri blir like brun naturlig siden du er vant med å være brun. Men pigmentene forsvinner ikke eller blir ødelagt slik. Michael JAckson hadde en slik sykdom (vitiligo) som gjorde at han ble helt hvit, da dør pigmentene. Men det er ytterst få som har denne sykdommen, er vel 0,1 % i verden eller noe.

  33. Hei Nora 🙂 , kanskje litt dumt spørsmål, men lurte på om du kunne legge ut et inlegg om solbriller. Altså hvilkene solbriller som blir populære i Norge i 2010. Takk 😉

  34. Heisann 🙂 hvor får man kjøpt YSL leppestift, og hvilken farge er den i? Leser bloggen din daglig, du er utrolig pen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg