en liten kattepus

I dag fikk jeg mail fra en jente som bor i Re, som ligger i Vestfold. For noen dager siden fant hun en liten katt utenfor, som ikke hadde fått mat på lenge, og som ikke har dratt hjem igjen til eieren sin. Hun beskrev den slik…

"  Jeg gikk ut for å kose med den, og plutselig oppdaget jeg at den var helt mager (man ser ribbeina), med hengete pels rundt, den har sløve øyne og helt nedtygde og stive ører, og værhårene er knekte og slitt. Jeg tok den inn, og ga den mat og nå har den faktisk spist konstant i en time "

Denne jenta har prøvd å få den inn til dyrebeskyttelsen, men de har allerede 40 katter på venteliste, og kan derfor ikke ta den imot, noe heller ikke jenta kan, på grunn av allergi. Rasen er Hellig Birma, og er veldig, veldig dyr. Hun forteller at den elsker mennesker, og at den er vandt til å bli kost med.

Hun sendte meg mailen for å spørre om jeg kunne bringe dette videre, slik at den kan få et nytt hjem. Den er helt alene, og det er en innekatt som absolutt ikke er vandt til å være ute for å klare seg selv. Hvis det er noen av dere som ønsker å adoptere denne søte katten, eller som vil hjelpe, så er det bare å sende en mail til [email protected].

Stakkars liten. Kunne ønske jeg ikke var allergisk.

86 kommentarer
  1. Å herregud, stakkars! 🙁
   Er allergisk selv, men håper virkelig noen kan ta til seg denne katten. Huff, triste greier..

  2. så søt 🙂 hellig birma er uten tvil fav.rasen min når det kommer til katter. helt utrolig at enkelte mennesker kan gjøre slikt mot dyrene sine… blir rett og slett forbannet

  3. Hadde en slik da jeg var mindre, virkelig en fantastisk fin katt, som ikke minst er verd mye!

  4. hun burde sette inn eller se etter annonser i lokalavisen sin om noen har mistet den eller om den har ståkket av. Det er sikkert noen som eier den! 🙂
   Kjempe søt 😀

  5. Var det katten på bildet? For det er i så fall en rasekatt som nesten garantert har en eier et sted. Ellers ønsker jeg vedkommende lykke til med å finne et godt hjem til katten!

  6. Stakkars liten!
   Hadde det ikke vært for at familien mitt nettopp fikk 3 kattunger, så skulle jeg gjerne tatt meg av den. Bor ikke så langt unna Re heler, uff :- Håper noen vil ta seg av den!

  7. Er så utrolig bra at du tok til deg dette og publiserte det på bloggen. Den katten får nok et godt hjem veldig hurtig!
   Prøvde for noen måneder og redde en katt jeg òg, den sto i fare for å bli avlivet grunnet ingen eier. Sendte mail til Lorrain Engen og spurte om hun kunne publisere mailen min. Hun overså mailen jeg sendte. Sendte 2 stykker på 1 og en halv uke, og har fremdeles ikke svart.. Selv om det ikke nytter lenger.

  8. Stakkars pusekatt :'( Stikk gjerne innom bloggen vår, Kriith.blogg.no!
   Vi har konkurranse, Vinn en EOS! Hadde vært koselig om du hadde vært med!

  9. jeg lurte på om du kunne hjelpe meg å promotere bloggen min. Jeg synes det er en veldig viktig blogg, siden jeg tar opp en sak som media her dekket veldig subjektivt. Om du har hørt om/sett videoen av hunden som ble kastet ut av en bro, så vet du kanskje hvem Svajuna Beniuk er. Uansett, om du har tid; les den 🙂
   http://betweenthelines3333.blogspot.com/

  10. Fy søren, har altid ønsket meg en hellig birma!! Men jeg har desverre tre adopterte katter fra før….

  11. Snill jente som tok den inn og ga den mat, men man må vite at når et dyr er utsultet
   eller ikke har spist på en stund kan det være farlig å gi den for store menger mat.
   Vann er viktig, for så å gi den heller flere men små porsoner med mat så man ikke
   ødleger magesystemet til de små. Men igjen, fint at hun tok annsvar for katten når
   hun så den ikke hadde det bra!:)

  12. åå så fin katt! sånn ønsker jeg meg når jeg blir eldre:-) men desverre er huset vårt fullt med dyr allerede, så jeg kan desverre ikke ta den imot!

  13. Hellig Birma rasen har ofte veldig rare ører, det kan nesten se ut som de er spist på, så det er ikke sikkert det er noe galt sånt sett. Med tanke på den løse og hengende pelsen får som oftest katter det fordi de ikke blir stelt med hjemme. Dette gjelder da de med lang pels. Det er ikke sikkert at det er vært hjemmefra så lenge, men det er kjempe fint at noen tar den til seg 🙂 Jeg syns også det er flott at du legger dette ut på bloggen din. Kanskje får den en ny eier, eller at den opprinnelige eieren får tilbake pusekatten sin!

  14. nååw , den var jo kjempe søt. Hadde jeg ikke bodd så lagt vekke skulle jeg gjærne
   tatt i mot den 🙂 Håper den får seg et godt hjem ;D

  15. Med tanke på at det er en rasekatt og den virker menneskevandt er det helt sikkert noen som eier den. Den er sikkert en innekatt som har klart å komme seg ut og ikke funnet veien hjem igjen. Så det lureste må jo være å prøve å finne eieren først, før den blir omplassert. Slike katter er ofte chip merket også, så jeg anbefaler henne å ta en tur til vetrinæren.

  16. utrolig flott at du gjør sånt som dette, Nora! flere burte bruke bloggen sin til viktigere saker enn sminke og shopping. fikk faktisk gåsehud når jeg leste dette innlegget. hadde jeg hatt lov til å ha dyr her jeg bor, så hadde jeg hentet den på et blunk! Stor klem fra en dyrevenn til en annen 🙂

  17. I og med at det er rasekatt og sånn, regner jeg med den allerede har et hjem. Hva med å prøve å finne eieren før dere slenger ut om noen vil ha den, på bloggen?
   som du sa, ” det er en innekatt som absolutt ikke er vandt til å være ute for å klare seg selv.” KANSKJE AKKURAT DERFOR DEN ER SÅ UTMATTET OG ALT DET DER. ?? Eieren leter nok etter den!
   Pysete av deg hvis du lar være å svare på denne kommentaren,

  18. Du burde be henne gå og sjekke om den er chippen. De fleste rasekatter er chippen på halsen slik at man kan sjekke hvor de hører hjemme.

  19. åh stakkar liten. skulle gjerne tatt i mot den men bor langt borte og har allerede enn katt som ikke tolerer andre! håper den får et godt hjem.

  20. ååå! jeg skulle ønske jeg kunne adoptert , men jeg bor i stavanger , så det blir nok
   litt klønete sånn sett. Jeg elsker bloggen din , og jeg startet nettopp min egen og du
   er min største inspirasjon! tror du du kunne anbefalt meg , sånn , siden jeg jeg er
   ny, uten lesere? elsker bloggen din nora<3

  21. Åh den var nydelig.
   Fikk nesten lyst på katt, men jeg har huset fullt av hunder allerede..
   Håper dere finner et godt hjem til den.

  22. åååå! om det var opptil meg så hadde jeg tatt den imot på sekundet! men moren min vil ikke ha mer enn 1 katt. så uansett hvor mye jeg elsker katter og vil ha fler, kan jeg ikke få fler:/ dessverre!

  23. jeg kan veldig gjerne ta den i mot, men kun hvis det er en jente, har en jente inne katt fra før av så vil helst ikke ha noen kattunger hehe ! men er det en jente er jeg veldig veldig interesert!=)

  24. Gudene skal vite at hvis jeg ikke hadde hatt en skrikeunge til katt som jeg egentlig er veldig glad i, hadde jeg hentet denne katten på et blunk! Håper noen der ute kan gi den et godt hjem 🙂

  25. Hei Nora!
   Jeg har sendt deg en mail og håper du tar en titt på den, tar gjerne imot katten og lover den et trygt og godt hjem 🙂
   Mvh. Silje Isdahl

  26. Åh jeg skulle gjerne hjulpet men hadde ikke hatt mulighet til å hente den :/ Om man finneren eieren s kan man jo gi den tilbake da (hvis ikke det er en slem eier som har kastet den ut)

  27. Anonym: Jeg har katten, og SELVSAGT prøver jeg å finne eieren først. Jeg er da ikke dum! Har hengt opp lapper og ringt lokalavisen, og i mellomtiden bor den hos en venninne. Skal ta den med til veterinæren imorgen. Og forresten; hvis noen bruker SÅ mye penger på en rasekatt uten å stelle pelsen, så bør de ikke få ha katt. Den mangler halve pelser, og det synes LANG vei at den har vært i slosskamp. Den reagerer såvidt på stimuli, og har vært ute lenge. Jeg har jo katt selv, så selvsagt skjønner jeg at en rasekatt har en eier et eller annet sted.

  28. Jeg tror den er chippet. Jeg har selv en rasekatt og det ville vært veldig unormalt å ikke chippe dem, med tanke på at det er mange der ute som stjeler rasekatter osv. Be denne jenta om å ta den med til vetrinæren, så kan de få sjekket om den er chippet. Er den det, vil de kunne spore opp eieren med en gang for det ligger i datasystemet. Hellig Birma er en utrolig fin og dyr katt og jeg tviler sterkt på at det er noen som har forlatt den. Den har nok mest sannsynlig gått seg bort. Håper alt ordner seg 🙂

  29. neimen stakkar! Får vondt inni meg, jeg har en hellig birma selv som er ganske lik
   denne 🙁 Håper eventuelle eiere tar kontakt, eller noen som vil ta vare på den!
   Hellig birma er utrolige katter, helt nydelige

  30. Ntåååå, stakkar liten puusipus, kan du gi beskjed når den har fått seg et hjem ? 🙁 godt å vite liksom!
   justnameit.blogg.no

  31. Ikke umulig at den er chip merket. Ville ha tatt den med til dyrlegen, og fått dem til å sjekke om det var noen som savnet den. De fleste hellig birma kattene lever kun som innekatt, og klarer seg dårlig alene. Har en selv, og verdens hærligste rase.

  32. Ånei =( Stakkars liten! Får så vondt i sånne saker.
   Har dessverre to katter allerede hvorav den ene er en hellig birma. Fineste rasen som finnes! Legg ut annonser på nett, i nærmiljøet og ta den med til dyrlege for å sjekke om de kan spore opp eieren. Hold oss oppdatert på hvordan det går!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg