la det gå

Det er så mange følelser jeg bare vil få ut, men som jeg ikke klarer å beskrive. Jeg klarer ikke få dem ned, verken på papir eller på skjermen, og det er dødelig. Det blir vanskelig å forklare dette uten å virke som en skikkelig oppmerksomhetssyk og emosjonell person, men jeg…..dere har nok merket at jeg ikke blogger ofte lenger, og at jeg bare er deprimert og kjedelig på innleggene. Jeg har aldri bilder av meg selv, og gir dere ingenting av meg selv.

Jeg vet ikke hva jeg vil med noen ting lenger, og alt er inviklet og stressende. Det er hundre tusen ting jeg er nødt til gjøre hvert eneste minutt, og alt virker så uklart. Hele livet mitt er ukontrollert akkurat nå, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.

Russetiden har ødelagt det meste, både når det kommer til kjæreste og til meg selv. Skole sliter meg ut mer enn noen gang, og når jeg endelig kommer hjem, gjør jeg ingenting annet enn å vaske, rydde eller jobbe med lekser. Kostholdet mitt er variert og dårlig, jeg får for lite søvn hver eneste natt og jeg snakker såvidt med vennene mine på fritiden.

Enten så har jeg for mye i tankene, eller så har jeg for lite. Har dere noe forslag til hva jeg skal fylle dagene mine med? Jeg er verdens dårligste til å følge råd, men jeg er virkelig….fortapt. Jeg høres ut som verdens største taper akkurat nå, men jeg trenger hjelp. Gi meg mattips, treningstips, skjønnhetstips, kjærestetips, jobbtips…..hva som HELST.

Og….ikke si at jeg klager. Alt jeg vil er å bli en bedre person, og få meg selv på rett vei. Jeg vil ikke slutte å blogge, men jeg er heller ikke i blogghumør for tiden.

225 kommentarer
  1. Skjønner akkurat hvordan du har det, Nora.. Har det helt likt selv. Blir helt sliten av å ikke vite hvorfor jeg er så lei meg og deperimert, lei av skole, desperat etter jobb. Alt virker bare så.. Fortapt.
   Trenger virkelig råd selv…
   Håper det ordner seg for deg 🙂

  2. bruk den tiden du har til å slappe av og tenke over ting. men ikke overtenk, og prøv å bruk den tiden du har til å tilbringe med venner som kan få tankene over på andre ting 🙂
   mitt eneste tips er vel egentlig:
   Det beste forholdet du har, er forholdet du har med deg selv. for det skal du leve med hele livet. så ta godt vare på deg selv.
   ting ordner seg <3

  3. Når det gjelder russetiden og kjæresten din må du bare velge å stole på han. Om han gjøre noe galt, så er han ikke verdt å bry seg om. Det er ikke lett å ikke tenke på, men man blir bare gal om man tenker på hva som KAN skje.Bruk russetiden på venner, skolearbeid, dra ut å ha det gøy i helgene uten han.
   Jeg liker å tro at sannheten kommer fram uansett, så ikke vits å gå å lure. Enten er han ærlig med deg, eller så er noen andre ærlige for han. Du virker som ei bra jente, så gjør han noe dumt mot deg, så er han en idiot.

  4. Skal ikke si jeg vet hvordan du har det, for det vet jeg ikke. Men håper ting blir bedre både med deg og med deg og kjæresten:) Du fortjener det beste, Nora!

  5. Hei Nora! Jeg vil helst ikke at du skal poste denne kommentaren, hvis du godkjenner dem, siden dette er litt privat, men jeg vil gjerne hjelpe! Jeg har selv vært veldig deprimert. Jeg hadde ingen grunn. Men etterhvert minket mitt sosiale nettverk, ettersom jeg følte jeg ikke hadde noe å bidra med til andre, tenkte kanskje andre det samme? Jeg ble håpløst forelsket i en gutt jeg ikke kjente, og faren min ble veldig syk. Alt gikk nedover og jeg begynte å tenke på hva som er meningen med livet når alle uansett skal dø. Det er virkelig farlig å tenke slik. Til slutt begynte jeg å tro at alle var mot meg, at alle snakket om meg bak ryggen min. Det var absolutt ikke sant, men jeg ble veldig deprimert og svak. Jeg skulket skolen, ble slapp, sluttet å trene og alt gikk nedover. Jeg la på meg og ble svakere. Til slutt gikk alt veldig galt. Jeg satt meg en dag ned i badekaret mitt med en kniv. Jeg visste ikke om jeg ville gjennomføre det eller ikke. Jeg klarte det ikke. Jeg stoppet etter et svakt kutt. I dag er jeg veldig glad for det. Det er ett par måneder siden nå, og ting har blitt mye bedre. Jeg har begynt å trene for alvor, og kommet i en god form. Jeg har flere venner, men desverre står kjærlighetslivet helt stille. Faren min er fortsatt veldig syk, men det er det ingen som kan gjøre noe med! Jeg har det bra i dag, og har lagt fine planer for fremtiden, når jeg blir ferdig med videregående.
   Jeg tror ikke du er i nærheten av å la det gå såpass langt, men jeg vil bare advare deg mot å tenke i feil retninger, det er utrolig farlig, og jeg er absolutt ikke stolt over meg selv. Håper du kan se frem til lysere sider! Klem 🙂

  6. gjør som jeg gjorde da jeg nådde bunn og ikke klarte å klatre opp igjen – finn en god psykolog/coach! jeg har fortsatt mine problemer, men forskjellen er at jeg nå har noen å prate med som faktisk kan hjelpe meg.
   lykke til Nora, du kan klare dette! 🙂

  7. Jeg vet hvordan det føles, at ting bare er helt umulig. Sett deg ned, slapp av, se på en morsom film, hør på morsom musikk. Prøv å glem alt det vonde 🙂

  8. Uff Nora, sånne perioder er grusomme. Jeg anbefaler å være med vennene dine nå i russetiden, de er det viktigste uansett hva som skjer. Dra ut og ta bilder som dere pleide, alle kafeene dine eller dra til byen og møt noen kjente der. Eller hva med å planlegge en minimal innflytningsfest? Få opp humøret, du er en strålende blogger <3

  9. Ta en pause, ro ned, og ikke sett for høye krav til deg selv og andre. Ta livet som det faller seg, så kommer nok motivasjonen for alle plan tilbake =)

  10. Hva er det som er galt da? Går det ikke bra med deg og Carl Michael? Uffda.. kom deg ut og tren, drikk te 🙂 Du blir i bedre humør og får mer energi av trening, ta deg ett bad.. slapp av! 🙂

  11. Kjenner meg godt igjen! Ta en lang tur i skogen med mat og det hele. da kan du sitte helt for deg selv og finne ut av hva DU vil. Det er hvertfall en begynnelse =)

  12. Jeg ser poenget ditt… Jeg hadde også kjæreste i russetiden. Men stoler du 100% på Carl Michael så tror jeg dere kommer til å klare dette. Nå vet jeg ikke hvordan person han er, men han virker som en utrolig ordentlig og koselig fyr. Snakk med han om dette… Det beste i et forhold er å snakke om ting, hvis ikke funker det ikke. Det værste som kan skje hvis du ikke snakker om det, er at det blir slutt. Kjæresten min stolte ikke på meg i russetiden, og det endte med mye drama, og det ble slutt. Men siden jeg elsket han så utrolig høyt, så ga jeg han tilgivelse, og vi ble sammen igjen. Han var en av dem som blir sykt sjalu, og jeg skjønner han fordi jeg har en del guttevenner… Men dere to virker som to oppegående personer, så jeg tror dere klarer dere gjennom dette 🙂 Det eneste du kan gjøre er å stole på han, og evt. snakke med han om det. Og jeg vet at mange tror at russetiden er fyll, puling og masse tøys, men faktisk så er det utrolig mange som har kjæreste i russetiden og som er lojale, og heller koser seg med vennene sine. Og jeg er ganske sikker på at Carl Michael er det 🙂 (selvom jeg ikke kjenner han i det hele tatt). Det eneste du må er å få annet å tenke på, men samtidig prøve å være sammen med han, når han ikke er på russetreff og slikt. Jeg hadde nok vært sjalu på kjæresten min selv, og jeg vet hvor vanskelig det er. Men work hard, og jeg er sikker på at du får igjen for det, på en eller annet måte.

  13. Trist å høre at du ikke har det bra, håper du får det bedre snart!
   Jeg tror det er veldig viktig å ikke kutte kontakten med vennene dine, selv om du er trist, og føler at du egentlig ikke orker. Det er ofte da det hjelper mest å ha litt selskap av en god venninne. Ring noen du stoler på, og finn på noe med de. Lag mat sammen, gå en tur, shop, se en film..
   Videre syns jeg du burde prøve å prioriterer litt. Høres ut som det er veldig mye som skjer i livet ditt akkurat nå, og det er ikke rart det har blitt for mye! Skriv en liste, og finn ut hva du MÅ gjøre, hva du har lyst til, og hva som ikke haster så mye akkurat nå. Selv om jeg elsker bloggen din, er det kanskje viktigere for deg å fokuserer på deg selv akkurat nå? Du trenger jo ikke slutte blogge av den grunn, men kanskje ikke bruke så mye tid på det?
   Du kan ikke rekke alt, og nå som du bor for deg selv, må du bruke mer tid på hus enn før. Vasking, rydding og sånt er jo viktig, men det trenger ikke være nyvasket hele tiden? Prioriter heller venner, lekser og god mat.
   Kanskje du kunne skrevet dagbok? Jeg syns iallefall det hjelper å skrive ned ting, elelr snakke med venner om det.
   Så rådene blir vel: finn på ting med venner noen ganger, spis sunn mat (gir mer energi), gå en tur i det fine været, bruk litt tid alene og tenk/ skriv åssen du har det, og hva som er viktigst for deg nå, og prøv å gjøre noe hver dag som du liker. Enten et er å se på paradise hotell eller ta en ansiktsmaske! Tenk på at det snart er sommer, og du er ferdig på skolen=) Kanksje kan du legge noen hyggelige planer for i sommer, så du har noe å glede deg til?
   Ang. kjæresten og russetid vet jeg ikke helt hva jeg skal si, vet jo ikke hva som skjer.. Håper dere kommer dere gjennom det, og ikke glem at russetiden kun er 1 mnd i livet ditt. Det virker veldig viktig akkurat når det er, men som sagt, det er en kort periode i livet, og det er dumt å ofre karakterer, eller en kjæreste for å ta den helt ut i russetiden. Men det er jo lett å være etterpåklok (som jeg jo er nå:p)!

  14. Hei!
   Dette hørtes veldig ut som slik jeg hadde det en stund.. Men når det kommer til Kjæreste, om det er sjalusi eller om det bare er at du er urolig, så stol på han. Jeg vet det er supertøft, jeg er alltid urolig eller sjalu når jeg ikke vet hva som foregår, føler meg på en måte veldig utenfor, hvertfall når vedkommende kommer hjem leende, med historier uten like, som du ikke aner hvor kommer fra eller hvordan ting skjedde på den måten. Mat, ja du er jo veldig flink med mat da ! Hehe, så bare se litt rundt på matprat osv, få litt inspirasjon i livet ditt igjen. Se på ting du liker, ting du har lyst på, sett deg mål. Skole, kjæreste, eget hjem! Du virker som en kjempeherlig jente, som har tatt på seg litt mye, men du kommer ut av det. Håper dette hjalp litt, hvis du vil ¨prate¨ så er det bare å sende meg mail eller lignende, kanskje enklere når du vet at jeg sitter et stykke unna deg, og at jeg er ukjent. Vil gjerne hjelpe deg, vet hvordan du føler deg.
   Stå på jente ! U can do this.
   Klemmer fra Ida

  15. Vell, jeg kjenner deg nå ikke da. men jeg vet vi har samme par med sko,
   et i alle fall. Det fra TopShop, svarte wedges. uansett, to the point!
   hver gang jeg er lei meg eller neden for, om jeg kan si det da, så er det på
   med høye sko, (elsker forresten sko! passion!) være all alone og bare
   holde på med litt window shopping på nettet.
   Jeg vet dette ikke holder over lengre tid, men det er deilig å bare drite
   i alt en gang i blandt å bare gjøre noe som får deg happy happy,
   enten for den timen eller det sekundet, et smil har aldri skadet noen 🙂
   så bare glis!
   Lykke til i alle fall! 😉

  16. hei 🙂
   jeg har et mattips til deg. ruccolasalat med pesto rosso marinert kylling, mais, cherrytomater og ristede pinjekjerner. det beste er å grille kyllingen, men det funker også veldig bra å steke den.
   kan også være lurt å fylle dagene med venner/shopping/parkbesøk hva som helst gjør det lett å tenke på andre ting.
   stå på! 🙂

  17. Uffamei, lille venn..
   Kjæreste og russetid er helt grusomt, samme om man er russ selv eller ikke. Men utrolig nok så vil russetiden ta slutt om ikke så alt for lenge, og da er kunsten å komme seg videre, begge to!
   Hadde kjæreste i russetiden, og resten av året er min kjære på veien som toppidrettsutøver og jeg er stort sett alene. De fleste venninnene mine bor utenbys og resten forsvant da jeg fikk kjæreste for fire år siden, så jeg vet hvordan du har det når det kommer til ensomheten når kjæresten din er ute og gjør russe ting.. russen danner sin egen klubb og uten buksa får man sjelden innpass, men du skal vel være russ en dag selv? Tenk, da må din kjære prøve dine sko og kjenne på den ekle skumle utrygge følelsen.
   Du må bare stole på deg selv om han, hvorfor skulle han gått inn i et forhold og blitt der, før russetiden, om han ikke var innstilt på å være trofast og din? Er overraskende lett å holde seg syns jeg selv, og jeg var den som alltid snakket høyest om å være singel i russetiden og få meg minst ett ligg per dag. Russetiden er genial, men på mange måter blåst ut av proporsjoner! Russen fester hver dag i tre uker, men de gjør stort sett det samme som alle andre vanlige festmennesker gjør året rundt når de fester:) og jeg tipper du syns det er ok å sende din kjære påfest når du skal på en fest/ et vors etc. Som han ikke er invitert på?
   Mulig jeg bommer helt, men noe sier meg at dette er noe av det du tenker på om dagen?
   Andre tips jeg har er å skjemme bort deg selv. Spar til noe du ønsker deg, dra hjem til mamman sin og fortell hvordan du har det. Er utrolig hvor godt en mors ord kan løfte verden av dine skuldre for en kveld eller to:) vi er kanskje “voksne”, men en mamma vil alltid være en mamma, og siden vi ble født har livet vårt og At vi alltid skal ha det bra vært deres første prioritet, til tross for at det ikke alltid føles sånn. Dra hjem til mor, lille gull. Og så kan dere kanskje spise ute, bruke litt penger og fokusere på å få deg i et bedre humør?
   For å være helt ærlig så er jeg ingen stor fan av å være så mye med venner når jeg har det sånn, selv ikke med de som vet akkurat hva jeg går gjennom, det er kun mamma som kan fikse mine største problemer og tanker.
   Det hjelper også å grave seg litt ned for en dag eller to. Last ned serier som the big bang theory, gossip girl, one tree hill etc, og gråt litt over de fiktive problemene som er funnet opp der. Når jeg har veltet meg lenge nok rundt i sengen med slike serier så klarer jeg på en rar måte å ts meg sammen og se litt lyst på livet. Kanskje en liten sammenheng med at etter to dager i sengen så blir kroppen overlykkelig av et bad og en tur utenfor huset:) rar terapi, men det funker:) godt å gråte litt, men også godt å tømme hodet og gråte over at serena van der woodsen og dan humphrey slår opp for n’te gang:)
   fortap deg i blogger, vg nett, spotify, paradise hotel danmark, dette vil garantert tømme hodet ditt:) faktisk, så er jeg på nettet nå selv nettopp for å klarne hodet og ignorere alle dumme tanker:)
   Prøvd å meditere før? Du må ikke sitte i lotus stilling, meditasjon handler om å være avslappet, så sett deg/legg deg i en stilling som er god for deg. Personlig liker jeg å ligge flatt ut på ryggen med armer og ben rett ned. Det finnes en del på nettet om hvordan du mediterer, men den metoden jeg har lært går ut på å telle til ti. Ved å telle hvert innpust, til ti. Deretter snur du og teller hvert utpust. Så teller man innpust igjen, og slik fortsetter det. Mens man gjør dette så skal man finne èn god tanke og holde seg til den, stenge alt annet ute. Om sex med en kjent kjekkas er en god tanke, så følg den. 😉 drømte om Jake gyllenhal i natt, ikke spør meg hvorfor, aldri tenkt på han noensinne, men ohlala for en drøm:) nei, nå sporet jeg av. Men meditasjon når du står opp og når du legger deg kan virkelig hjelpe.
   Når jeg ikke får sove, så er meditasjon det eneste som roer meg nok og vips så sover jeg:)
   håper du fant noe som helst inspirasjon? Føler virkelig med deg og kjenner meg igjen i det du sier, så jeg måtte bare legge igjen en kommentar:-) ( noe jeg aldri gjør:s vel, da har jeg gjort der også))
   Beklager for at hele kommentaren ble så lang og rotete, håper dagen din blir god.
   Klem fra en ukjent.

  18. 🙁
   jeg har det litt sånn for tiden jeg også, så jeg er like lost som deg ang hva man
   kan gjøre for å bedre situasjonen. håper folk kommer med gode forslag 🙂

  19. Har det litt sånn selv for tiden. Syntes det hjelper veldig å bare kose seg med venner osv. Komme på andre tanker, og får muligheten til og le litt og ha det gøy:)

  20. Jogg minst en halv time hver dag, eller et par dager i uka. Det kan i allefall hjelpe deg å slippe å tenke så mye i et par timer, og du får energi etterpå 🙂

  21. Bare pust, sakte. Tenk på noko du likar å gjere midt på sommaren. Noko kjekt du skal gjere.
   Og husk; det er lov å ha det dårlig!

  22. Høres ut som du er kommet i en liten klemme. Jeg har selv vært der, og da VAR jeg faktisk deprimert. For meg så løste den seg ved at jeg var mer ute og gjorde det jeg ville med vennene mine , og lot alle tankene mine få være et annet sted imens. Jeg tok EN ting AV GANGEN. Ikke prøve å gjøre alt på en dag. Og sånn gikk det bare over. Nå nylig leste jeg at om man føler seg deprimert/lei seg/stresset etc. så er trening en flott løsning! Få deg halvårskort på Friskis & Svettis, der du kan trene så mange ganger du vil hver dag, så mange ganger i uka 🙂 Jeg skal melde meg inn i det på Gjønnes, for deg blir det vel i Sandvika. Og hvis du har mye med skole nå, så prioriter det! Det kommer til å lønne seg med gode karakterer og skryt, og det hjelper virkelig på selvtilliten og humøret 🙂 Så til alt det kjedelige som du ikke rekker i hverdagen, som rydding, vasking etc. tar du i helgen, f eks en kjedelig søndag 🙂 Og det virker som du og Carl er veldig glade i hverandre og holder tett, og russetiden skal da ikke få ødelegge det! Inviter han hjem til deg, spis og kos dere, og ta en alvorlig prat med han om hvordan du føler deg. Om du kanklare å skrive det til tusenvis så si fremmede, så går det nok med han og! 🙂 Lykke til, håper du blir bedre søta 🙂

  23. vet akkurat hvordan du har det, har hatt den sånn i over et halvt år nå. det begynte med søvn problemer, så ballet det bare på seg. Har ikke så veldig mange gode tips, bare at du må holde ut litt til, så blir det fort sånn det skal være igjen. Begynn å tren og om du spiser godteri og drikker mye brus bør du slutte med det – det funket for søvnproblemene mine i værtfall 🙂
   Håper det blir bedre for deg snart!

  24. gå deg en tur med bare deg selv, sett deg ned med en varm kopp kakao og se på bilder fra alle de fine stundene:)

  25. Hei! Jeg føler virkelig med deg på den der! Bodde selv alene en periode fra 16-17 år men har flyttet hjem igjen nå, ble for ensomt for meg. Når man bor alene på den måten setter det tanker i hodet på deg. Man får for god tid til å tenke rett og slett. I den perioden ble det slutt med kjæresten min og meg, vi var vel sammen i litt over et år, rett og slett fordi jeg ble litt for mye for han. Ble litt for avhengig av å ha han rundt hele tiden, og jeg begynte å tenke tanker som; Er vi rett for hverandre? og jeg mistet litt den følelsen av at jeg trengte han i livet mitt. Vel så feil kan man ta, så nå er det slutt og jeg savner han noe innmari, noe jge ikke kan gjøre noe med for øyeblikket.
   Med dette ønsker jeg selvsagt å si; man vet ikke hva man har før man har mistet det, og det er virkelig ikke tull. Så om du og Carl sliter akkuratt nå, sprøv og gjør ditt beste for å beholde han om det skulle være slik at du er usikker på dere. Det blir nemmelig du som sitter igjen hjemme og angrer mens han er ute i russetiden, og det unner man ikke seg selv i en sånn situasjon. Man må være sikker før man tar besluttinger, ikke risiker å angre i alle fall, da sårer man seg selv unødig. (nå vet selvsagt ikke jeg hvem som ønsker å gjøre det slutt eller er usikker her, men tar utgangspunkt i at det er deg)
   Et par tips jeg vil gi deg, for at du skal slutte å tenke så mye på ting og tang er; først og fremst; TREN! Hater fysisk aktivitet selv, men det hjelper så sykt! 2; Ha det ryddig rundt deg! 3; tenn stearinlys og stell negler og hud selv om du bare er alene! 4; Lag god og sunn mat som du liker (da føler man seg ikke som en dritt som sitter og spiser misterlee nudler mens man depper, (hehe)) 5; Vær mye med venner, men kun venner som virkelig bryr seg.
   Tror vel det var alt jeg ønsket å si! Ha en kjempefin dag videre, og LYKKE TIL! Elsker bloggen din 🙂

  26. Huff, det hørtes ikke bra ut! men alt kommer til å fikse seg etter hvert!
   Lag deg en liste over alle sanger som gjør deg glad, så hører du på de, dette vil kanskje få deg i bedre humør. Ha dine nærmeste venner rundt deg, for å snakke om problemene, eller bagatellene som er nå! prøv å snakke med kjæresten uten at det skal bli hyling og skriking i bildet. fortell hva du liker og ikke liker.
   alt vil ordne seg til slutt! 🙂

  27. Jeg har hatt det slik selv noen ganger. Føle at alt bare er et rot. Det beste er ofte å ta det rolig, prøve å få ting på plass, selv om det er lettere sagt enn gjort. Når du får orden på ting i hodet ditt, så bllir det mye lettere å få det gjort. Lage dagsplaner for eksempel. Men som regel går slike ting over av seg selv, plutselig så har en det mye bedre. Selv om det er mye du må gjøre med skole osv, så prøv å gjør kjekke ting, vær med venner. Og prøv å fortell kjæresten din hva som plager deg, men på en fin måte, og fortell han at du har forståelse for at han er midt i russetiden, men at dere kan ha litt tid sammen der dere koser dere, pleier å hjelpe for meg. Håper det går over og at du kan nyte inngangen til våren:)

  28. Nåå kära vän 🙁 vi har alla varit där någongång. Min erfarenhet när det kommer till mig själv är att aktivera sig, även om det inte föles inspirerande eller göy, hjälper. jag brukar göra och tvinga mig till att följa en planering av vad jag ska äta, hur jag ska träna och försöka ringa nån väninna som verkligen bryr sig. Ta en bloggpaus ett tag om du tränger det för att samla tankarna! Hoppas det ordnar upp sig och att du husker att du är väldigt vacker, intelligent och talangfull i en massa områden, feks ta bilder! 🙂

  29. Her er en liste jeg fant på tumblr
   Tips for Better Life
   1. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.
   2. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
   3. Sleep for 7 hours
   4. Live with the 3 E?s ? Energy, Enthusiasm, and Empathy.
   5. Play more games.
   6. Read more books than you did the previous year.
   7. Make time to practice meditation, yoga, and prayer. They provide us with daily fuel for our busy lives.
   8. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
   9. Dream more while you are awake.
   10. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
   11. Drink plenty of water.
   12. Try to make at least three people smile each day.
   13. Don?t waste your precious energy on gossip.
   14. Forget issues of the past. Don?t remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
   15. Don?t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
   16. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
   17. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
   18. Smile and laugh more.
   19. Life is too short to waste time hating anyone. Don?t hate others.
   20. Don?t take yourself so seriously. No one else does.
   21. You don?t have to win every argument. Agree to disagree.
   22. Make peace with your past so it won?t spoil the present.
   23. Don?t compare your life to others?. You have no idea what their journey is all about. Don?t compare your partner with others.
   24. No one is in charge of your happiness except you.
   25. Forgive everyone for everything.
   26. What other people think of you is none of your business.
   27. However good or bad a situation is, it will change.
   28. Your job won?t take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.
   29. Get rid of anything that isn?t useful, beautiful or joyful.
   30. Envy is a waste of time. You already have all you need.
   31. The best is yet to come.
   32. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
   33. Do the right thing!
   34. Call your family often.
   35. Your inner most is always happy. So be happy.
   36. Each day give something good to others.
   37. Don?t over do. Keep your limits.
   Håper alt blir bedre snart! 🙂

  30. ta tiden til hjelp og snakk med vennene/kjæresten. forklar dem at du er lei deg for at du ikke har det fullt så bra for tiden. jeg syns du er flink. håper det ordner seg 🙂

  31. Hei Nora! Skjønner hvordan du har det, eller kan jo ikke vite nøyaktig hvordan … for det er jo forskjellig fra person til person…
   Jeg tror det viktigste er å fokusere på de positive tingene, de tingene en egentlig tar forgitt. Sånn som de gangene du bare får lov til å ligge på brystkassen til kjæresten din. finn de små positive tingene. Trening er noe som hjelper, helt klart. Men det er vanskelig, prøv å gå på trenings time med andre mennesker.. se på alle som gjør feil, le for deg selv. For det løfter faktisk på humøret!
   Håper du vet at du ikke er alene om dette.Og vi som leser bloggen din forstår deg! De som velger å si at du er ute etter oppmerksomhet er rett og slett tullinger.
   Hilsen Elin

  32. Jeg kan bare si med én gang at du har min fulle og hele sympati, for ut fra det du beskriver har jeg vært nøyaktig i samme situasjon som deg da jeg selv var russ. Eksamener hele russetiden gjennom, en (ikke veldig trofast) kjæreste som var russ på andre siden av landet, depresjon, stress, usikkerhet i forhold til jobb og fremtid, og det er så ekstremt utmattende at det er vanskelig å fatte for de som ikke har vært i en slik situasjon selv.
   Dessverre er det ikke så grusomt mye å gjøre med saken, annet enn å ta et oppgjør med det som gjør deg deprimert og stresset, men for min del var i alle fall regelmessig trening en stor hjelp, og noe av det beste jeg gjorde var bare å begrave meg selv i skolearbeid for å blokke ut alt annet. Men du, snakk med noen. Uten å snakke med noen, være det seg en venn, et familiemedlem, sykesøster på skolen eller en psykolog, så er det vanskelig å komme seg gjennom slike situasjoner, så pass på å ikke skyve bort vennene dine, for det er sannsynligvis nå du behøver dem aller mest selv om du ikke nødvendigvis ser det selv.
   Helt til sist så vil jeg bare si nok en gang at jeg forstår så godt hvordan du har det, både fordi jeg har vært der selv, og fordi jeg kom meg gjennom og nå studerer til å bli psykolog. Så du må vite at det er fullt mulig å komme seg videre og gjøre den negative erfaringen om til noe bra! Ja, og om du vil/føler behov for det, så er det bare å sende en e-post. 🙂 Jeg er ikke ferdig utdannet enda, men kan da vitterlig “leke” terapeut like fullt.

  33. Bit tennene sammen, la han få ha det gøy i russetiden! Jeg hadde kjæreste gjennom hele russetiden, og angrer som en hund. Ikke på at jeg hadde kjæreste, men fordi forholdet vårt hindret oss i å gjøre så mye gøy. Tenker ikke på ting som involverer det motsatte kjønn nå, men bare det at hensynet til hverandre gjorde at vi ikke hadde det så gøy som vi kunne ha hatt det. Spesielt når det ble slutt senere uansett. Russetiden er en gang i livet, er jo ikke annet du kan gjøre enn å stole på han, og la han få ha det gøy denne korte tiden. Snart er det over. Det er mitt råd i alle fall :).

  34. Huff, det høres ikke bra ut.. Jeg veit litt hvordan du kanskje har det. Å være litt nede, litt lost og lei. Et veldig nyttig tips er å prate ut med gode venner, evt. kjæresten din. Det hjelper å prate litt om følelsene og diverse, istedet for å gå med alt inne. Kanskje de hjelper deg med å se litt lysere på livet 🙂 ellers, ta deg en tur ut i marka! Joggetur, gåtur, hva som helst. Litt frisk luft er alltid godt når det er mye stress og mye å tenke på. Sett pris på de små tingene. Husk å kos deg iblandt, og ikke bli for opptatt av alle tingene “du må gjøre”. Det viktigste forholdet i livet ditt, er det du har til deg selv. 🙂 men jeg kan nok ganske sikkert love deg at det går over. Alle får sånne down-perioder, men når det blir varmere ute, blir humøret bedre med en gang. 🙂 håper det ordner seg 🙂

  35. tror kanskje du trenger en helg hvor du kan slappe av og være med vennene dine som du savner?
   dere kan gå på spa eller noe? pass bare på at du har gjort alle lekser, ryddet og alt det kjedelige
   FØR du drar. når du kommer hjem igjen må du være forberedt på at du har masse lekser, men at du skal klare det 🙂
   jeg er ikke god til å gi råd, men jeg tror nok jeg er ganske lik deg, utfra det du skriver! dette hadde jeg gjort 🙂

  36. Du er virkelig et godt forbilde Nora! Med innlegg som dette viser du at du er en “normal” person du også, som ikke alltid har det perfekt og topp hele tiden. Nesten alle bloggere har en tendens til å fremstille livene sine som så fantastiske til en hver tid. Jeg må si du er modig. Du virker ekte og som en veldig bra jente i mine øyne.
   Samtidig er det ikke så koselig å lese at du har det litt vanskelig fortiden, men jeg vil du skal vite at du ikke er den eneste som har opplevd at alt bare stopper opp, og kan få følelsen av å “miste seg selv”. Men noen råd fra meg, sett deg ned og tenk, hva er det du ønsker. Skriv en liste over ting som er viktig for deg, og som bidrar til at du har det bra. Kanskje kan du lage en liten plan for uke til uke. Den dagen skal jeg vaske og være med venner, neste dag trene og gjøre lekser.
   Du skriver også at du snakker lite med vennene dine fortiden. Da foreslår jeg at du bare slår på tråden til noen av de. Det utrolig hvor mye en liten samtale med en god venn kan få opp humøret.
   Du er alltid så flink til å komme med råd og tips! Men her har du noe:) Håper alt ordner seg og går på glatt gli igjen, for du er virkelige en flott jente 🙂

  37. Hei 🙂
   Ser ikke ut som du er i så veldig god form om dagen. Opplever det stadig vekk selv, og det eneste som kan jelpe er å prøve og tenke positivt. Det er det eneste som hjelper… Det er noe av det vanskligste når du er nede, men når du først får til å tenke no positivt, finne noe positivt ved deg selv, så kommer det andre etterkvert.
   Jeg har funnet ut at det kan hjelpe med å begyne og lage noe, delta på arangemanger, tilbrede arangemanger. Lag en koseligkveld der du viser noe positivt ved deg selv, gjør noe for en veninne elelr venn og så får du gode komplimenter tilbake som gjør at du får opp noe av h av humøret, så komme da resten etterpå. Det er noe jeg er helt sikker på! låver deg at det hjelper ! Hvis du vil ha mat tips eller lignende så kan du sende meg mail på
   [email protected]
   god bedring 🙂
   Hilsen Heidi Susanne.

  38. åh, så kjipt at du har det sånn:/ ring en venninne, og gå en lang tur, snakk om problemene,
   eller noe annet, det får i hvertfall hodet over på andre ting 🙂 ikke sitt stille å syns synd på
   deg selv, blir som regel verre da :/ ordner seg nok, skal du se:) husk at det alltid er noen som
   bryr seg om deg!
   stor klem

  39. Nora <3 Jeg tror faktisk jeg skjønner hvordan du har det, og det er nok alt for mange andre som sliter med lignende. Jeg håper bare det ordner seg! Mitt tips er at du inviterer dine nermeste venner og de du koser deg mest med på en skikkelig kosekveld, der dere ser en morsom film og spiser noe godt. Slike kvelder gir bedre motivasjon, og gjør at ting går litt lettere etter det. Synes det er bra at du er åpen om at du har det vanskelig, for det er ikke noe galt eller unormalt i det.

  40. Hei Nora! Har et lite tips til deg når det gjelder kjæresten din som er russ. Jeg hadde selv en eldre kjærste som var russ uten meg for et år siden og det var mildt sagt ikke moro. Mitt beste råd til deg er å bare tenke at det er 3 uker også blir alt normalt igjen. Det er utrolig kjedelig å være den som sitter hjemme når du vet at kjæresten din er ute med masse jenter og fyller, men tro meg det blir bare værre hvis du blir sjalu. Det er større sjans for at kjæresten din blir fristet til å gjøre noe med en annen jente hvis han ikke har det bra når han er med deg, og tro meg når jeg sier at Tryvann er det mest usexy stedet i hele Norge. Jeg har aldri vært mindre fristet til å gjøre noe med noen enn jeg var på treffene der (og jeg var singel i russetiden).
   Hold humøret opp og ha en nedtelling for når hele driten er ferdig 😉 Det hjelper også veldig å omgi seg med gode venner i denne tiden, da tenker du mindre på russefeiringen.

  41. jeg vet det høres veldig teit ut, men da jeg følte det akkurat sånn så så jeg filmen “the secret” og den hjalp veldig. det viktige er å overtale seg selv om at man har det bra, sette pris på de tingene man har og se frem til de morsomme tingene som skal skje, tvinge seg til å være med venner selv om man egentlig ikke har lyst, og fokusere på morsomme ting og glemme alt det vonde. lykke til!

  42. Det er ofte lettere å gi tips, hvis man får en dypere versjon av hva som føles galt inni deg. Spesifike ting som eventuelt har skjedd. Utifra det du skriver i innlegget ditt er vel mitt beste tips og prøve å slappe av. Jeg skjønte jo at det er det som ikke går, men jeg har hatt det sånn selv. Ikke la kjæresten din “styre” livet ditt, ring en venn og klag. Det føles ofte bedre å la det komme ut. Og noe av det viktigste er kanksje å huske på at det ER LOV til å være lei seg og ha sin “down”-periode. Du vet nok innerst inne at folk er veldig glad i deg, og at det er mange som vil støtte deg når du nå er lei deg!

  43. Kjenner meg alt for mye i alt det du skrev.. så jeg kan dessverre ikke gi deg noen tips:/ trenger det selv

  44. Bloggen er jo din måte å få ut følelser og alt på, så det at noen kommer å sier at du klager er bare tragic. Du har din “dagbok” der du kan skrive absolutt hva du vil og hva du trenger.
   Bare å gå en liten tur i frisk luft kan hjelpe me å klarne opp tankane dine, om du har mange eller få – allti sunt me frisk luft 🙂

  45. Gjør som du skrev selv vakre Nora; la det gå.
   Alt er jævlig til tider, men prøv å ikke tenke på alt som skjer rundt deg.
   Hvertfall ikke hele tiden 🙂 Alt som skjer nå, før skolen og russetiden er over er bare
   en bitteliten fase av livet ditt. Kanskje det er forbanna vanskelig akkurat nå, men
   det som hjelper meg hvertfall er å tenke at alt det vonde du føler kommer til å lege
   med tiden. Alt vondt vil komme og gå, men det du føler nå kan jeg love deg vil bli
   borte med tid. Kanskje når skolen er over og du får tid til akkurat det du vil?
   Jeg har hatt det veldig vondt den siste tiden, men akkurat nå har jeg
   det faktisk ganske bra. Alt kommer til å ordne seg,
   jeg lover 🙂

  46. uff, det høres ikke ut som du har det så bra 🙁 kanskje du burde tenke på når du var lykkelig sist og finne ut av hva som gjorde deg glad. det kan hjelpe å “stresse ned”, ikke bruk energi på ting som er unødvendig. og om du føler at du trenger en pause fra bloggen så er det nok det du burde.. men kom tilbake da:)
   ta hensyn til følelsene dine og pass på deg selv:)

  47. Prøv å ta vare på deg selv, gjør ting du liker å gjøre og kos deg med mini spa for deg selv. Prøv å slapp av, og ta en dag om gangen. Det jeg pleier å gjøre når jeg er i sånne perioder er å bare prøve få alle tanker ut av hode, og tenke positivt. Jeg håper du snart kommer ut av dette, veit hvor jævelig det er.

  48. Begynn med å prioritere det du vil mest. Sett opp en plan om hva du skal gjøre fra dag til dag, følg den og bli kjent med den. På den planen kan du ha alt fra hva du skal ha til middag, til hva du skal ha på deg, hva du skal gjøre den dagen og hvor mye penger du skal bruke. Jeg vet det høres litt nasistisk ut, men det hjelper!
   Det gjelder å ha tro på deg selv, ikke ta på deg alt for mye du skal gjøre, husk prioriterting. Fortell gjerne vennene dine at du har for mye for tiden, da vil de bry seg og forstå. Kanskje de kan hjelpe deg med leiligheten også? ikke gi opp Nora, det finnes tyngre perioder i livet, men etter det tynge kommer det lette 🙂

  49. Mitt tips er så enkelt som dette; er du ikke i form eller humør til å blogge, ta deg heller en liten pause. Det er helt utrolig hvor mye det har å si 🙂

  50. Nå vet jeg ikke helt hva dette med russetiden din og kjæresten din er, men om det er sjalusi og at du er redd for at han skal gjøre noe dumt i fylla osv, så er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å prøve å stole på han.. Det lønner seg når din russetid kommer neste år også!(hvis det er sånn at du skal være russ neste år) fordi det er faktisk veldig gøy, og noe man ikke vil gå glippa av! Jeg tok så mye hensyn jeg klarte ifjor da kjæresten min var russ, og tror det hjelper litt når jeg er russ i år 🙂 Fordi det er jo ikke sikkert han bruker russetiden til å finne andre jenter, kanskje bare ha det gøy med vennene sine! Det gjør ihvertfall jeg og det samme gjorde kjæresten ifjor! Håper alt ordner seg 🙂

  51. ikke forhast noe, ta deg god tid til deg og kjæresten. skolen vil gå bra om du fokuserer og følger med i timene. gode venner vil alltid være der uansett om du har hatt lite tid til de. tren like mye som du spiser er det noe som heter, ha det i bakhodet. spis heller lite og ofte.

  52. Ser absolutt ikke på deg som oppmerksomhetssyk.. Føler med deg, og håper det ordner seg snart! Kjenner meg faktisk igjen mye av det du sier, og det er ikke noe ålreit ;/ Lykke til <3

  53. Jeg synes du skal blogge om du virkelig vil blogge =) Jeg leser bloggen din fordi du er deg selv og inspirer. Men om du ikke klarer å skrive for egne ideer så blir det heller ikke så gøy å lese! Det du skriver over kjenner jeg meg veldig igjen i! Det som kan hjelpe er f.eks. å sette opp en “timeplan” og planlegge alt du skal gjøre sånn at du får mer tid til kjæreste og venner. For min del har det i hvertfall hjulpet flere ganger!
   Liker kjempe godt bloggen din! Morsomt hvordan jeg kom fram til den, nemlig gjennom en som hadde nevnt deg for lenge siden(noe kjærlighetsgreier). Men bloggen din er topp med nydelige bilder og kreative innspill =D

  54. Du trenger ikke skrive at du er verdens største taper, akkurat. Er mange som har det slik som deg Nora..
   Finn på mer med vennene dine. Det verste som kan skje er at du er så mye alene, og tenker slik. Da får du til slutt ikke lyst å finne på ting. (Snakker av erfaring, hadde det slik som deg for ca et år siden.)

  55. Det kommer til å ordne seg til slutt skal du se. Ta deg en dag hvor du tar fri fra skole, sover litt lenger og pleier deg selv hjemme. Spør om moren din kan hjelpe til litt i huset, og ta deg en lang joggetur med litt yoga når du kommer hjem for å slappe av. Lag deg en god middag, og kanskje dip til snacks, både sunt og godt. og ikke stressende å lage. Ta deg en dag fri fra alt, og tenk kun på deg selv 🙂

  56. Jeg er oppi akkurat samme situasjon nå, bare at jeg ikke bor for meg selv akkurat nå. Men alt det andre er likt. Jeg har ingen bedre råd enn å bruke mer tid med vennene dine, med kjæresten vet jeg rett og slett ikke, vanskelig med disse russegutta, bare stol på at han er snill gutt i russetiden, og vær med han når det er en mulighet til det. Skolen er det bare litt igjen av, og neste år er du russ 🙂

  57. ET TIPS!
   sett av tid til leksene og ryddinga og det du MÅ gjere! så bestemmer du eit tidspunkt der du skal legge alt vekk! Foreksempel etter skulen et du middag (sunn mat) ser kanskje eit TV-program, so sett du deg ned med alle dei kjedelige pliktene, så setter du deg eit mål med at du skal bli ferdig med det klokka 20.00 ! Du inviterar folk til deg,lagar god mat kl 20.00, og når de har gått blir det ikkje så altfor seint, så du kan legge deg og tenke på at du har gjort alle dei kjedelige pliktene, men samtidig vore sosial, og hatt det kjekt :))

  58. Du virker så perfekt og happy hele tiden. Ingen har det på topp hele tiden. Du må
   akseptere at du ikke er perfekt, du kan ikke få til alt. Du er fantastisk, og alle
   føler det slikt i blant. Om det blir altoppslukende er rådet mitt psykolog, hvis det er
   noe som gnager og ødelegger for deg – noe du har opplevd. Ellers så er det kanskje bare
   en reaksjon på at du nå bor alene – vant til å ha folk rundt deg. At kjæresten din
   er russ og er mye borte gjør deg nok ekstra ensom. Tving deg selv til å være sosial,
   kom deg ut litt og tren, spis ordentlig..
   Ellers ville jeg anbefale deg å sette av en kveld med kjæresten din til noe skikkelig
   romantisk.. 🙂 Ta en hel dag, helg, kveld (?) og drit i om han er russ – du er kjæresten!
   massasje, lys, god mat.. 🙂 lykke til. Og jeg synes du burde gå ut og fotografere mer.
   Ikke deg selv, men alle rare, morsomme, sære, absurde ting rundt deg, da begynner
   du å sette pris på små ting.
   <3

  59. Jeg skjønner så godt hvordan du føler deg, Nora! Jeg har det slik selv veldig ofte og jeg vet at det ikke er lett. Jeg har dessverre ingen gode tips å komme med, men jeg håper ting bedrer seg for deg 🙂

  60. Finn en ting du brenner for, som du kan “rømme vekk” med i denne vanskelige perioden. For meg e det trening. Da glemmer jeg alt som heter skole, jobb, kjæreste og omverden. Da slipper jeg tankene fri og slutter å stresse. Det kan gjerne være å gå tur, lage et lite hjemmespa med et kjekt blad, sitte på kafe å lese en bok osv.
   Lykke til, ting går alltid sin naturlige gang, så alt ordner seg nok etterhvert:)

  61. uff, jeg kjenner til følelsen av at ingenting er rett. Det føles håpløst og man vet ikke hva man vil lenger. Kanskje har du ingen energi til å gjøre noenting heller.. Mitt beste råd er å ikke bli sittende hjemme. Du sier at du har mye med skole og lekser, så jeg forstår om du ikke rekker å være så mye ute med venner osv, men det er virkelig mye bedre å dra ut en tur enn å bli sittende hjemme å tenke. Russetiden blir også tusen ganger verre for deg som har kjæreste som er russ, om du sitter hjemme og bekymrer deg over hva han gjør.
   Senk kravene til deg selv, alt må ikke være perfekt. Hvis du ikke får ryddet så alt ser bra ut i leiligheten HVER dag, så gjør ikke det noe. Er det lekser du ikke får blitt ferdig med, ta en pause, og tenk på å få nok søvn – det er alfa omega! Med lite søvn føles alt tusen ganger verre.
   Det er ikke lett å tipse deg om hva du bør gjøre når man ikke kjenner deg som person engang, men jeg vet at alle kan ha perioder sånn som dette av og til. Det er hardt, men det er erfaringer du tar med deg videre i livet. Håper ting går bedre for deg snart, og at du finner en løsning!

  62. For det første er det viktig med nok søvn. Det kan også være lurt å “planlegge” dagen sin litt, f.eks : etter skolen gjør jeg to timer lekser, så slapper jeg litt av, deretter trener, og så være med venner og kjæreste:-) noen ganger pleier jeg å “planlegge” dagen litt, for da gjør jeg det jeg må, og jobber effektivt og blir ferdig med deg kjedelige! 🙂 Kanskje du kunne prøve det 🙂

  63. Det er faktisk første gang jeg kommenterer en blogg, men jeg følte meg så utrolig igjen i det du skrev ang. russetiden. Jeg er sykelig sjalu av meg, og når jeg var russ i fjord med kjærsten min, følte jeg at jeg mistet helt kontroll over alt, og ikke minst meg selv. Jeg ble et sykelig monster med sjalusien min, og det ødela så utrolig mye både for meg selv, og forholdet med kjærsten. Heldigvis ble det bedre etter endt russetid, og jeg håper det ordner seg for deg Nora. Men russetiden kom liksom desverre foran alt, virket det som. Tiden i livet alle gleder seg sånn til. For meg ble det bare engstelse og kjipt, mens for kjærsten tiden i hans liv. Jeg fryktet det værtste, lagde historier og tenkte på alt som egentlig aldri skjedde. Det er utrolig vanskelig, men jeg håper etter dine forhold, at det ordner seg i en positiv retning for deg også. Nå kjenner jo ikke jeg til hva som har skjedd, men håper du finner en liten trøst ordene. <3

  64. Begynn å lag en scrapbook til kjæresten din eller et album med bilder av dere to sammen.
   Når du ser på de bildene og lager det, kommer du på alle de gode minnene og blir i bedre humør 🙂

  65. Du må hvertfall prøve å stole på kjæresten din mest mulig. Sjalusi og usikkerhet er en skikkelig forholdsdreper. Hvis du unner han denne russetiden er det din tur neste år og da vil han tenke tilbake på hvor pent du tok det, og forhåpentligvis ta det like pent:)
   Lykke til!

  66. du er ung, har hele livet foran deg, ingen grunn til verken å stresse eller være deprimert. likeveler det bare noe som skjer noen ganger, og man må huske at man ikke er den eneste. Dette sjer alle, men de fleste er for opptatt med å holde fasaden til å vise det til andre.Det første man må gjøre er å bare godta at livet er slik noen ganger, selv om det er helt for jævlig må man huske at det gjør at man sette pris på skikkelig oppturer her i livet også. Jo mer man snakker med noen man stoler påom alt det som er dumt, dritt og gørr dersto mer slipper man det fra seg. Husk at det er lov til å lage en dag “uomjordisk”, bare koble av fra absolutt alt, bare tenke, tenke på alt xdet som er kjipt,og etterhvert vil du godta det, venne seg til de kjipe tankene slik at det ikke er skremmende lengre.Så må du bare sette deg ned finne ut hva DU virkelig vil, hva er din drøm? Glem den boksen man lever i og alle forventinger til deg, bare gjør det som får deg til å føle deg bedre. bygg deg selv opp, ingenting skjer over natten, det er helt naturlig, tillat deg selv å være deprimert, det er på en rar måte sunt, selv om det ikke føles slik nå. slapp av,det ordner seg, du har en fantastisk blogg, og virker både sunn,smart og frisk

  67. Huff, det høres virkelig ikke bra ut! Håper det går bedre med deg etterhvert Nora, jeg liker deg jeg=)

  68. Hei, jeg skal ikke si at jeg vet hva du føler, men jeg har vært deprimert og det siste året har vært utrolig hardt. Jeg har stengt ute de fleste vennene mine, var ikke med noen på firtiden min, alt jeg gjorde var det nødveldige for at dagen skulle gå rundt. Jeg vasket og ryddet og gjorde lekser. Jeg hadde rett og slett satt livet mitt på “vent” jeg ventet på at livet mitt skulle begyne, slik som jeg hadde drømt om. Det jeg har lært ut av denne “perioden” har vært at jeg aldri kommer til å våkne en dag og så er livet mitt slik jeg har ønsket det. Det jeg virkelig trengte for å komme meg på bena igjen vår å gå på skolen, være sossial, og bare leve livet slik jeg hadde gjort før denne “perioden”. Det man sier om at hvis du faker et smil lenge nok blir det til slutt ekte, det er sant. Jeg faket smilet mitt, og nå er det ekte.
   Ikke gå å prøv å finne ut hva som er galt hele tiden, dette gjør det bare værre.

  69. Først av alt vil jeg bare si(skrive) at du virker som en hærlig person Nora!
   Vi jenter er fulle av hormoner og følelser som man ikke kan beskrive. Av og til virker verden som et stort sort hull og ingen kan forstå hvordan man har det.
   Jeg forstår hva du skriver fordi jeg føler det ofte slik selv. Men dager der solen skinner litt ekstra blir jeg mye gladere, og det er da jeg tenker på hvor flott jeg egentlig har det. Familie og venner som elsker meg.
   Men vi jenter er sånn, og det må vi bare venne oss med 🙂
   Du har en helt super blogg Nora, og jeg håper jeg klarte å gjøre dagen din litt lysere.
   Les en bok! Om den er trist eller romantisk har du også en grunn til å gråte å få følelsene ut også. Føles så mye bedre etterpå.
   Eller du kan trene yoga, det er fantastisk hvor avslappet man blir etterpå 🙂
   Stå på Nora!

  70. Hei! Jeg føler akkurat det samme som deg! Selv har jeg sluttet å blogge på ubestemt tid, og vil ikke at du skal gjøre det samme. Mitt tips, som jeg selv følger, er å skaffe deg noen du får ubetinget kjærlighet av. Noen som venter på deg når du kommer hjem, og som hopper i været bare den hører lyden av nøklene utenfor ytterdøren. Skaff deg en hund da vel!
   Det er så utrolig givende med noen som er glad for at du kommer hjem, og som alltid er der for deg:) Hvis det ikke passer med en hund i livet ditt akkurat nå, kan du jo heller prøve ut en katt som er mer selvstendig?
   Lykke til Nora 😀

  71. Hei, kjedelig å høre hvordan du har det nå! Jo det jeg egentlig skulle si var at når jeg er nede og rett og slett hvor selvtilliten er på bånn pleier jeg å sette meg på sykkelen (helst når det er litt mørkt ute )og putte i noe god og beroligende musikk i ørene. Da får jeg tenke godt ut, og kommer meg bort fra alle menneskene. Og når jeg kommer hjem fra turen føler iallefall jeg meg mye bedre 🙂
   God bedring, og håper du blir bedre 😉

  72. Vær med venner! De får en alltid på andre tanker. Ikke strev med å henge etter en du liker, men la han du liker komme til deg 🙂 Prøv og pust med magen og tøm hodet ditt og slapp av.

  73. Det absolutt smarteste og beste å gjøre er å snakke med helsesøster på skolen, helsesøstrene på videregående er fantastiske. Er det noe jeg absolutt ikke angrer på så er det at jeg oppsøkte henne da jeg trengte hjelp. Håper du kommer deg.

  74. Ta noen dager helt fri fra alt. Blogg, skole, trening, osv. Tenk gjennom hva som gjør at du føler at alt kun er kaos. Jeg vet at jeg selv føler det sånn når jeg har alt for mye i hodet på en gang. Lekser som man aaaaaaldri blir ferdig med, treningsøkter man ikke rekker, ting som å rydde rommet osv. som man aldri får gjort, selvom det kun ville tatt 10 min om man først gjorde det. Alt blir veldig mye lettere når alle sånne små beskymringer blir borte. Så bruk noen dagen på å ta deg opp på slike ting, det er dummme beskymringer. Legg opp en slags plan eller rutine, slik at du slipper at de blir så kaotisk igjen. Deretter kan man bearbeide de større tingene. Kanskje føler man at man har mistet seg selv litt, eller ikke henger helt med. Prøv å tenke på hva som gjør deg glad og hvordan du vil at hverdagen og alt annet rundt deg skal være og hvordan du selv ønsker å være. Skriv gjerne en liste som du kan titte på etterhvert 🙂 Prøv å se positivt på ting uansett og tenk på hvor utrolig godt du faktisk har det 🙂 Ta tid til deg selv, til bare å slappe av og puste. Dette pleier å hjelpe meg noen ganger hvertfall. Vet hvor ubehagelig det er å føle at man henger en uke eller to bak resten av verden.
   <3 stå på 🙂

  75. Kan i hvertfall gi deg et kjærstetips! Var i samme situasjon i fjor, og det er virkelig ikke gøy eller lett på noen som helst måte. Det jeg lærte av det var at uansett om kjærsten har det gøy med gutta og pene jenter i russetiden, er det deg han virkelig vil ha. Hvis ikke hadde han
   antagelig bare slått opp før russetiden for å få seg noe. Det du har med kjærsten din
   er noe du må stole på, du må jobbe for det og vise at du ikke er sjalu. Du er sterk og vakker, og jeg er sikker på at kjærsten din ikke vil ditche forholdet sitt til deg for en random full
   kjerring uten styring. Stol på deg selv, og man kan ikke tvinge fram inspirasjon, det kommer av seg selv! Legg ut en oppskrift eller noe, så blir folk førnøyde. Digger deg!

  76. Møt venner og de du er glad i. Hjelper som regel ikke å sitte hjemme og tenke enda mer på hva som er frustrerende 🙂

  77. Bli den beste utgaven av deg selv..
   1. Start med en lang joggetur hver morgen, endorfiner gjør deg lykkelig
   2. Vær med venninner som gjør deg glad, del tankene dine med dem og gjør hyggelige ting med dem
   3. La kjæresten din leve sitt liv, uten å kommentere det, vis han at du er selvstendig og uavhengig, men at du fremdeles elsker han. Tenk at russetiden kun er 1 mnd av resten av forholdet dere. DU har han resten av tiden, bare la HAN få denne tiden, selvom du helst skulle ønske han bare var hos deg hele tiden <3
   4. Tenk positive tanker, det fører til at du selv blir mer positiv og glad 🙂
   Alle har dårlige dager Nora, man må bare lære seg selv hvordan man skal snu disse dagene eller periodene til noe bra igjen.
   Veronica 🙂

  78. 1) Bit tenna sammen. Det er ikke så lenge igjen. Av våren, av skolen, av følelsen.
   2) Gjør noe koselig med kjæresten din: sett av tvangstid, til en frokost, en tur eller en film.
   3) Sett av tid til husarbeid. Fast tid. Uten at du har på tven. Les en bok når du er ferdig.
   4) Bit tenna litt hardere sammen. Det går snart over.

  79. Huff da!
   Ta deg en lang joggetur ute i skogen før du går inn til et varmt bad, skrubber huden, tar på ansiktsmaske og drikker iskaldt vann. Superdeilig. så tar du på nytt sengetøy, lufter rommet og legger deg og tar igjen masse søvn 🙂

  80. For et flott innlegg!
   Selvfølgelig er det ikke flott at du har det sånn som du har det akkurat nå, men det er så bra at du tar skikkelig stilling til det. Livet går alltid opp og ned, og noen bølgedaler er så mørke og triste at det virker som om de aldri går over. Alt bare raser sammen og man ser livet sitt falle i biter mens man hysterisk prøver å få de til å passe sammen igjen. Det er synd, men sant.
   Men det fine med å ha det så fælt (joda, det er faktisk noe positivt med det) er ting blir bedre. Det kan gå fort, det kan ta tid. Men det er faktisk sant at det er i motgang det går oppover. Hold ut kjære Nora!
   Nå er jeg skikkelig dårlig på det med tips, men jeg kan jo alltids prøve å anbefale det å ta tiden til hjelp. Tiden leger de dypeste sår og de tristeste tanker. Prøv å bare spise mat du virkelig liker. Litt av alt. Fem om dagen. Kos deg litt. Et skuddsikkert tips når man er nedenfor er å holde seg unna alkoholen, så det håper jeg du klarer.
   Jeg elsker å lese bloggen din og har fulgt den i flere år nå. Du virker som ei jordnær og nydelig jente på alle måter. Men du trenger ikke å oppdatere meg (og alle dine andre trofaste lesere) hvis det tærer på det selv. Prioriter deg selv og ingenting annet. Det er faktisk DU som er viktigst her, og det må du aldri glemme.
   Gjennom titalls timer med lesing her inne vet jeg at du klarer det meste. Jeg håper denne hilsingen fra meg var til litt trøst. Jeg heier på deg Nora!

  81. så dumt at du føler det sånn. det ordner seg alltid til slutt, selvom det ikke virker sånn akkurat nå. du er en fantastisk søt og snill jente. det har jeg forstått ved å lese bloggen din. du er et forbilde for mange, og du virker som en sterk person som vil klare seg gjennom dette. vi har alle perioder i livet hvor ting er vanskelig, og jeg forstår hvordan du har det. leserne er her for deg, og hvis du vil ta deg en pause fra bloggingen vil vi forstå.
   best wishes 🙂

  82. Jeg føler med deg så godt, Nora! jeg føler AKKURAT det samme som deg..kom faktisk som et lite sjokk når jeg leste det hos deg! Fordi mine dager nå er slik som du forklarer de. rett og slett HATER det. D
   det gjør meg emosjonell, usosial, deprimert og alt! I tilleg til at jeg har et veldig dårlig kosthold for tiden, dårlig søvn og blir veeldig fort sur.
   men prøv å ikke sitt for mye på data, f.eks. da kan du gjøre ting som får deg i dårligere humør. F.eks få dårlige kommentarer, fordi det tror jeg dere bloggere får konstant?
   -prøv å få minst 8 til 7 timers søvn! det hjelper på humøret og ikke minst konsentrasjon.
   -vær med personer du trives med og kan prate med alt om.
   -har du mye tid til overs lag deg noe du virkelig synest er godt, å enkelt! ha litt kvalitetstid med en person du liker.
   av og til vil jeg bare gå i dvale, så våkne opp når alt har ordnet seg! men ingenting er enkelt, man må bare gjøre det beste ut av det.
   huff, men jeg er ingen god rådgiver, men jeg kjenner meg så godt igjen. alt er heeeelt ‘fucked’ med en som nettopp var kjæresten min..klarer ikke si han er eksen min. åh…. fail, fail, fail.
   ingenting er enkelt:)

  83. Har en liten følelse for at kjærestegreia handler om at typen din er russ, hvis jeg gjetter bare? :p
   Uff, det er min også, men ikke før 1.mai. Gruer meg som en unge, stoler på han men, likevell. Kan umulig være lett. Tips til å “komme seg igjennom det”, hehe, hvis jeg kan spørre? 🙂
   Knallfin blogg forresten!

  84. Uff, håper ting blir bedre for deg snart!
   Om jeg er lei meg og trenger tid til å tenke pleier jeg alltid å gå på en tur i skogen.

  85. Tren masse! Gå på trening 5 dager i uken. Du tenker gjerne det at “huff, nei,
   det har jeg ikke tid til! Men det har du. Du må bare sette opp en eksakt timeplan på hva du skal gjøre. Om du gjør det har du mer enn nok av tid. Trener du ca 5 ganger i uken, kommer du til å føle deg helt topp. Du kommer til å være skikkelig fornøyd med deg selv!
   Det virker som dette er akkurat hva du trenger. Alt kan jo ikke forandre seg over natten, men start med bare noe. Etterhvert skal du se ting havner på plass. Sist men ikke minst, ikke tillat deg å tenke negative tanker. Negativt tiltrekker negativt, loven om tiltrekning, universets makt. Kjøp eventuelt boken “the secret”.
   Masse Lykke til :)!

  86. Ta en ordentlig fridag eller en langhelg med kjærsten din, hvor dere skjemmer bort
   hverandre:-) eller ta en dag helt alen hvor du pleier deg selv!
   Eller ta en skikkelig jentetur på et eller annet spahotel hvor dere kan skjemme dere og sladre:D
   håper disse tipsene hjelper;)

  87. Fear is the only thing that keeps us away, from the dreams and lives – that we are made to live .
   P.s , i know the feeling. Sometimes you just gotta stop, breath and do it all over again. Look inside yourself. Listen to your heart.
   It works.

  88. Håper du finner ut av det! Og at du får det bedre!! Det er viktig å få ordnet opp når en har slike “perioder”.. Stå på:)

  89. stå på Nora ! alle har tider hvor ting ikke går som det skal!
   er vondt å høre du har det slik 🙁 men alt ordner seg !
   det med kjæreste er vanseklig. jeg er selv russ, og det er vanseklig for kjæresten min ! men bare godta at han er russ og at det er en gang i livet, og at han kanskje derfor ikke har så mye tid til deg og heller vil være med venner så får det være greit ! men selv om han er russ så er ikke det en unnskyldning for å oppføre seg som en idiot uansett !
   Håper alt ordner seg 🙂

  90. skjønner deg godt, kjæreste og russetid kan ikke bare være enkelt. han jeg holdt på med er russ i år også, men var utro fire ganger før den begynte tilogmed fant jeg nettopp ut,så..

  91. Kjenner igjen følelsen! Og siden du gir så mange gode tips og klær, kropp og livet generelt tenkte jeg å prøve å gi deg noen også!
   Tips: bestem deg, ta på en sang du liker og som er litt “opptempo”, hiv på deg treningstøy og ta en løpetur. Trenger ikke være verdens lengste eller tyngste, men føles deilig å løpe og høre på musikk og ikke tenke noen ting! Pluss at det føles så bra etterpå!
   Cottagecheese og frukt er kjempegodt! Frukt, nøtter og grønnsaker funker også som trøstemat. Sett deg i sofaen og unn deg selv å se litt på noe du liker på tv, drikk en kopp te og spis nøtter eller noe.
   Send en melding på face eller noe til en veninne, spør hvordan det går osv. Er ofte ikke så mye som skal til før dere har en kino/film/prate-date 🙂
   kjærestetips har jeg ikke så mange av, men kan jo si at jeg syns du og typen virker forelsket 🙂
   håper du føler deg bedre snart, og at du kanskje kunne bruke noen av tipsene mine..

  92. Du bør sette av litt tid til bare deg selv. En dag du ikke skal noenting, så tar du deg et langt bad. med duft lys, kurer håret, tar ansiktmaske. og gjerne unner deg selv noe godt som du virkelig liker, å spise. Eller bare sett deg ned i en halv time, drikk et glass te. Les i et blad, eller bare hør på musikk. Og når det kommer til rydding og slikt, rydd 3 ting, hvær gang du går inn i et rom. da sparer du masse tid.

  93. 1. Stell deg foran speilet hver dag og si tre ting du liker ved deg selv.
   2. Smil til verden og verden smiler til deg.
   3. Unn deg selv det du liker.
   4. Uansett hva det er; senk skuldrene og tenk at du kan få til hva du vil.
   5. Ta vare på deg selv.
   Livet har oppturer og nedturer, og det er sånn det er, men det er viktig å ikke
   miste seg selv opp i det hele. Stå på!

  94. hva har skjedd med kjæresten? :S
   du må jo ikke klage da nora, folk har det mye verre enn deg 😛
   men fortsett og hold motet ditt oppe! 🙂

  95. tips til mat:
   hei hei, siden du skrev at du kunne trenge litt hjelp med kostholdet så hadde jeg tenkt å bare skrive ned noen enkle tips ; )
   Frokost: Spis grovt brød med et påleg som du selv velger + drikk juice eller melk
   Lunsj: Spis gjerne salat eller brød. Du kan godt variere og spise knekkebrød. Spis også frukt!
   Middag: Spis gjerne fisk (man skal helst spise fisk 3 ganger i uken) og poteter. Eller så kan du spise kyllingsalat. I salaten så kan du dele opp kyllingen i småe biter og ha i det du ønsker i samaten (jeg liker eplebiter!) også kan du godt spise pasta.
   Kveldsmat: Trenger du egentlig ikke å spise men vist du er sulten så ta noe som er lett å spise, f.eks frukt eller knekkebrød.
   + spis frukt og drikk mye vann ( 1,5 – 2 liter ver dag)
   ; )

  96. hmm.. Nora, jeg kjenner til følelsen. Når det kommer til kjæresten, prøv å stole på han, sette pris på han, og ikke bekymre deg. Jeg vet jo ikke hva det er i det hele tatt, men kanskje det ikke er så ille som du tror? Jeg håper virkelig du kommer deg ut av den knipen.
   Og når det gjelder treningen, sett deg enkle mål. Gå en tur, let etter enkle styrkeøvelser på nettet, osv. Så finner du nok ut av det 😀 Masse lykke til, søta! <3

  97. Ta deg en dag fri, og kom deg ut! Gjerne med dine beste venner, dra ut på shopping og unn deg noe fint. Spis god mat og se en film som gir deg latter, om det enten er hjemme hos en av dere, eller en tur ut på kino! Hører du har mye å gjøre, men du må klare å komme deg på beina før du kan komme “tilbake i hverdagen.” Man kan ikke klare noe, hvis man ikke har styrken til det. Skolearbeidet kan vente, du må komme deg tilbake nå!
   Stå på Nora!! 😀

  98. Hei Nora! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.
   Når det kommer til kjæresten din – så lenge han ikke gir deg grunn til å tro at han er utro ect., så tro ham. Russetiden er en feiring av at 13 års skoleslit er avsluttet, noe han fortjener. Det handler ikke bare om å drikke seg “drita”, men også om å være sosial, kose seg og finne på litt fantestreker som man ellers ikke kan gjøre uten den røde buksen. Jeg forstår deg VELDIG godt, jeg er jenten som lar ingen gutter komme innpå meg og avviser alle, også de jeg liker, for jeg ikke har noen tro at de kan like meg.
   Jeg vet ikke om det du går gjennom er en dårlig periode, eller om det er over lengre tid. Er det over lengre tid så burde du kanskje snakke med noen. Gå tur og ta med ipoden! Luft tankene dine litt. Syt til en venninne.
   Ønsker deg alt vel Nora! Jeg misunner både utseendet ditt og måten du skriver på 🙂

  99. Jeg vet akkurat hvordan du har det. Å føle seg fortapt og alene er veldig normalt.. men samtidig har alle det forskjellig og man kan aldri forstå en person 100%, så jeg skal ikke prøve å hjelpe deg , vet hvor irriterende det er når andre prøver å hjelpe meg. Det går jo liksom ikke!
   Men noen tips kan jeg alltids gi!;
   – Prøøøv å få i deg nok søvn! Du gir uttrykk for at du ikke har tid, men er det noe du skal ta deg tid til, er det nok søvn! Prøv å få sovet minst 8 timer hver dag i en uke og du vil føle deg mye bedre!
   – Jobb systematisk med skolearbeidet. Sitt inne på et stille, men lyst rom og konsentrer deg. Gi deg selv pauser, så hvis det er 5 timer du har satt av til skolearbiedet, så ikke sitt 5 timer i strekk. Ta deg minst to pauser, hvor du spiser litt frukt ogser litt på TV. Alle trenger pauser!
   – Kanskje du ikke har tid til å møte vennene dine så ofte, men du kan vel kanskje ringe dem? Jeg vet hvordan det er å føle at man ikke VIL snakke med noen, men sånn har du det vel ikke alltid? Unn deg selv en halvtimes telefonsamtale med bestevenninnen din – for du vil faktisk føle deg mye bedre etterpå!
   – Kjøp deg noe fint. Det trenger ikke være et par sko til 2000 kroner, men bare en enkel topp fra BikBok kan lysne en grå dag. Jeg synes hvertfall det er en deilig og herlig følelse å ha kjøpt seg noe nytt. Ikke vær så besatt av å spare, spare, spare. Bruk litt også av og til:)
   – TA DEG EN DAG FRI! Disponer tiden din sånn at du i det minste har EN dag i uka hvor du ikke gjør en dritt. Eller hvertfall har fri fra skolearbied og sånn så du kan gjøre noe du VIRKELIG vil. Filmkveld med kjæresten, kinotur, hjemmespa, hva som helst! Alle trenger fri:)
   Håper noe av dette kan hjelpe. Hvis det er noen trøst, så har jeg det også sånn her. + spiseforstyrrelser, + kroppskomplekser osvosv. Alle har det vondt i blant. Trøst deg selv med at det vil bli bedre, og du vil ha flere lyse tider i livet ditt. Det går opp og ned:) Jeg er egentlig litt glad for det jeg. At jeg ikke alltid bare har det superbra, og går rundt og er overfladisk og “lykkelig”. Å slite litt er bra, “it builds character”. Stå på! Jeg heier på deg:)Og på meg:) Og på alle som har det slik.

  100. Spis din favorittrett, se din favorittfilm, og vær sammen med kjæresten din! skriv positive ting som du liker om deg selv! 🙂

  101. Uff, selv den beste kan ha slike perioder må du huske 🙂 Ville bare si at jeg liker bloggen din kjempegodt, og du virker som ei supersøt jente, og jeg vetvetvet jeg er dårlig på å kommentere.
   God hjertebedring! 🙂

  102. sovepiller, ha venner på overnatting, vær mer på kanel, vær mer med markus, og prøv å huske å spise, håper du blir bedre <3

  103. Treningstips: start på freestyle/disocjazz, det er helt fantastisk!
   Skjønnhetstips: bruk minst mulig sminke og vask ansiktet hver dag, fjern alltid sminken på slutten av dagen.
   Håper du får det litt bedre, se noen gode filmer (the notebook er FANTASTISK) og kos deg med is, det hjelper alltid .*

  104. du kan trene med fitness, jeg bruker youtube! det er bra og morsomt! : D skjønner hvorda du har det, jeg drukner i skolearbeid og lekser.

  105. Bedre å bare ta en pause 🙂 Så kan du heller komme sterkere tilbake neste gang!
   Hadde jeg hvertfall gjort hvis jeg hadde vært deg!

  106. Vær med vennenne dine! Alltid gøy å tilbringe tid med venner/venninner og gjør noe dere liker å gjøre, som f. eks shoppe, feste, gå på kino, eller bare kose dere med en film.
   Dra på ferie om det er mulig! Du slipper all maset, og du er på en måte.. fri og lykkelig.
   Ta “spadag” for deg selv. Lakke negler og tær, lese på moteblad, ta ansiktmaske, og se på forskjellige sminkevideoer/hårvideoer på YouTube.
   Jogge med en venn! Det er ikke så kjekt å jogge alene, så å ha med seg noen er alltid koselig, og så klart musikk. Joggeturen vil da ikke bli så altfor “kjedelig”
   Lag deg en skikkelig god middag/dessert som du ikke har spist på lenge.
   Hør på yndlingssangen din akkurat nå, hvis du kjeder deg.
   Jeg håper dette var til hjelp! Hilsen 14 åring

  107. Oi da…
   Det hørtes kjipt ut :/
   Bruk den tida du har til å snakke med gode venner, det hjelper alltid for meg 🙂

  108. jeg liker virkelig fargen på øynene dine på dette bildet. det har en veldig fin kontrast i forhold til det brune håret ditt, og den brunfargen du har fått deg.
   humøret har en veldig stor tendens til svinge en del, og det kommer perioder i livet hvor alt bare er leit, selv uten at det egentlig er noe ordentlig galt. jeg er bare 17, så skal ikke legge ut om alt som kan skje i livet, for jeg er uviten. men bare sett pris på de du har rundt deg. spesielt kjæresten din, som er helt nydelig. dere virker som det perfekte par, både utseende og alt annet. du virker bare som en skikkelig fantastisk jente, og jeg vil tro at han er der for deg uansett. jeg er selv i en periode hvor jeg egentlig er ganske lei meg, men jeg tror at hvis jeg ser lyst på ting, og bare tenker på positive ting, som sommer, det hjelper.

  109. Om man har mye å gjøre kan det hjelpe å skrive lapper eller lister over det. Det er lettere å gjøre noe med det når man får satt ord på det, og da føles det ikke som om alt hoper seg opp og at man føler at man har mye å gjøre som man egentlig ikke vet hva er. så kan man få tid til å være med venner og gjøre det man har mer lyst til. 🙂

  110. For det første vil jeg bare si at jeg skjønner hvordan du har det, og jeg vet det er mange som sliter på samme måte som deg. Jeg kunne jo selvsagt gitt deg en haug av mattips, treningstips, skjønnhetstips osv., men egentlig tror jeg ikke det er løsningen. Før du kan finne på ting for å føle deg bedre, må du akseptere hvordan livet ditt er akkurat nå og tenke ut hva DU kan gjøre for å forbedre situasjonen. Se for deg det livet du drømmer om, og hvis du fokuserer på alt det positive du har/ønsker, blir det automatisk slik at du føler deg mer positiv etter hvert. Sånt tar tid, men du får så utrolig mye mer igjen for det senere. Først når du har dette på plass, kan du begynne å forandre alle de andre småtingene i livet ditt. “Det starter innenfra.” Lykke til! 🙂
   – Louise

  111. mitt råd er:
   Slutt å bekymre deg for russetida. Elsker han deg så gjør han ingenting galt, så om han gjør noe som kan ødelegge deres forhold så er han ikke noe å spare på.
   Det som er verst er hvis du er stresset og redd før han skal ut slik at det blir dårlig stemning ret før han drar.
   Bare ta det med ro og bare ha en litt gi faen holdning.
   Det hjelper. Ta det fra ei som har vært igjennom det.

  112. gjør noe du ikke pleier å gjøre enda det ikke er helt “deg”.Ofte hvis jeg gjør det samme hele tiden kjeder jeg meg og jeg tenker på livet som noe dritt.

  113. Huff ikke greit å høre at du har det sånn 🙁 men noen ganger har man en periode i livet hvor man føler det sånn. Er kjempe deprimerende, men prøv å se på det fine du har tenk på det positive i livet, å snakk med venner foreldre om dette, det kan hjelpe deg litt på vei 🙂 fyll dagene dine med glede kom deg ut med venner ta deg en shopping tur, det hjelper alltid 😉 håper alt ordner seg Nora du er en nydelig jente som skriver utrolig bra! Stå på, dette ordner seg 🙂
   <3

  114. Vet du hva, jeg vet akkurat hvordan du har det. Det er kanskje den russetiden som ligger i bunn og grunn for hele depresjonen din. kjæresten min er russ selv, jeg får ikke sett han så ofte som jeg skulle ønske, men slik er det. Heldigvis er vi bare russ (de fleste av oss værtfall) en gang i livet.. Hver dag er vi en dag nærmere slutten på russetiden 🙂 Det er bare å se framover, om knappe tre uker er alt som normalt. I mellom tiden kan du jo sette deg ned med gode venninner, se filmer, bake en kake osv. Godt å se jeg ikke er den eneste som blir utslitt av tanken på russetid. klem <3

  115. Tren hvis du føler deg ofte sliten eller lei og la deg selv slappe helt av i blandt og gjør akkurat de tingene du har lyst å gjøre som kan være alt til ingenting.

  116. Det er vanskelig å ha kjæreste som russ. Vet ikke om det er det som plager deg, men det som jeg ihvertfall slet med var å stole på han. Alt jeg tenkte i tiden jeg satt uten han, fordi han hele tiden var div russetreff var: hvem er han sammen med nå? Er han utro i fylla? Prøver han å unngå meg, osv.. Jeg ble helt gal etterhvert, og prøvde ved vær mulighet jeg fant å spørre han ut, og begynne å krangle med han. Jeg var en paranoid bitch på det tidspunktet som faktisk ikke kjønte at han kunne ha det morro uten å være utro mot meg. Hele den tiden holdt på å ødelegge forholdet vårt, men vi klarte oss. Vi er sammen den dag i dag, og jeg har nesten glemt fjordårets nervøse måneder. Mitt tips er at du stoler på kjæresten din. Det er deg han faktisk er sammen med selvom han er russ, det vet han, og om dere ikke er hos hverandre hele tiden nå, så er nok ikke det fordi han unngår deg. Han er tross alt russ, noe som er en once in a lifetime experience.
   Alt dette her har du sikkert fått høre tusen ganger før, men et tips er et tips.
   Håper det løser seg for deg!

  117. skjønner deg godt, unner ingen den følelsen. kan være godt å få snakket med noen som du kjenner godt, og den personen deg. gjør ting du liker å gjøre, gå deg en tur når det er fint vær ute, hør på musikk som gjør deg glad,og bare vær sammen med folk du er glad i! 🙂

  118. Mat tips: spis mye grønnt med kjtt kutt ned ris, potet og andre matvarer med mye stivelse i det får deg til å virke tung i magen.
   Kjærligheten: tilbring mer tid med venner og la typen få tid til å savne deg.
   sjønnhetstips: gå uten sminke så ofte du kan og smør deg inn med masker1-2 dager i uken.
   Skole/jobb: slapp av og prøv å gjøre lekser på skolen, utnyt tiden. bruke litt tid hver dag å ikke allt på en dag i siste liten ((: håper det hjalp, kjenner meg igjen på mye av det du sier altså!

  119. Hei Nora! Jeg ser situasjonen din godt. Jeg skjønner at alt dette tar på og at du skulle ønske ting var annerledes. Men det jeg tror er at du går for mye og bekymrer deg, du tenker for ofte på hva gjør CM nå, gjør han noe han ikke skal gjøre og er han trofast! Dette er ting som alle jenter tenker på og er rett for, men det du må tenke da er at han har jo sagt han vil ha deg, han har jo delt det innerste med deg, dere vet det innerste om hverandre, og dette er jo en utmerket prøve på og se og CM er en trofast og ordentlig gutt som han skal være.. Jeg tror også du trenger noe annet og tenke på, du trenger å gjøre noe sånn at du ikke går og tenker og grubler, for da kommer ofte det negative fram.. Jeg har vært i nesten samme situasjon, så dette vet jeg.Du må finne på noe, uansett hva det er så er det bra og ha noe annet og gjøre enn å sitte og tenke. Det tar på på alt. Jeg foreslår at du lager en timeplan som du følger, at du f. eks trener 2 ganger i uken, da har du noe fast du kan gjøre : ) men det som er viktig i sånne situasjoner er at du bruker familie og venner. du må finne på ting med venninnene dine, gå ut og handle, gå ut for og spise, ta deg en tur hjem til mamma eller pappa for å se litt på tv eller snakke. Det er viktig og ikke sitte alene, for da blir alt så grått og trist! Det går jo an og ta med seg en venninne og lage mat i leiligheten også, gjør koselige ting som får deg til å smile : ) Det med at CM er russ, skjønner jeg er frustrerende og skremmende, men om han er så DUM at han gjør noe dumt mot deg Nora, ja da er han ikke verdt det! Du er en fantastisk jente. du er sterk, pen, nydelig, sjarmerende, pliktoppfyllende, herlig og omtenksom. Du skal tenke at du er ett fantastisk menneske, og at du har mange som beundrer deg der ute, du skal ikke trenge å tenke på at dette klarer jeg ikke, for det gjør du Nora! Du er så sterk, og om det er noen som skuffer deg, ikke gidd de mer, de er ikke verdt deg.. Du er en herlig jente, du klarer alt : – ) Lag deg en timeplan, da har du noe og følge og du har oversikt! Det hjalp meg, håper dette hjalp deg litt?

  120. hvis jeg hadde hatt noen råd, skulle du fått dem, men jeg er litt på samme sted selv. det eneste jeg vet som funker LITT er å sette på ipoden litt og fylle meg selv med alle de fineste sangene jeg kommer på.

  121. ohh.. kjære Nora jeg digger deg, men seriøs jeg har det akkuratt sånn.
   jeg trodde virkelig du hadde tenkt til å slutte å blogge.
   men du går det bra mellom deg og carl michael..??

  122. Skjønner hvordan du har det, tro meg. Jeg har nettop komt meg ut av den situasjonen, perioden eller hva du vil kalle det. Det hjelper faktisk og trene, holde deg i aktivitet, få et system liksom. Gjør noe du liker, og gjør det du føler for akkurat der og da. Gjør det som må til for at du skal bli bedre! Du må jo ville noe liksom. Og kansje du er stresset pga kjæresten din er russ og du lurer på hva han driver med osv? Ikke vet jeg da, men dt kan jo hende. Bare kjenn godt etter liksom. Og det viktigste er at du finner ut hva som egentlig plager deg. Skriv det ned, se på det, finn ut av det. Bare ikke hold det inne, snakk med ei vennine som forstår deg, gjør det som må til. Og du kan prøve og være surr med kosthold og mat osv. Så finner du sikkert ut av det og ting vil naturligvis bli bedre. Alle har sine perioder vet du.
   Lykke til!
   Mvh
   Lisa

  123. vet hvordan du har det, nora! har det selv sånn, vet ikke hvorfor jeg gråter, jeg bare gråter.
   Skulle ønske det var annerledes. Håper alt blir bra igjen, nora <3

  124. Hei Nora:) Uff, føler med deg <3 Vil bare si at jeg virkelig beundrer deg! Jeg liker bloggen din utrolig godt, du skriver så åpent og ærlig på bloggen din (virker det som iallefall:))
   Utrolig pen jente og, med utrolig bra stil! Du må for guds skyld aldri slutte å blogge! 🙂 Jeg ønsker deg god bedring, og håper at ting faller på plass etterhvert:) stor klem fra meg:)

  125. Et tips er å skrive en liste over når du skal gjøre ting og hva du skal gjøre! På den måten kan du legge inn pauser osv også får man luket bort ting som er mindre viktig. Funker i hvertfall for meg og det får meg til å jobbe mye mer effektivt!

  126. jogg en tur med høy musikk i ørene, det er faktisk gøy, og føles veldig deilig i ettertid! eller du kan få med en venninne å gå tur, da får man beveget seg, og snakket. håper du føler deg bedre snart:)

  127. Lev livet, ikke tenk at alt handler om skole, det er ikke alt.
   Tips: drikk grønn te, tren på trenings-studio to ganger i uken, prøv yoga, det gjør ting mye
   lettere og du finner deg selv. Heng mye med venner, ta kontakt med de du ikke har snakket med på lenge, snakk om minner. Alt blir bedre med tide, sommer er alltid glanstiden, sånn er det hvertfall med meg, jeg blir deprimert av været. Prøv å ta en dag om gangen, vær spontan. Piknik, kino, ut å spise mat, fjellturer, reising, dra på kamper og den slags. Prøv å bare tenk, skolen kommer ikke først, legg deg heller tidelig, ha faste programmer du ser på for å ha noe å vente på, ha faste måltider, frokost-mellommåltid-lunch-middag-kveldsmat! Bare lev livet, har funket med meg! Drøm deg bort.. og nyt livet, lev som om det var din siste. Tenk på de du ikke henger så mye med, tenk om de hadde fått kreft å døde, da angrer du på at du ikke bare så enkelt som det her gikk bort å snakket med de. Vær sosial, og drit oppi hva mennesker mener.

  128. Huff så trist å høre at du har det sånn Nora 🙁 men de fleste har en periode i livet som er trist å negavtivt å ikke føler for noen ting å det er jo ikke noe greit, men prøv å tenk på det positive å det som gir deg glede her i livet, snakk med nære venner eller familie kom deg ut med venner finn på noe gøy med dem eller ta deg en shopping tur med venniner 🙂 håper noe av det jeg har sagt letter litt på humøret 🙂 Husk all den glede du har i livet, du er en nydelig jente Nora som skriver utrolig bra, kjempe fin blogg! Stå på 😉

  129. Jeg vil først og fremst bare si at jeg digger bloggen din og elskee de super kule bildene du har av deg selv, blir skikkelig misunnlig!! Jeg savner at du blogger, men kan jo samtidig skjønne at du ikke har lyst! Men du burde jogge deg masse turer i frisk luft å høre på høøy musikk! Og kanskje gjøre mase hyggelig med vennene dine! Husk! De skal du ha resten av livet! Du burde kanskje prøve deg på boksing!! Få ut litt aggrisjon! 🙂

  130. Uff. Hørtes ikke bra ut.. Når det kommer til kjæresten din.. Stol på han!
   Dere har vært sammen en stund, og dere må bare bruke den tiden dere har.
   Så lenge han ikke går ut hver eneste dag, så få han til å komme på besøk til deg.
   Tilby han å sove hos deg.. Det er bedre at han kommer hjem til deg etter du har lagt
   deg og du vet han er trygg, enn å vite at han er ute ett eller annet sted og fester.
   Slapp av, ta deg noen rolige dager med litt trening når du kjeder deg og bruk litt tid
   på deg selv! 🙂 Se koselige filmer, og prøv å legge deg tidlig! 🙂 Resten er opp til deg.
   Tenk positivt. Finn de små positive tingene hver dag og tenk på dem!
   Lykke til! Håper virkelig du blir bedre! 🙂

  131. Jeg har ingen tips, og det er bare fordi jeg sliter like mye som deg. Så jeg håper virkelig at du kommer til å dele tipsene med deg, om det kommer noen bra 🙂

  132. håper det bare er en periode, og at alt blir bedre snart! ikke la småting gå inn på deg men tenk i større sammenhenger! du er en veldig søt jente, det ordner seg nok! ps.har dessverre ingen gode tips.. <3

  133. Tar deg en tur på treningssentret, last opp i-poden din full av god og fengende musikk, og løp i værtfall 30 min. så trener du styrke til du er helt svett, og rtar deg en deilig dusj, lag deg noe godt og sunt å spise( eks musli med youghurt, nøtter og bær, eller en good smoothie.) for så å se favoritt tv-serien din, eller noe som gjør deg glad.(
   gjør noe du syns er artig og liker å gjøre. Bak noe, tenk mere på deg selv, eller møt vennene dine. ta intiativet!

  134. Mat : http://www.klikk.no/mat/
   Film : Forrest Gump, Time Machine, The Lake house, The blind side, Almost famous
   Musikk :
   Rob Thomas – Little wonders
   Phantom planet – California
   The Fray – Where the story ends
   Matthew Perryman Jones – Save you
   John Mayer – Slow dancing in a burning room
   Nevershoutnever – Bigcitydreams

  135. – Sjokoladepudding med vaniljesaus <3
   - Se alle sesongene av Grey's Anatomy og Sex and the city 🙂
   - Dra hjem og sove på ditt gamle rom kanskje?
   - Overnatte hos en venn 🙂
   Hehe, kanskje litt merkelige tips, men men, det er sånn jeg blir i godt humør 🙂
   Håper alt ordner seg for deg!
   Stor klem til deg<3

  136. du er inne i en klein periode. kjæresten din har det sikkert bra somm russ så da burde du prøve å være glad du også, for din egen del! sett av to antall timer til hver ting. si at du ikke skal gjøre mer enn to timer lekser f eks. og litt rydd og vask er nok. ta deg en lang gåtur. klem venner. fortell dem at ting er litt vonde akkurat nå, men du vet ikke helt hva som er galt:) har du gode venner så er nok det en god idé? eller kanskje søsteren din er en du kan ringe?:) alt går over nora. men ting kan gjøre vondt. ta den tiden du trenger, og hvis noe gjør deg lei, drop it.
   lykke til:)

  137. Jeg vet hvordan du føler deg!! har det likedan! DEt er vel viktig å fokusere på det gode i
   livet. Noe som jeg leste nå nettopp var at det er lurt å tygge maten din seint å kose dg m
   d du eter, istedet for å bare stappe i deg mat,!! å en annen ting er at det er lurt å trene
   vekter i tillegg til kondisdjon, da en muskelmasse kan få deg til å miste over 90 kcal hver dag
   KK.no er en side om mote, helse, treningstips, kosthold m.m. som jeg benytter meg
   mye av!! Veldig bra side.
   Feorresten: jeg lurte på om du hadde jobb?

  138. Mhm, jeg vet ikke helt hva som funker for deg, men dette er hva som funker for meg 😉
   Et tips er å være mye ute i sola. Man blir faktisk mer positiv av å oppholde seg på lyse steder, så når du er hjemme kan du tenne levende lys og ellers ha på mange lamper osv. Hvis du går mye rundt i “daffeklær” kan det hende at dette gjør at du blir litt slapp, så du kan jo prøve å ta deg litt ekstra tid for å sminke deg og ta på noe du liker godt, og gå i det med god holdning (det hørtes teit ut, men det hjelper).
   Mattips… jeg får alltid litt skyldfølelse hvis jeg spiser mye usunn mat, men jeg vet ikke hvordan du har det sånn sett da. Noe jeg liker godt er: smelt smør i en stekepanne, og hell så müsli/havregryn/firkorn oppi. Rør godt rundt og tilsett litt honning. Når denne blandingen er blitt gyllen og varm kan du helle den i en skål, og spise det med youghurt og/eller oppskåret frukt 🙂
   Får å få ut følelser så kan du prøve å skrive alt ned du tenker, usammenhengende, uten punktum eller riktig skrivemåte, bare raskt, ettersom tankene kommer, om det så bare er “faen” så gjør det ikke noe. Etterpå kan du slette alt sammen, og kanskje til og med gjøre det en gang til.
   Jeg vet ikke hvor mye dette kommer til å hjelpe, men ta den tiden du trenger til å finne ut av ting. (er det litt sykt at en random stranger skriver alt dette?) Best wishes 🙂

  139. Uff, håper det går bedre med deg så snart som mulig!
   Skjønner du har mye å gjøre, men det handler om å prioritere de rette tingene. Lag deg en matplan, og prioriter søvn foran det meste. Bruk tiden godt, og se lyst fremover mot sommeren. Det er ikke lenge til du ligger på stranden og soler deg, mens du ikke har noe annet enn deg selv og kjæresten din i tankene. Finn inspirasjon og motivasjon fra magasiner eller på internett! Prøv så godt du kan å tenke positivt. Vær stolt av deg selv, og smil mer 🙂

  140. vi har alle vært der, eller, jeg har også iallfall. creds til deg for å være så åpen om det. håper ting løser seg, og du må bare tenke på det positive du har, for det er jo plenty av det. du er mye mer moden enn andre på din alder, og kommer nok derfor til å ende opp kjempebra 🙂
   når det gjelder kjærestetips.. kanskje du skal gi han litt rom? elsker han deg, kommer han tilbake til deg, og dere vil stå sterkere. hvis ikke, vel…så er han ikke verdt det!
   be strong 😉

  141. Hei 🙂
   Jeg har noen få tips, men vet ikke om de er gode i og med at jeg er mye yngre enn deg.
   Men det jeg gjør når jeg føler meg sånn er å ha med meg en vennine hjem og ha spa! Altså vi maserer hverandre og tar ansikts masker osv. Ofte da så får vi snakket om alt mulig med hverandre. Og det er også kjempe koslig. Du kan jo også begynne å jogge med en vennine 🙂
   Det er mange ting som hjelper, og når det gjelder kjæreste tips.. såå burde du egentlig bare la ham feire russetiden sin! Mest sannsynlig så er han smart nok. Du burde bare stole på han også ser du at han kanskje ikke ja, jeg vet ikke jeg…
   Lykke til da i hvertfall 🙂

  142. Ta en dag om gangen, unn deg det å slappe av når du trenger det, prøv å ikke tenke… – så mye.
   Jeg håper du kommer deg gjennom dette. Det unner jeg deg… 🙂

  143. De fleste går i daler når det gjelder humør. En periode er alt bare glede og lykke, neste periode er alt bare slitsomt og deperimerende, som du skrev over! Ofte skyldes det stress. Prøv å sett av noen dager til å ikke gjøre noen ting! Sett på en film og legg alle tankene vekk. Prøv ut en yogatime, for så å ta en rolig kafetur med èn venninne og snakk om alt og ingenting!
   Kanskje det hjelper, kanskje ikke, men jeg kjenner meg igjen i det du skriver!
   Det blir nok bedre etterhvert skal du se 🙂

  144. Hallo!
   Har desverre ingen tips, men jeg håper at du får tilbake “energien”. Du er en kjempeflink blogger som inspirerer masse!
   Jeg håper at alt ordner seg.
   – Marlene 🙂

  145. prøv å planlegge ting, kanskje med venner, som du kan glede deg til. Da går dagene litt fortere også blir man jo i godt humør av å glede deg. hehe, det hjelper kanskje ikke stort, men har ikke så mye annet å komme med.. Men god “bedring” da 🙂

  146. kjøp noe du sjelden unner deg uansett hva det er, en topp, en ting eller mat?Eller kanskje bare tid til deg selv? og NYT det! ta en dusk, dull med deg selv. legg deg i sofaen og sett på en godfilm – helst noe drama/thriller (komedie er ikke moro om du ikke er i humør, og kjærlighet er trist om det bare minner deg om noe som går galt i ditt eget kjærlighetsliv), og ring akkurat den vennen du føler du skulle ha hatt ved din side og si det bare rett ut om hva DU trenger akkurat NÅ! en god venn vil løfte humøret ditt bare ved dens nærvær… 🙂

  147. du er en sterk jente! det er bare en dårlig periode.
   du er fantastisk pen og har masse venner rundt deg som er der for bare du lar dem.
   når det gjelder kjæresten din og russe tiden.. å ha kjæreste i russetiden er litt dumt. man burde ha en pause, eller bare lukke alt av og øyne og øre og bare tenke at i bunn og grunn elsker han deg, og det er deg han vil hjem til å sove med om natten når han kan det.
   blogg er ikke alt! du må da få lov til å ha et liv du og. ikke la deg selv få dårlig samvittighet av jenter som maser om at du må ha nytt innlegg hver 4.time. er du dårlig og ikke lyst til å blogge, så gjør du ikke det, og venter du har lyst, og du føler andre får noe ut av det.
   lykke til, nora. du er sterk 🙂

  148. Synd å høre at du har det vont, men husk at alle kan være nede av og til. Tror jeg vet du hvordan du har det, alt føles så håpløst. Det er alltid noe å tenke på og gjøre. Mitt tips er at du må ta hensyn til deg selv, gjøre det DU vil og ikke tenke på alle andre.
   Skole er noe som tar mye tid og det kan slite deg ut, men du må tenke at skole ikke alt. Venner er en veldig viktig del av livet mitt. Prøv ikke å dra rett hjem etter skolen, men dra for eksempel på kafé med gode venner. Før tenkte jeg at jeg ikke orket noen ting etter skolen, og derfor dro jeg rett hjem.. Mitt poeng er at alt sitter i hodet, alt handler om innstilling. Når du først har kommet foreksempel på den kafeen med vennene dine, merker du at du har mye energi og du vil kanskje kjenne en en lykkefølelse. Det er lov å være lei og det er helt vanelig, men prøv og se framover og husk at du ikke er alene. Snart kommer lysere tider, det lover jeg deg 😀

  149. Uff stakar jenta 🙁 synes skikkelig synd i deg!! vet akkurat hvordan du har det, er ikke lett! Jeg vet ikke om jeg har noen tips, som en 15 år gammel jente er jeg nok ikke den rette å gi deg svar, du er både eldre og klokere enn meg. Men prøv å gi kjæresten din koselige meldiger, bare å skrive “jeg elsker deg” kommer til å gjøre han glad. Mat: om du ikke orker å stresse så er det veldig godt og ganske så sunt med kylling, ris og grønnsaker. Kok ris g hell det på en stekepanne, tilsett opphakkede grønnsaker og kyllingfilet kuttet opp i terninger. Du trenger ikke gå for hardtrening når du er nedfor, ta med deg Ipoden ut og gå en tur helt alene i morket eller noe, slapp av mens du går. Det får deg til å tenke på alt mulig. Du kan sette på en sang som minner deg om noen, det er fantastisk å tenke på andre enn seg selv en gang i bland. selfølgelig må man sette seg selv forran andre mange ganger, men av og til hjelper det å ikke gjøre det 🙂 Har ikke noe skjønnhetstips til deg, nydelige deg! Jeg er ikke en av de vakkreste på jord, men det som alltid hjelper er å ta en lang, varm dusje, surre håret i et håndkle og hoppe i badekåpen og spise noe sunt. Du føler deg frisk og huden elsker det! 🙂
   Prøv å lage jobb, plan, skriv inn i en blokk hva du bør gjøre gradvis hver dag for å komme i mål. Da føler du at du har mere orden, og du klarer å slappe av mer! Og å ligge i armkroken til kjæresten din og rett og slett bare vite at han elsker deg er det beste! Lykke til, Nora!! 🙂 Alt kommer til å ordne seg!

  150. Jeg har et tips som kan hjelpe hvis du har
   masse tanker du ikke helt klarer å plasserere;
   skriv dagbok!
   Det hjelper meg masse når jeg føler meg lost.
   Et annet, og kanskje bedre alternativ, er
   å snakke ut med noen du stoler på.
   Men er du forvirret er det best å få notert ned litt,
   slik at du får bedre oversikt over hva som gjør deg glad, trist, sint osv.
   Dagbokinnlegget trenger ikke å være en lang selvbiografi,
   kanskje på lengde med et blogginnlegg?
   Stå på, Nora!
   Håper ting ordner seg for deg 🙂

  151. Ta deg en joggetur iblant, for å lufte hodet. Er ikke noe flink med det med kjæreste, så kan dessverrre ikke gi noe tips der..
   Håper det går bedre med deg snart 🙂

  152. Finn en kveld du kan legge deg tidlig, og stå heller opp en time tidligere neste dag, for å ta en times joggetur! Det høres kanskje merkelig ut, men når jeg gjør det får jeg energi som varer hele dagen, også blir jeg alltid i kjempegodt humør. 🙂

  153. Hei Nora!
   Jeg har også en kjæreste som er russ i år og jeg har ennå ikke opplevd noe fælt. Du må bare være sterk å ha all tillit til kjæresten din og snakke ut med han. Jeg er en veldig følsom person og tenker sykt mye negativt hele tiden og tror kjæresten min alltid gjør noe mot meg. Men vi har vært sammen i nesten 3 år og han har aldri gjort meg noe vondt! Prøv å tenk positivt og snakk ut om hva du føler så vil det bli så mye bedre. Jeg og kjæresten min har brukt masse tid på å bygge opp tillit til hverandre og all den tiden vi har brukt er virkelig verdt det!
   Jeg vet ikke helt hva du har opplevd angående russetiden, men vær sterk og ikke tenk mye.
   Jeg håper det vil gå bra med deg!
   Klem My-Lan

  154. Etter dette innlegget kommer sikkert vennene dine til å snakke med deg om det, men mitt råd er vær med vennene dine så mye du kan! La de få deg på andre tanker, du virker som en med mange gode venner som kan få deg på bedre humør!Og hvis du ikke har “tid” til de pga vasking og lekser, så ta de med deg, de kan sikkert gjøre vaskingen tusen ganger mosommere og leksene tusen ganger enklere 🙂

  155. Liker ikke at du har det sånn:/
   Du kan begynne med Scrapbooking, bestille bilder av deg og venner og lage enslags minne bok:-)
   Og ikke glem at når du er på bunn, kan det bare gå oppover!:)
   Håper du føler det litt bedre snart, du er en herlig jente virker det som, alt ordner seg!:)

  156. Hva med et tids skjema? Sett deg ned hver søndag og planlegg uken din. Da slepper du stresset med å finne ut hva du skal gjøre hver dag. Hvis du får tid til overs kan den brukes på feks. venner eller ta igjen litt søvn! Dette funker ihvertfall veldig bra for meg 🙂

  157. Gå deg en lang tur! F.eks. rundt Semsvann, det hjelper i hvert fall meg med å samle tankene mine 🙂

  158. russetiden er bare 20 dager, la han more seg, men la han også vite at du er veldig glaf i han og vil at han skal kose seg i løpet av den tiden, som sagt, den er bare 20 dager av resten av livet deres 🙂

  159. Hei, kjære. Ta det med ro – pust. Vi forstår deg! Ikke alle kan ha det perfekt hele tiden og det gjelder deg også. Du må virkelig ikke tenke på bloggingen oppi alt dette.
   Du har jo selv fortalt om selvtilliten din og at du har flyttet for deg selv fordi hjemmesituasjonen din ikke var helt optimal. Og selv om dette ikke er enorme ting som dødsfall, etc. (Eller, det kan det jo godt være. Hva vet vel vi?) så tar det på! Det gnager og gnager, og til slutt så går man på veggen. Du må bare vite at du er en helt fantastisk jente, både på utsiden og innsiden. . Du skriver fantastisk bra, tar fantastiske bilder, og vi alle vet her at du kommer til å komme lagt i livet.
   Når det kommer til russetiden og kjæreste så har jeg vært i et avstandsforhold lenge, og vet hvordan det er når ens kjære stikker ut, fester til langt på natt med masse ukjente mennesker. Man er redd, bekymret og såret på forskudd. Man håper på det beste, men frykter det verste. Det er kjempeødeleggende! Jeg håper du får pratet med ham om det og roet deg ned litt, og at du ikke må ha det sånn hele russetiden.
   Jeg håper du får det bedre etterhvert, og dette ble en kjempelang kommentar. Jeg vet at du garantert har masse gode mennesker rundt deg, men du har mailen min hvis du vil qwhine litt. Det er alltid fint å få det ut til en tredje part. Og vi er her for deg, kjære Nora!

  160. Kjæresten min er den jeg hater og elsker mest. Noen dager vil jeg bare hyle så høyt jeg klarer mens andre dager vil jeg bare rope ut at jeg elske livet mitt og han. Kjæresten min kan være en real drittsekk, men innerst inne er han ikke det likevel. Han gjør ikke en flue fortred og har nesten aldri gjort noe dumt mot meg. (har to unntak) Av og til lurer jeg på hva jeg skal gjøre. Jeg er sinnsykt sjalu og det begynner nå å tære på forholdet. Det er trist. Jeg elsker han tross alt og håper at det fikser seg, men sjalusien tærer ikke bare på han. Den tærer nemlig på meg også. Kjærester kan være noe dritt iblant.

  161. Du er stygg, feit og slem.
   Nei. Du er ingen av delene. Du er perfekt! Skjønner ikke hvorfor du oser av selvtillit
   av det flotte utseende ditt. Mange jenter er så misunnelig på deg, derfor slenger de
   bare dritt til deg. Hadde jeg vært deg hadde jeg pøsa på med masse bilder av meg
   selv hele dagen. Hver dag på bloggen. Håper du aldri slutter å blogge, for du gir meg
   så mye inspirasjon. Håper alt blir bedre for deg, masse klemmer!

  162. Jeg har aldri kommentert på en blogg før, verken din eller andres. Men denne gangen føler jeg at jeg kanskje kan hjelpe, litt i alle fall. Så jeg skal prøve.
   Jeg er 3-4 år eldre enn deg, og bor sammen med kjæresten min. Vi har vært sammen i fem år nå, og har selvfølgelig hatt våre problemer vi også. Mitt beste tips er å være GLAD når du er sammen med kjæresten din. Selv om du ikke har lyst til å være glad. Selv om du kanskje har lyst til å “straffe ham” eller få ham til å forstå at du er sur og lei deg ved å være avvisende og stille. Hvis du ser glad ut, blir han glad, dere har det mye bedre sammen og så blir DU glad også. Jeg har lært av erfaring 😉
   Ellers må jeg bare si at du SELVFØLGELIG ikke skal finne deg i alt mulig rart. Jeg aner jo ikke om noe spesielt har skjedd 🙂
   Det ordner seg!

  163. Hei!
   Vet ikke om du vet hvem jeg er engang, men vi hadde noen små bitchfight’s for noen år siden, og jeg kan vel si jeg ikke er så stor fan av deg egentlig. Men vil samtidig si at det virker som om du har vokst siden den gang, og det er bra 😉 Grunnen til at jeg kommenterer er bare at jeg vil si at jeg vet hvordan du har det når det kommer til kjæreste.. Det ble slutt med min for 2 dager siden, vi er russ begge to. Han kan jo si hva han vil, men i bunn og grunn har nok russetiden det meste av skylden. Et helt sinnsykt sjokk når man tror alt er bra og plutselig er hele verden snudd på hodet. Nå vet jeg ikke hva som har skjedd mellom deg og CM men et virker jo som russetiden har skylda. Det hjelper sikkert ikke så mye å høre dette fra en helt fremmed, men jeg vet akkurat hvordan det føles, det er grusomt. Men som noen andre sa, det er bare 20 dager igjen.. Gutter er gutter og det er lett å bli revet med i russetiden, det kan jeg love. Gi han de 20 dagene, så skal du se at ting kanskje ordner seg når fylla ikke er det viktigste lenger. Det håper hvertfall jeg på, både for min egen skyld og andre i samme situasjon.
   Du trenger kanskje egentlig ikke å poste denne kommentaren (regner med at du går gjennom alle sammen), var egentlig ment som en liten trøst til deg. Det er alltid godt å høre at man ikke er den eneste, selv om det av og til føles sånn. Klem

  164. Hei kjære Nora! (vær så snill å les denne kommentaren)
   Jeg selv vet akkurat hva du mener, og hvordan du har det nå.
   Man har lyst til å bli liggende i sengen hele dagen, og alt er ett ork. Kanskje ting man har gledet seg til når man har vært yngre forsvinner, det betyr ikke noe lenger, istedet kommer bekymringer etterfulgt av alt for mange tanker, som man blir gående rundt å tenke på alt for lenge.. Man lurer på hvorfor livet føles ut som det, og man føler man mister energien og gnisten til å smile.
   Man kan bli liggende i dagesvis i sengen, gråte,hyle eller bare stirre i taket. Alt føles tomt, man føler de man bryr seg om mest snur ryggen til eller sårer, og det gjør vondt..
   Nora her er noen tips som selv har fungert;
   1. Noen personer har masse følelser og tanker, få noen å snakke med, noen som kan hjelpe å rydde opp i tankenes rot.
   Få det ryddig, forstå følelser, få ut vonde minner fra du var liten frem til nå. Få frem situasjoner som du har blitt såret av. FÅ UT ALT!
   2. spis hver 3.time, sett opp en plan der du får i deg det du trenger! og spise for lite blir man bare sliten av, og veldig mange blir deprimerte av det.
   3. kjøp inn koselige serier du kan se på tv, og gå en liten tur hver dag ( da får du frisket opp tankene dine:-) )
   4. plei deg selv,med et varmt bad.
   5. ikke isolere deg, noen ganger kan det være godt å ha noen rundt seg, feks familie:)
   6. les de positive kommentarene dine som du får på bloggen din, og lagre de i et word dokument,det kan du se på når du er nede. for det er så mange som vet hvem du er, og som bryr seg, selv om de ikke kjenner deg (uansett om det er rart) men de føler kanskje det samme som deg, og derfor liker å lese bloggen din.. 🙂
   og husk; DET ORDNER SEG ALLTID TILSLUTT,NORA!<3

  165. Russetiden er en gang i livet, og da er det fult forståelig at han vil bruke den tiden, på andre enn deg.Og det betyr jo at han vet han kommer til å ha deg lenge. Jeg har en kjæreste, som bruker
   hele helga på vennene sine, som også drikker. Og tanken på at han kan sitte med andre jenter
   på fanget og gjøre så mangt med dem, uroa meg utrolig i begynnelsen, og fremdeles litt. Men
   det jeg tenker er at; om han gjør det, ting som han vet du ikke liker, så kan han virkelig ikke bety eller bry seg mye, og det gjør han jo. Når han har det gøy, kan også du! Gå ut og kos deg med venne dine!

  166. skjønner godt hvordan du føler deg.. har utrolig mye press på meg fortiden selv og sliter med å få nok tid til kjæreste å venner.. jjaja, nå får jeg vel sette meg ned med naturfag, engelsk, rle og matte..

  167. åh, har nettopp hatt en sånn “periode” selv!
   jeg følte at jeg var negativ og klarte ikke å tenke så positivt.
   Hadde ikke tid til det jeg hadde lyst til.. Det er så ekkel følelse!
   Hååper virkelig du kommer deg på rett vei, å ser alt det fine verden egentli har å tilby deg! 😀

  168. Kjære Nora. Det er vondt å lese at du har det sånn, og jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe for å hjelpe deg. Desverre får jeg ikke gjort mer enn å se på det som skjer med deg via alt du skriver.
   Men jeg tror at en viktig ting er å akseptere tingene som de er. Jeg har selv hatt en veldig deprimerende tid for ikke lenge siden, alt gikk den gale veien, venner, skole, og meg selv. Men la tingene som kommer komme, la det skje. La kjæresten din få være russ, og i mellomtiden kan du bruke tid på de vennene du ikke har sett på lenge eller av en eller annen grunn ikke får vært så mye sammen med. Kjæresten min var russ i fjor, og det er klart at det ikke er gøy. Men det er ikke noe annet å gjøre enn å la han få lov til å være russ som han ønsker. Dere skal ikke hindre hverandre i å oppleve noe dere har lyst til. Og etter 13 år med skole fortjener alle å få feire litt.
   Mens han feirer på sin måte, kan du gjøre noe med foreldre, venner, bruke masse tid på deg selv, gjøre ting du ikke har fått gjort på lenge, eller bare tenke på deg selv!
   En dag kommer alt til å løsne og du er noen erfaringer rikere. Men prøv å fokuser på de tingene som er positive i hverdagen din. Jeg håper at du snart føler deg bedre, og at alt går rett vei.
   Masse lykke til. Du virker som en sterk jente, jeg er sikker på at du klarer dette 🙂 <3

  169. veldig trist å høre nora. jeg synes du skal ta bilder! masse flotte bilder!
   de du tar er utrolige, og jeg syns du skal gjøre noe du er flink til !
   men selvfølgelig så må du bare gjøre det hvis du syntes det er gøy!

  170. kjenner meg igjen, kjæresten min er også russ i år.. i tillegg sier alle til meg at han ikke klarer forhold, at han bare er ute etter en ting .. jeg er så utroli glad i han, så vet ikke hva jeg skal gjøre. men det hjelper ihvertfall å ringe ei venninne å sutre til henne, eller bare rett å slett skrive dagbok. prøv også å ha det gøy selv isteden for å sitte hjemme å være beskymra.
   alt ender bra for snille jenter, vet duu (-:

  171. Bare depp. kom deg gjennom ,grin hvis du må, se triste filmer, det går over etterpå og du kommer til å se lysere på alt , lover!!

  172. hmmm.. så kipt! noe jeg alltid gjør er å stå opp i god tid, så jeg får laget en god frokost og kan slappe av imens. Og når jeg kommer hjem fra skolen gjør jeg hva jeg vil frem til halv 9-9. Da er det RO! Da skal jeg ikke gjøre noe aktivitets ting. Bare slappe av med PCen, lese bok, dusje. Det er for å roe meg ned før jeg skal sove. Da sovner jeg lettere kl 10 😉
   Håper alt ordner seg!

  173. Russetid er noe drit. Jeg er russ i år, og det er hverken godt for forholdet eller meg selv. Hat over russetid… Kjente meg nesten litt igjen i innlegget. Når jeg skal blogge nå er det sånn at jeg må tvinge meg selv til å ta ett bilde fordi jeg MÅ, og lysten er her ikke. Huff… Det beste tipset jeg kan gi er bare og vente. For plutselig kommer det en opptur, og verden smiler igjen.
   Håper det ordner seg.

  174. Hvis det kan glede deg..
   Så gleder jeg meg hver gang til å lese bloggen din. Du skriver så fint..
   Ikke la noen eller noen hindre deg Nora, for du kan nå langt..!!!
   You’ll reach the stars
   Hilsen meg

  175. Hei Nora!
   Jeg har selv en kjæreste som er russ, og det tærer veldig på forholdet! jeg har ikke hørt fra han på to dager nå, og jeg aner ikke hva som skjer! Håper ting order seg for deg! Skulle bare si at jeg vet akkurat hvordan du har det, og det er forferdelig! Men som sagt, då håper jeg ting ordner seg!

  176. kjæresten min bor mange timer unna, og selvom jeg stoler på han vet man jo aldri.. Det er vanskelig og jeg skjønner veldig godt hvordan du har det! Stå på, du er herlig!

  177. gå ut med venner, nå som kjæresten din er russ og kos deg!
   fyll ikke så meningsfyllte dager med hyppige kaffebsøk og
   langt mer meningsfyllte sammtaler med gode venner som er flinke til å lytte. det er viktig å ha jentene
   sine i slike situasjoner.
   og tren pilates! love, s

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg