hvordan steke en kalkun?

Mange av dere spurte om jeg kunne legge ut oppskrift på kalkunen jeg lagde til jul, og selvfølgelig kan jeg det! 
 
Det første jeg gjorde var såklart å kjøpe en stor kalkun og tine den. Nå den var ferdigtint satte jeg den oppi en dyp form, slik som på bildet. Epler, løk og appelsiner ble kuttet opp i passe store biter, og stappet inn i kalkunen, samt lagt rundt. Pass på at du skjærer av alt skallet på appelsinen slik at du ikke får en besk smak. Jeg elsker også urter, og derfor hakket jeg rosmarin og persille som jeg blandet og hadde rundt. Vann og smeltet smør med litt krydder penslet jeg over, og etter at jeg helte rundt 3-4 dl med vann rundt i formen, satte jeg den inn.

En kalkun skal steke rundt 40 minutter pr. kilo, og på rundt 160 grader. Det er viktig å holde et godt øye med fuglen når den står i ovnen, og det kan også være lurt å helle litt vann over den en sjelden gang, slik at den får en sprø og gylden overflate. Om du er usikker på steketiden kan du stikke ett hull i kjøttet og se om det renner “ren” kraft ut – da er den ferdig.

Yndlingstilbehøret mitt til kalkun er rødkål, poteter, rosenkål, saus og walldorfsalat. I en kalkunpakke får du med innmat som du kan koke kraft på, og senere lage en smakfull saus av. Til kalkunen. Jeg håper dette hjalp dere litt på vei, og at dere får en herlig middag på nyttårsaften! Selvom dette tar tid og kanskje koster litt, er det allikevel enkelt og en sikker vinner.

6 kommentarer
  1. Kalkun er vel faktisk egentlig veldig rimelig. Den har så vidt som jeg husker en kilospris på 30-40 kroner, mens feks indrefilet er rundt 300-400 🙂
   Men, kjempebra med sånne innlegg! 😀

  2. Jeg feiret jul i Miami i år da var ikke kalkunen ”bakt” men den var faktisk frytert! Tro det eller ei, men det var skikkelig godt! Men for og være helt ærlig så dette bedre ut, haha. Kopierer dette slik at jeg har det til neste gang 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg