da er jeg hjemme fra københavn igjen

Ja, da var jeg endelig hjemme igjen. Jeg har hatt en kjempefin og morsom tur, men det er jo alltid like deilig å komme hjem igjen. Til et tomt kjøleskap og gammel oppvask. Grunnen til at jeg ikke har blogget før, er fordi jeg dro rett fra båten til jobb, så jeg har rett og slett ikke hatt tid.

Turen var helt herlig, bortsett fra noen småting, som vi skal komme tilbake senere. Vi hadde det ihvertfall kjempegøy, og nå skal jeg fortelle litt…Husk at dette var en jobbtur med personalet på restauranten, og derfor gjorde vi mye som hadde med mat og drikke å gjøre! 

På Søndag, da vi kom ombord på båten, hadde vi ølsmaking, noe som var veldig spennende. Vi fikk fem glass med forskjellig øl hver, og vi fikk smake og lukte samtidig som en vinkelner stod og forklarte. Dette var danske, kjente øl, og personlig så var det ganske annerledes i forhold til det ølet vi pleier å drikke her i Norge. 
Etterpå dro vi på båtens gourmet restaurant for å spise middag. Alle ble negativt overrasket, både fordi det ikke smakte noe særlig, og fordi de dummet seg ut gang på gang. Det var en veldig fin restaurant, og vi som var sultne og som hadde forventet en kjempebra fire-retters middag, måtte spise oss mette på brødet. Dette stedet anbefales ikke!


Første rett var carpachio av kveite med rogn. Fisken smakte ikke godt, det som skal ligne en saus smakte ingenting, og ruccolaen som lå øverst var helt død. 


Den andre retten var kamskjell med…rogn…igjen (?) og majones. Kamskjellet, som verken var renset eller krydret, var bløtt og kokt. Jeg setter et stort spørsmålstegn igjen.. Fennikkelen hadde også stilk, noe man skal fjerne. 
Hovedretten vil jeg ikke engang vise dere! haha, herregud…. Ihvertfall. Desserten var ferskenpai (som ikke smakte noe annet enn marsipan) med plommeis, krem og bær. Isen var grei, kremen var forferdelig og kiwien var ikke skrelt. 

Det var veldig skuffende, faktisk. Vi ble enige om at det ikke smakte i det hele tatt, og at det nesten ble flaut da ingen spiste opp. Noe av det som trakk ned var bare småting, men siden vi kun var kokker og servitører som spiste, så er det klart at alle fokuserer på vin og mat, og at vi bedømmer det vi får servert. Det var pent lagt opp på tallerkenen og slikt, da. Det skal de ha! De får også et stort pluss for deilig vin, god behandling, kjekke servitører og godt kuvertbrød! 

I går kveld spiste vi også på båten, men på buffeten, og i forhold til “gourmet restauranten” så var det himmelsk. Det er virkelig noe jeg anbefaler 🙂

Etter middagen gikk vi tilbake til vinbaren for å drikke champagne, snakke og kose oss! Det var veldig hyggelig, og senere på kvelden gikk vi opp på diskoteket, hvor det kun var oss og ett par gamle menn, haha. Det var veldig få på båten siden det var Søndag, men det var ganske deilig egentlig. Uansett, vi hadde det veldig gøy. 

Dagen etter kom vi frem til København, hvor vi blandt annet spiste på en stjernerestaurant som jeg skal skrive om, om litt! 🙂

35 kommentarer

Siste innlegg