le sommelier

Da vi kom oss til København på Mandag, var planen å å spise på et kjempefint, fransk sted som het Le Sommelier. Restauranten var utrolig fin innredet, vinen vi fikk til maten var nydelig, for å ikke snakke om maten – og servicen. Alt var perfekt der, egentlig. Alt virket så gjennomtenkt.


Forretten var kalvebrissel med sjøkreps hale og dampet hjerteblad salat sammen med en utrolig god sjøkreps sky. Jeg synes brissel er helt ok, men denne var virkelig god, og sammen med krepsen så var det…..himmelsk! For de som ikke vet hva brissel er, så er det en kjertel som sitter i halsen på dyret, og i dette tilfellet, på kalven. Det blir ikke så mye brukt, men det smaker veldig godt og er en skikkelig delikatesse.Mmh…..hovedretten! Om jeg ikke husker helt feil, så var dette indrefilet. Ihvertfall så lå det en foie gras (andelever) under, og rundt er det rotgrønnsaker, og en sky jeg ikke helt husker hva var. Jeg er verdens dårligste på å skjønne dansk skjønner dere, og siden han fortalte menyen muntlig, så var det litt vanskelig å få med seg. Men hovedretten var ihvertfall nydelig, alt smeltet på tungen.Også kom desserten….Herregud, se så flott det er lagt opp! Dette var da desserten, og det er ganske mye å si om den. Hjemmelaget vaniljeis med en kastanjesuffle, sitrussalat, karamell, honningflak, pistasj nøtter og årgangs svisker som har ligget i armagnac i to år. 

Disse smakene var perfekte sammen, og alle var enige om at dette var noe av den beste desserten vi hadde smakt, noen gang. Har noen av dere spist her før? Hvis ikke vil jeg anbefale det på det sterkeste. Det ligger litt gjemt nede ved nyhavnen om jeg husker riktig. Jeg regner med at vi fikk selskapsmeny, men jeg tok en liten titt på menyen og prisen var ikke så ille! Uansett så er det helt klart verdt pengene….det lover jeg.

17 kommentarer

Siste innlegg