22.juli

Dette har vært en helt grusom dag. Kanskje en av de verste dagene jeg noensinne har opplevd. Da jeg og resten av kollegaene mine satt og spiste på jobben, ble regjeringskvartalet, som ligger i gaten bortenfor, bombet. Vi kjente smellet så mye at vinduene nesten sprakk, og hele bygget ristet! Mennesker løp rundt i gatene med hendene foran munnen, aske, papir og andre småting virvlet rundt i luften, og alt var helt grått. Jeg har aldri opplevd noe liknende! Det var helt uvirkelig, og akkurat som å være i en film. Bare en halvtime før dette skjedde var jeg utenfor dette bygget, og det er en veldig ekkel følelse å ha inne i seg, særlig når du ser hvor hardt dette har gått utover menneskene, byen, og ikke minst Norge.

Brasserie France ble stengt og jeg gikk oppover Karl Johan på vei hjem. Alle gikk i panikk med mobiltelefoner i hendene, og jeg må innrømme at jeg var utrolig redd. Bare tanken på at det skjedde igjen ga meg tårer i øynene. I Karl Johan lå det glass overalt, og asken bare fløy rundt. I tillegg var det et skikkelig gustent regnvær i dag, så byen så ikke pen ut etter dette, altså. Jeg fikk såvidt se hvordan det så ut utenfor vg også, og jeg kan ikke tro at det er Oslo! Det ser ut som en krigssone, som de sa på tv, og det er helt ubegripelig at det hendte i Norge.

Skytingen i Tyrifjorden, hvor jeg har hytte, gjør meg også skikkelig kvalm. Ikke bare er det uskyldige mennesker som har blitt skadet og drept, men det er også unge, som ikke fortjener en så meningsløs og forferdelig død. De som overlevde er nok skadet for livet, og jeg kan ikke engang tenke meg hvordan det må være å løpe rundt på en øy i halvmørket, med en mann som går rundt og skyter folk, kanskje mine egne venner, og til og med se haugevis med lik ligge i vannkanten.

En slik person, som kan utføre slike handlinger uten å blunke, er umenneskelig, mener nå jeg. Et menneske med følelser ville aldri funnet på noe slik uansett, og det sårer meg at det faktisk finnes noen der ute, som klarer å gjennomføre noe så grusomt!

Jeg kom meg hjem til storesøsteren min, og kom ikke hjem før nå. Mange av dere har spurt om jeg lever, og som dere ser, så er svaret ja! Jeg er ikke skadet i det hele tatt, men synes at dette var en helt forferdelig opplevelse, som har gått hardt innpå meg. Jeg får nok ikke sove noe godt i natt, som mange andre, og jeg vet heller ikke hvor lyst jeg har til å ta fly fra Gardemoen om en uke. Når det gjelder venner og sånt, så kjenner jeg ingen som ble skadet eller utsatt, heldigvis!

Til slutt vil gi mine varmeste tanker til alle sammen, uansett om dere er rammet eller ikke. Jeg vet ikke helt hva annet jeg skal si, enn at jeg håper på det beste, og at alle som har klart seg, har kommet i sikkerhet og er hjemme igjen. Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet, eller hvordan du opplevde dette!

12 kommentarer
  1. Søsteren min var på Regjeringskvartalet, så hun ble slått ned i bakken av lufttrykket og har fryktelig vondt i ørene. Pappa jobber i et av byggene på Youngstorget, så alle vinduene på kontoret hans ble blåst inn og han sa det var som en film da han gikk ut på gatene med folk som gråt, var skadet osv. Fellesvenner var på Utøya, de fleste er trygge, men en av dem ble skutt i ansiktet og jeg er ikke sikker på om hun en gang lever for øyeblikket, jeg kjente henne ikke, men er fortsatt ubeskrivelig kvalm, har grått og føler dyp sorg for alle som ble brutalt berørt av det som har skjedd. Glad for at det går bra med deg, Nora!!

  2. Jeg syns synd på de pårørende og ikke minst de unge som bare skulle på sommerleir.
   Jeg synes også det er trist at så mange beskyldte utlendinger og muslimer uten å tenke seg om to ganger, og mente at Norge nå burde få opp øynene og innse av vi ikke kan ta inn innvandrere- når gjerningsmannen (angivelig) er høyreekstremist og norsk

  3. Hun ene jenta som ble intervjuet så 10 stk ved siden av henne dø. Hun holdt på å bli skutt opptil flere ganger og lå i vannet i over en time og mistet følelse i beina. Hun var modig, hun kom seg vekk. Og det mens hun så gjerningsmannen rett i øynene. Herregud, det virker bare så urealistisk…

  4. Jeg hadde en helt forferdelig opplevelse med dette, selv om jeg ikke er i Norge akkurat nå. I natt fant jeg ut at det hadde vært en eksplosjon i Oslo, og når jeg våknet så leste jeg at en mann gikk rundt på Utøya og skjøt ungdommer. 2 av vennene mine omkom, og folk skal tenne lys for dem i byen. Jeg er så utrolig frustrert for at jeg ikke kan dra…

  5. Dette er helt ufattelig grusomt… Jeg har ikke ord. Jeg sitter for meg selv på jobben og gråter for alle de som er berørt av denne forferdelige hendelsen! God bless!

  6. Elsker bloggen din Nora, du skriver saa utrolig bra 🙂 Er ikke en dag jeg ikke sjekker bloggen din!
   Alt det som skjedde i Oslo er forferdelig… ubegripelig faktisk

  7. Jeg reiste fra Oslo kvelden/natten før dette skjedde, og tanken på at vi egentlig kunne vært der en dag lenger og opplevd det er veldig uvirkelig. Bare tilfeldigheter som gjorde at vi reiste hjem! Synes det er helt grusomt,forferdelig,uvirkelig og tragisk alt som har skjedd, det er noe du aldri hadde trodd skulle skje med lille Norge. Jeg får helt vondt inni meg av alle stakkers ungdommene som løp rundt og måtte gjemme seg på Utøya, de måtte se lik, bekjente, venner som ble drept! Må være helt forferdelig!! Kan ikke tenke meg det engang. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan en person kan finne på å gjøre noe som dette, drepe stakkers uskyldige mennesker, ødelegge en by og et land på denne måten :’-( Er rett og slett helt jævelig!

  8. Det er helt forferdelig! … Jeg kjenner ei som ble skutt på øya, men heldigvis ser det ut til at hun klarer seg og er stabil nå!!! ………………….. Det er helt grusomt!!!!!!

  9. Det er helt forferdelig… Jeg har selv ei venninne som fortsatt er borte på Utøya. Vet ikke om hun er i live eller ikke. Igjen; forferdelig. Har ikke ord.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg