en uke siden

 Hallo alle sammen! Nå er det akkurat en uke siden jeg hadde den praktiske prøven på jobben, og siden jeg har utsatt dette innlegget så lenge, lovte jeg meg selv å legge det ut i kveld. 

 Som dere vet gikk det ganske bra, bortsatt fra noen ting jeg kunne gjort bedre, og som jeg må øve mer på. Vi hadde rundt fire timer på å lage to retter hver. Jeg fikk forretten og hovedretten, så jeg var den som skulle ut med første rett. 

Vi var på jobb en time før, for å gjøre klart alt. Se at alle varene var på plass, gå gjennom kjøreplan og sette opp hver vår stasjon. Dette var min! Rundt står diverse råvarer jeg skulle bruke, kniver og andre ting det er greit å ha.  


 Jeg hadde også en gul fjøl, som er fargekoden til “fjærkre” eller i mitt tilfelle – kylling. Disse fargekodene er veldig nødvendige, og utrolig viktig å følge, særlig på en fagprøve. 

Når man vet at det er en halvtime til du skal servere første rett og at gjestene sitter vegg i vegg med kjøkkenet, blir man veldig stresset. Det fikk jeg oppleve! Dette er da Sverre og Ingunn som også jobber hos oss, så det var ikke SÅ skummelt!


Knut!

Forretten min var skogsoppsuppe med kantareller og brødkrutonger rundt. Jeg ble utrolig fornøyd med den, både smak og utseendemessig, og fikk masse skryt!

Den andre retten ble laget av Herman, og så slik ut! Her er det stekt Breiflabb med brokkolini (babybrokkoli) med skalldyrsaus og potettopper. 

Hovedretten ble som sagt laget av meg, og oppgaven var kyllingbryst og pasta med valgfri saus og valgfritt garnityr. Jeg valgte tagliatelle fordi jeg har laget det før. Det er viktig å ha en liten utfordring, samtidig som at man er sikker på det man gjør. Kyllingbrystet marinerte jeg i en marinade laget av olivenolje, salt, pepper, sitron og hvitløk, og det ble kjempegodt! Garnityret mitt var glassert rødløk og spinat, og sausen ble en parmasan saus. 

Det var på denne delen jeg surret mye, fordi jeg begynte å stresse. Det er viktig å planlegge tiden godt, og ikke surre! Det var ikke helt klart for meg hvordan dette skulle legges opp, fordi pasta er vanskelig å få på en tallerken og samtidig få det til å se elegant ut. Sausen stod litt lenge på platen, så den ble veldig tykk, og det var også ett par andre ting som ikke gikk så bra. Jeg er fornøyd med smakene og resultatet, men ikke hvordan det er lagt opp på denne tallerkenen. Hva synes dere?

Camilla, en av servitørene våre, hadde også en praktisk prøve! 

Sjefene mine gikk mye rundt på kjøkkenet med kameraet mitt, og fikk mange bilder. Slik ser altså jeg ut i jobbantrekket! Veldig elegant!

Herman lagde desserten, og det var bringebærmousse på nøttebunn med coulis og bær. De ble litt store og rare, men veldig veldig gode! Tro meg…Bra det var mye mousse igjen etter servering, så jeg også fikk smake.


Sånn…Det er ganke inviklet å fortelle mer, for det er mye man må vite, kunne og gjøre! Det er ihvertfall bare å spørre om dere vil vite noe mer angående dette. Håper dette var spennende å se for dere!

12 kommentarer
  1. Nora, du er så utrolig nydelig, kan ikke du ta å lage et innlegg med masse bilder av deg? Seriøse bilder, smile-bilder, alt ! 😀

  2. Jeg syns også dette var morsomt å høre om 😀 blir så facinert av matlagingen din, for du er så flink! Ja takk til flere matinnlegg, hehe 🙂

  3. Oii, det så innviklet ut! Tror jeg hadde fått panikk. En sånn oppgave må være utrolig stressende? Godt du ble nokså fornøyd da 🙂

  4. Hvilken linje gikk du på vgs? i og med at du er 92 og snart ferdig utdannet? Tenker du at du vil jobbe på brasserie france hele livet? er kokk bra betalt? hvordan visste du at du feks ville dette? er maatlaging det du brenner for mest liksom?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg