bare det å prøve

Hei dere! Jeg håper at dere har det kjempefint, og at dere har hatt en fin søndag. Jeg er klar over at jeg nesten ikke har blogget noe de siste dagene,
men jeg har hatt så utrolig mye å gjøre. På fredag jobbet jeg i 14 timer, i går jobbet jeg i 10 timer, og i dag har jeg vært på jobb siden elleve
for å fullføre den siste praktiske prøven før selve fagprøven, som er i midten av juni.

Som dere skjønner har jeg hatt mye å tenke på, men heldigvis gikk denne prøven kjempebra. Man har alltid nerver i kroppen,
så det viktigste er å ha kontroll, ha det ryddig og systematisk, og passe på tiden.

Det er mye å huske på under en kokkeprøve, og det er også vanskelig å sette opp en meny som innebærer
de råvarene man får utdelt. Utifra oppgaven jeg fikk, ble menyen min slik:

Basilikumbakt kamskjell, stekt uer med grønne, friske asparges, marinert tomatconcasse, purrejulienne og buerre blanc

Sprøstekt andebryst med kremet vårløk, smørkokt nepe, stekt portobellosopp og røstipotet, serveres med appelsinsaus

Rabarbra-og jordbær suppe med parfait av vanilje


Her legger vi opp maten. Det er vanskeligere enn dere tror, og det er vel det mest stressende punktet i løpet av hele dagen.
Spesielt når det står mennesker rundt og ser, og som skal dømme den minste feil.

Her er min forrett, og under er desserten, som er det jeg ble mest fornøyd med, og som jeg fikk mest skryt av.
Den smakte kjempegodt, og det er superlett å lage.


Jordbærbiter med mynte…..nam!

Hva synes dere?

Det er alltid ting man henger seg opp i, og som man kan gjøre bedre, så da er det viktig å notere det opp og love
seg selv at man skal gjøre det bedre neste gang. Jeg gjorde ingen store feil, men noen småting kunne gjort annerledes.
Det viktigste er at man er klar over det selv!

Nå skal jeg dusje, kose meg med en velfortjent ben and jerry is, og slappe av i noen minutter før jeg blir hentet av min kjære!
Ha en fin dag videre 🙂

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg