hjemmelaget omelett med fersk chilli og potet

I dag er sommerværet tilbake, og siden jeg enda ikke har fått jobb, har jeg ekstra tid til å trikse litt på kjøkkenet. Jeg elsker å finne nye oppskrifter, og i dag fikk jeg plutselig skikkelig lyst på egg, noe som satte meg i sving.

2 små poteter eller 1 stor

– kok til de er ferdige, men de skal fortsatt ha en litt hard kjerne.

4 egg
2 dl fløte
1 halv chili, rød

– Pisk egg og fløte til alt er godt blandet, og ha i kuttet chili.
– Ha godt med krydder i, jeg brukte litt cumin, koriander, pepper, salt, chilipulver og hvitløkskrydder.

Når potetene er ferdige, kutt dem i skiver og legg dem i pannen, helst inntil hverandre. Skall kan være på.
Ha litt olje over, og la potetskivene bli gyldenbrune på begge sider. Dryss salt og chilipulver over.

1 vårløk
1 kepaløk

Kutt kepaløken i tynne ringer og legg over potetene. Hakk vårløken i tynne ringer, og dryss over løken og potetene.
Hell over eggeblandingen i pannen, så alt blir dekket, og la det stå og steke på middels varme. Egg skal ikke ha veldig sterk varme, så pass på.
Ha gjerne litt mer hakket chili over, for en fin farge og en sterkere smak.
Husk å snu omeletten når den har en gylden farge.


Serveres med grovt brød, salat og dressing av kesam og krydder. Nam!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg