hjemmelaget nektarin-og eplepai med chili og ingefær

I dag lagde jeg en helt fantastisk pai, som jeg må gi dere oppskriften på. Det var litt knotete fordi jeg prøvde meg frem, men den ble overraskende god, og ikke så altfor usunn heller! Perfekt til dessert en trist høstkveld. Nam!

2 nektariner
2 epler
kanel
1 halv chili,fersk
1 knivsodd fersk, revet ingefær
1 dl sukker
1 sitron, skall og saft
1 vaniljestang

Del nektarinene i to og fjern stein. Skrell eplene. Ha sukkeret i en kjele og rør godt på svak varme til det begynner å bli brunt. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha i nektarinene, og la de ligge i noen sekunder, før du har i sitronsaften. Rør hele tiden. Ha i revet ingefær, chilien og revet sitronskall.

Del vaniljestangen i to, på langs, med en liten, skarp kniv, og bruk den sløve siden av kniven til å skrape ut frøene. Ha det i karamellen. For enda bedre smak, ha deretter hele stangen i, og la det trekke godt før du fjerner den.

Kutt tynne skiver av eplet, og legg på bunn av en ildfast form. Ha nektarinene over, og hell karamellblandingen over, spesielt i “hullene” på nektarinen, der stenen var. Dryss ønsket mengde med kanel over.


1 dl mandler, grovhakket
100 g smør, temperert
2 dl sukker ( evt. sukrin )
2 ss hvetemel ( evt. mandelmel )
2 ss melk
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Røres godt sammen, og helles over frukten. Fordel alt utover, det trenger ikke å dekke.

Stekes på 225 grader i 15-20 minutter.


Jeg serverte med håndpisket jordbærkrem. Pisk fløte og melis, og ha i moste, friske jordbær. Det smaker friskt og godt, og passer til det meste.
Man kan også servere med vaniljeis, sjokolade, eller nyte paien alene. Bon appetit!

9 kommentarer
    1. Kan du pliis legge ut oppskriften på de kokkosbollene du la ut på instagram? ;-*
      Ps: elsker bloggen din!

    2. Lagde den nettopp! Utrolig god! byttet 1/2 parten av sukkeret og melet m mandelmel og sukrin og smakte utrolig godt med litt mager vanilje kesam på siden da den fortsatt var varm 😀 kom gjerne med flere slike oppskrifter Nora!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg