matvaner og klokkeslett

Mange av dere spør om hva jeg spiser daglig, og om jeg kan lage et innlegg om dette. Jeg går ikke på noen slags diett nå for tiden, men passer allikevel på at jeg spiser sunt og godt, og ikke alt for mye. Det er egentlig bare fordi jeg er generelt veldig opptatt av å spise sunt og samtidig bli mett. I tillegg jobber jeg jo på et kjøkken, så det er lett å få søtsug eller spise mye usunt om man ikke har regler for hva som er ja og nei mat. Det hender at jeg spiser usunne ting, selvfølgelig, men det er lov. Når jeg går på diett så har jeg også en dag i uken hvor jeg kan kose meg skikkelig. Både kjæresten min og jeg er veldig flinke til å spise ordentlig sunt, men når vi først spiser usunt, så kan det være i store mengder. Dette skjer såpass sjelden at det ikke er noe problem.

Hva spiser du til frokost?

Mange mener at man absolutt trenger frokost, og at det også er lurt å spise mange små måltider i løpet av en dag. Etter min erfaring og hva jeg har lest, så er dette bare noe mennesker tror. Kroppen vender seg til alt du gjør, og det gjelder også hva du spiser. Jeg sier ikke at du skal droppe frokosten din om dette er det som passer best for deg, men jeg sier at det ikke er så nødvendig som noen mener. Akkurat nå jobber jeg veldig tidlig på dagen, og er derfor avhengig av litt frokost for å kunne konsentrere meg. Jeg spiser allikevel ikke mye, og jeg spiser på presise klokkeslett hver dag. Dette betyr at kroppen min er vandt til disse tidene, og blir derfor ikke sulten i mellom. Det gjør at jeg ikke trenger å sulte, og at jeg slipper å tenke over når jeg skal spise de forskjellige tingene.

Da kjæresten min og jeg gikk på diett før sommeren, spiste vi som regel to-tre ganger daglig. Noen mener dette er for lite, og det kan jo være riktig, men vi fikk i oss alt vi trengte, vi hadde energien, og vi gikk ned i vekt. Så lenge man klarer å få i seg alt man trenger av proteiner, karbo og fett i løpet av en dag, så er dette noe man kan styre selv. Det første måltidet vi spiste da, var rundt tolv på formiddagen, og vi ble ikke sultne før. Jeg var jo vandt til å spise frokost, så det var hardt de første tre-fire dagene å vende kroppen til å ikke spise tidlig på dagen, men etter de tre, fire dagene, så gikk det veldig fint. Det er sikkert mange av dere som kommer til å fortelle meg at dette er en feil teori, men det er helt sant. Hvis dere ikke tror på det jeg sier, så kan dere jo tenke tilbake i tid, til feks. steinalderen. Det er ikke kroppen som har forandret seg, men tiden. Tror dere at de spiste fem-seks ganger dalig, og at de fikk frokostbuffet hver morgen? Og de brukte mer energi enn det vi mennesker gjør i dag!


Disse to bildene ble tatt rett før sommerferien, og da gikk jeg på en streng diett. Husker at jeg hadde lite energi og følte meg veldig sliten og trøtt. Jeg var ikke fornøyd da, men nå når jeg ser på bildet, kunne jeg ønske jeg fortsatt hadde så lav fettprosent. Jeg hadde ikke så mye muskler, men når man ser at navlen blir dratt oppover, så er det et tegn på å ha lite fettprosent, noe jeg har her. Og noe jeg sliter med å få nå!

Hvordan vet man hva man skal spise?

Å ha en matplan hjelper deg til å ha en ordentlig rutine, og hvis du følger den hundre prosent, så sparer du mye tid. Hvis du gjør som meg og har faste tidspunkt og i tillegg et mønster på hva du spiser, så slipper du å bruke all tid på å planlegge. Det er som trening, bare viktigere. Husk at mat er noe av det viktigste når det kommer til hvordan du trener, hva du studerer og hvordan du jobber. Uten mat klarer du ingen av delene, og derfor er det også veldig viktig å få i seg alt du trenger. Om man er mye trøtt, sliten og ukonsentrert kan dette ha noe med kostholdet å gjøre, og selvom du spiser sunt, kan det hende du spiser for lite. Spiser man for lite kan det også hindre deg å gå ned i vekt, fordi kroppen tviholder på maten. Dette med kosthold er veldig komplisert og det kommer også veldig an på kroppen til hver enkel, men det er utrolig viktig!

Du vil også bli mer oppmerksom på hva du får i deg, og merke at du ikke trenger gulrotkake til kaffen, eller en sjokolade etter trening. Man klarer lettere å holde seg unna det søte, fordi man forholder seg til de faste måltidene. Hvis du klarer dette er du utrolig flink, og har all grunn til å være stolt av deg selv. Jeg er på et punkt hvor jeg ikke har noe problem med å spise en pizza med jentene en kveld, eller ha en tacomiddag med kjæresten, men dette er noe jeg styrer selv. Husk at det absolutt ikke er dumt å ha en dag i uken, feks. en søndag, hvor du kan ha treningsfri og kose deg med det beste du vet. Det er bevist at dette er godt for deg, og at du vil komme sterkere tilbake til både trening og strenge matrutiner neste dag. Det viktigste er at du er fornøyd med deg selv og har et sunt og stabilt kosthold.

Hvordan ser dagen din ut?

Her er min matrutine i løpet av en dag.
Drikker også mye te og svart kaffe i løpet av en dag. Tar feks. en kopp før trening.
Pepsi max drikker jeg også litt av, men ellers går det mest i bare vann.

07.30
Kosttilskudd

En kopp svart kaffe
1 beger skyr, sitronsmak

eller

havregrøt laget på styrk melk

10.30
2 brødskiver rugbrød med valgfritt pålegg
Appelsinjuice

17.30
En valgfri, hjemmelaget smoothie

20.00 (etter trening)
Proteinshake
Kjøtt, fugl eller fisk med kokte grønnsaker

Fullkornsris

Spiser også noen ganger et lite søtt måltid etter middagen. Dette er som regel
cottage cheese eller kesam med litt nøtter, bær og frukt.

Dette ser kanskje lite ut, men husk at jeg trives med det, og at det passer fint for meg og kroppen min. Det viktigste er ikke å herme etter andre, men å føle på hva du trenger i løpet av en dag, og skrive en matplan utifra det. Det kommer også helt an på hva du gjør daglig, hvor aktiv du er, og hva du jobber med.

Når det gjelder kosttilskudd så tar jeg mye forskjellig, blandt annet Omega-3, spirulina, vitaminer, mineraler, og i tillegg passer jeg på å få i meg nok antioksidanter.

Nå som jeg har fortalt hva jeg spiser, kan vel dere også gi meg noen innblikk i hva dere spiser? Jeg vedder på at dere er minst like flinke!

50 kommentarer
  1. Frokost; Ett kokt egg
   Skolen; En grov brødskive med kylling, salat, tomat og agurk
   Mellommåltid; En liten kopp smoothie m/ mandler og kokosolje
   Før trening; Havregrøt
   Etter trening; Banan
   Tar meg et par kopper kaffe i løpet av dagen også 🙂

  2. Tenkte bare å nevne at ja, det er viktig å ha nok vitaminer i kroppen, men det er ikke noe poeng i å ta vitaminer hver dag så lenge kroppen ikke manglet dette, da tar den det ikke opp!

  3. Min matplan som oftest;
   Før frokost; ett glass med green powder max
   frokost(klokkeslett varierer)
   -Hjemmelaget sunn smoothie
   -kaffe
   middag:
   -2 hjemmelaget knekkebrød med ost
   eller
   -hjemmelaget smoothie
   eller
   laks/kylling + grænnsaker
   Kvelds:
   frukt+cottage cheese
   eller
   proteinbar
   eller knekkebrød

  4. Frokost: En skål med bringebær Biola og energi müsli + appelsinjuice
   Mellommåltid: Frukt eller yoghurt
   Lunsj: To knekkebrød med kyling skinke
   Mellommåltid: Frukt
   Middag: Hva som helst. Digger taco, lasagne, laks, salater, hvitløksbrød, pastaretter.. Osv. Antar det er en del karbohydrater og kalorier i middags valgene mine, men det er så deilig å nyte det nå som jeg har sluttet å telle 😀

  5. 06: melk og brødskiver med mye grønnsaker.
   11: brødskiver med grønnsaker og kjøttpålegg, evt eple.
   17: kjøtt, byggris, salat/grønnsaker.
   evt. banan etter trening.

  6. jeg blir lei meg. dere spiser som noen småspurver! spis deg mett på sunn mat, kos deg innimellom – jeg kunne aldri vært så streng mot meg selv!

  7. For en god og inspirerende blogg!! Du har fått meg til å bestemme at jeg SKAL begynne å trene for fullt nå, og ikke bare i skipper tak. Og utsette og utsette treninga, noe som jeg er utrolig god til.. Tusen takk!

  8. Når man er så aktiv som du er kan jeg ikke fatte at det er sunt å ikke spise noe annet enn en smoothie mellom halv elleve og åtte på kvelden.. spiser du mer, får du mere muskler!

  9. Oi.. blir helt skremt av å lese detta jeg. Jeg spiser MYE mer, men dagene varierer veldig, ut i fra hvor lenge jeg trener og hvor lenge jeg er hjemme.
   Frokost: 1 brødskive med hjemmelaget syltetøy (evt frokostblanding) og melk
   Lunsj: 2 brødskiver (evt kyllingsalat) og vann (+ ofte en te-kopp
   Lunsj 2: 1 brødskive + ofte banan eller eple og melk
   Middag: TO STORE porsjoner, til jeg ikke orker noe mer og vann
   Kveldsmat (etter trening): kornblanding/havregrøt/omelett/brødskive + melk
   Mellom dette spiser jeg gjerne noen mellommåltider med frukt eller noe usunt som f.eks kjeks… Godterisulten — men har slutta å spise det nå.

  10. Spiser nok mest av alle her.. Og er stolt av det!!
   Frokost 06.30: 3 brødskiver med 1 glass melk
   Lunsj 10.30: 3 brødskiver
   Mellom: frukt
   Middag 16/16.30: fisk, poteter, kylling, pasta, fullkornsris, kjøttkaker, spaghrtti osv.
   Etter trening: banan
   Kveldsmat 20.30: 3-4 brødskiver eller kornblanding med frukt og yoghurt
   Jeg trener langrenn og må derfor spise mye. Jeg er likevel undervektig i følge bmi, og jeg vil bare si at det er så utrolig mange som er redde for å spise mye i frykt for å legge på seg! Det er mange jeg vet om som trener like mye som meg(5dager i uka) og spiser like lite som dere. De er gode i sporet men går fort tomme for energi og krefter. Bare tenk hvor gode de kunne ha blitt hvis de spiste nok. Så jenter vær så snill å spis!! Msn trenger energi for å komme seg gjennom dagen med skole og jobb og trening. Ikke gjør det verre enn der er:) jeg får vondt inn til hjerterota å se at kroppene deres får i seg altfor lite mat

  11. frokost: brødskive og skummet melk
   lunsj på skolen: 4-5 brødskiver, vann, yoghurt, frukt
   etter skolen: frukt/nøtter/nudler/egg/kanelbolle/ cottage cheese…osv.
   middag: kjøtt/ fisk med poterer/ris og grønnsaker
   kveldsmat: 2-3 knekkebrød, juice

  12. Blir trist av å se hvor lite folk spiser, spesielt hun første her. Har selv drevet å spist lite for å gå ned i fettprosent, og ble bare tynn og spinkel uten muskler. Er målet å bygge muskler så kan man ikke pirke i maten for å si det sånn. “Eat like a man, work like a man, look like a goddess”.

  13. Frokost: grove rundstykker med kokt egg og grønn te eller frokost blanding (vita hjertego) med styrk melk om jeg har liten tid
   Lunsj: speltlomper med cottage cheese og røkelaks
   Mellom/før trening: skyr, banan, knekkebrød med kremost (wasa), smoothie
   Middag: kyllingwok med fullkornris, taco (fullkornstortilla, karbonadedeig og masse grønnsaker), pastasalat (fullkornspasta, skinke og masse grønnsaker), omelett med skinke og paprika, supper…
   Kveldsmat: vaniljekesam med bjørnebær (NAM!) og grønn te
   Drikker 2-3 l vann i løpe av dagen:) også på lørdag pleier jeg å bake noe godt, for eksempel mislykket sjokoladekake (oppskrift fra Marthe Borge) og vanliljeis! Men i morgen har jeg tenkt på å bake noe sunnere, kanelboller! Oppskrift fra detication bloggen:)
   Har også spirulina, men klarer ikke å få det ned.. Hvordan får du det til?! Det er så vondt…

  14. frokost
   hamburberbrød med sjokoladepålegg
   lunsj
   2 cheese fra mc
   middag
   Pizza
   Kvelds
   pc flurry
   Ekker kødd brur, men holder meg minst like fit som deg

  15. Jeg er treningsinstruktør, studerer psykologi fulltid og trener ellers mye på egenhånd, så jeg er totalt avhengig av et sunt, godt, variert og næringsriktkosthold som gir meg jevn energi utover dagen! Maten min for en dag ser derfor omtrent ut som dette:
   Frokost kl. 0730: havregrøt (1 dl havregryn og 2 dl vann) med 1 beger yoplait vaniljeyoghurt eller 1 skyr + opptinte bringebær som topping, 1-2 kopper svart kaffe
   Mellommåltid kl. 1030: 1 eple, 1 skive rugbrød med laks/kylling, grønnsaker, 1 kopp grønn te
   Lunsj kl. 13: 1 skyr, frukt, grønnsaker, 2 grove knekkebrød med egg, 1 kopp svart kaffe
   Før trening ca. kl 16/17: smoothie (som oftest bringebær, blåbær, mango, melk og litt havregryn)
   Etter trening ca. kl 18: proteinshake, 1 banan
   Sen middag/kveldsmat ca. kl 19: kylling/fisk/kjøttdeig med grønnsaker eller omelett med grønnsaker, evt. dessert: skyr med bær eller cottagecheese med bær og nøtter
   Mellom alt dette sørger jeg for å drikke MASSE vann :))

  16. Her er det mange som trenger hjelp ser det ut som.. Mye av dette er IKKE sunt og dekker absolutt ikke et dagsbehov. Tenk dere om, jenter. Spis sunt, tren og vær glad, nyt livet, ikke sult dere selv.

  17. Jeg spiser litt mer en del, men din matplan høres fornuftig ut!(:
   Her ca ca min matplan:
   Frokost: Havregryn med natural yoghurt/ melk eller havregrøt med bær, kanel + mandler, nøtter.
   Lunch: Skirver med pålegg, grønnsaker, omelett, salat, kommer helt an på.
   Middag: Fisk, kjøtt, kylling med grønnsaker, mandler og ofte smeltet smør over, som erstatter saus..
   Hvis jeg spiser kveld er det ofte havregrøt med kanel og bær.
   Jeg har også en dag i uken, hvor jeg skier ut. Jeg går ikke helt bananas, men jeg prøver å styre meg. Da kan jeg egentlig spise hva jeg vil. Da får jeg enda mer lyst til å leve sunt igjen dagen etter(:

  18. Frokost, 0700: Havregrøt blandet med jordbær proteinpulver.
   Lunsj 1, 1000: 2 ruvita knekkebrød med skinke eller syltetøy.
   Lunsj 2: 1300: 2-3 ruvita knekkebrød med skinke eller syltetøy.
   (Mellommåltid som jeg spiser når jeg kjenner jeg trenger noe for og fylle på): Frukt.
   Middag 1800: fisk/kjøtt med salat og/eller grønnsaker.
   Trener så og si hver dag, og rett etter trening pleier jeg og drikke en proteinshake før jeg deretter spise mager kesam med bær når jeg er kommet hjem. Jeg pleier som regel og trene rett etter skolen og den lunsjen jeg tar i 1300-tiden passe godt som mat før trening.
   Det varierer veldig ut i fra hvor sulten jeg er, og er jeg sulten, spiser jeg mer 🙂
   Trener og spiser for å bygge muskler, samt miste fettprosent og tenker derfor en del over hva jeg spiser, men alikevel unner jeg meg noe usunt og godt på lørdagskveldene!

  19. 07.30 frokost: frokostblanding fra kellogs eller fitness
   09.45 mellommåltid: frukt
   11.30 lunch: et knekkebrød eller en brødskive og en yoghurt
   13.00 mellommåltid: frukt
   15.15 mellommåltid: et knekkebrød
   16.30 middag: det jeg fpr servert
   19.00 mellommåltid: banan etter trening
   21.00 kveldsmat: et knekkebrød eller en brødskive og noe frukt
   Ofte, men lite!

  20. Hei! Har sendt deg en mail angående en artikkel i Bærumsavisen, håper du kan få sett på den litt fort 🙂 Hilsen Ida

  21. Frokost 07.30: 1 knekkebrød m/leverpostei + 1 gulerot
   Lunsj 11.30: Havregryn
   Middag 16.30: Kjøtt, fisk eller kylling m/poteter og grønnsaker (mye brokkoli)
   Etter trening: 1 banan + havregrøt
   Drikker også masse vann og litt kaffe iløpet av dagen 🙂

  22. Frokost kl. 07-09: Mager CC med røde druer, kanel og yoplait 0% yoghurt eller fryste bær over / havregrøt. Noen kopper kaffe. Tar også en del kosttilskudd i form av chili, acai, omega 3, kalsium/magnesium.
   Lunsj kl.11: fiberrik med litt gulost og grønnsaker eller en Skyr sitron/god morgen yoghurt naturell. Kopp te med litt honning i.
   Lunsj kl. 12: Super-Smoothie bestående av: fryste bær, noen kapsler acai kosttilskudd, en neve store havregryn, noen mandler + valnøtter, kokos, yoplait yoghurt/naturell, litt vann, en halv t-skje honning, litt spinat. Denne er supergod og gir energi!
   Middag kl. 16: Kyllingfilet, Karbonadekjøttdeig, svinekjøtt (gode proteiner) med masse grønnsaker (spinat, avokado, paprika, tomat, løk, salat) + litt fullkornsris/linser vedsiden av.
   Etter trening: Kokt egg, avokado, Mager CC med noe bær. en kopp grønn/blåbær te. Noen kapsler med balansert Mega-B-stress før natten.
   Jeg drikker vann, pepsi max, biola og litt yt sjokolademelk/proteinshake (etter trening). Jeg unner meg gjerne noe godt som litt mørk sjokolade for å dempe søtsug, noe som også gir gode antioksidanter. Som deg har jeg også 1-2 dager (helgen) hvor jeg kan skeie ut med godteri. Jeg vet at jeg ikke får i meg nok til tider, og det merkes ettersom jeg trener ofte og hardt! Alltid doble treningstimer så og si, hvor jeg forbrenner mer enn jeg får i meg på en dag. Det forsøker jeg å tenke på i forkant ved å spise mer og sunt (for å få energi) ettersom jeg vil være slank, men mate musklene.

  23. For Nora drikker nemlig kaffe for å øke forbrenningen sin! hadde det hatt motsatt effekt ville jo kaffe vært en kjempebom i hennes hverdag. Lenge leve anoreksi <3

  24. 07:00 – én brødskive med valgfritt pålegg
   09:40 (etter trening) – én banan
   10:00 – to brødskiver med valgfritt pålegg.
   12:00 – Grov baguett med kylling og salat.
   16:15 – kylling/fisk + ris/poteter.
   22:00 (etter trening) – banan

  25. 2 brødskiver, juice og yoghurt med korn
   tre brødskiver med ost og skinke og et eple
   en oransje polly nøttepose
   middag- pasta/ris/poteter + fugl/kjøtt/fisk+ grønnsaker+ saus
   yoghurt med nøtter, frukt og korn
   smoothie/milkshake/noe annet digg
   mye? ja
   sunt? ja

  26. Hvilken diett gikk du på? Kan du evnt skrive litt om den og hvordan du opplevde det? 🙂 Lurte også på om du kunne ha en video hvor du svarer på spm eller bare snakker, vil gjerne få et bedre inntrykk hvordan du egentlig er! Klem fra nordnorge <3 ps: vi er like høye hihi

  27. Nora, jeg synes du bør være mer forsiktig med hva du skriver om kropp og mat. spesielt når det kommer til hvor mye du spiser og tekster omm fettprosent og bilder av deg selv med tekster som “bra” og #for mye fett” under. Du har for lite kunnskap om dette emnet, og burde derfor ikke dele det med andre som har enda mindre kunnskap enn deg, og derfor svelger alt du sier. jeg vet det ikke er din feil om lettpåvirkleige jenter bruker dette som thinspiration, men du har et ansvar som blogger, særlig når de fleste leserne dine er unge jenter. grunnen til at jeg sier dett er fordi jeg selv har hatt spiseforstyrrelser og nå endelig kommet meg ut av det meste av det. da jeg var på mitt sykeste trålte jeg nettet etter blogger som din og leste alt for å få mest mulig info om hvordan jeg kunne holde min lave vekt. jeg ble værre og værre, og til slutt fikk jeg valget mellom å legge på meg eller å bli lagt inn. jeg valgte å bli bedre! hold snakk som dette for deg selv, og anbefal heller leserne dine å oppsøke folk med ekte kunnskap, slik at de ikke gjør de samme feilene som deg og meg. Det er selvfølelsen det kommer an på, ikke kroppen. dette er ikke ment som et angrep på deg, kun et råd fordi jeg selv vet hvor mye skade det kan gjøre.

  28. Ingvild: jeg kan nok om det til å tørre å skrive om det på min personlige blogg, og jeg svarer kun på det folk spør om. jeg oppfordrer ingen til å slanke seg, kun å spise sunt, trene og få bedre selvbilde, noe jeg synes er veldig viktig. selvom man spiser sunt og trener og muligens går ned i vekt, betyr ikke det at det er usunt og at man har en spiseforstyrrelse. jeg prøver å uttale meg så godt som mulig, og skriver også alltid at jeg ikke er profesjonell og at man burde ta kontakt med feks. personlige trenere. jeg synes det er urettferdig at jeg skal få slike “råd” fra mennesker, og fortelle meg at jeg gir et dårlig inntrykk på unge jenter. det hadde sikkert vært greit hvis jeg hadde skrevet at jeg hadde spist på mc’ern hver dag, da er det ingen som hadde brydd seg. men når det dreier seg om sunn mat, mindre mengder, trening og hva som er BRA for kroppen, så begynner alle å tro at det er en sykdom. jeg synes ikke det er noe gøy å få høre at du har hatt spiseforstyrrelse, eller at noen blir inspirert til å få det pga. bloggen min, men jeg kan dessverre ikke ta det ansvaret alene. jeg må få lov til å skrive om det jeg elsker, og det som leserne interresserer seg for. jeg kan kanskje prøve å beherske meg i språkbruken og tenke bedre over hva jeg skriver, men det er noe jeg føler at jeg prøver på hver gang jeg poster et innlegg.

  29. Elsker bloggen din, Nora! Jeg har lenge slitt med å kunne komme i gang med trening og sunt kosthold, men du inspirerer meg til å endelig kunne oppnå den kroppen jeg ønsker samtidig på en sunn og ordentlig måte. Jeg ville bare si tusen takk!

  30. Ja, og de innlegge du legger ut fungerer nok veldig bra, i en positiv retning hos folk som trenger et push opp fra sofaen! Men, du dytter lesere som har nådd ett punkt, står i ett skille mellom å spise sunt til altfor sunt, slik at det blir usunt. Du vet, som er en ung dame, at langt flere lider av spiseforstyrrelser nå, enn for 10 år siden! Sunn mat, hysteriske mennesker som sammenligner baksiden på forpakninger og velger den som har 0,2% mindre fett enn den andre varianten.
   En fornuftig blogger burde faktisk forsikre seg om at unge jenter og gutter ikke påvirkes av en selv, og derfor latt være å snakke om dette. Hvertfall i en periode som denne!
   Jeg er selv utdannet ernæringsfysiolog og jeg har bemerket meg en stor bølge av tennåringsjenter som trenger hjelp psykisk. Det psykiske er knyttet opp mot maten de spiser. Jeg ble tipset om bloggen din, da særlig jenter med spiseforstyrrelser drar nytte av tips fra dere bloggere.
   Du gir skremmende skildringer offentlig her på bloggen at du hadde en lav fettprosent der du så navlen strekke seg.¨ Dette er urovekkende, å gå ut med. Det er slike detaljer som personer som lider av kroppsfiksering og spiseforstyrrelser kan lignende komme med, og som kommer til meg daglig! Sunn – usunnhet = hysterisk forhold til mat. La denne trenden stoppe å ta flere og stjele flere.
   Hvis du ikke klarer å tenke utenfor hva du har lyst til å skrive, så skulle jeg ønske at det var noen som kunne lagt en stopper på dere selvutlærte, i en periode. Dere bidrar til et flertall av hysteriske, usikre ungdom.

  31. Frokost:
   1 beger skyr naturell med mandler, hasselnøtter og friske bær
   Lunsj:
   Kyllingfilet med spinat
   Mellom:
   1 beger cottage cheese
   Middag:
   150-200 g proteinkilde med masse grønnsaker
   Kvelds:
   2 speltlomper med kalkunpålegg og salat

  32. MARIE: nå synes jeg du blir litt for angripende. Det finnes utallige bloggere som er høyere opp på listen enn meg, og som skriver så utrolig mye verre. Bloggere som skriver at de går på lavkarbo, og som i tillegg ser ut som stankelben. Jeg forstår poenget ditt, og jeg setter stor pris på at du sier ifra, men jeg synes også at du skal se det fra mitt punkt.

   Jeg er kanskje ikke en treningsblogger, og jeg skriver ikke så utdypende, men det finnes treningsblogger som er mye mer fokusert på fettprosent, mat og trening. Det blir for dumt å beskylde meg for å gi jenter spiseforstyrrelser, jeg skriver jo at man burde spise masse, få i seg proteiner og trene, for å ta vare på kroppen. Det kan kanskje virke som om jeg “slanker” meg og har et stygt syn på mat, men det er helt feil, og det vet de jentene som har fulgt meg lenge. Jeg synes du skal gå inn på de andre bloggene, og fortelle dem dette også, for det er urettferdig at jeg, som kanskje er den mildeste bloggeren, får all “skylden”. Det eneste jeg ønsker å gi ved å skrive slik som jeg gjør, er å få jenter spesielt, til å trene ordentlig, spise det som er sunt i stedet for å spise det de TROR er sunt (som feks å spise lite), og vise at det går an å leve et fint og sunt liv med et balansert kosthold. Er det virkelig noe jeg skal få straff for?

  33. Marie, du som er utdannet ernæringsfysiolog, og mener at man blir usunn av å være for sunn….
   Det er forskjell på en godt trent kropp med lav fettprosent, enn en usunn tynn(anoreksi) skinnyfat kropp, uten en eneste muskel.
   Nora spiser sunt, tar proteinshake etter trening, og får i seg nok proteiner i løpet av en dag. Hun går heller ikke i underskudd hver dag. Men som sagt, skal man gå ned kg/fett så må man gå i underskudd. det er et veldig lett regnestykke.
   Nora skriver om trening og hvordan hun spiser for å nå sine resultater. spiseforstyrrelser har vel ikke noe med dette her å gjøre? i dette tilfellet er det bare positivt med tanke på at nora prøver å motivere mennesker til å trene å nå sine mål ved hard trening!
   Er man ikke fornøyd med kroppen sin, så burde man gjøre noe med det. Hvorfor stå opp hver dag å se seg selv i speilet, å aldri være fornøyd? ALDRI skyld på dårlige gener eller “Jeg har prøvd alt”. for det har du ikke! Har dere noen gang lagt merke til at tjukke mennesker mener de spiser lite, og tynne mennesker tror de spiser sykt mye? regnestykket er vanvittig lett, så det kan umulig stemme.
   Går man i kalorioverskudd= går du opp, Kaloriunderskudd= går du ned.
   Men som sagt, har kroppen et settpunkt. Derfor veldig mange går fort ned, og fort opp igjen etter en periode med mye kaloriunderskudd. Men det trenger jeg ikke å gå mer inn på. Les mer her:
   http://www.prgmea.com/18/2012/09/hvor-a-restarte-en-kroppsvekt-settpunkt.html

  34. Veldig viktig å poengtere at vi alle er forskjellige og at mengden mat avhenger av hvor mye energi man bruker i løpet av en dag 🙂 Jeg trener 4-5 dager i uka, og prøver å holde et variert og sunt kosthold. Jeg er også veldig opptatt av å spise til presise tidspunkter, funker veldig bra 🙂 Her er min matliste i løpet av en dag:
   Frokost:
   – 2 Rugsprø knekkebrød med enten hvitost med paprika eller eplebiter eller makrell i tomat.
   Lunsj:
   – Yoghurt med müsli og en frukt.
   Middag:
   – Her varierer jeg mellom hjemmelagde salater, blomkålsuppe, tomatsuppe med egg, fisk eller kjøtt.
   Kveldsmat:
   – Forskjellig frukt eller litt nøtter.
   Drikker som regel bare vann til hvert måltid! Dette fungerer helt fjell for meg 🙂

  35. Hvorfor spiser dere så vanvittig lite proteiner jenter?? proteiner trengs for å bygge muskler/for å bli sterkere.
   Se på det som Planker. Hvordan bygge et hus uten planker?? karbohydrater/fett er som energi til disse som bygger huset.

  36. jeg har egentlig alltid vært ganske glad i mat, men for noen år siden ble jeg kjempe dårlig og kastet opp alt jeg spiste, det viste seg at jeg hadde sukker og fruktose inntoleranse.. så jeg sluttet med alt av frukt, godis, snakcs og nesten allt av grønnsaker.. kroppen ble fin over en lag periode, men så begynte helvette igjen.. denne gangen var det både laktoseinntolleranse og cølaki.. Og nå veit jeg ikke hva jeg skal spie lenger.. jeg er SÅ matlei!
   Så mat planen min ser vel sånn her ut:
   frokost- red bull uten sukker
   mellommåltid- red bull/kaffe
   lunsj- kaffe, farris og red bull uten sukker
   Mellommåltid -kaffe/redd bull uten sukker
   middag 1-2 knekkebrød med fetaost og kalkunskinke (kanskje litt kylling)
   kvelds – popcorn
   Har noen kanskje noen fine oppskrifter å dele, eller linker?! jeg må gi kroppen min mat og næring!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg