en smak av kjærlighet

 På Valentinesday bakte jeg en sjokoladekake som absolutt ikke sparte på kalorier, men som i gjengjeld ble fantastisk god. Kaken var veldig mektig, men den er allikevel perfekt om man skal overraske noen, eller om man bare vil kose seg skikkelig. Oppskriften er basert på Manuela sin, hun som står bak bloggen Passion for baking. Jeg har allikevel laget min egen, lille vri, og er veldig fornøyd. Håper det smaker!

Årets Valentines drøm

  • 340 g usaltet meierismør
  • 125 g kakao
  • 250 ml kokende varmt vann
  • 250 g rømme eller creme fraise
  • 330 g mel
  • 1/2 ts. salt
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. natron
  • 500 g sukker
  • 4 ts. vanilje extract
  • 4 store egg

Bland det kokende vannet sammen med kakaopulveret, og la det trekke. Ha i rømme. Pisk smør og sukker hvit, og spe i med et og et egg. Tilsett vaniljeextract. Bland smørblandingen og sjokoladeblandingen sammen, og ha i det tørre. Rør det godt sammen med en slikkepott.

Ha i to forskjellige former. Jeg brukte to runde, den ene litt mindre enn den andre. Stekes i ovn på 180 grader i 40-50 minutter.

Glasuren er uvanlig, men helt fantastisk. Den passet helt perfekt til denne mørke og tunge kaken, i stedet for denne vanlige frostingen.

  • 5 dl kremfløte
  • 450 g mørke sjokoladeknapper
  • 6 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang

    Skjær vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Ha fløten i en kjele, og ha vaniljefrøene og stangen opp i. Kok opp. Ha sjokoladeklappene i kjelen og rør godt til fløten og sjokoladen er godt blandet. Ta ut vaniljestangen og sett kjelen til side.

    Ha en kjele med kokende vann, og sett en mindre kjele/glassbolle over. Ha eggeplommene og sukkeret i, og rør kraftig med en håndvisper til dette får en myk og eggedosisaktig konsistens. Det tar ca 5-6 minutter.
    Pisk inn sjokoladen, og ha dette kjølig til det er kaldt. Kremen piskes opp igjen, og smøres på kaken som vanlig glasur.

    Jeg avkjølte kaken, tok den ut av formen og la den på et fint fat. Jeg la den mindre kaken på toppen, og smurte på glasuren. Pyntet med små hjerter og ferske roseblader!

5 kommentarer
    1. herlighet, nå løp tennene mine i vann! Så fantastisk deilig ut, og det beste var faktisk at det var en kake med helt vanlige, usunne ingredienser. Akkurat sånn det skal være innimellom:):)

    2. Den så helt fantastisk god ut! 🙂 hvor lenge tror du det er til du får lagt ut den kostholdsplanen din? Er så utrolig spent på hvordan den er.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg