all gold everything

Klokken er snart tolv, og helgen nærmer seg slutten. Ihvertfall for meg…Lørdagskvelden min har gått til jobbing, og det er heldigvis bare en dag igjen før jeg får litt pusterom. De siste dagene på jobb har vært svært harde for meg, både fordi jeg har endret døgnrytme og jobbet sent, samtidig som jeg har trent åtte dager i strekk og spist veldig lite.

For to dager siden var jeg på sykehuset for å sjekke hjertet mitt, etter at jeg fikk store smerter. Jeg har lenge slitt med kaldsvetting, overoppheting i kroppen, svimmelhet, kvalme, smerter i rygg/nakke området og stikking i hjertet, og siden dette er noen symptomer av hjerteinfarkt, tenkte jeg det var greit å sjekke. Etter en hard treningsøkt følte jeg meg kjempedårlig, og Marius kjørte meg til legevakten. De forsikret seg om at alt var fint, og at jeg kunne ta det helt med ro. Jeg hadde med andre ord ingenting å engste meg for! Men når sant skal sies, var de utrolig slappe og lite profesjonelle, og jeg måtte mase om å bli sjekket ordentlig. Legen sa at jeg skulle sjekke meg videre hos fastlegen min, som jeg skal besøke på mandag morgen. En ting jeg har lært er at man alltid skal lytte til kroppen sin og være oppmerksom på slike smerter og tegn. Jeg har senere fått vite at jeg har en genetisk feil som gjør at jeg er svært utsatt for å få hjerteinfarkt, og det gjør meg ekstra oppmerksom! Og siden jeg trener mye og ofte tar energidrikker, er det lurt å være sikker på at alt er fint.

Bortsett fra det, har jeg det veldig fint. Det blir bare varmere og varmere ute, og jeg har endelig byttet ut den store boblejakken min med vårjakker og småsko! Det er fortsatt snø ute, men jeg håper at den forsvinner sakte, men sikkert.

Denne helgen har jeg så og si hatt treningsfri, og spist litt mer og litt andre ting enn jeg vanligvis gjør. Jeg har hatt store behov for hvile, og selvom det er hardt å ikke trene, vet jeg at det er det beste, og at jeg kommer til å gi ekstra mye neste uke. De dagene jeg jobber sent, har jeg også behov for litt mer mat, fordi det er en veldig krevende jobb. Det trenger ikke nødvendigvis å være usunn mat heller, bare litt mer. I dag bestemte jeg meg for å ikke tenke så mye over hva jeg fikk i meg, og spiste både kjøttkaker, poteter og brun saus til middag, etterfulgt av noen få twist som ble satt fram utover kvelden til personalet. Det er herlig å ha noen dager hvor man kan spise litt dårlig, men det er fortsatt vanskelig å ikke få dårlig samvittighet. Det er jo så og si fortsatt “nei-mat”.

Uansett, da jeg var i Sverige i forrige uke oppdaget jeg en kjempestor vegg i matbutikken, med masse forskjellige nøtter og denslags. Blandt annet hadde de kokostopper med hvit sjokolade, og jeg prøvde jo selvfølgelig noen av dem, fordi hvit sjokolade og kokos er mine favoritter. De var helt nydelige, og jeg angret selvfølgelig med en gang jeg kom hjem til Norge, på at jeg kun hadde kjøpt noen få. Derfor prøvde jeg å lage mine egne, og de falt virkelig i smak. Det er jo aller best å spise noe man selv har laget! Så…..her er oppskriften!


Noras kokos-og sjokoladetopper

1 plate hvit sjokolade, 100 g
3 dl kokosmasse
2 ss kokosfett

Knus den hvite sjokoladen og smelt den i vannbad. Rør forsiktig inn fettet med en slikkepott, og når det er ordentlig fordelt, ha i kokosmassen. Rull til små topper eller kuler, ha på bakepapir og sett kaldt. Disse er kjempegode når de er varme, og enda bedre når de er harde og kalde! De er absolutt ikke sunne, men allikevel helt perfekte om man skal unne seg litt godt! Søndagskos? Jeg ønsker dere ihvertfall en fin dag i morgen! Sov godt.

3 kommentarer
  1. Blir virkelig oppgitt over sykehus og fastleger noen gang… Fastlegen til faren min sa han hadde bihulebetennelse, dagen etterpå våknet han om morgenen med intens hodepine og ble lagt inn på sykehuset der hvor de fant ut at d ikke bare var en bihulebetennelse,men istede en hjerneblødning! .,så sant som du sier..man skal lytte til kroppen!
   Ah, det utvalget av nøtter de har i Sverige er magisk! For ikke å snakke om de kokostoppene!:D
   Ha en fin kveld videre! Du ser forresten fantastisk ut!

  2. tror kanskje jeg hadde kuttet ut energidrikke.. men de tegnene du nevner, de har jeg også hatt en del av – og det kommer av for lite mat. rett og slett. Kroppen tar ikke opp nok næring i forhold til hvor mye du trener, og du trener jo styrke, så da bruker jo kroppen en del. Prøv å spise mer, mellommåtider har funka for meg (mellommåltider av måltidserstattere), også har jeg fått en del akupunktur for nakke og rygg, deilig ! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg