hjemmelaget granola

Etter mange forespørsler fra dere, er det nå på tide å gi dere oppskriften på verdens beste og enkleste granola. Etter mye triksing, fiksing og inspirasjon fra andre, fant jeg de perfekte ingrediensene som jeg liker best og som gjør at dette er noe jeg kun nyter.

Det er kjempeenkelt, og den store mengden er nok til mange måltider. Det er bare å bytte ut eller legge til andre ingredienser, alt etter din egen smak. Det er det som er så enkelt med granola, du bestemmer akkurat hva det skal inneholde. I tillegg har jeg byttet ut sukker med sukrin gold, som gjør at det ikke blir så altfor usunt heller.

Noras Granolamix

250 g økologiske havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler i biter

Bland alt godt sammen i en bolle.

25 g sukrin gold
1 ts maldonsalt
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ts smør
1 ss cocosa (kokosfett)

Kok opp i en kjele, og hell over det tørre. Bland godt slik at alt blir godt blandet.

Ha bakepapir på et brett, og klem ut blandingen. Fordel godt. Stekes på 140 grader i 40-50 minutter. Rør godt hvert tiende minutt slik at det blir ordentlig fordelt stekt.

Avkjøl, og bland inn ønskede, tørkede bær eller frukt. Jeg valgte:

tørkede tranebær
tørkede blåbær
rosiner
gojibær

….Det er helt valgfritt, og man kan også ha i fler nøtter eller tørrvarer. Jeg tok de jeg liker best bare. Ha alt i en lufttett boks! Den er holdbar i ca en måned.

8 kommentarer
  1. Sykt vell skrevet side! Skriver ikke lenger. Fant imidlertid en bra konk du burde bli med på! Er sånn du kan vinne gave kort! Kanskje du har flaks? 😀

  2. Virkelig fin blogg! Vurderer lese denne fast! For øyeblikket har jeg ikke blog selv, men har vært så heldig å har blitt tipset om en veldig flott konkuranse hvor du kan vinnne en sykkel 😀 Jeg har kjempe lyst på ny sykkel, så håper jeg vinnner. Men kanskje du er mer heldig? Meld deg på da vel du oxå! 😛

  3. Lagde denne her om dagen, den ble sykt god! La til litt gresskarkjerner bare, og litt ekstra eplejuice. Og så hakker jeg litt 86% kakaosjokolade og strør over før servering. Frokost har herved blitt favorittmåltidet mitt. Jeg fant ikke cocosa på butikken (mulig jeg gikk på feil butikk…) så jeg brukte litt kokosolje. Det er kanskje ikke så bra? Skal ihvertfall se om jeg finner cocosa før jobb i dag. Takk for herlig oppskrift, Nora!

  4. Tok utgangspunkt i denne da jeg laget min egen, med tanke på hva som skulle brukes av det bløte. Tusen takk for godt tips! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg