hårfin

Til tross for at jeg har verdens kjedeligste hår, er det utrolig mange av dere som spør hva jeg gjør med det. Hår og frisyrer generelt har vært noe jeg alltid har prioritert lite, ikke bare fordi jeg heller har interessert meg mer for sminke og klær, men også fordi jeg liker å ha en naturlig stil på håret, uansett hvordan jeg ser ut på resten av kroppen. Å ha en naturlig look betyr ikke nødvendigvis at man ikke tar vare på håret sitt, og derfor skal jeg nå gi dere mine personlige tips for et vakkert og sunt hår!

Mange av dere vet at jeg var brunette en liten periode tidligere i livet mitt, og at jeg endte opp med å ta avfargning, og lot min ekte farge gro ut igjen. Nå er den heldigvis tilbake, og selvom jeg likte å være en brunette, forstår jeg at det så og si ikke fungerer når man er så lys som meg. Jeg fikk helt hvit ettervekst etter veldig kort tid, som nesten er verre enn å ha en mørk ettervekst. I tillegg ble håret mitt helt ødelagt av all fargingen, og det ble bare verre og verre. Så i tillegg til en naturlig frisyre, liker jeg også at fargen er naturlig – ihvertfall på meg selv.

Sannheten bak mitt hår er at jeg nesten ikke gjør noen ting. Jeg bruker absolutt ingen produkter for styling, ingen varmebehandlinger, og i gjengjeld kan jeg vaske håret sjeldnere, bruke mindre tid på det, og jeg slipper frisørtimer. Det høres kanskje veldig gammeldags ut, men jeg holder virkelig fast ved at håret ikke trenger all den pleien frisørene babler om, så lenge man er snill mot det og behandler det med kjærlighet. Jeg har aldri hatt problemer med fett hår, og dette har også mye med hva du spiser, men for meg handler det også mye om hva man tilfører i håret. 

Her er mine tips til et sunt og fint hår;

– ikke vask håret hver dag, bruk heller mindre produkter slik at det ikke blir fett 
– bruk en ordentlig shampo og balsam som passer til ditt hår 
– ha to faste kvelder i uken hvor du tar i en hårkur som tilfører håret ditt proteiner og fuktighet
– ikke overdriv børsting, og unngå å bruke strikk dersom du har problemer med slitt hår 
– tilfør fuktighet daglig, som for eksempel argan olje. Den gjør at håret skinner, lukter godt og i tillegg blir silkemykt

Nå som det nærmer seg sommer må vi jenter huske på at en naturlig hårfarge er det peneste en solbrun jente kan ha. For noen er det så og si umulig å ikke farge, bleke eller stripe håret, men hvis man har bestemt seg for å få tilbake det glansfulle og næringsrike håret sitt, er det å slutte med farging det første skrittet man bør ta. Lykke til, jenter!

4 kommentarer
  1. kan du legge ut flere bilder av kroppen din? Og skrive litt om dietten din? Hvor mye kcal du spiser osv..?
   Elsker bloggen din! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg