fløte- og hvitvins dampede hvalerblåskjell med sjalottløk og frisk timian

Finværet og varmen er ikke borte helt enda, og det er fortsatt nydelig ute når solen titter frem. Hva er vel mer perfekt enn ferske blåskjell med en deilig, hjemmelaget
saus og litt ferskt brød ved siden av?

Jeg får frysninger av å se på disse bildene, for jeg får så utrolig lyst til å spole tiden tilbake og sitte der jeg satt da jeg tok disse bildene. Jeg må innrømme
at jeg savner sommeren littegranne.  Dette er ihvertfall sommerrett nummer 1, og jeg har tenkt til å gi dere min oppskrift på de perfekte blåskjellene!

2 sjalottløk 

Kuttes i fine, små terninger og freses i varm kjele med smør og et finhakket hvitløksfedd. 

Ha i blåskjellene, rist i ca 5 sekunder, og ha på hvitvin til det slutter å frese. Hell på kremfløte og riv litt fersk timian over. 
La det stå og dampe med lokk til alle skjellene er åpne.  
Server med hjemmelaget aioli, smør og ferskt, grovt brød. 


1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg