sjokoladedrøm

Leter du etter en kakeoppskrift som tar pusten fra deg, og som i tillegg er ubeskrivelig lett å lage? Vel, da har jeg funnet den perfekte oppskriften for deg! 
Denne kom jeg over ved en stor tilfeldighet, for det var nemlig Marius som sendte meg en link til en blogg, hvor denne var. Han spurte om jeg kunne lage den til han,
og i går, da jeg ikke hadde så mye annet å gjøre, fant jeg ut at jeg skulle teste den ut, og overraske han!

 Denne kaken er utrolig lett å lage, og jeg brukte rundt fem minutter før den ble satt inn i ovnen. Det er altså bare å blande alt sammen, og helle det i en form. 
Det er veldig viktig å avkjøle den i formen, for den er virkelig deigete når den fortsatt er varm.  

100 g smeltet smør
2 egg
3 dl sukker
0,5 ts salt
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
100 g sjokolade, i grove biter
40 g kokosflak (eller revet) 

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret i en kjele, og sett til side. Bland sammen det tørre, og ha i eggene.  Bland godt, og ha tilslutt i smøret. 
Når alt er godt blandet, har du i halvparten av kokosen og all grovhakket sjokolade. Nå skal det være en tykk, men bløt og god røre.

Ha alt i en smurt brødform, dryss resten av kokoschipsen over og sett i ovnen. Stekes i 40 minutter.  

Når den er ferdig, avkjøler du den i sin egen form, men på rist. Jeg tok den i kjøleskapet litt senere, slik at den stivnet raskere. Den er nydelig varm, 
men enda bedre når den er fast og kjørlig. Over har jeg drysset litt stekt, hvit sjokolade! Denne kaken er helt, helt nydelig og perfekt til en kald høstkveld. 

Jeg håper virkelig at dere prøver denne ut, og forteller meg hva dere synes etterpå! God helg videre alle sammen!

7 kommentarer

Siste innlegg