syrlig havtorngelè med pisket krem

Etter havtornturen min på søndag, ble jeg veldig inspirert. Som sagt elsker jeg alt ved disse små, oransje bærene, og det er 
absolutt min favoritt når det kommer til både mat og dessert. De kan brukes til veldig mye rart, men den syrlige og friske
passer best til søte kaker.

Selv liker jeg godt å prøve ut nye ting, og siden jeg ikke har så stort kjøkken hjemme hos meg selv, liker jeg også
å prøve ut ting som ikke krever så mye tid, utstyr eller plass. Derfor er en enkel gelè perfekt! Jeg brukte selvsagt frosne,
ferdigkjøpte bær ettersom smaken ikke er like god når du plukker dem selv. De man får kjøpt er helt, helt nydelige, og hvis dere
ikke har smakt dem alt, anbefaler jeg virkelig å gjøre det! 


5 dl frosne havtornbær 
2 dl vann
4 ss sukrin

Kokes opp og siles.

5-6 plater gelatin
(regelen er 1 plate pr. dl, så mål opp og gå utifra det)

Legges i kaldt vann til de er oppløste. Klem ut vannet og ha gelatinen i en kjele med litt av saften. Rør hele tiden,
men pass på slik at det ikke koker. Da blir gelatinen ødelagt!
Når gelatinen er oppløst helt og alle klumper er borte, har du i resten av havtornsaften.  

Ha saften i ønsket glass eller form, og sett kaldt.
Pynt med ønsket pynt når den er stivnet. Jeg pisket litt fløte og blandet det med litt vaniljekesam,
og sprøyet det på toppen med en tyll.
Havtorn er et veldig syrlig bær, så den søte og fete fløtesmaken veier opp og balanserer desserten veldig bra! Håper det smaker!

1 kommentar
    1. Hvor får du tak i disse bærene? 🙂 Har vært på jakt etter de i flere uker rundt i hele Oslo men jeg finner ikke noe sted som selger de..
      Geléen ser forresten fantastisk god ut!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg