tilslørt bondepike og revet epleskall

I går hadde jeg en helt fantastisk høstdag, og koste meg gløgg ihjel alene hjemme. Etter jobb tok jeg en tur ut i parken her i Sandvika, 
og koste meg i solen på en gammel benk. Med meg hadde jeg et lite glass med hjemmelaget epledessert, og det var så himmelsk godt at
dere vil ikke tro det! Jeg hadde lyst til å bare invitere alle dere hjem til meg for å smake på hvor perfekt det var! Eplene er selvfølgelig selvplukket.  






Tilslørte bondepiker er noe som alltid er godt, og man kan også lage det så og si som man vil. Her gikk jeg for en ganske klassisk en, men 
men noen små vrier. Eplene kokte jeg møre og moste med litt sukker. I helgen så laget jeg jo en eplepai, og da satt jeg igjen med masse vaniljekrem
og mørdeig. Derfor var dette en gylden sjanse til å få brukt det opp!

Noras bondepiker

4 syrlige epler
2 ss sukker

Skrelles, renset og kokes møre med sukker. Avkjøl. 

3 ss vaniljekrem
2 ss gresk yoghurt

Blandes.

100 g mørdeig

Stekes på 200 grader i ovnen til en gylden farge, ca. 10 minutter. Avkjøles og knuses etterpå.

…Etterpå er det bare å bruke fantasien. Legg det lagvis som meg eller legg det fint på en tallerken. Ha i sjokoladebiter, bær eller
kjeks eller andre ting som måtte friste! Jeg frøs inn et rødt og fint eple, og da det var frossent, så rev jeg skallet over desserten med et
rivjevn. Delikat pynt, og veldig rustikt!  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg