hjelp meg

Okey, dette kommer nok til å være tidenes ekleste innlegg og jeg slår meg selv for å legge det ut, men jeg er bare nødt. 
I dag våknet jeg opp med det rødeste eksemet på halsen, og det har bare blitt verre i løpet av dagen. Nå, de siste timene har
det begynt å klø og svi, og jeg aner ikke hva det er eller hva jeg skal gjøre. Derfor trenger jeg deres hjelp! 


Det er ikke åpne sår slik det ser ut som, det er bare fordi jeg prøvde å smøre på en fet krem. Men det er et stort, rødt område og jeg 
har aldri sett lignende. Jeg har heller aldri hatt problemer med hud eller eksem før, så dette er absolutt helt nytt for meg!
Jeg har vært rød på akkurat samme sted noen ganger i det siste, spesielt når jeg har stresset, men har aldri tenkt over det fordi det ikke har
vært så mye til bry! Men dette jeg har fått nå, er noe veldig ille.

Huden kjennes tørr og hoven ut, og er illrød. Jeg vet ikke om det er en allergisk reaksjon, men det ville vært rart fordi jeg ikke har spist, drukket
eller brukt noe nytt.

Jeg håper at dere skriver til meg hvis dere har en anelse om hva dette er eller om dere vet om noe som kan hjelpe!
Det ville jeg vært evig takknemlig for!  

19 kommentarer
  1. Jeg sliter akkurat med det samme fordi jeg har atopisk eksem. Men har aldri vært så rød på halsen som du er nå!
   På grunn av min atopiske eksem får jeg det ofte når jeg blir varm eller svett etter f.eks. trening. Eller hvis jeg har hatt på meg gensere som klør.
   Hvis jeg skal tippe på hvorfor du har fått så kraftig utslett så kan det være noe du har spist. På apoteket bør du få noe som kan hjelpe deg med å få bort utslettet 🙂

  2. Kortison krem burde kunne hjelpe når du får slike utbrudd 🙂
   Noen har eksem som utløses ved stress, og kan være du har begynt å få det. Jeg ville dratt til fastlegen for å finne ordentlig ut av det. Selv har jeg kronisk atopisk eksem, og har blandt annet hatt lignende utslett på halsen, og da har kun en hard “kur” med kortison hjulpet, og så etter det værste har gitt seg, fortsette med fuktighetskrem til det er helt borte 🙂

  3. Jeg fikk utslett over hele kroppen, til og med inni håndflaten, ørene og under føttene for et par helger siden. Det var elveblest! Kødde som en gal og huden var illrød og hoven. Forsvant etter en zyrtec!

  4. Jeg har hatt noe lignende i noen perioder, spesielt når det blir kaldere i været eller jeg spiser noe jeg ikke tåler. Hvis det ikke roer seg, dra på apoteket å kjøp kortisonkrem du kan smøre på. Hydrokortison 🙂 Lykke til!

  5. Hadde jeg vært deg hadde jeg dratt på lege eller en hudlege!(: Det så veldig vondt ut, Nora!
   Det kan være en allergisk reaksjon for eksempel, men en hudlege vil jo se dette med en gang!

  6. Og ikke smør fet krem på det. Det hjelper ikke. Du måå ha kortison, så kan du smøre på med fuktighetskrem når eksemen begynner å forsinne. tar ca et døgn med flutivat.
   Eksem følger gjerne med stress. Så det trenger nødvendigvis ikke være noen større grunn enn det.

  7. Ligna litt på psoriasis. Det kan komme av strss og feil kosthold. Det e ihvertfall noe kroppen din prøve å si til deg.

  8. Dette ser ut som helvetesild! Jeg har hatt det selv, og det er helt forferdelig. Har du følt deg “støl” i området tidligere dager? Isåfall, hvis det sprer seg eller kommer små, byllelignende blemmer på de røde områdene er du NØDT til å dra til legen asap! Hvis ikke kan det komme tilbake kronisk og du kan få stygge arr. Jeg ville anbefalt deg å dra til legen uansett, dette ser ikke bra ut. Søk opp helvetesild på Google, eventuelt herpes Zoster som det heter medisinsk. Lykke til!

  9. Det er ikke elveblest, elveblest er noe annet (jeg har elveblest). Det ligner reaksjon på parfyme. Eventuelt stress – f.eks hvis man trener for mye eller stresser med et eller annet, da reagerer ofte kroppen på den måten. Eller er det noe du har spist? Opplevde du noe ubehagelig/stressende dagen før det oppstod? Kroppen din prøver i hvertfall å fortelle deg at noe er galt.

  10. Ser ut som tropisk eksem ! Best å gå til lege for skikkelig svar før du tar på deg altfor mye kremer !:-) har tropisk eksem i arm vikene når jeg trener. Bruker en resept belagt krem som heter elocon ! Veldig god ! 🙂

  11. Seberoisk eksem? jeg hadde mitt første utbrudd på halsen for ca et år siden. du burde dra til legen å sjekke det hvertfall 🙂 “god bedring”

  12. Hei Nora!
   Jeg har samme problem, og har vært hos masse hudspesialister etc, men ingenting som har hjulpet av kremer osv.. De sa det var elveblest kanskje, men tror ikke det er det siden jeg har hatt problemer med det i flere år.. Det som har hjulpet meg veldig, er omega 3 og spirulina kapsler 🙂 Jeg tar også noe som heter probiotika som skal fungere.
   Når det kommer til kremer så bruker jeg kuldekrem fra apoteket, og kremer uten parfyme og som er mest mulig natrulige. Tromborg og clinique har også vært utrolig bra for min hud.
   Har også vært hos en “lege” som sa at stress og sukker kunne utløse det.. Så prøver å holde meg unna mest mulig sukker når det er på det verste.
   Vet hvordan du har det for det er helt jææævlig.. Men jeg har det i ANSIKTET, så du er heldig om du bare har det på halsen! 🙂
   Håper noe av det jeg skrev hjelper deg! det har i hvert fall hjulpet meg en del 🙂
   xxx

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg