hjemmelaget mandelmelk

Mandelmelk kan man lage så sunn man vil, man kan ha i alt av pulver og kosttilskudd og smaker. Jeg ville ha min så naturell som mulig,
da jeg synes at dette er best. Denne melken holder i rundt fire dager i kjøleskap, og passer helt utmerket til frokostblandinger, drikker, 
i matlaging eller å bare drikke. Mandlelmelk er en næringsrik drikk som gir deg mye proteiner og fett. 

Noras mandelmelk 

200 g mandler m/skall
1, 5 liter vann

1 ts kanel
1 ts kokosolje
1 ts honning

Mandlene må ligge i vann ganske lenge, da blir melken best. Jeg la dem i en bolle med masse vann over natten.
Hell av vannet de har ligget i, og ha mandlene i en blender. Kjør til alt er malt.
Du trenger ikke å sile melken, men jeg gjorde det for å få en helt ren og klar melk. Jeg silte alt gjennom et kjøkkenhåndkle. 

Hell melken tilbake i blenderen og tilsett honningen, oljen og kanelen. Du kan selvfølgelig droppe disse tingene eller erstatte dem 
med det du selv vil! Ha melken på en beholder og sett kaldt.  



Mandelmelken kan smakes til med alt mellom himmel og jord, og jeg kommer nok til å prøve meg på forskjellige smaker fremover. 
Selvom jeg elsker den deilige og friske mandelsmaken, er det jo gøy med litt variasjon. Mine favoritter er mandelmelk med enten rå kakao,
vanilje eller kanel. Dette er mine favorittsmaker i all slags mat, så det er jo logisk at jeg velger dem i denne melken. De passer godt til, og
i tillegg så er rå kakao og kanel veldig bra for oss.  

…Jeg tok vare på mandelmassen som ble igjen etter silingen. Dette kan være en herlig base til knekkebrød, kaker eller frokostblandinger.
Man kan rett og slett bruke det til mye, og derfor anbefaler jeg dere å bruke det til noe fornuftig, da får man utnyttet absolutt alt.
Mandlene koster rundt 10 kroner, og det gjør dette til en veldig billig melk. Man kan også lage denne melken med andre nøtter.

Lykke til, jeg håper dere prøver ut min oppskrift og gir tilbakemeldinger!  

4 kommentarer
    1. Etter at mandlene er malt, så har du skrevet ‘Hell melken tilbake i blenderen’. Hvor kommer denne melka fra? Er det mandlene som har vært i blenderen, blandet med 1,5 l vann? For så å tilsette honning, olje og kanel?:)

    2. Marie: du kjører alle mandlene i blenderen og da får du en tykk “melk”. så siler du den og da siler du jo vekk alle klumper, og da blir det en ren og tynn melk uten klumper som blir igjen. Også har du mandelmelken over i blenderen igjen og tilsetter smak osv. Altså, du skal jo lage en mandelmelk, så når jeg skriver melk, mener jeg selvfølgelig den du har laget 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg