hjemmeristede gresskarkjerner

I forrige uke, da jeg kjøpte et helt gresskar, prøvde jeg å lage mine egne gresskarkjerner – og det ble en suksess!
Ikke bare er det veldig godt, men det er også utrolig sunt og mettende, og det perfekte snacks om man vil ha et sunnere alternativ.

De er en utmerket kilde til magnesium, jern, fosfor, sink, kopper, kalium, nikotinsyre og folinsyre.
Gresskarfrø ristet i olje inneholder vanligvis mettede fettsyrer, noe som gjør dem mer energirike enn tørristede frø. Dessuten smaker hjemmeristede
mye bedre enn de du kjøper, og de er også mye større. Nam!




Noras ristede gresskarkjerner

rå gresskarkjerner fra gresskar
1 ss hempolje
1 ss kokosolje
1 dryss salt
1 dryss kanel
1 dryss chilipulver

*Når jeg skriver et dryss betyr det at dere selv velger mengden.

Skyll kjernene og fjern eventuelt kjøtt. Tørk dem godt, helst i noen timer.
Ha dem i en bolle, og bland alt godt sammen. Pass på at krydderet blir godt fordelt.

Fordel kjernene utover på et stekebrett med stekepapir, og stek i ovnen på 160 grader.
Det tar en stund, rundt 20-30 minutter, men det avhenger helt av hvor mye du ønsker de stekt.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg