dagens middagstips: tikka masala

Noras tikka masala 

2 dl yoghurt naturell 
2 ss paprikapulver
2 ss garham masala pulver
1 fedd revet hvitløk
1 ss revet ingefær 
1 dryss salt

600 g kyllingfilet

Bland alle ingrediensene godt sammen. Kutt kyllingen i mellomstore biter og bland inn i blandingen. Bruk hendene og gni godt slik at alt blir godt fordelt. Dette burde egentlig stå så lenge som mulig, helst natten over. Men jeg lot det stå i kun 20 minutter, så det går fint om du har dårlig tid. 

1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 boks hakkede tomater 

3 ss kokoskrem 
2 dl kremfløte 

Finhakk chili og hvitløk og fres i kjele med litt olje eller smør. Hell tomatene i, og la det koke en god stund. Jeg kjørte dette med stavmixer for en deilig og jevn saus, men det er absolutt ikke nødvendig! Ha så i rødløken og kok mer. 

Når sausen er ferdig, steker du kyllingen med all marinaden i en stekepanne. Ha i sausen og kok alt i 15 minutter. Ha til slutt i kokoskremen (det er det øverste, tykke laget på kokosmelken) og fløte. Smak til med salt, pepper og lime. 

Serveres med nanbrød, raita eller hva det måtte være! Jeg klarte meg med litt basmatiris, det passer perfekt til! 🙂 Et lite dryss med finhakket koriander piffer det ekstra mye opp!

7 kommentarer
    1. Hei, fine:)
      Kan du snart svare på spørsmålsrunden du hadde for lenge siden?
      Miss it! 🙁
      Ha en fin kveld videre<3

    2. Hei Nora 🙂
      Lagde middagen din i går med hjemmelaget raita, mangosalat og mangochutney! Ble supergodt:) takk for lørdag for noen uker siden på konsert med deg og Ingvild; var superhyggelig:)
      Snakkes! Og du må bare fortsette å legge ut oppskrifter, hadde med restene i dag på skolen og det smakte himmelsk😃

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg