kremfylte sjokoladehjerter uten sukker

…..De er kanskje ikke det de fleste vil kalle supersunne, men disse sjokoladehjertene må bare prøves! Sunne eller ei, de er sukkerfrie og kan absolutt nytes med god samvittighet når søtsuget først tar over. I påsken var jeg hos en venninne som hadde funnet oppskriften til Linda, og prøvd dem ut. De ble veldig gode, men jeg ville lage dem litt annerledes. Derfor har jeg laget min egen lille oppskrift, men med mye inspirasjon fra Linda sine påskeegg. Uansett, jeg ble helt forelsket, og jeg skal absolutt lage dem igjen – ganske snart! 

I den hvite sjokoladen jeg har brukt er det litt rørsukker, men for det første så er dette absolutt ikke noe farlig. Rørsukker inneholder veldig lite kalorier og karbohydrater, og man kan også velge en annen som er helt sukkerfri. Denne er bare så god, for den inneholder vanilje! Anbefales virkelig. Begge sjokoladene kjøpte jeg på sunnkost.  

Fylte sjokoladehjerter

1 plate Cavalier melkesjokolade, sukkerfri 
1/2 plate Green&Black hvit sjokolade, med vanilje
1 ts kokosolje 
1/2 pakke philadelphiaost, lett 

Smelt melkesjokoladen over vannbad. Ha litt og litt over i silikonformer, og bruk fingrene til å dra sjokoladen godt opp langs kantene. Her gjelder det å være litt pirkete, slik at du får en fin form senere! Sett formen kaldt til det har stivnet. 

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad sammen med kokosoljen, og bland det godt inn i osten når alt er smeltet. Når du har fått en fin sjokoladekrem, kan du fylle sjokoladeformene med kremen. Til slutt bruker du resten av den smeltede melkesjokoladen til å dekke over, slik at hjertet får en bunn. Den kan gjerne være litt tykk! Sett så kaldt igjen, og vent til de har blitt harde. Nyt!

Du kan også ha i steviadråper med forskjellige smaker, bruke mørkere sjokolade eller ha i feks. appelsin eller ingefær. Det er utallige muligheter med sjokolade, så her er det bare å prøve seg frem.  

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg