hjemmebakte nanbrød med hvitløksolje

I mange år har nanbrød vært både en favoritt og et stort must for meg når det har handlet om Indisk mat. Nanbrød er kjempelett å lage, og man kan bruke utallige kryddere for å gjøre de unike. De inneholder som oftest også yoghurt eller melk, slik at de blir fyldige og tykke. Jeg må innrømme at jeg ikke har laget det så mange ganger, men etter at jeg lagde det selv første gangen, har jeg aldri spist eller kjøpt ferdiglaget fra butikk. Er det noe jeg virkelig står for innen mat, er det at man skal alltid lage maten fra bunnen, om man har mulighet. Tid har man alltid, det handler bare om prioriteringer, og jeg synes at matlaging og gode måltider burde stå høyt på listen hos alle! 

…Etter mye om og men har jeg endelig funnet en ganske så perfekt oppskrift, som jeg selvfølgelig skal dele med dere. Jeg har aldri brent for baking, og jeg vet at disse kanskje ble litt kompakte, men jeg ble allikevel utrolig fornøyd, og har fått mye skryt! Og tro meg – de er hundre ganger bedre enn de ferdiglagde som finnes i butikken.  500 g hvetemel 
1 pakke tørrgjær 
1 ss sukker

1 ts salt
1 ts cumin
1 ts gurkemeie

3 dl yoghurt naturell
1 dl lunkent vann
1 ss olivenolje
1 egg

 Bland alt det tørre sammen i en stor bolle og ha i det våte. Eggene kan piskes lett før de has i blandingen, da blir deigen litt luftigere. Smak til med eventuelle smaker og mer salt. La deigen heve til dobbel størrelse. Jeg har egentlig ikke noen fasit på hva jeg gjør etterpå. Jeg synes nanbrød skal være tykke og runde, flate boller, men man kan jo forme de akkurat som man vil, og derfor synes jeg det skal være opp til deg! Jeg baker bare ut like store boller, legger dem på et stekebrett med bakepapir og klemmer dem flate. Ha litt olje eller egg på toppen, og dryss litt cumin eller sesamfrø over. Stekes i ovnen på 230 grader i ca 5-10 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte. 

2 dl olje 
1 fedd hvitløk 

Kjøres med stavmixer til en glatt hvitløksolje. Pensles på toppen av nanbrødene når de er ferdigstekt. Jeg synes det er deilig når de er litt oljete, så det er bare å kjøre på! Håper det smaker!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg